km_ έγραψε:
Οκ!!!!
α) στατιστικά στοιχεία είναι διαθέσιμα ; ειδικά σε ατασική αγορά ; εκτός αγοράς δεν είσαι ποτέ;
β) το πρώτο πεδίο -momentum και το δεύτερο-swing έχουν κοινές μεταβλητές στον υπολογισμό τους ή είναι ανεξάρτητα;
γ) στο swing trades το πεδίο τιμών του ταλαντωτή είναι -5 έως +5 ;
δ) το αθροιστικό είναι όντως αθροιστικά οι κινησεις των δύο παραπανω;
μου απαντάς σε όποια και σε όσες θες ....σε κάθε περίπτωση πολύ καλή δουλειά
ευχαριστώ εκ των προτέρων
α1. Δεν έχω στοιχεία που να είναι σε παρουσιάσιμη μορφή. Στην δημιουργία των διαφόρων δεικτών χρησιμοποίησα πολλές μετρήσεις ώστε να δημιουργήσω τους διάφορους συντελεστές. Επίσης τα διαγράμματα μπορεί να πάνε πίσω μερικά χρόνια οπότε φαίνεται η επιτυχία τους ή μή σε διαφόρους περιόδους.
α2. Όταν οι Αγορές κινούνται πλάγια, όπως όλα τα συστήματα που ακολουθούν την τάση, έτσι και τα δικά μου πάνε από μέτρια ως άσχημα. Αυτό που μετράει σε κάθε σύστημα για μία μακροχρόνια περίοδο είναι ο αριθμός αλλά ακόμα περισσότερο το μέγεθος των κερδισμένων και χαμένων επιλογών.
α3. Το κίτρινο χρώμα στο υπόβαθρο δείχνει περιόδους οριακής τάσης που κάποιος μπορεί να απέχει.
β. Είναι πλήρως ανεξάρτητα.
γ. Ναι.
δ. Τα Cumulative trades είναι ανεξάρτητα των άλλων. Ανοίγω θέση στο πρώτο βελάκι, προσθέτω στο δεύτερο κ.ο.κ. και κλείνω και αντιστρέφω στο πρώτο βελάκι άλλου χρώματος.
Ίσως να μην έγινε αντιληπτό ότι παρουσιάζω 4 συστήματα σε ένα διάγραμμα.
Position Trades = Τα trades της επάνω γραμμής, 161,37 στο διάγραμμα της IBM και το κυλιόμενο stop loss. Αυτό είναι και το βασικότερο.
Momentum Trades = Τα trades 145,09 και 161,64 και τα χρώματα υποβάθρου του επάνω διαγράμματος. Ταχύτερο του βασικού και βοηθητικό για διαχείριση του μεγέθους της θέσης του βασικού.
Swing Trades = Τα trades 145,71 και 160,63 και τα χρώματα υποβάθρου του μεσαίου διαγράμματος. Ταχύτερο του βασικού και βοηθητικό για διαχείριση του μεγέθους της θέσης του βασικού.
Cumulative Trades = Κάθε βελάκι και trade και τα χρώματα υποβάθρου του κάτω διαγράμματος. Αυτό βγάζει τα περισσότερα χρήματα !

Όπως είναι φυσικό όταν και τα 4 συστήματα δείχνουν την ίδια κατεύθυνση είναι και η καλύτερη περίοδος.