Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της μεταπολεμικής περιόδου. Είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Μπήκαμε σαν φτωχός συνέταιρος σε ένα από τα τρία οικονομικά κέντρα της εποχής μας που είναι η Κίνα, η Αμερική και η Ευρώπη.
Μας μοίρασαν χάντρες και καθρεπτάκια και αγόρασαν την σιωπή αυτών που τάχθηκαν να μας υπηρετήσουν.
Στην πάλη των τριών γιγάντων εμείς είμαστε το πιόνι του ασθενέστερου, που λόγω πολυφωνίας και εσωτερικών αλληλοσυγκρούσεων είναι μοιραίο να μείνει ουραγός.
Αλλά και η Αμερική δεν πάει καλύτερα. Δημιούργησε με την ανικανότητα του τότε προέδρου της την μεγαλύτερη κρίση από το καιρό του κραχ και ίσως μετά την πρόσφατη αναλαμπή της οικονομίας της να κυλήσει ακόμα βαθύτερα στα τάρταρα. Πολιτείες όπως η Μινεσότα δεν έχουν σάλιο να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και κλείνουν τις υπηρεσίας την μία μετά την άλλη. Οι δε πολιτικοί τους παλεύουν για τις καρέκλες τους αγνοώντας ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα κτυπήσουν μπιέλα για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αλλά σαν αθώες παρθένες θα τα βρουν στο παρά πέντε και θα το παίζουν και πατριώτες, στέλνοντας άσεμνα tweets .
Μήπως η Κίνα πάει καλύτερα; Με το πληθωρισμό να καλπάζει και με την ανατολίτικη υποκρισία που αφήνει τα κολοσσιαία θαλασσοδάνεια που δίνουν οι Τράπεζες κατ’ εντολή των αξιωματούχων εκτός υπολογισμών, η στιγμή που θα σπάσει η φούσκα των ακινήτων τους δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά.
Θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά;
Σκοπός μου είναι να προετοιμάσω όσους φίλους θελήσουν να παρακολουθήσουν αύριο Τρίτη 12/7 από 10 πμ μέχρι 1 μμ. τη συνεδρίαση μέσω TeamViewer μαζί μου ώστε να γίνει αντιληπτό πως μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα υπάρχουν μηχανισμοί που οδηγούν στην κερδοφορία.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο
http://gemsbot.com/grtv.htmlΠαράκληση να κάνετε δοκιμές με το TeamViewer, ιδιαίτερα με τους ήχους, πριν τη παρουσίαση. Για να ομιλείτε χωρίς να μικροφωνίζετε, είναι υποχρεωτικό τα ηχεία του υπολογιστή σας να είναι κλειστά και να ακούτε μόνο με ακουστικά, που μπορεί να έχουν ενσωματωμένο το μικρόφωνο.
Καλέστε και φίλους σας για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση μαζί σας.