Φίλε Skoty προσοχή.
Ελλοχεύουν εγκλωβισμοί. Η εικόνα της αγοράς είναι πολύ άσχημη. Διολισθαίνει προς νέα χαμηλά, αυτή είναι η άποψή μου.
Σκέψου ότι θεωρώ τον εαυτό μου εγκλωβισμένο στην ΕΥΡΩΒ στα 4.3. Αυτό τα λέει όλα.
Και σκέφτομαι να πουλήσω κερδοφόρα θέση στην ΜΠΕΛΑ έστω με +7%-8% κέρδος από τα 5 που την έχω. Γιατί απλά δεν βλέπω κάτι ν' αλλάζει για τους επόμενους μήνες.
thanos έγραψε:
Horizon
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ;
στα 3,5 ευρωβ;
οι εγκλωβισμενοι ειναι απο τα 20-15-10- 9
για θεωρεις οτι εγκλωβιζεσε στα 3,5 μαλλον θα καταστραφουμε σαν κρατος .
αλλα και αυτο να γινει καποιοι αλλοι θα ερθουν να μας αγορασουν ,το 1912 επεζησαν οσοι ειχαν μετοχες οσοι ειχαν μετρητα πεθαναν απο την πεινα.
οσο περισσοτεροι βλεπουν καταστροφη τοσο πιο καλος χρονος για αγορες ειναι .
οταν το αιμα ρεει τα κορακια αγοραζουν ,και οταν ολοι τραγουδουν τα κορακια πουλανε.
τοσα χρονια αυτο συνβαινει γιατι τωρα να συνβει το αντιθετο;
Φίλε Θάνο καλησπέρα. Σε είχα στους φίλους και στο προηγούμενο site και πάντα παρακολουθούσα τις απόψεις σου (εκεί ως Βλάχο) ως τώρα με ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά θα διαφωνήσω.
1)Καταρχάς ΕΥΡΩΒ έχω μπει στα 4.3 όπως έγραψα κι όχι στα 3.5 που λές. Έχει διαφορά. Μήπως είδες ότι έκλεισε σήμερα 3.40? Για να φτάσει όπου είμαι, θέλει 30% περίπου. Εκανα ήδη δημοψήφισμα για το πότε η ΕΥΡΩΒ θα ξαναδεί άνω των 4 ευρώ και το έκανα όταν ήταν πάνω από τα 3.6. Για να δείξω ότι όντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ως τώρα οι περισσότεροι φίλοι ψήφισαν ότι θα τα ξαναδεί σε 1 μήνα. Ως τώρα είμαι ο μόνος που μιλάει για διάστημα από 1-2 χρόνια τουλάχιστον. Ναι το θεωρώ εγκλωβισμό και ενδέχεται να έχουμε και ΑΜΚ, οπότε ακόμη μεγαλύτερος εγκλωβισμός. Η ΕΤΕ σήμερα έχασε και τα 5. Γιατί να μη γονατίσουν και την ΕΥΡΩΒ και να τη δούμε ακόμη και 2 ευρώ?
Και πόσο χρόνο ή χρόνια μπορεί να κρατήσει αυτό? Ποιος το ξέρει?
2)Σήμερα πούλησα όλη τη θέση μου ΜΠΕΛΑ μεταξύ 5.35 και 5.4 που την είχα από τα 5. Μικρό το κέρδος, από μια μετοχή που και το 2008 την είχα προτείνει σε προηγούμενο site από τα 3.8 και την είχα πουλήσει τότε μεταξύ 8 και 9.
Κι όμως ακόμη και την ΜΠΕΛΑ, εταιρεία που έχω εμπιστευτεί κα με έχει δικαιώσει πολλάκις, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρώ ότι ούτε αυτή μπορεί να αποδώσει πολλά, ενώ σε υφεσιακό περιβάλλον και με έκθεση στην Ελλάδα, αλλά κι αν γονατίσουν κι άλλο τις τράπεζες ούτε αυτή θα γλιτώσει.
3)Μην με παρεξηγείς, δεν είμαι ούτε shortάκιας ούτε απελπισμένος. Αλλα πρέπει να κοιτάμε και την πραγματικότητα.
Φυσικά και δεν πουλάω ούτε θα πουλήσω με ζημιά καμία καλή εταιρεία που έχω αγοράσει χαμηλά.
Παραμένω σε θέσεις μου όπως ΜΥΤΙΛ(4), ΣΑΡ(3), ΜΟΗ (8.7), ΙΝΛΟΤ (2.6),ΕΧΑΕ(5.2),ΕΤΕ(7.7),ΚΛΕΜ(1.3) κ.α.
Ομως, είναι η πρώτη φορά στα αρκετά χρόνια που ασχολούμαι που δεν υπάρχουν σταθερές χρονικές για τίποτα.
Αυτά που λες περί αίματος στις αγορές κλπ είναι γνωστα. Με μία διαφορά. Οτι αυτή τη φορά, παρότι έχουμε αγοράσει κοντά στα χαμηλά 15ετίας, το σχέδιό τους είναι να μας πάνε σε σημεία που δεν φανταζόμαστε.
Και το χειρότερο: να σερνόμαστε για χρόνια εκεί. Αυτό το έχεις σκεφτεί;
4)Θεωρώ ότι όπως εξελίχθηκε η ιστορία, η καλύτερη στρατηγική θα ήταν η μηδενική έκθεση στην αγορά ή να παίζω short το οποίο όμως δεν μπορώ ιδεολογικά.
Η Ελλάδα με τέτοιους κυβερνήτες δεν πάει πουθενά. Μετά από 1 χρόνο του μνημονίου, ο Δημόσιος τομέας παραμένει ανέγγιχτος. Επίσης, Δεν έχει γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
Μέλλον μπορει να έχουν μόνο κάποιες εξαγωγικές εταιρείες.
5)Δεν πρόκειται να ξανακάνω αγορά καμίας μετοχής, παρά μόνο αν λυθεί οριστικα το δημοσιονομικό και δω όγκους αλλά και μεγάλα πακέτα ξένων. Για όσους προτρέπουν για αγορές, αν πάμε κάτω από τις 1000 μονάδες, θα θέλουμε 50% για να φτάσουμε απλά στα άθλια τωρινά επίπεδα. Για μένα η αγορά κάτω από τις 1400 έχει τελειώσει. Δεν το στήριξαν, τώρα θα δούμε την απόλυτη ξεφτίλα.
-Πάντα με εκτίμηση.