neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 1148  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2011 8:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΗΣΕΙΣ "ΣΟΦΩΝ"

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΡΗΣΕΩΣ

ΠΑΡΑΓΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ

"ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟΨΗ"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ

ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ 1000 ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑ-ΦΩΝΟΥΝ

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2011 8:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

@xristos 666

Παρακαλώ να λείπουν χαρακτηρισμοί τύπου "Ηλίθιοι" κλπ.

Κράτα ένα επίπεδο στην ενότητα σου. Είσαι στους επώνυμους χρήστες.

Κάνε Edit, μην μας αναγκάσεις σε edit ή σβήσιμο.

Καλή Συνέχεια...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2011 9:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

«Άγιες» μπίζνες ετοιμάζει ο Ιερώνυμος

Πρώτη Δημοσίευση: Παρασκευή, 29. 04. 2011 - 13:40

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ

Για μπίζνες με τα ακίνητα - χρυσάφι της Εκκλησίας ετοιμάζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει «μυστικό» ραντεβού με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να λάβει από τον ίδιο εγγυήσεις για κυβερνητική βοήθεια στην εκμετάλλευση των «ιερών» ακινήτων.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι, όταν ο Αρχιεπίσκοπος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για τις γιορτές του Πάσχα και μαζί με τις ευχές του ζήτησε να συναντηθούν ενώπιος ενωπίω. Αν και ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει το υπερφορτωμένο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου του επισήμανε ότι συντρέχει άμεση ανάγκη να συναντηθούν. Του τόνισε μεταξύ άλλων ότι θέλει άμεσα να αποδεσμευτούν τα εκκλησιαστικά ακίνητα και δεν χωράει περαιτέρω αναβολή στο ζήτημα.

Το ραντεβού των δύο ανδρών συμφωνήθηκε για τις επόμενες μέρες, αλλά και οι δύο θα κρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους για τη συνάντηση.

Η ατζέντα

Πρώτο θέμα στην ατζέντα της επικείμενης συνάντησή τους είναι η «αποδέσμευση» εκκλησιαστικών ακινήτων, ζήτημα το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος έχει θέσει ουκ ολίγες φορές τόσο στην τωρινή, όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Εκκλησία κατέχει μεγάλη περιουσία, αν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ότι όλα αυτά είναι παραμύθια. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος υποστηρίζει ότι από το 100% της εκκλησιαστικής περιουσίας, το 96% είτε έχει ληστευτεί είτε έχει δημευθεί και στην Εκκλησία έχει μόνο το 4%. Όμως και το ποσοστό αυτό δεν είναι μικρό και καθόλου ασήμαντο.

Τα στρέμματα συνολικά υπολογίζεται ότι φτάνουν το 1.292.300. Από αυτά, τα 367.000 στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί δασικά ενώ τα 735.000 βοσκοτόπια και τα 189.000 γεωργικές εκτάσεις.

Αν η Εκκλησία καταφέρει να το αξιοποιήσει κατάλληλα θα ενισχύσει αρκετά οικονομικά το εκκλησιαστικό ταμείο. Η περιουσία της Εκκλησίας δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, κυρίως αυτή που είναι δεσμευμένη, χωρίς την παρέμβαση του πρωθυπουργού, καθώς είναι είτε διαφιλονικούμενη με φορείς τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, είτε γιατί δεν μπορεί να αξιοποιηθεί επειδή δεν έχουν εφαρμοστεί οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει παλιότερα την εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αν και έχει κρούσει τη θύρα της κυβέρνησης πολλάκις απάντηση δεν έχει πάρει. Όμως, ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις «αμαρτωλές» ΕΚΥΟ και τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου, είτε λόγω πολλών υποχρεώσεων, είτε προβάλλοντας υπεκφυγές δεν έχει καταφέρει να «γκρεμίσει» τα εμπόδια που βρίσκει ο κ. Ιερώνυμος στο δρόμο της «αποδέσμευσης».

Οι σκέψεις του κ. Ιερώνυμου για τα ακίνητα - φιλέτα που είναι γραμμένα στην περιουσία της Εκκλησίας είναι οι εξής τρεις: Να τα πουλήσει σε έναν ή και περισσότερους ιδιοκτήτες, σκέψη που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η τελευταία και έσχατη λύση. Ενώ πιο πιθανό είναι να τα νοικιάσει σε επιχειρηματίες. Πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν μεγάλες εκτάσεις για την ανέγερση ψυχαγωγικών και πολιτιστικών χώρων.

Το ιδανικό σενάριο για τον κ. Ιερώνυμο είναι να ιδρύσει ο ίδιος τους συγκεκριμένους χώρους. Δηλαδή, στις περιουσιακές εκτάσεις τις Εκκλησίας να χτίσει διάφορες εγκαταστάσεις και να τις εκμεταλλεύεται ως τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια ακόμη και γραφεία.

Οι μπίζνες

Στο κοντινό παρελθόν, πολλές φορές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε κάνει νύξη και στην κυβέρνηση Καραμανλή και στη κυβέρνηση Παπανδρέου για την ανεκμετάλλευτη περιουσία της Εκκλησίας και συγκεκριμένα για τα εξής οικόπεδα:

- Δεκάδες στρέμματα στη Βουλιαγμένη: Από την εποχή του Μακαριστού Χριστόδουλου είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα για αποδέσμευση εκκλησιαστικών ακινήτων στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Η Εκκλησία έχει πανάκριβα στρέμματα στη συγκεκριμένη περιοχή όμως δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει.

Τα στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί ως δασική έκταση και παρ όλο που δικαιώθηκε από τον Άρειος Πάγος όταν προσέφυγε, έχει σηκωθεί ένα «κύμα αντιδράσεων από τους κατοίκους και το δήμο και τα σχέδια αξιοποίησης «βούλιαξαν». Κι αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ζητάει διακαώς να συναντήσει τετ-α-τετ τον Γιώργο Παπανδρέου.

- Το οικόπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ένα παρκινγκ δίπλα ακριβώς στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η προσπάθεια αποδέσμευσης της περιουσία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αποδείχθηκε άκαρπη αν και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της είναι η Εκκλησία.

Το οικόπεδο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και σχεδίαζαν την ανέγερση ενός μεγάρου γραφείων με τεράστιο υπόγειο γκαράζ. Αν και τα συγκεκριμένα ακίνητα ανήκουν ολοκληρωτικά στην Εκκλησία δεν έχει εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο θα επικυρώνονται οι δικαστικές αποφάσεις.

-Το οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη: Το 2004 εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε σκεφτεί και είχε προτείνει να κατασκευαστεί ένα μεγάλο ξενοδοχείο πάνω από το παλιό ΕΑΤ-ΕΣΑ και το σημερινό πάρκο της Ελευθερίας.

Η εκκλησιαστική περιουσία στην οδό Δεινοκράτους στη Θεσσαλονίκη έμεινε αναξιοποίητη καθώς οι περίοικοι ξεσηκώθηκαν ενάντια του σχεδίου και προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας γι αυτό το σχέδιο «πάγωσε». Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χρειάζεται μια χείρα βοηθείας για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος και μόνο ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να τα καταφέρει.

- Μάρμαρο στην Πεντέλη: Ο κ. Ιερώνυμος είχε δηλώσει πως επιθυμεί να ιδρύσει το Ταμείο Εκκλησιαστικής Πρόνοιας, το οποίο θέλει να χρηματοδοτήσει μέσω της αξιοποίησης των «δεσμευμένων» ακινήτων. Νωρίτερα, η Αρχιεπισκοπή μέσω στελεχών της έχει υποβάλει στην κυβέρνηση ένα ακόμη αίτημα: Να ξεκινήσει και πάλι η εξόρυξη μαρμάρου στην περιοχή της Πεντέλης όπου βρίσκεται και το ομώνυμο μοναστήρι, το οποίο υπάγεται απ' ευθείας στον Αθηνών.

- Εγκαταστάσεις για ηλικιωμένους και παιδιά: Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών το Φεβρουάριο του 2009 είχε ανακοινώσει ότι το θρησκευτικό-φιλανθρωπικό σωματείο «Απόστολος Κλεόπας» της παραχώρησε 70 στρέμματα στο Βαρνάβα ώστε να ενισχύσει το έργο της.

Ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, είχε προηγηθεί η δωρεά 50 στρεμμάτων όμορης έκτασης. Τότε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να ανεγείρει εγκαταστάσεις για τη φροντίδα ηλικιωμένων και κατάκοιτων και να λειτουργήσουν παιδικές κατασκηνώσεις. Όμως, για να χτίσει αυτές τις εγκαταστάσεις χρειάστηκε εκ νέου τη βοήθεια της κυβέρνησης καθώς η έκταση είναι δασική και επιβάλλεται να αποχαρακτηριστεί, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2011 9:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

admin

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ "ΗΛΙΘΙΟ" ?

ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2011 10:15 pm 
Χωρίς σύνδεση

Γειά μας και ψυχή βαθιά..

Η Λολα ο Αρης ο Φαρεας ο Δεσμοφυλακας και ενα γκαρσον
ειναι ξηγημενοι

Μακρια απο τις Λολιτες.........

http://www.youtube.com/watch?v=eRRIooWbfGw

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 29, 2011 10:45 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εχω κεφια σημερα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις Ζωες και τους Ζωηδες.

Χρονια πολλα στη κορη του φιλου Κωστα

Χρονια πολλα στη γυναικα των παιδιων μου και συντροφο μου.

Αστερι μου.

Ψέμα κι αλήθεια δεν ρωτώ
είσαι η Ζωή και είσαι εδώ, πόσο σ' αγαπώ
το λίγο γίνεται πολύ μ' ένα σου φιλί

http://www.youtube.com/watch?v=ZOcEPrel ... re=related

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 30, 2011 1:02 am 
Χωρίς σύνδεση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΔΕΝ <ΕΜΑΘΑ> ΝΑ....................

http://www.youtube.com/watch?v=rUD0gUtdHts

.......................................................................

ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 30, 2011 1:07 am 
Χωρίς σύνδεση

Είδα έναν κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου, για το καλό μου.
Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα, για το καλό μου.
Είδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο
είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο
είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε
με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε, για το καλό μου...

Είδα να κόβουν τη μπουκιά για τη μπουκιά μου
ρούχα να φτιάχνουν απ'τα ρούχα τα παλιά μου, για το καλό μου.
Είδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμένα
είδα το γέρο μου να φεύγει για τα ξένα, για το καλό μου.
Είδα τους φίλους μου να σκίζονται για μένα
είδα να θέλουν να ξεκόψω από σένα
είδα χαράματα να με τραβάν στο τμήμα
για να γλιτώσω το κελί, να πω το ποίημα...

Για το καλό μου, για το καλό μου
ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
πήρε ανάποδες στροφές, για το καλό μου
κι είμαι στον θάλαμο εννιά, για το καλό μου
στην ηρεμία μήπως βρω τον εαυτό μου...

Για το καλό μου, για το καλό μου
ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
έχει μουδιάσει, το κορμί και το μυαλό μου.
Ενέσεις, χάπια, ηλεκτροσόκ, για το καλό μου.

Σήμερα πήρανε νεκρό το διπλανό μου,
ενώ παλεύω, για να βρω, τον εαυτό μου...

Κι έχω κρυμμένο, το σουγιά, για το καλό μου!

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερrally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 30, 2011 3:39 am 
Χωρίς σύνδεση

Το σουγια κρατα τον για το καλο σου

το εαυτο σου για το ειναι σου.................

ΑΓΝΩΣΤΟΥ αποφθεγμα...................

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 30, 2011 5:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΑΓΟΡΕΣ
Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 - 01:41Πηγή ανησυχίας η αγορά των ETFs;
Στην πιθανότητα να εξελιχθεί η αγορά των ETFs σε δυνητική πηγή συστημικών κινδύνων αναφέρονται δύο πρόσφατες εκθέσεις, που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα εντός του Απριλίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Η Έκθεση για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Σταθερότητα (Global Financial Stability Report) του ΔΝΤ, εξετάζοντας το ζήτημα των μεγάλων κεφαλαιακών εισροών στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, σημειώνει ότι αν και φαίνεται μακρινό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν συστημικής σημασίας «φούσκες», οι αποτιμήσεις σε κάποιες αγορές, κυρίως στις μικρότερες μετοχικές αγορές της Λατινικής Αμερικής, εμφανίζονται σχετικά υψηλές και με περιορισμένη ικανότητα να «απορροφήσουν» νέες εισροές μέσω έκδοσης νέων μετοχών. Παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται, σύμφωνα με την έκθεση, και στις αγορές ομολόγων της Ασίας, που αποτελούν και το βασικό προορισμό των εισροών κεφαλαίων από το εξωτερικό.

«Κάποιοι συμμετέχοντες των αγορών πιστεύουν ότι η αυξανόμενη δημοφιλία των ETFs ίσως έχει συμβάλει σε αυτές τις ανατιμήσεις και προειδοποιούν ότι η εγγενής μόχλευση των exchange-traded funds (ETFs) μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα, σε περίπτωση που οι τιμές αρχίσουν να υποχωρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει η έκθεση και σε παράρτημα πέντε σελίδων αφιερωμένο στα ETFs κάνει λόγο για κινδύνους που ελλοχεύουν από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης αγοράς και από το δυσανάλογα μεγάλο μέγεθος κάποιων ETFs σε σχέση με τις κεφαλαιοποιήσεις των υποκείμενων αγορών.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο συντάκτης του παραρτήματος, Narayan Suryakumar, στο «ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι» αυτής της αγοράς, τα νέου τύπου και μοχλευμένα ή «αντίστροφα» ETFs, όπου στο γ’ τρίμηνο του 2010 βρίσκονταν τοποθετημένα συνολικά 41 δισεκατομμύρια δολάρια, με έκθεση κυρίως σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές.

Στην έκθεση του ΔΝΤ εκφράζεται αμφιβολία για την επάρκεια της διαφάνειας που υπάρχει σήμερα στη λειτουργία της αγοράς των ETFs και του εποπτικού πλαισίου, αλλά και ανησυχία για την πιθανότητα να δημιουργηθούν συστημικής βαρύτητας κίνδυνοι, ειδικά σε περίπτωση πτωτικής κίνησης των αγορών.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των ETFs αναμένεται να επιταχυνθεί μεσοπρόθεσμα, με δεδομένο ότι προσφέρουν πλεονεκτήματα κόστους καιν αυξημένη πρόσβαση στια αναδυόμενες οικονομίες, κάτι που σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για την εισαγωγή ακόμη πιο πολύπλοκων προϊόντων και η αυξανόμενη αυτή πολυπλοκότητα αρχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των αρχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Παρόμοια είναι η εικόνα που περιγράφει η έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, έκτασης 17 σελίδων, υπογεγραμμένη από τον Srichander Ramaswamy, με τίτλο «Market structures and systemic risks of exchange-traded funds».

Και εδώ ο συντάκτης κάνει λόγο για μία ταχέως αναπτυσσόμενη και αυξανόμενης πολυπλοκότητας αγορά, για έλλειψη διαφάνειας και για ενδεχόμενο συσσώρευσης συστημικών κινδύνων από την εγγενή μόχλευση αυτών των προϊόντων, στην περίπτωση πτωτικής κίνησης των αγορών.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση αναφέρει πως «η αντίληψη ότι η αγορά των ETFs διαθέτει μεγάλη ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει στην υποτίμηση των κινδύνων που ίσως προκύψουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μία αναθεώρηση αυτής της αντίληψης θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες στην φυσιολογική λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών».

Και υπογραμμίζει, ότι η πολυπλοκότητα των προϊόντων αυτών έχει αυξηθεί κατ’ αναλογία με το ενδιαφέρον των επενδυτών και τη διάθεσή τους για ανάληψη ρίσκου, με αποτέλεσμα να εισάγονται στην αγορά όλο και πιο «εξωτικά» προϊόντα κάτω από την «ομπρέλα» του ETF.

Χρυσός και εμπορεύματα

Η πρόσφατη ενίσχυση της μεταβλητότητας στις τιμές των εμπορευμάτων έχει αποδοθεί εν μέρει στις ισχυρές εισροές κεφαλαίων στα ETFs, αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ, κυρίως σε όσα παρακολουθούν το χρυσό ως υποκείμενο εμπόρευμα. Κι αυτό, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι έτσι η στρέβλωση των τιμών διογκώνεται, σε σχέση με τα θεμελιώδη της αγοράς.

Τα ETFs στο χρυσό εμφάνισαν εισροές περίπου 12 δισ. δολαρίων το 2009 και ακόμη 9 δισ. το 2010, με τις τιμές του μετάλλου να ενισχύονται 62% σε αυτό το διάστημα.
Ωστόσο, η αντιστροφή των ροών αυτών τον Ιανουάριο του 2011, με εκροές 3 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα μόνο μήνα, οδήγησαν τις τιμές σε απότομη υποχώρηση.

Η δυναμική αυτών των ροών εντείνει την ανησυχία ότι η αυξημένη μεταβλητότητα θα μπορούσε να διαχυθεί ευρύτερα στις αγορές και να επηρεάσει την κίνηση των τιμών, αναφέρει ο Narayan Suryakumar.

O Jon Nadler, αναλυτής της Kitco Metals στο Μόντρεαλ, δήλωνε πρόσφατα στο πρακτορείο Reuters ότι η συμβολή των ETFs στην άνοδο των τιμών του χρυσού ενδεχομένως να φτάνει και τα 300 δολάρια. Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο μεγάλων ρευστοποιήσεων από τα hedge funds που έχουν επενδύσει στα ETFs του μετάλλου, μόλις οι διαχειριστές τους επιτύχουν τους στόχους κερδοφορίας που έχουν θέσει ή μόλις αισθανθούν ότι αλλάζει το επιτοκιακό περιβάλλον.

Όπως είπε, μία τέτοια μεγάλη εκροή θα μπορούσε να είναι της τάξης των 200-300 τόνων ή σε ποσοστό 10% -και πλέον- των συνολικών αποθεμάτων χρυσού των ETFs του μετάλλου, ικανή να οδηγήσει την τιμή του χρυσού σε απότομη πτώση ακόμη και κάτω από τα 900 δολάρια η ουγγιά.

Ανησυχία για την επιρροή των ETFs σε μία πτωτική αγορά για το χρυσό εξέφρασε και ο Mark Williams, ειδικός διαχείρισης κινδύνου στο Τμήμα Οικονομικών του Boston University School of Management και πρώην ερευνητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Αναφερόμενος στην άνοδο κατά 150% των τιμών του αργύρου το 2010 και στα κέρδη 52% μέχρι στιγμής φέτος, σχολίασε πως η άνοδος των τιμών δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση και προσελκύει περισσότερους κερδοσκόπους με αποτέλεσμα, αν η κίνηση των τιμών «γυρίσει» σε πτωτική, να μεγιστοποιείται αντίστοιχα και η τάση αποεπένδυσης.

Και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί ευκολότερα, όπως σημείωσε ο Williams, όσο συνεχίζεται η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τις αγορές μετοχών.

Πηγή:www.capital.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 1148  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: