Ζόρικη Παρασκευή
Πεθαίνει ένας τυπάκος και πάει καρφί στην κόλαση. Εκεί που καθότανε, του λέει ο σατανάς: - Ρε συ πολύ σκυθρωπός φαίνεσαι. Απαντά ο τυπάκος εμβρόντητος: - Ε όσο να ναι κόλαση, τι µε περιµένει... Αναθεωρώ τα λάθη που µε έφεραν εδώ... - Ίσως όμως να µην είναι τόσο άσχηµα όσο νοµίζεις... Να σου πω καπνίζεις; - Ε... Κανά πακετάκι τη µέρα το κάπνιζα... - Τις Δευτέρες έχουµε ηµέρα καπνίσµατος µε τα καλύτερα τσιγάρα από όλο τον Κόσµο. Για καρκίνο µη φοβάσαι, ήδη νεκρός είσαι... Ο τύπος ανασκουμπώνεται λίγο ανακουφισμένα... - Πίνεις; - Ε... Όλο και κανά ουισκάκι χτύπαγα κάτω... - Τις Τρίτες είναι µέρα ποτού, µε τα καλύτερα και πιό ακριβά ποτά του κόσμου. Για συκώτια µη φοβάσαι, νεκρός είσαι... Ο τύπος παίρνει λίγο τα πάνω του πλέον! - Τζογάρεις; - Για να µαι ειλικρινής, μετανιώνω που άφησα την οικογένεια µου στο δρόμο, εξαιτίας του πάθους µου για το καζίνο, αλλά ναι τζογάριζα... - Τετάρτες στρώνουμε χαρτάκι και όσοι θέλουν µπαρµπουτάκι. Και να χρεοκοπήσεις στα αρχίδια σου... Ο τύπος τώρα μέσα του λέει: - Ρε δεν είναι κι άσχημα, καλά που ήρθα εδώ... - Κανά τσιγαριλίκι έκανες, πες αλήθεια... - Ναι έπινα κανά ζωνιανό που και που... - Πέμπτες ημέρα ναρκωτικών, οι καλύτερες κόκες από Κολοµßία, τα πάντα... Και να εθιστεις τι σε νοιάζει, νεκρός είσαι... Ο τύπος πλέον είναι µε χαμόγελο πλατύ και στα όρια της ευτυχίας... - Να σου πω, μεταξύ µας, τον έπαιρνες που και που από πίσω; - Α σατανά µου όλες τις αμαρτίες έχω κάνει, αλλά αυτό ΠΟΤΕ. - Χµµµ... Τότε οι Παρασκευές θα 'ναι ζόρικες...
|