Το γράφω το ξαναγράφω- το ξαναματαγράφω...
Καλημέρα φίλε etrader
Εγώ για δείκτη έχω έναν, τον έχω επαναλάβει δεκάδες φορές εδώ μέσα- ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΥ ΠΑΕΙ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ Η ΑΡΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ- το κλίμα θα αλλάξει.
Παράθεση:
Δείτε εδώ
Η διοίκηση του ΟΤΕ μεταξύ των όλων προβλημάτων, έχει σκοπό επισήμως πλέον, τις ερχόμενες ημέρες να επεξεργαστεί το θέμα της μονιμότητας του προσωπικού, θέτοντάς το υπό συζήτηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους. Παράλληλα, πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα των περικοπών σε μισθούς και επιδόματα. Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ενημερώνει το κοινό ότι ο OTE εδώ και καιρό αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα που αφορούν κυρίως το οικονομικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια λιγότερο ανταγωνιστική εταιρεία στον χώρο της αγοράς. Ως άμεση λύση προτείνεται η άμεση περικοπή του κόστος του προσωπικού κατά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η επερχόμενη προσαρμογή απαιτεί μεγάλες μειώσεις στις χρηματικές απολαβές του προσωπικού. Ο οργανισμός διανύει μια αρκετά δύσκολη περίοδο και πολύ πιθανό να ανοίξει τον δρόμο της εξόδου για αρκετούς εργαζόμενους τους οποίους θα αποφασίσει η διοίκηση εάν πρέπει να αποχωρήσουν. Ο ΟΤΕ δέχεται μεγάλη πίεση από την Deutsche Telecom για αλλαγή σχέσεων εργασίας του προσωπικού με την διοίκηση και επιμένει ότι πρέπει να επιβληθούν και να προχωρήσουν σε περικοπές επιδομάτων. Επίσης, αίτημα της Γερμανικής πλευράς είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά την μονιμότητα των υπαλλήλων. Σίγουρα οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν αμέτοχοι και δηλώνουν πως θα ξεκινήσουν σύντομα τις δικές τους οργανωμένες κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στελέχη του Οργανισμού, που θεωρούν ότι υπάρχουν πλέον ώριμες συνθήκες για να δοθεί μια τελική προτεινόμενη λύση στην διαχείριση της όλης υπόθεσης, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για αναμονή, είναι ο μοναδικός τρόπος να μην κινδυνεύσει περαιτέρω ο Οργανισμός για κατάρρευση. Ο κ. Τσαμάζ, αναφέρει πως «πριν από τρεις μήνες βρεθήκαμε σε αδιέξοδο με τους εργαζομένους και αναγκάστηκα να πάρω κάποιες*αποφάσεις που είναι ελάχιστες σε σχέση με τη μείωση που πρέπει να πετύχουμε .Τα έσοδα είναι ταβανωμένα, αν δεν καταφέρουμε να τα ξεκολλήσουμε δεν θα έχουμε αποτέλεσμα».
Ο διευθύνων σύμβουλος επίσης, απέδωσε μεγάλες ευθύνες για την κατάληξη του οργανισμού στην ΕΕΤΤ, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ρυθμιστικός παράγοντας, επιβάλλει τον ΟΤΕ να είναι πολύ ακριβότερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχουν γίνει φυσικά ορισμένες αγωγές κατά του ρυθμιστή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν έχει δικαστεί γιατί το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν είναι στην αρμοδιότητά του να κρίνει αποφάσεις της ρυθμιστικής αρχής.
.
Η ΩΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ θα συμφωνήσω εγώ και δεν αναφέρομαι στον ΟΤΕ και μόνο