neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 14902 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823 ... 1491  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΔΑΣ!!!!! by sala
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 24, 2012 7:23 pm 
Χωρίς σύνδεση

Τεράστια οφέλη για την οικονομία αποδίδει η επένδυση των κινέζων στον ΟΛΠ Εκτύπωση E-mail
24-01-2012 18:03:15
2

ImageΑυξημένες κατά 73,56% ήταν το 2011 οι φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά τους οποίους διαχειρίζεται η κινεζική εταιρεία Cosco. Παράλληλα στον προβλήτα ΙΙ η εταιρεία ξεκίνησε τα έργα αναβάθμισης ύψους 200 εκατ. ευρώ τα οποία συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του λιμανιού.

Από την άλλη πλευρά ωφελημένος βγαίνει και ο ΟΛΠ από την συγκεκριμένη συμφωνία αφού τα έσοδα του ΟΛΠ από την σύμβαση παραχώρηση αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από την σύμβαση παραχώρησης, το οποίο υπενθυμίζεται πως μαζί με τις δεσμεύσεις για επενδύσεις και τις άλλες προβλέψεις αποτελεί μια επένδυση ύψους 5 δισ. δολ. στον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα οι κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά αφορούν την κατασκευή του ανατολικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ αξίας 110 εκατ. ευρώ και την αναβάθμιση του προβλήτα ΙΙ αξίας 100 εκατ. ευρώ. Και τα δύο έργα έχουν ήδη περάσει στη φάση της υλοποίηση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης και οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου 2011.

Στόχος της εταιρείας με τα νέα έργα είναι η αύξηση της δυναμικότητας των δύο σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του ΙΙ και του υπό ανάπτυξη ΙΙΙ από 1,1 εκατομμύρια teu στα 3,7 εκατ teu. Δυστυχώς όμως και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ελληνικές αρμόδιες αρχές δεν φροντίζουν για την βελτίωση της απόδοσης της κινεζικής επένδυσης στον Πειραιά καθώς δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο.

Κάθε ημέρα καθυστέρησης ενός τόσο μικρού έργου κοστίζει στο κράτος πολλά χρήματα αφού οι μεταφορές εισαγμένων από την Ασία αγαθών μέσω λιμανιών της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη, όπου προωθούνται σιδηροδρομικώς, αυξάνουν με ρυθμό 7,7% ετησίως ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης μέσω Βορείου Ευρώπης είναι 4,6%. Η Αθήνα δυστυχώς δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το θετικό ρεύμα καθώς δεν υπάρχει ακόμα η σύνδεση των ΣΕΜΠΟ με το Θριάσιο πεδίο, από όπου και μπουν να προωθηθούν σιδηροδρομικά τα εμπόρευμα στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα από ότι εάν πιάσουν σε οποιοδήποτε άλλο λιμάνι της Μεσογείου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 24, 2012 7:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πιάσαν τον Σεραφείμ Φυντανίδη.Τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ που φοροδιαφεύγουν πότε θα τους ΠΙΑΣΟΥΝ......

Τα ΔΙΣ του ΦΠΑ και του ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ που τρώνε οι ΚΙΝΕΖΟΙ θα μας τα δώσει η Cosco.

Έτσι γίνονται ανταγωνιστικοί οι ΚΙΝΕΖΟΙ και μας τρώνε θέσεις ΕΡΓΑΣΙΑΣ.......

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 24, 2012 8:08 pm 
Χωρίς σύνδεση

Στον ΣΥΝΤΡΟΦΟ Νίκο ΚΑΡΙΠ

http://www.youtube.com/watch?v=ytdtmxrF8lw

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 5:21 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλημέρα σ όλη την παρέα...πάντα με αισιοδοξία...!!!
Να δείτε που σύντομα θα πει και ο ίδιος ο Παπανδρέου ότι δε διάβασε το μνημόνιο...και ότι τον παρέσυρε η μαμά του...!!!:)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 6:02 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλημερα στην παρεα .!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 6:18 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Aυτή η δασκάλα έχει... τσαγανό και ήθος
Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο παραίτησης μιας Ελληνίδας δασκάλας σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά... της Μάρω, η οποία μας εξηγεί, γιατί επιλέγει να παραιτηθεί, παρά να συνεχίσει να υπηρετεί αυτούς που «παράνομα κυβερνούν τη χώρα μας»

Διαβάστε το, είναι πραγματικά συγκλονιστικό...

«Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Οι λόγοι που μ' έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:

- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών. Όχι κούφια λόγια και μπούρδες. Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής. Δεν μπορώ ν' αντικρίζω τα μάτια των παιδιών μου, χωρίς να ντρέπομαι να υπηρετώ μία παιδεία που δεν υφίσταται. Δεν έχω το δικαίωμα, δεν μου επιτρέπεται. Αρνούμαι να συμμετέχω στο συστηματάκι σας: «Πρώτα ο μαθητής», «Δωρεάν δημόσια παιδεία», «Ίσες ευκαιρίες για όλους»; Αρνούμαι τους φόρους των συμπολιτών μου να τους προσφέρω αδιαμαρτύρητα στους προδότες της χώρας μου, χωρίς να μπορώ να αρνηθώ ή ν' αντισταθώ στις αποφάσεις τους.

- Αρνούμαι να συναινώ, να συνεργάζομαι και να διευκολύνω αυτούς που μάτωσαν τη χώρα. Τους στυγνούς δολοφόνους, που δολοφονούν κάθε μέρα κάποιον συμπολίτη μου. (Μεταξύ των θυμάτων και ο άντρας μου).

- Δεν συνεργάζομαι μ' αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων, χωρίς ντροπή και σεβασμό στα χρόνια τους.

- Δεν συνεργάζομαι μ' αυτούς που γέμισαν τη χώρα άστεγους και τώρα κάνουν τους ελεήμονες τάχα.

Δεν θέλω την ελεημοσύνη τους, δεν αναγνωρίζω τα μιάσματα, τους θρασύδειλους που παράνομα κυβερνούν τη χώρα με την πεποίθηση ότι συμφωνούμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους,

ΕΠΕΙΔΗ

Η ψυχή μου αλυχτά,

Αποχωρώ και ΑΠΑΙΤΩ, το μόνο δικαίωμα που μου αφήσατε για ν' αντισταθώ, την παραίτησή μου, να την κάνετε ΑΜΕΣΑ δεκτή'.
diktionews.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 7:41 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα στον ντουνιά....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 7:42 am 
Χωρίς σύνδεση

Ινδία: Με χρυσό αντί για δολάριο, θα πληρώνει το ιρανικό πετρέλαιο! Εκτύπωση E-mail
24-01-2012 20:15:24
21

Η Ινδία αποφάσισε να εγκαταλείψει το δολάριο στις συναλλαγές της με το Ιράν για την αγορά πετρελαίου, υιοθετώντας το χρυσό, ως μέσο συναλλαγής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το ειδησιογραφικό site Debka σε μια είδηση που κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Κίνα πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα, στην εγκατάλειψη του δολαρίου για την αγορά ιρανικού πετρελαίου.

Και οι δύο χώρες μαζί λαμβάνουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, ή το 40% από τις συνολικές εξαγωγές του Ιράν που φτάνουν τα 2,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η κίνηση αυτή της Ινδίας, αλλά και της Κίνας –η οποία και αναμένεται- πρόκειται να επιτρέψουν στην κεντρική τράπεζα του Ιράν να ξεπεράσει το εμπόδιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση καθώς έχουν παγώσει τα κεφάλαιά της.

Εάν τελικά υιοθετηθεί η νέ αυτή πρακτική συναλλαγής, τότε ειδικοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως κάτι τέτοιο θα αυξήσει κατακόρυφα την τιμή του χρυσού και θα ρίξει αντίστοιχα την τιμή του δολαρίου.

Στην αναφορά της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναφέρεται πως μια ινδική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε πρόσφατα την Τεχεράνη για τη διευθέτηση του θέματος της πληρωμής του πετρελαίου στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων. Σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν συμφωνήθηκε οι πληρωμές να γίνονται σε ιαπωνικά yen και ινδικές ρουπίες, ενώ η συμφωνία για το χρυσό κρατήθηκε μυστική.

Ειδικότερα η Ινδία παραγγέλνει κάθε χρόνο πετρέλαιο αξίας 12 δισ..δολαρίων κάτι που αντιστοιχεί στο 12% της συνολικής της κατανάλωσης.

Το Νέο Δελχί πρόκειται να πραγματοποιήσει τη νέα μορφή αυτή των πληρωμών μέσω των τραπεζών UCO με έδρα στην Καλκούτα και της τουρκικής τράπεζας Halk Bankasi της 7ης μεγαλύτερης στην Τουρκία, η οποία ελέγχεται ως επί το πλείστον από το κράτος.

Στις 31 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama είχε υπογράψει μια νέα δέσμη κυρώσεων εναντίον του Ιράν με στόχο να κάνει δυσκολότερες τις συναλλαγές κρατών που χρησιμοποιούν ιρανικό πετρέλαιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 7:47 am 
Χωρίς σύνδεση

Το λάθος που έκανε ο Σαντάμ Χουσεΐν,αμφισβήτησε το δολάριο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 25, 2012 8:15 am 
Χωρίς σύνδεση

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...............................Α

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...............................Ρ

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...............................Χ

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...............................Ι

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...............................Δ

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...............................Η

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 14902 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823 ... 1491  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 95 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: