neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963 ... 1148  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 10:08 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΑ

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 11:54 am 
Χωρίς σύνδεση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ

απλώς πληροφοριακά για οσους δεν εχουν καταλαβει που ειμαστε...
1 ΜΤΧ ΕΥΡΩΒ (ή και ALPHA) < τιμής Φραπέ σε κεντρική καφετέρεια του ΠΕΙΡΑΙΑ.....
1 ΜΤΧ ΕΤΕ € 4,2 = με τιμή freddo capuccino στο FLOCAFE

περαστικά μας......
εις υγείαν μας.....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 1:38 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 - 09:24
"Έσπασαν" 20 κωδικούς παράνομων παικτών στο στοίχημα με τα στημένα

Του Παναγιώτη Στάθη

Τα ονοματεπώνυμα 20 προσώπων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Κύπριοι, περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει στα χέρια του ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης και αντιστοιχούν στους κωδικούς που έπαιξαν και κέρδισαν πάνω σε στημένους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, μέσω της αγγλικής εταιρείας "Bet Fair".

Τα στοιχεία-φωτιά έχουν φτάσει στον ανακριτή μέσω της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και κατά πληροφορίες αφορούν στοιχηματισμούς σε ύποπτους αγώνες από ιδιώτες με υψηλά κέρδη, κανένας όμως από αυτούς δεν είναι πρόσωπο με ποδοσφαιρική ιδιότητα (παράγοντας, διαιτητής, ποδοσφαιριστής) αλλά το μεγάλο «στοίχημα» για τον ανακριτή θα είναι να εντοπίσει τυχόν σχέση τους με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Αν δηλαδή γνωστοί παράγοντες χρησιμοποιούσαν αυτά τα πρόσωπα ως «βιτρίνα», όπως γίνεται συνήθως. Παράδειγμα κέρδους, σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπτωση ενός ιδιώτη που από το στοιχηματισμό σε ένα ματς κέρδισε 500.000 λίρες ενώ άλλες περιπτώσεις κυμαίνονται από 30-50.000 λίρες.

Διεθνείς επαφές

Μάλιστα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο κ. Κασίμης προκειμένου να χυθεί όσο το δυνατόν άπλετο φως στην υπόθεση των "στημένων" έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων περί τα μέσα Σεπτεμβρίου με αξιωματούχους της Europol, αλλά και με εθνικούς εισαγγελείς της Eurojust στη Χάγη. Αντικείμενο των επίμαχων συναντήσεων είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τυχόν διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των "στημένων" αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε "στημένους αγώνες".

Άφαντος ο Μάκης – Μειώθηκε η εγγύηση στον Σταύρο

Πάντως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε μείωσε τελικά τη χρηματική εγγύηση που είχε επιβληθεί στον Σταύρο Ψωμιάδη, προκειμένου να κυκλοφορεί ελεύθερος, κατά 150.000 ευρώ. Δηλαδή, από τα 250.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί, μετά το πέρας της απολογίας του για την υπόθεση των στημένων αγώνων, η εγγύηση "έπεσε" στα 100.000 ευρώ. Ωστόσο, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου διατήρησαν τον όρο της υποθήκης ακινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό, αντικειμενικής αξίας 550.000 ευρώ.

Αντίθετα, «οργιάζουν» οι φήμες ότι ο πατέρας του, Μάκης Ψωμιάδης, βρίσκεται σε χώρα εκτός Ε.Ε (λέγεται για τα Σκόπια) και η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, ύστερα από σχετικό αίτημα του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη αναμένεται να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όπως είναι γνωστό, ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο μόνος που εξακολουθεί και παραμένει ασύλληπτος για την υπόθεση των "στημένων", ενώ η μοναδική φορά που έδωσε... σημεία ζωής ήταν τον περασμένο Ιούνιο, μέσω του blog της «Δίκης» για να υπερασπίσει το γιο του Σταύρο. «Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί. Κακώς κατηγορείται», είχε δηλώσει ο Μάκης Ψωμιάδης.

Πηγή:www.capital.gr

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΑ ?

Α ΠΑ ΠΑ

ΤΖΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖ..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 3:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ 4ο

βαγγλαν 6/7/2010 14:55(6)
Θα πω και κάτι άλλο για να κλείσω, τουλάχιστον από τη μεριά μου, το θέμα των παραγώγων. Σημειώνω και πάλι ότι δεν έχω παίξει ποτέ ως τώρα ΣΜΕ, ούτε long ούτε short!

Αν ζητάτε τη γνώμη μου, ναι κι εγώ δεν συμφωνώ με τα παράγωγα. Ή μάλλον θα πρότεινα κάτι άλλο, πιο ωραίο: να μπορεί να παίξει στα παράγωγα, μόνο όποιος έχει μετοχές ανάλογες. Για να αποδεικνύει το λόγο που δημιουργήθηκαν, την αντιστάθμιση τοου κινδύνου...

Ηθικά δεν μου αρέσει το παράγωγο...

Επί του πρακτέου, πολλές φορές κόντεψα να χάσω χρήματα εξαιτίας των παραγώγων, λίγες φορές το πετύχανε κάποιοι και μου πήρανε τα πανέμορφα λεφτάκια μου...

Σημειώνω όμως σε όλους σας, κι όποιος τo αρνηθεί είναι μέγας ψεύτης:

Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα εικοσαετίας του γενικού δείκτη και πείτε μου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα παράγωγα μπήκαν το 1999 στη ζωή μας:

-Τέτοιες μεγάλες διακυμάνσεις είχατε δει πριν το 1999; ΟΧΙΙΙΙΙΙ!

Τι να το κάνω λοιπόν, να μην έχω παράγωγα και να κινούμαι σε μια αγορά που περισσότερο μοιάζει με κηδεία, παρά με ζωντανή αγορά;

Τέλος, όποιος θέλει ηρεμία, καλύτερα να τα κλείσει σε κάνα προθεσμιακό.

Τα Χρηματιστήρια είναι για καρχαρίες, μεγαλοκαρχαρίες αλλά και για μικρά σαρκοφάγα όπως είναι τα πιράνχα και τα κατιρού...

Έτσι είναι το σύστημα διαμορφωμένο, και έτσι θα παίξουμε...

ELEVATOR [Μόνιμο ban] 30/7/2010 21:09
Βαγγλαν νομιζω οτι σε παλιοτερο σου Post ειχες πει οτι δεν ασχολεισαι με παραγωγα,ετσι δεν ειναι???
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/7/2010 9:09 μμ
Αξιολογήστε το μήνυμα:
Δεν έχει αξιολογηθεί

βαγγλαν 30/7/2010 21:15
Ναι δεν είχα ασχοληθεί. Όντως.

Τώρα άνοιξα λογαριασμό. Συγκεκριμένα χτες με πήραν τηλέφωνο από τη Χρηματιστηριακή να με ειδοποιήσουν ότι όλα είναι εντάξει.

Δεν θα ενεργοποιήσω τίποτα ακόμα. Είμαι ακόμα νήπιο στα derivatives.
Ίσως κάνω καμμία δοκιμαστική εντολή να δω τι γίνεται.

Διαθέτω 5 χιλιάρικα για να μάθω τα κόλπα. Σαν δίδακτρα ας πούμε.
Θα παίξω 10 φορές από 500 ευρώ. Τι στο διάολο;
Θα χάνω συνέχεια; Κάποια στιγμή θα μάθω.

βαγγλαν 16/8/2010 13:53(3)
Μπα κι εγώ ερασιτέχνης είμαι.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω π.χ. να παίζω παράγωγα προιόντα, σε πολλά πιάνω τον εαυτό μου αδιάβαστο, και σίγουρα δεν ξέρω το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι. Των ημερών και ωρών.

Οι κινήσεις μου μέχρι τώρα είναι πάντα μεσοπρόθεσμες. Από ένα μήνα μέχρι οκτώ το πολύ. Μια φορά μόνο έμεινα μέσα ένα χρόνο και για αυτό δεν είμαι σίγουρος. Είναι πολύ παλιά και πρέπει να κοιτάξω το αρχείο μου.

Προσπαθώ όμως να μαθαίνω συνεχώς, και πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχω πάει καλά. Κι όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύω τα λάθη μου.

βαγγλαν 5/10/2010 16:29(2)

Dell

μήπως κάνεις εσύ κάποιο λάθος;

Αυτό που λες πρώτη φορά το ακούω...

Δεν έχει λογική, όσο μεγαλώνει η τιμή να στενεύεις το στοπ λος.

Ενδεχόμενα η τεχνική του παραβολικού SAR να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι άλλης φιλοσοφίας, δεν είναι στοπ λος.

Τεχνικά είναι τελείως άτοπο αυτό που λες.

Να έχω 8% στοπ λος στην αρχή και 3% στην κορύφωση.

Σε ποια βιβλιογραφία το έχεις δει;

POKER

ευχαριστούμε για την επίθεση, αλλά σε όλα αυτά που γράφω δεν παίρνω τίποτα πίσω!

Όσο με βολεύει κάτι τεχνικά το υποστηρίζω. Όταν δω ότι δεν μου βγαίνει δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας. Θα πουλήσω.

Τώρα εσύ τι ζόρι τραβάς μαζί μου, δεν έχω καταλάβει.

Μάλλον θέλεις να με διώξεις από δω αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη!!

Έχω τα μέσα!!!!
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 5/10/2010 4:33 μμ
Αξιολογήστε το μήνυμα:
2 ψήφοι

P

Αξιολογήστε το μήνυμα:
Δεν έχει αξιολογηθεί

sunnyjohn1009 5/10/2010 16:37
βρε σταματηστε..
και εχω εχω τα εξω μου!
ασε που παιρνω και οσα δανεια θελω για την ΕΤΕ! χαχαχα
Αξιολογήστε το μήνυμα:
Δεν έχει αξιολογηθεί

xristos 666 5/10/2010 16:37(2)
αριστοτεχνικο το τοπιο

ο οτε και η τραπεζες, ταχα μου, ανεβαινουν για να βοηθησουν

ενω οπαπ και 3ε που εχουν απαλαγει απο αλογομυγες

πεφτουν για να βοηθησουν
Αξιολογήστε το μήνυμα:
2 ψήφοι

Dell 5/10/2010 16:39(3)
βαγγλαν..

ασχολησου εσυ με την .."βιβλιογραφια"

και ασε εμενα στην ..πραξη..

να σε καλα και καλα κερδη
Αξιολογήστε το μήνυμα:
3 ψήφοι
ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΣΟΡΤΗ (ΟΤΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕΛ)

ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΤΕ

Αξιολογήστε το μήνυμα:
βαγγλαν 1/8/2010 22:32(2)
Να πω κι εγώ μια παρόλα.

Δουλεύω ένα τεχνικό σύστημα, το οποίο ως στιγμής έχει 45% επιτυχία στις προβλέψεις του, ελπίδα κέρδους ικανοποιητική, περίπου 76% ανά κερδοφόρα πράξη, και χρονικά μου επαληθεύεται από το 2003 και πιο πριν με backtesting, από το 1997. Σχέση whipsaws με επιτυχημένες πράξεις 55% με 45%
Το σύστημα στην αρχική του μορφή δούλεψε καλύτερα τα χρόνια 1987 με 1995.
Από το 1995 προσπαθώ να το βελτιώνω συνεχώς.
Το σύστημα προβλέπει τα εξής για τη μετοχή της Εθνικής.

Ύστερα από το υψηλό του 11,95 ήρθε η αδύναμη θετική συνεδρίαση της Πέμπτης, η οποία δεν κατάφερε ούτε μία στιγμή να ξεπεράσει το ψηλό 11,95 και μικρό σχετικά όγκο συναλλαγών και μετά ακολούθησε η διόρθωση της Παρασκευής.

Τη Δευτέρα λοιπόν θα κινηθούμε είτε ανοδικά, με προσπάθεια να ξεπεράσουμε για δεύτερη φορά τα 11,95, είτε πτωτικά.
Στο ανοδικό σενάριο επόμενη κορυφή είναι τα 12,16. Μετά πιστεύω ότι αν ξεπεράσει ένα στενό κανάλι μεταξύ 12,16 και 12,25 με όγκους, ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν ξέρω που μπορεί να μας οδηγήσει.
Πιθανότητες να κινηθεί ανοδικά αύριο δίνω ένα 30%

Στο πτωτικό σενάριο, δίνω και τις περισσότερες πιθανότητες 70%, με την έννοια ότι δεν πιστεύω ακόμη ότι έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση. Κατά βάση είμαι αγορασμένος. Πιστεύω δηλαδή ότι έχουμε κι άλλη άνοδο.

Βέβαια εδώ υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη και είναι ένας πολύ δυνατός εξωγενής παράγοντας.
Η απαγόρευση του short selling. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ ρευστά, κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως απεδείχθη, και το είχα επισημάνει αρκετά νωρίς, η απαγόρευση του short selling αργά η γρήγορα γυρίζει την αγορά θετική. Στην περίπτωσή μας χρειάστηκε λίγο παραπάνω, λόγω την ήδη ανοιχτών θέσεων που πεισματικά δεν έκλειναν.

Τι θέλω να πω με την παραπομπή αυτή;
Ότι δεν θα εκπλαγώ αν αύριο η αγορά ανοίξει έντονα ανοδικά, παρόλο που έχω δώσει πολύ μικρές πιθανότητες.
Η επήρεια της απαγόρευσης θα είναι πολύ δυνατή και οι αγορές δεν γουστάρουν την στασιμότητα. Θέλουν μεγάλες ανόδους και επίσης μεγάλες πτώσεις για να κερδίζουν είτε στα λονγκ είτε στα σορτ.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα.
Τα τεχνικά σημεία αντίστασης είναι 6 κατά την γνώμη μου.

1. Το 11,35 που διεσπάσθη σχετικά εύκολα την Παρασκευή και απειλήθηκε ενδοσυνεδριακά να διασπαστεί ανοδικά μόνο μία φορά, κι αυτή αδύναμα.
2. Το επόμενο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι το 11,18 σημείο που έκλεισε η μετοχή την Παρασκευή (11,19)
Εδώ είναι η δεύτερη αντίσταση η οποία η μετοχή στάθηκε επάξια κρατώντας Θερμοπύλες.
3. Τρίτο σημείο είναι το 10,98. Αν διασπαστεί καθοδικά κι αυτό, αλλάζει όλο το οικοδόμημα και αναθεωρούμε τις μετρήσεις.

4. Τέταρτο σημείο είναι το 10,74. Το βλέπω δύσκολο να μείνει εκεί, αν και όχι απίθανο.
5. Πέμπτο σημείο είναι το 10,44. Ισχυρό σημείο αντίστασης. Οι περισσότερες πιθανότητες που δίνω είναι εκεί.
6. Τα 10 ευρώ ακριβώς. Χλωμό το βλέπω. Έχει όμως πιθανότητες. Έστω μικρές.

Οι τρεις πρώτες περιπτώσεις που είπα εντάσσονται σε μια δέσμη, οι άλλες τρεις σε άλλη δέσμη. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη που βρισκόμαστε, λόγω του υπερβολικού Momentum που διαπιστώνω στις μετοχές γενικώς. Μου είναι λίγο ανώμαλα αυτά και για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι ανάλογη κίνηση παρά μόνο αμυδρά την περίοδο 1996, που ανέβαινε ο δείκτης με πολύ μικρές διορθώσεις.... Δεν είμαι σίγουρος, θα πρέπει να κοιτάξω επισταμένα τα αρχεία μου και θα επανέλθω.

Επειδή για τους περισσότερους είναι λίγο νεφελώδη αυτά που λέω.

Είμαι μέσα στην Εθνική με 75% του κεφαλαίου προς επένδυση, ξεκινώντας αγορές από τα 9,40 και σταδιακά έχω ολοκληρώσει στα 11 με μέσο όρο κτήσης τα 10.60.

Δεν σκοπεύω να βάλω άλλα χρήματα προς το παρόν. Ίσως αν επιβεβαιωθεί η διόρθωση που επιθυμώ στα 10,44, τότε σε θετική αντιστροφή της μετοχής με όγκους και άνοδο άνω του 2%, θα βάλω κι άλλα χρήματα μέσα.
Δεν έχει αξιολογηθεί

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 3:38 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΟΥΠΙΑ
ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ

ΟΙ φιλοι σου αλλαζουν νικ και ολα καλα?
10 ονοματα εχει αλλαξει ο δικος σου
Που να τον προτοπιασεις τον βαγγλανοτραμπακουλαξογκινβεστορδισεγγονα και ποσα ακομα

Οσες φορες τα βαλατε μαζι μου γινατε ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 3:42 pm 
Χωρίς σύνδεση

Α και μη ξεχασω

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟΥΣ ΜΙΤΟΥΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ(ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ).ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΑΑ

ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΙΑ ΣΑΣ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 3:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ.!!!
Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε.!!!
Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες».Αλ Κάιντα κ.λ.π.

- Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε.!!!
Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες». Αλ Κάιντα κ.λ.π.
Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;
Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.
Η Νορβηγία είναι μια χώρα που σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη «ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό.
Σχεδόν όλα τα κρατικά ομόλογα η πάσης φύσεως κρατικά κεφάλαια ανήκουν στα ασφαλιστικά της ταμεία, δηλαδή στον Νορβηγικό λαό.
Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές , ναι καλά διαβάζετε, 7 φορές του χρέους της Ελλάδας.!!!
Από τον περασμένο χρόνο η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ, και περιμένει να το συμψηφίσει με την δυνατότητα που θα της δώσει η χώρα μας της εκμετάλλευσης και κυρίως της άντλησης του υποθαλάσσιου πλούτου μας.
Πέρα απ όλα αυτά όμως η Νορβηγία είναι η μόνη χώρα που διαθέτει την τεχνογνωσία εξόρυξης υποθαλάσσιων αντλήσεων σε βάθη άνω των 10.000 μέτρων.
Ακόμα και της Ρωσίας τις αντλήσεις τις πραγματοποιεί η Νορβηγία.
Η δεύτερη χώρα που έχει αντίστοιχες δυνατότητες είναι Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τον Καναδά.
ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ;
Αν ληφθούν υπ όψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη, και κυρίως στην διαμόρφωση του στην ανατολική Μεσόγειο είναι η Νορβηγία.!!!
Η Νορβηγία είναι μια χώρα που δεν έχει οικονομία «φούσκα» αλλά πραγματική, και μπορεί όχι μόνο να σταθεί στις παγκόσμιες «ψευτο - αγορές», αλλά μπορεί να τις διαλύσει.!!!
Η Νορβηγία δεν έχει ανάγκη την «ψευτο-αξιολόγηση» από τους «ψευτο-οίκους» αξιολόγησης, γιατί απαντάει με την τεχνογνωσία της και με την εργατικότητά της.!!!
Με το χτύπημα της Νορβηγίας η επερχόμενη παγκόσμια τάξη δίνει μια προειδοποίηση στην παγκόσμια διεθνή έννομη τάξη να ετοιμάζεται για πλήρη υποταγή.!!!
Ο στόχος είναι: ελέγχουμε τα πάντα, και παράγουμε μόνο αυτό που θέλουμε, όπως το θέλουμε (μεταλλαγμένa), για να θρέψουμε αυτό που θέλουμε.!!!

ΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ Μ.Μ.Ε.!!!
Τα Νορβηγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι τρομοκρατημένα, γιατί ενώ γνωρίζουν από ποιόν και γιατί χτυπήθηκε η χώρα δεν μπορούν να το αναμεταδώσουν.!!!
Ας τους δείξουμε το δρόμο τουλάχιστον σε επίπεδο ιδεολογικής στήριξης, γιατί εμείς οι Έλληνες σε αυτή τη φάση τους χρειαζόμαστε να είναι δίπλα μας.!!!
Αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι ανακοινώσεις των Μ.Μ.Ε της Ρωσίας γιατί με την Νορβηγία έχουν πολύ στενές σχέσεις σε επίπεδο συνεργασίας για την ενέργεια.!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 16, 2011 6:43 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

16 08 2011

Συνημμένα:
gd153.gif
gd153.gif [ 77.27 KiB | 3016 προβολές ]

Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 7:45 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α

ΒΓΑΛΕ ΟΤΙ ΘΕΣ

ΕΓΩ .. ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 9:11 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΠ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Έντυπη Έκδοση

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Θα τους δανείσουμε για να μας δανείσουν!

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ Πρώτα θα τους δανείσουμε και μετά θα μας δανείσουν! Η «ανορθόδοξη» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας αφορά τη χορήγηση δανείου, ως εγγύηση, από το ελληνικό κράτος, προκειμένου η πιστώτρια χώρα να συμμετάσχει στο δεύτερο δάνειο της ευρωζώνης.

Τη συμφωνία έκλεισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του Γιούτα Urpilainen, ώστε να ξεπεραστούν οι πολιτικοί σκόπελοι στη χώρα της και να ανάψει το πράσινο φως για χορήγηση του δεύτερου ευρωπαϊκού δανείου προς την Ελλάδα, βάσει της απόφασης της 21ης Ιουλίου των Ευρωπαίων ηγετών.

Η επίσπευση των διαδικασιών για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας 109 δισ. ευρώ γίνεται υπό την πίεση των αγορών στην ευρωζώνη και λειτουργεί ακόμα πιο πιεστικά για την ελληνική οικονομία. Τις εξελίξεις ως προς τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου συζήτησε εκτενώς ο κ. Βενιζέλος με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ συνεχίζει τον κύκλο επαφών και με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώνονται και για την «ανορθόδοξη» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας, η οποία βάσει πληροφοριών εντοπίζεται σε «5» σημεία:

1 Δεν αφορά «εμπράγματες εγγυήσεις». Οι Φινλανδοί αποδέχονται κατά πώς φαίνεται τις απλές εγγυήσεις, αφήνοντας κατά μέρος τις εμπράγματες που παρέπεμπαν σε ελληνική δημόσια περιουσία. Το σημείο αυτό επιβεβαιώνει, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών, που διευκρίνιζε χθες ότι αφορά «τραπεζική κατάθεση από πλευράς Ελλάδας σε λογαριασμό της Φινλανδίας». Το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα «δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα», ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος.

2 Η συμφωνία είναι παρόμοια με το PSI, τη συμφωνία με τους ιδιώτες για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων. Η Ελλάδα θα καταθέσει ένα ποσό σε κρατικό λογαριασμό της Φινλανδίας. Το ύψος του ποσού αυτού είναι άγνωστο. Δεν ξέρουμε αν θα είναι όσο και η συμμετοχή της Φινλανδίας στο δάνειο ή μικρότερο. Σημειώνεται, πάντως, ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας στο πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ (80 δισ. από Ε.Ε.) έφθασε στο 1,5 δισ. ευρώ. Το ποσό-εγγύηση θα το επενδύσει η Φινλανδία σε ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ. Αν η Ελλάδα εξοφλήσει το δάνειο που θα πάρει από τη Φινλανδία, τότε η τελευταία θα επιστρέψει την εγγύηση με τόκο στην Ελλάδα, διευκρίνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεταν πως, αν η Ελλάδα δεν εξοφλήσει το δάνειο, τότε η Φινλανδία θα κρατήσει το ποσό-εγγύηση και τους τόκους από την επένδυσή του. Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όπως και άλλες λεπτομέρειές της, αλλά δεν αποκλείεται να αφορά περίοδο 15-30 ετών -όση και η χρονική διάρκεια της συμφωνίας με τους ιδιώτες- όπως μετέδιδε χθες το Reuters.

3 Το ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να δανείσει τη Φινλανδία. Διότι η μη συμμετοχή της Φινλανδίας στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωσή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα ή ακόμα και για την ίδια την Ευρώπη. Το πού θα βρει η Ελλάδα τα χρήματα για να δανείσει τη Φινλανδία παραμένει άγνωστο. Δεν αποκλείεται μέρος από τα πρώτα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

4 Τι θα γίνει αν και άλλες χώρες έχουν ανάλογες απαιτήσεις; Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι «η Σλοβενία, που είχε ασκήσει ανάλογες πιέσεις, έχει ήδη κάνει πίσω». Πάντως, αν και άλλοι απαιτήσουν τέτοιου είδους εγγυήσεις, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να τις δώσει.

5 Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και για τον λόγο αυτό, σε πρώτη φάση, θα τεθεί στο Euro Working Group (τεχνοκράτες), που θα γίνει προσεχώς.

Το ξεπέρασμα των σκοπέλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, σημείωναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της έλευσης της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα έχει καθημερινές επαφές με τους αναπληρωτές υπουργούς Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τους επικεφαλής της τρόικας, που πιάνουν δουλειά από τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο βρίσκονται η φοροδιαφυγή, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού.

Για την ώρα, συνεχίζουν την άντληση κεφαλαίων από την αγορά, υπό τον φόβο και των καθυστερήσεων στην καταβολή της επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ. Το ελληνικό Δημόσιο, κατά τη χθεσινή δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων, άντλησε 1,3 δισ. ευρώ (1,6 δισ. μαζί με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές) με επιτόκιο 4,5% έναντι 4,58% της προηγούμενης, καλύπτοντας 2,98 φορές (3,08 την προηγούμενη δημοπρασία) το ζητούμενο ποσό 1 δισ. ευρώ. Οι ξένοι επενδυτές κάλυψαν το 23% της έκδοσης, περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Συνημμένα:
stathis-thumb-large[1].gif
stathis-thumb-large[1].gif [ 125.1 KiB | 2885 προβολές ]

Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963 ... 1148  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 379 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: