neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 27012014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 26, 2014 12:09 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 382.

H αγορά μας την εβδομάδα που πέρασε ουσιαστικά πήρε πίσω σχεδόν όλα τα κέρδη του 2014. Μπορεί οι δείκτες λόγω της κίνησης V σε ημερήσιο να μην μας έχουν δώσει έξοδο σύμφωνα με το σύστημα που παρακολουθούμε παρόλα αυτά οι περισσότεροι μας τίτλοι είναι short στο excel. Η διάσπαση του 413 μας έδωσε το έναυσμα για διόρθωση παρόλα αυτά η ταχύτητα της πτώσης ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Ο F25 μέχρι το επίπεδο του 380-382 έχει ανοχές με το stop μας στον δείκτη να είναι το 382 σε κλείσιμο ενώ το 405 και 412 έχουν γίνει στην παρούσα αντιστάσεις μας. Οι ξένες αγορές που ήταν κάτι που φοβόμασταν βοήθησαν σημαντικά στην κίνηση ενώ οι αναδυόμενες αγορές ήταν η αφορμή για την εν λόγω κίνηση μιας και μην ξεχνάμε μπορεί να είχαμε εισροή περισσότερων κεφαλαίων λόγω του γεγονότος της ένταξής μας σε αυτές παρόλα αυτά έχουμε και το ανάλογο volatility με αυτές. Δεν είχαμε κάποια καινούργια νέα που να βοήθησαν την αγορά αντιθέτως η εκλογολογία που φανταστήκαμε σαν σενάριο μαζί με την δήλωση του Ολι Ρεν για την μετατόπιση της ημερομηνίας για συζήτηση για το χρέος μας να μετακυλύετε για το καλοκαίρι επηρέασε αρνητικά την αγορά. Αντίστοιχα η τρύπα που ανοίχτηκε στους μισθούς των ένστολων να πρέπει να κλείσει με ισοδύναμα κάτι που πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση αλλά και μειώνει σημαντικό όφελος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αντίστοιχα η καθυστέρηση της ΑΜΚ της EUROBANK καθώς και τον νόμο για τον τραπεζικό κλάδο (κάτι που αναμένεται τέλος Φλεβάρη) προβλημάτισε την αγορά ενώ ειδικά η Εθνική τράπεζα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα μιας και η έκθεση της στην Τουρκία είναι σημαντικά μεγάλη λόγω της FINANS μιας και η λίρα έχει υποτιμηθεί σημαντικά και η κατάσταση εκεί είναι έκρυθμη. Πολύ σημαντικό γεγονός πλέον θα είναι η ανακοίνωση των stress tests της Blackrock για τον κλάδο των τραπεζών που έχει καθυστερήσει για ακόμα μία φορά σημαντικά και όλοι πλέον περιμένουν για να δουν το μέγεθος του προβλήματος. Τέλος σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο είχε η άνοδος των ελληνικών spread μιας και πάλι πλησίασαν στο επίπεδο των 700 μονάδων πολύ γρήγορα ενώ πριν μόλις λίγες μέρες είχαν βρεθεί κάτω από τις 600 μονάδες απομακρύνοντας την πιθανότητα για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.
Στο πολιτικό σκηνικό έχουμε την μάχη των δημοσκοπήσεων που δεν έχουν δώσει και ιδιαίτερο στίγμα ενώ έχουν αυξηθεί σε χρόνους λόγω της μεγάλης εκλογολογίας ενώ δεν έχουμε σημαντικά γεγονότα στην παρούσα που θα μπορούσαν να μας δώσουν θετικές ενδείξεις τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Την Δευτέρα έχουμε συνάντηση EUROGROUP που δεν δείχνει να έχει σημαντικά νέα εκτός από τις γνωστές δηλώσεις σε θετικό μοτίβο για την χώρα παρόλα αυτά όλα δείχνουν πως όποια λύση θα είναι πολιτική για την Ελλάδα σε σχέση με το χρέος της. Η ερώτηση είναι αν η Ελλάδα μπει στην διαδικασία ενός νέου δανείου αν θέλει να καλύψει το δημοσιονομικό της κενό τα δύο επόμενα χρόνια με την σύναψη ενός καινούργιου μνημονίου που πιθανότατα θα αλλάξει όνομα και δεν θα στηρίζεται σε φόρους αλλά μόνο σε διαρθρωτικές αλλαγές που μέχρι στιγμής πηγαίνουν με αργά βήματα. Μπροστά μας είναι οι Ευρωεκλογές και μέχρι τότε ο πολιτικό χρόνος είναι τεράστιος και μάλιστα πολλαπλάσιος σε σχέση με άλλες περιόδους. Οι αναταραχές στις γειτονικές μας χώρες δεν βοηθάνε την ομαλότητα στην περιοχή. Φυσικά η ίδια η Ευρώπη βλέπει το πρόβλημα συνολικά και πρέπει η ίδια να αλλάξει πολιτική αν δεν θέλει να επηρεαστούν και οι υπόλοιποι εκτός από τις χώρες του Νότου. H Τρόικα συνεχίζει να παίζει καθυστέρηση μιας και ξέρει πως η χώρα δεν έχει άμεσο ταμειακό πρόβλημα και πιέζει στην λήψη των διαρθρωτικών μέτρων που δεν έχουν γίνει.
Στα τεχνικά μας τώρα η αγορά ουσιαστικά η ΔΕΗ ο ΟΤΕ και η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχουν κάνει την διαφορά στον δείκτη από τους δεικτοβαρείς τίτλους κρατώντας τον δείκτη ουσιαστικά σε αυτά τα επίπεδα ενώ οι περισσότεροι τίτλοι έχουν διορθώσει πολύ περισσότερο σε σχέση με την τελευταία ανοδική κίνηση. Το 382 επίπεδο πολύ σημαντική στήριξη στην παρούσα στον f25 ενώ το 388 είναι το 61% της ανοδικής κίνησης και κοντινή στήριξη μας ενώ μία κατοχύρωση του μπορεί και πάλι να μας φέρει αντιμέτωπους με τα πρόσφατα χαμηλά μας χωρίς παρόλα αυτά ο δείκτης να έχει καμία σχέση με τις περισσότερες μετοχές του ταμπλό. Η μετοχή του ΕΧΑΕ έχει έρθει ήδη αντιμέτωπη με το τελευταίο σημαντικό της υψηλό ενώ αντίστοιχα και ο Ελλάκτωρ με την διάσπαση του 340 έρχεται αντιμέτωπος με το χαμηλό της περιοχής του 3. Οι περιφερειακές (outsiders) συνεχίζουν και έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην κίνηση υπεραποδίδοντας της αγοράς με κινήσεις πιο αμυντικές στην κίνηση. Πολύ σημαντική η εβδομάδα που έρχεται τεχνικά μιας και η αγορά μας θα δείξει τις αντοχές της. Οι κινήσεις συνεχίζουν να είναι μονοτασικές επί το πλείστον γεγονός που δεν είναι εύκολο σε ημερήσιο γράφημα με το volatility να έχει και την τιμητική του κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί. Εϊναι προτιμότερο όταν έχουμε μία έξοδο σε ημερήσιο γράφημα κάποιου τίτλου μας να κλείνουμε ή να μειώνουμε θέσεις αν το βλέπουμε μεσοπρόθεσμα από το να καθόμαστε αμέτοχοι στην κίνηση ακόμα και αν κάνουμε και λάθος. Το excel μπορεί να είναι ένας καλός “μπούσουλας” στις κινήσεις μας ειδικά αν κάποιος δεν ασχολείται καθημερινά με την αγορά μιας και οι τιμές είναι απόλυτες.
Συνεχίζουμε να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι για την αγορά άσχετα αν μας έχει προβληματίσει βραχυπρόθεσμα χωρίς να αλλάζει το σκεπτικό μας. Ακολουθεί ένα ζεστό τρίμηνο με σημαντικό ενδιαφέρον από κινήσεις ενώ κάτι που θα μπορούσε να προβληματίσει σημαντικά θα ήταν μία μεγάλη πτώση στα ξένα χρηματιστήρια. Ο Ιανουάριος τελειώνει και απλά η αγορά πήρε στην παρούσα πίσω τα κέρδη που έδωσε από την αρχή του χρόνου εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες αγορές που ήδη βρίσκονται με αρνητικά πρόσημα. Το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με τον τραπεζικό κλάδο έχει την σημασία του το επόμενο διάστημα έχει την σημασία του για το σύνολο του συστήματος μιας και ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει την πολιτική του ειδικά απέναντι στις υπέρ δανεισμένες εταιρίες. Οι εισροές από το εξωτερικό είναι σημαντικές και δεν μπήκαν απλά για ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι στην Ελλάδα παρόλα αυτά μαζί με τους μακροπρόθεσμους έχουν εισέλθει στο σύστημα και κερδοσκοπικά funds για αυτό και βλέπουμε σημαντικό volatility στο σύστημα. Ακόμα και τεχνικά να δει κάποιος την Ελληνική αγορά είναι η προσπάθεια της να βγει από μία μακροχρόνια πτωτική κίνηση εν αντιθέσει με τους ξένους που απλά θέλουν να κρατήσουν την bull τους φάση που εδώ και κάποια χρόνια έχουν αποκτήσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και οι ξένοι πλέον θέλουν να πάει καλά η Ελληνική οικονομία μιας και είναι συνυφασμένη πλέον με την Ευρωπαϊκή ενώ οι ίδιες οι χώρες έχουν ουσιαστικά πάνω τους το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού της χώρας μιας και το χρέος είναι διακρατικό πλέον. Φυσικά ο τρόπος που θα γυρίσει η οικονομία έχει να κάνει με την πολιτική της Ευρώπης αλλά πρωτίστως έχει να κάνει με εμάς τους ίδιους μιας και πρέπει να καταλάβουμε πως η προγενέστερη κατάσταση έχει τελειώσει και δεν μπορεί να επανέρθει.
Περισσότερες μελέτες για Ελληνικά διαγράμματα καθώς και για ξένες αγορές, εμπορεύματα και forex μπορείτε να δείτε οι εγγεγραμμένοι στο site της www.fastfinance.gr στο blog της τεχνικής ανάλυσης. Εκεί καθημερινά σηκώνονται και Intraday σχόλια για την αγορά αλλά και ενδιαφέροντα γραφήματα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. H πρόσβαση αγορά πελάτες της εταιρίας. Τα διαγράμματα των δεικτών φαίνονται στην εβδομαδιαία ανάλυση στο site της www.fastfinance.gr Κυριακή βράδυ.


Καλή εβδομάδα


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr