neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 10022014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 08, 2014 4:04 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 366.

H αγορά μας την εβδομάδα που πέρασε κατάφερε να κάνει το 5 στα 5 μιας και όλες οι συνεδριάσεις της εβδομάδας έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Πλέον οι περισσότεροι πολύ σύντομα βλέπουν θετικά και πάλι την αγορά ενώ η γρήγορη πτωτική κίνηση άδειασε αρκετά χαρτοφυλάκια ειδικά σε τίτλους μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Μία διάσπαση των υψηλών της παρασκευής θα μπορούσαν να βάλουν και πάλι στο κάδρο άμεσα την περιοχή των 1300 μονάδων. Η Ελληνική αγορά συνεχίζει να έχει υπέρ απόδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες ενώ αντιδρά πολύ πιο εύκολα σε αρνητικά ή θετικά νέα.
Ο τραπεζικός κλάδος έκλεψε την παράσταση μιας και πάλι δοκιμάζει με την σειρά του να προσεγγίσει τα προηγούμενα υψηλά ενώ πλέον κινείται παράλληλα με την αγορά συγκεντρώνοντας και το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών αν προσθέσουμε τα warrants. Ουσιαστικά ο κλάδος είναι αυτός που μπροστά έχει σημαντικά νέα μιας και περιμένει τον νόμο, την εξέλιξη σε σχέση με την πώληση της EUROBANK, τα αποτελέσματα της Blacrrock και τέλος το τι μέλλει γενέσθαι με τα warrants. Μπορεί στο ταμπλό να μας φαίνονται πολύ μεγάλες οι διακυμάνσεις σε αυτά παρόλα αυτά μην ξεχνάμε πως είναι options και όχι κανονικές μετοχές. Όσοι πιστεύουν στον κλάδο και θέλουν να έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους μία θέση θα πρέπει να κρατάνε μικρό ποσοστό από αυτά στο χαρτοφυλάκιο τους. Ακόμα και να γίνει μία προαιρετική δημόσια πρόταση κάποιος μπορεί να επωφεληθεί από αυτό για αυτό και μεγάλοι ξένοι θεσμικοί συνεχίζουν να μαζεύουν τίτλους warrants κοιτώντας την αγορά μεσοπρόθεσμα. Ο leader της αγοράς συνεχίζει να είναι ο ΟΤΕ συγκεντρώνοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών ενώ ακολουθούν οι ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Είναι πολύ σημαντικό τα χαρτοφυλάκια που ασχολούνται με την Ελληνική αγορά να ασχολούνται με τους τίτλους που έχουν τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών σταθερά ανεξάρτητα αν πιστεύουν πως οι αποτιμήσεις είναι υψηλές. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο ποσοστό των συναλλαγών αφορά μικρό αριθμό τίτλων ενώ θα λέγαμε πως τον ΓΔ τον προσέχουν σαν “κόρη οφθαλμού” μιας και είναι η εικόνα του Ελληνικού χρηματιστηρίου.
Στα στατιστικά ο ΓΔ από αρχές έτους κερδίζει 7,92% ενώ ο τραπεζικός κλάδος μετά από πολύ καιρό προηγείται με απόδοση 10,06% δείχνοντας ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην χρονιά. Από τις επιλογές μας ο ΟΤΕ είναι με τα μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του 22,03% ενώ ακολουθούν ΤΕΝΕΡΓΑ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΜΠΕΛΑ , ΜΥΤΙΛ και ΙΝΤΡΑΛΟΤ με αποδόσεις άνω του 10%. Η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση έχει μείνει αισθητά πίσω με τους Outsiders να έχουν 5,38% απόδοση μιας και μετά από μία σημαντική πτωτική κίνηση οι πρώτοι τίτλοι που αποδίδουν είναι αυτοί που έχουν βαρύτητα στον ΓΔ και σε δεύτερη φάση ακολουθεί η μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Ο σχηματισμός που βλέπουμε σε f25 αλλά και ΓΔ είναι από τους σπάνιους μιας και έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις μονοτασικές κάτι που βλέπουμε σπάνια στην αγορά και που μπορεί να φαίνονται εύκολοι αλλά είναι ιδανικοί για να μπερδέψουν και τους ταύρους και τις αρκούδες. Το volatility αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα παρόλα αυτά κάθε σημαντικό χαμηλό σε ημερήσιο γράφημα είναι πολύ σοβαρό δεδομένο για την συνέχεια μεσοπρόθεσμα. Έτσι λοιπόν τόσο o F25 όσο και ο ΓΔ έκαναν υψηλότερο χαμηλό από την τελευταία κίνηση τους και δεν απείλησαν το 363 και 1095 του Δεκεμβρίου. Αν ο μήνας που διανύουμε καταφέρει και κλείσει πάνω από τις 1270 μονάδες πιστεύουμε πως ανοίγει ο δρόμος για τις 1450-1550 μονάδες που είναι και ο μεγάλος μεσοπρόθεσμος στόχος μας για φέτος.
Στο πολιτικό σκηνικό τώρα έχουμε μία προεκλογική περίοδο που μπορεί να είναι για Ευρωεκλογές παρόλα αυτά έχει πάρει χαρακτήρα Εθνικών εκλογών μιας και μία τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί. Στο προηγούμενο εβδομαδιαίο σχόλιο γράψαμε πως μία προεκλογική περίοδος δεν είναι απαραίτητα κακή για την αγορά μιας και συνήθως μέσω αυτής προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα. Στα μακροοικονομικά στοιχεία είχαμε μετά από 44 μήνες θετικά πρόσημα που μπορεί να είναι θετικά για την εικόνα της οικονομίας παρόλα αυτά χρειάζεται μία σταθερότητα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για σταθερή εικόνα. Οι λιανικές πωλήσεις του Νοεμβρίου αυξήθηκαν 2,9% μετά από 44 μήνες ενώ και ο λεγόμενος PMI ή δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 51,2 με αύξηση μετά από 53 μήνες με τον δείκτη να σηματοδοτεί ανάπτυξη μετά από πολύ καιρό. Το 50 είναι το όριο που ουσιαστικά συνηθίζεται να είναι το όριο μεταξύ ανάπτυξης και ύφεσης. Μπροστά μας έχουμε τον Απρίλη που περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος με την κυβέρνηση να βιάζεται να δείξει από τώρα το μέγεθος του ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε το υπουργείο οικονομικών να επιτίθεται στην Τρόικα για την τακτική της σε κάποια θέματα δείχνοντας πως πλέον αρχίζουν και βλέπουν ότι μπορούν να πατήσουν στα πόδια τους σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον μένει να δούμε αν από την πλευρά της ΕΕ έχουμε κάποια οφέλη πριν τις Ευρωεκλογές σε σχέση με το χρέος ή οι συζητήσεις θα αρχίσουν μετά από αυτές. Στις 17 Φεβρουαρίου έχουμε Eurogroup που πιθανότατα να έχουμε ανακοινώσεις σε σχέση με την Ελλάδα. Το υπουργείο για άλλη μία φορά ετοιμάζει αλλαγές στο φορολογικό έχοντας αφήσει αρκετά κενά που χρήζουν επεξηγήσεων. Το μεγάλο αλαλούμ έχει γίνει με τα ακίνητα μιας και το μπαλάκι για τον υπολογισμό των υπεραξιών πετιέται μεταξύ συμβολαιογράφων και εφοριών με αποτέλεσμα οι μεταβιβάσεις να έχουν νεκρώσει από τις αρχές έτους. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που χρειάζονται λύση μαζί με αρκετά άλλα που καθυστερούν και που πριονίζουν έσοδα αλλά και κίνηση της οικονομίας από αρχές χρόνου.
Την πλήρη τεχνική εικόνα Ελληνικών τίτλων αλλά και ξένων αγορών που μπορούμε να δούμε στο site της εταιρίας φαίνονται με λεπτομέρειες τα επίπεδα και οι θέσεις μας. Ο τραπεζικός κλάδος πλησιάζει και πάλι στα υψηλά του στην ζώνη του 210 που θέλει την προσοχή μας ενώ οι κλάδοι που συνεχίζουν και έχουν σημαντικό ενδιαφέρον είναι αυτοί της ενέργειας και των κατασκευών. Ιδιαίτερη προσοχή στο διάγραμμα του ΜΟΗ (position long) μιας και μία διάσπαση του 930 (make or break) μπορεί να του αλλάξει επίπεδο μετά από 1 χρόνο συσσώρευση. Η όμορη εταιρία των Ελληνικών πετρελαίων χρειάζεται μία διάσπαση του 750 σε μέρα για να μας δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα με επόμενο επίπεδο το 810. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άλλοτε κραταιά Ιντρακόμ μιας και δοκιμάζει να αλλάξει μεσοπρόθεσμο επίπεδο με το 085 επόμενο στόχο ενώ όσο κρατάει το 068 έχει και επιθετική τάση. Πιθανότατα οι εξελίξεις στον όμιλο του Κόκαλη να είναι σημαντικές μιας και όπως όλα δείχνουν ο ίδιος σιγά σιγά αποχωρεί από το σκηνικό.
Συνεχίζουμε να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στην αγορά πιστεύοντας ότι μπροστά μας έχουμε πολύ περισσότερα θετικά νέα. Οι ξένοι θεσμικοί συνεχίζουν να αυξάνουν θέσεις ειδικά σε τίτλους μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχοντας βάλει και πάλι την Ελληνική αγορά στον χάρτη τα τελευταίο χρόνο. Όπως όλα δείχνουν η οικονομία έχει μπει σε μία ρότα παρόλα τα προβλήματα και έχοντας φυσικά μπροστά μας αρκετό δρόμο ειδικά σε διαρθρωτικές αλλαγές και φυσικά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα μιας και στην πορεία μπορεί να παρουσιάζονται σημαντικά αγκάθια που αναγκαστικά πρέπει να λυθούν. Μπροστά μας έχουμε την συζήτηση για το χρέος και την βιωσιμότητα του με την Ευρώπη να θέλει να λύσει το πρόβλημα και να βγάλει από την μέση το Ελληνικό πρόβλημα μιας και συχνά πυκνά προβληματίζει το σύνολο της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Επιμένουμε πως πρέπει να δούμε σταδιακά χαλάρωση της λιτότητας και των φόρων το επόμενο διάστημα αν θέλουμε να κάνουμε το άλμα εκείνο που θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη. Το πολιτικό ρίσκο υπάρχει ακόμα στο κάδρο παρόλα αυτά οι ξένοι παίρνουν το ρίσκο τοποθετήσεων πιστεύοντας πως πλέον η κατάσταση γίνεται ελεγχόμενη. Φυσικά το συναίσθημα δεν συνάδει με την αγορά και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και δεν πρέπει να μας επηρεάζει σε σχέση με τις κινήσεις μας στην αγορά. Το μόνο μας πρόβλημα είναι αν οι ξένες αγορές αλλάξουν μεσοπρόθεσμη ρότα μιας και είναι αρκετά δύσκολο η Ελλάδα να κινείται ανάποδα σε σχέση με αυτές αν και το πιο πιθανό να είμαστε πιο αμυντικοί στις πτωτικές περιόδους και πιο επιθετικοί στις ανοδικές. Ήδη την χρονιά που έχει ξεκινήσει η Ελληνική αγορά προπορεύεται σε απόδοση από το σύνολο των αγορών ενώ είναι μια ανάσα από τα υψηλά της σε σχέση με αυτές.
Καλή εβδομάδα σε όλους.


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr