neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 24022014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 23, 2014 12:46 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 402.

H αγορά μας την εβδομάδα που πέρασε διόρθωσε πλάγια χάνοντας 2,3% με τους όγκους πολύ χαμηλούς κρατώντας απλά τις στηρίξεις του στην περιοχή λίγο πάνω από το 400 και παράλληλα συντηρώντας και την Long μας θέση. Η εβδομάδα που έρχεται φαίνεται να είναι σημαντική μιας και η αγορά λογικά θα αυξήσει το volatility και θα βγάλει κίνηση και ενδιαφέρον. Μία κατοχύρωση της ζώνης του 400 θα βγάλει πωλητές και θα αυξήσει την ταλαιπωρία ενώ μία διάσπαση του 414 μπορεί να θελήσει να δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 422-423 που είναι το κλειδί για συνέχιση. Ο τραπεζικός κλάδος με εξαίρεση την Εθνική δείχνει να θέλει να κάνει την υπέρβαση περιμένοντας τις εξελίξεις από τον νέο νόμο αλλά και τα αποτελέσματα της BLACKROCK και τα stress tests σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
OΤΕ και ΦΟΥΡΛΗΣ συνεχίζουν να είναι οι πρωταθλητές της χρονιάς με απόδοση πάνω από 20% από αρχές έτους ενώ από τον τραπεζικό τόσο η ΠΕΙΡ όσο και η ΑΛΦΑ δείχνουν πως έχουν περιθώρια για συνέχιση. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μιας και μία ιδιωτικοποίηση σαν νέο στο άμεσο μέλλον μπορεί να κάνει την διαφορά στην αγορά παράλληλα με τα μέχρι τώρα θετικά σημάδια της οικονομίας μιας και στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων είμαστε αισθητά πίσω. Μέσα στην εβδομάδα έχουμε και road show για νέο ομολογιακό στον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ γεγονός που μπορεί να τονώσει το ενδιαφέρον στον όμιλο ενώ μην ξεχνάμε πως περιμένουμε και ανακοινώσεις σε σχέση με τις τιμές του αερίου από την Ρωσία πολύ σημαντικό ως δεδομένο για το ενεργειακό μας κόστος ειδικά στις Ελληνικές βιομηχανίες.
Η αγορά με τον τρόπο που έχει κινηθεί έχει αφήσει εκτός αρκετά κεφάλαια ιδιωτών και πρέπει να πείσει αν θέλει να επανατοποθετηθούν. Μέχρι και την ανακοίνωση του πλεονάσματος τα πράγματα φαίνεται να είναι θετικά ενώ όπως έχουμε σχολιάσει και σε προηγούμενα άρθρα μας η προεκλογική περίοδος δεν είναι κακή για τις αγορές συνήθως. Το πρόβλημα της αγοράς είναι η ρευστότητα και του ότι οι συμμετέχοντες στην κίνηση παραμένουν λίγοι.. Το συναίσθημα του Ελληνικού επενδυτικού κοινού συνεχίζει και είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω και της πραγματικής οικονομίας που ουσιαστικά δεν βλέπει απλά μακροοικονομικά νούμερα και πιθανές προοπτικές. Πολύ σύντομα περιμένουμε το νέο μίνο φορολογικό που ουσιαστικά εμπεριέχει περισσότερο διευκρινίσεις σε ήδη ψηφισμένα θέματα αλλά και αλλαγές που ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει καταστάσεις και οικονομία ειδικά στο κομμάτι των ακινήτων μιας και μέχρι σήμερα οι μεταβιβάσεις είναι ανύπαρκτες μετά την ψήφιση του τελευταίου 2 μόλις μήνες πίσω. Από την άλλη το επόμενο διάστημα περιμένουμε μείωση τεκμηρίων αλλά και φόρων όπου είναι εφικτό μιας και το υπουργείο βλέπει πως δεν μπορεί να αυξήσει τα έσοδα με τις ίδιες τακτικές. Ουσιαστικά με το πρόσφατο φορολογικό οι νέοι φόροι σε ορισμένες ομάδες , η αύξηση των προκαταβολών αλλά και η κατάργηση πολλών εξόδων που αφαιρούνταν από φόρο έχει αυξημένο βάρος την χρονιά του 2014. Μία μείωση των τεκμηρίων είναι λογική μιας και σε αρκετές περιπτώσεις είναι υπέρογκα μεγάλα. Τέλος αξίζει να αναφερθούμε πως το κράτος έστω και αργά προχωράει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής αλλά και επιστροφής παρανόμων κεφαλαίων του παρελθόντος έχοντας παρόλα αυτά αρκετό δρόμο ακόμα…
Στην αρχή της εβδομάδας περιμένουμε την επίσκεψη της Τρόικας που ουσιαστικά μετά την αξιολόγηση της στο EUROGROUP θα αποφασιστούν οι δόσεις καθυστερημένη και τακτική. Στο πολιτικό σκηνικό το νέο δεδομένο είναι όπως όλα δείχνουν πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βγαίνει εκτός πολιτικής σκηνής γεγονός που δεν ξέρουμε τι αλλαγές στις ισορροπίες θα γίνουν. Πάντως μην ξεχνάμε ο χρόνος μέχρι τον ΜΑΙΟ δεν είναι μικρός ενώ θυμίζουμε πως στις 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ έχουμε την επίσημη ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος που ουσιαστικά είναι το νέο που συντηρεί την ανοδικότητα της αγοράς. Από την άλλη διέρρευσε πως η ΓΕΡΜΑΝΙΑ έχει και PLAN B εκτός από την επί μήκυνση και μείωση επιτοκίων για το κρατικό χρέος το οποίο εμπεριέχει και κούρεμα. Η ερώτηση είναι αν η Ευρώπη βιάζεται να λύσει το θέμα χρέους μία και καλή ή προτιμάει να κερδίζει χρόνο μέχρις ότου η ΕΛΛΑΔΑ προχωρήσει και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις της ειδικά των διαρθρωτικών αλλαγών ή αν θέλει να κάνει μία τόσο σοβαρή συζήτηση με μια νέα και πιο δυνατή κυβέρνηση . Σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και μπροστά μας έχουμε θετικά νέα με πάντα το πολιτικό ρίσκο να είναι το μοναδικό που μπορεί να προβληματίσει.
Συνεχίζουμε να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στην αγορά με τον μεγάλο μας στόχο στην περιοχή του 1400-1500. Το spread μας συνεχίζει και έχει πτωτική πορεία ενώ οι μεγάλες εταιρίες συνεχίζουν και ψάχνουν ρευστότητα από την αγορά ομολόγων με την ζήτηση να είναι τεράστια εκ μέρους των ξένων. Την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε δεδομένα και για τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ μιας και αναμένεται σημαντική υπερκάλυψη ενώ μέσα στην χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες με την ΔΕΗ και την ΜΟΗ να παίρνουν σειρά. Ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να πάρει την σκυτάλη αν το ΤΧΣ καταφέρει να πείσει την συμμετοχή των ξένων στις εξασκήσεις των WARRANTS μιας και μέσα από αυτό μπορούμε να καταφέρουμε παράλληλα και μείωση του χρέους αλλά και ρευστότητα στον κλάδο που μπορεί σιγά σιγά να βοηθήσει και την οικονομία. Παράλληλα μία κάλυψη των 2,5 δις στην ΑΜΚ της EUROBANK από ξένους και όχι από το ΤΧΣ θα βοηθήσει περαιτέρω την κατάσταση αλλά και την αισιοδοξία στον κλάδο και στην οικονομία. Μεσοπρόθεσμα έχουμε την ζώνη του 1100 η αγορά έχει ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση ενώ το μόνο που θα φοβόμασταν θα ήταν μία ακατάσχετη πτωτική κίνηση στις ξένες αγορές.
Διαγράμματα δεικτών στο site της www.fastfinance.gr στην εβδομαδιαία ανάλυση κάθε βράδυ Κυριακής

zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr