neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 03032014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 01, 2014 6:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 394.

H αγορά την εβδομάδα που πέρασε τα είχε όλα.. Η διάσπαση του 404 δίνοντας το 394 και άμεση αντίδραση – κίνηση με διάσπαση του 414 που έδωσε το 423. Το ημερήσιο stop μας στο 394 ενώ το 410 επίπεδο γίνεται κύρια στήριξη στην παρούσα. Μία κατοχύρωση του 423 μπορεί να δώσει περαιτέρω τάση με επόμενο κοντινό επίπεδο το 433 και 445 αντίστοιχα. Πλέον περιμένουμε τα αποτελέσματα της BLACKROCK με τις διαρροές να την θέλουν πέριξ των 6 δις. Από την άλλη διεξάγεται ένας πόλεμος δηλώσεων μεταξύ IMF Ευρωπαίων αλλά και της τράπεζας την Ελλάδος μιας και το IMF φαίνεται να ψάχνει τρόπο να απεμπλακεί από την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό ενώ το γεγονός θα φέρει και το τέλος του μνημονίου όπως το ξέραμε. Η Τρόικα μέσα στην εβδομάδα είναι σε συζητήσεις με την κυβέρνηση ψάχνοντας να βρει λύσεις και να επέλθει συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους της εβδομάδας αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα στο EUROGROUP στις 10 Μάρτη σε σχέση με τα 8,6 δις των δόσεων που και πάλι θα έρθουν με μικρότερες δόσεις με ενδιάμεσα στόχους και εκπληρώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα που είναι επί τάπητος. Το εργασιακό, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% που προυπολογίζουν 30000 νέες θέσεις εργασίας αλλά και θέματα όπως το ψωμί και το γάλα είναι μερικά από τα θέματα προς συζήτηση. Επίσης η Τρόικα ψάχνει τρόπους να ψαλιδίσει το πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς να θέλει ασχέτως συμφωνίας… να δοθεί πίσω σε ευπαθείς ομάδες ενώ και το παζάρι σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό συνεχίζεται. Ουσιαστικά το πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την ΕΚΤ να δυσφορεί έντονα. Αγκάθια όπως η κινητικότητα είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν τις συζητήσεις. Από την άλλη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο των νέων μέτρων για το 2014 ενώ όπως όλα δείχνουν μέχρι τις εκλογές κανένας δεν θέλει να υπάρξει ένταση…
Πολύ σημαντικό γεγονός την εβδομάδα που πέρασε ήταν η μείωση της τιμής του αερίου εκ μέρους των Ρώσων που βοηθάει σημαντικά τα κόστη ειδικά της βιομηχανίας της χώρας μας ενώ και το Δ.Σ. της ΔΕΗ φαίνεται να προχωρά σε μείωση του κόστους ρεύματος κατά 10%. Το γεγονός είναι πολύ σημαντικό μιας και ελαφραίνει σημαντικά κόστη στην βιομηχανία ειδικά και παράλληλα φτιάχνει σημαντικά και τα αποτελέσματα. Την εβδομάδα που πέρασε οι εταιρίες που επωφελήθηκαν έκαναν και κίνηση στην αγορά με τον όμιλο τόσο του Μυτιληναίου όσο και το Στασινόπουλου να έχουν σημαντικές αποδόσεις.
Μετοχές που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εβδομάδα που πέρασε ήταν αυτές του ΜΥΤΙΛ και ΜΟΗ με νέα υψηλά 52 εβδομάδων αλλά και του ομίλου Στασινόπουλου που παρόλα αυτά έχει μείνει αισθητά πίσω μετά την περιπέτεια με την απόφαση του για αλλαγή έδρας της μητρικής. Γενικότερα οι τίτλοι που πλέον φαίνεται να παίρνουν την σκυτάλη είναι τα “δεύτερα” εικοσάρια (παλαιά ftsem) αλλά και αρκετοί τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Μέρα με την μέρα μετά τον ΟΤΕ και τον ΤΙΤΑΝΑ έχουμε και νέους τίτλους με νέα υψηλά 52 εβδομάδων γεγονός πολύ σημαντικό για την συνέχεια. Στα διαγράμματα της ανάλυσης μπορούμε να δούμε αρκετούς από τους τίτλους που παρακολουθούμε με τα επίπεδα τους αλλά και τα stops τους. Ο ΦΟΥΡΛΗΣ συνεχίζει το ράλι του έχοντας και την μεγαλύτερη απόδοση από αρχές έτους ενώ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα πως η αγορά δεν βλέπει μόνο την κερδοφορία… με ανάλογο παράδειγμα αυτό του ΤΙΤΑΝΑ.
Η αγορά συνεχίζει με τον τρόπο που κινήθηκε να μην πείθει τα εγχώρια κεφάλαια έχοντας αφήσει αρκετά εκτός που αργά ή γρήγορα αν συνεχίσει θα τα πείσει να εισέλθουν. Το sentiment συνεχίζει να είναι αρνητικό ενώ αντίθετα το spread συνεχίζει να κινείται από χαμηλό σε χαμηλότερο έχοντας πλέον πέσει σε επίπεδα κάτω από το 7% κάτι που έχουμε να δούμε από τις αρχές της κρίσης. Τα ξένα κεφάλαια συνεχίζουν και έχουν ενδιαφέρον τόσο για μετοχές όσο και για τα Ελληνικά εταιρικά αλλά και κρατικά ομόλογα γεγονός που βοηθάει την οικονομία και τις επιχειρήσεις σημαντικά μιας και μέρα με την μέρα πέφτει το κόστος δανεισμού τους καλυτερεύοντας ουσιαστικά και τα μεγέθη τους. Η πτώση των sreads μας φέρνει πιο κοντά σε μία δοκιμαστική έξοδο στις αγορές κάτι το οποίοι φαίνεται από την μία παράλογο μιας και μέχρι τώρα ο δανεισμός μας είναι με τόσο χαμηλά επιτόκια που δεν έχουν καμία σχέση με τα τρέχοντα παρόλα αυτά είναι ο δούρειος ίππος για να βγούμε από το μνημόνιο αλλά και να βοηθηθούμε για να μπορέσουμε να μειώσουμε την μεγάλη λιτότητα και παράλληλα να δοθεί στην χώρα η ευκαιρία να γυρίσει σε σημαντική ανάπτυξη. Φυσικά οι διαρθρωτικές αλλαγές λείπουν ακόμα για να συμπληρώσουν το πάζλ παρόλα αυτά μέρα με τη μέρα έχουμε όλο και καλύτερα θετικά σημάδια. Τόσο τα άρθρα από τον ξένο τύπο όσο και οι δηλώσεις αξιωματούχων γίνονται συνεχώς καλύτερα γεγονός πολύ θετικό ενώ μην ξεχνάμε πως τους επόμενους μήνες έχουμε πιθανές αναβαθμίσεις από ξένους οίκους μιας και έχουν μείνει σημαντικά πίσω στην αξιολόγηση της χώρας. Τέλος μία αποκρατικοποίηση σοβαρή στην φετινή χρονιά μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία ενώ μην ξεχνάμε και την επίσημη ανακοίνωση για το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι και το καλύτερο μας χαρτί στις 23 Απριλίου. Φυσικά το μεγαλύτερο γεγονός που έχουμε μπροστά μας είναι η συζήτηση και λύση για την βιωσιμότητα του χρέους.
Συνεχίζουμε να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στην αγορά με τον μεγάλο μας στόχο στην περιοχή του 1400-1500. Όλα τα παραπάνω που περιγράψαμε είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ανεξάρτητα από τις όποιες αναταράξεις και με όποιες αφορμές. Η ψυχολογία είναι το παν στην αγορά και αυτή την στιγμή τουλάχιστον στο εσωτερικό ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει κάτι που θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική οικονομία μιας και θα έχουμε και επίσημα δεδομένα από μακροοικονομικά στοιχεία που θα δικαιολογούν όλη την προγενέστερη κίνηση της ανόδου. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσαμε να ανησυχήσουμε είναι μία άτακτη υποχώρηση των ξένων αγορών. Μπροστά μας έχουμε την πολύ σημαντική ανακοίνωση για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού κλάδου. Αν ο σκόπελος προσπεραστεί ομαλά τότε μπορούμε να ελπίζουμε και σε μία σοβαρή ανοδική κίνηση του κλάδου γεγονός που θα μπορέσει να δώσει την ευκαιρία για εισροή κεφαλαίων από ξένους αλλά και Ελλήνων επενδυτών μιας γεγονός που μπορεί να μειώσει ουσιαστικά το χρέος της Ελλάδος και να βοηθήσει σημαντικά στην βιωσιμότητα του.

Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή σε όλους

Τα διαγράμματα σηκώνονται κάθε Κυριακή βράδυ στο site της http://www.fastfinance.gr στην εβδομαδιαία ανάλυση. Οι πελάτες της εταιρίας έχουν καθημερινή intraday ανάλυση τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ξένες αγορές ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπάρχουν updates με ενδιαφέρον διαγράμματα και setups.

zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr