neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 31032014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 29, 2014 11:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 421.

H αγορά μας δοκίμασε την κύρια μας στήριξη στο επίπεδο του 421-425 κρατώντας την τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας που μας πέρασε. Στην διάρκεια της εβδομάδας είχαμε την υπερκάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών για την ΑΛΦΑ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ γεγονός πολύ σημαντικό για την συνέχεια του κλάδου αλλά και την πιθανή δοκιμαστική έξοδο της ίδιας της εβδομάδας στις αγορές. Ουσιαστικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει ο δρόμος και για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της EUROBANK από ιδιώτες κάτι που θα δείξει περαιτέρω εμπιστοσύνη στην Ελληνική αγορά και οικονομία. Σήμερα μένει να δούμε το σύνολο των αποτελεσμάτων από πλευράς εισηγμένων και να μελετήσουμε ουσιαστικά ποιες είναι εκείνες που έκαναν την διαφορά σε μία δύσκολη περίοδο. Πιθανότατα τον Απρίλη αναμένεται να ακολουθήσουν ομολογιακές εκδόσεις από την ΔΕΗ και τον ΜΥΤΙΛ έχοντας πλέον τα επιτόκια αισθητά χαμηλότερα από το πρόσφατο παρελθόν γεγονός που μπορεί να τις βοηθήσει να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους και το κόστος δανεισμού τους. Την Τρίτη ακολουθεί το EUROGROUP στην Αθήνα που αναμένεται να ακουστούν θετικές δηλώσεις για την Ελληνική οικονομία αλλά και να οριστικοποιηθεί το υπόλοιπο της δόσης. Ο Απρίλης αναμένεται πολύ σημαντικός μήνας μιας και περιμένουμε τόσο μία πιθανή αναβάθμιση εκ μέρους της MOODYS αλλά και την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Από την άλλη αύριο περιμένουμε και την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με την αναπροσαρμοσμένη προσφορά για το Ελληνικό εκ μέρους της LAMDA DEVELOPMENT που ουσιαστικά μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο τα επόμενα χρόνια.
Το κλίμα μέρα με την μέρα φτιάχνει με το ενδιαφέρον των ξένων να είναι ιδιαίτερα μεγάλο βοηθώντας παράλληλα το όλο κλίμα που τόσα χρόνια είναι αρνητικό. Ο τζίρος στο χρηματιστήριο συνεχίζει να βαίνει αυξημένος με την μερίδα του λέοντος να είναι στον τραπεζικό κλάδο που είναι και ο μόνος που ουσιαστικά είναι βαρίδι μέχρι σήμερα στην απόδοση του δείκτη. Πολύ σημαντικές οι 210 μονάδες μιας και μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση αλλάζοντας επίπεδο. Το ενδιαφέρον των ξένων είναι σημαντικό τόσο στις μετοχές τους αλλά πολύ περισσότερο στα warrants μιας και η επένδυση τόσο σημαντικών κεφαλαίων κάνει πολλούς να ποντάρουν στον κλάδο μέσω των warrants αλλά πιθανότατα να προσβλέπουν και σε μία πιθανή προαιρετική δημόσια πρόταση στα warrants με πιθανά “δώρα” στους κατόχους που θα προσπαθήσουν να τους πείσουν να εξασκήσουν πιο γρήγορα. Η λογική λέει πως πιθανότατα να υπάρξει και αλλαγή στους χρόνους εξάσκησης. Μην ξεχνάμε δε πως κομμάτι των κεφαλαίων που οι δύο τράπεζες θα μαζέψουν θα επιστρέψουν πίσω στο κράτος και τις προνομιούχες μετοχές που είχαν εκδοθεί το 2009 γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του δημοσιονομικού κενού. Από την άλλη μην ξεχνάμε πως όσο πιο γρήγορα υπάρξουν εξασκήσεις των warrants τόσο πιο γρήγορα θα μειωθεί και το δημόσιο χρέος μιας και το φθινόπωρο έρχεται και η συζήτηση για την ανεύρεση τρόπου μείωσης του σε βαθμό που μπορεί να γίνει βιώσιμο.
Στα τεχνικά μας τώρα όσο ο F25 και ΓΔ κρατάνε σε κλείσιμο το 421 και 1308 αντίστοιχα η τάση παραμένει κυρίαρχη ενώ μία διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση της διόρθωσης. Το επίπεδο της περιοχής του 443-453 μπορεί να δοκιμαστεί και πάλι με ενδιάμεση αντίσταση αυτή των 436 μονάδων ενώ πολύ σημαντικό είναι το κλείσιμο μήνα πάνω από το 436. Λεπτομέρειες μπορούμε να δούμε στην αναλυτική ανάλυση της εταιρίας. Σημαντικό ενδιαφέρον έχει ο τίτλος της ΜΟΗ που ουσιαστικά δοκιμάσε-ζει το πρόσφατο επίπεδο του 925 που ουσιαστικά άλλαξε επίπεδο μετά από συσσώρευση δύο ετών ενώ αρκετοί ακόμα τίτλοι με διαφορετικό pattern δοκιμάζουν τις πρόσφατες διασπάσεις υψηλών τους όπως αυτές της ΕΧΑΕ του ΜΥΤΙΛ και άλλων. Στον τραπεζικό η ΑΛΦΑ συνεχίζει και κάνει την διαφορά τόσο τεχνικά όσο και σε οικονομικά δεδομένα με τον τίτλο να έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ξένους μακροπρόθεσμους επενδυτές μιας και αρκετοί προσπαθούν να πιάσουν 5% συμμετοχή κάτι που συμβαίνει συνήθως από μακροπρόθεσμους και όχι από βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά funds. Το τι θα συμβεί με την ΕΘΝΙΚΗ είναι σημαντικό μιας και ουσιαστικά με την μικρότερη “προίκα” εκ μέρους του δημοσίου αλλά και με την πρόσφατη Τούρκικη κρίση πρέπει να βρει τρόπους για να μπορέσει να επανέρθει σωστά κεφαλαιοποιημένη. Στο excel μας μπορούμε να δούμε τις θέσεις και τα stops τόσο στις επιλογές μας όσο και στο σύνολο των τίτλων ενώ οι περισσότεροι τίτλοι που είναι short εδώ και αρκετές μέρες έχουν κατέβει αισθητά τα επίπεδα εισόδου. Το 2014 συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρξει μία διάχυση και σε εταιρίες μικρότερης κεφαλαιοποίησης αν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές μας.
Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα με την αγορά με τον ΓΔ αν και βιαστικά ήδη μπήκε στην ζώνη του στόχου μας δοκιμάζοντας το 1380 (1380-1500) το προηγούμενο διάστημα παρόλα αυτά στα διαγράμματα που ακολουθούν μπορούμε να δούμε ευδιάκριτα το τι στόχους μπορεί να πιάσουν τόσο οι δείκτες όσο και οι τίτλοι που παρακολουθούμε. Ουσιαστικά μέχρι την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος η αγορά θα συντηρηθεί ενώ αμέσως μετά χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή. Μέχρι στιγμής οι διορθώσεις συνεχίζουν και είναι ήπιες με την αγορά γρήγορα να αντιδράει θετικά. Το κακό είναι πως μεγάλη μερίδα εγχωρίων επενδυτών συνεχίζουν και έχουν αρνητικό sentiment πιθανότατα των υψηλών τιμών αρκετών μετοχών σε σχέση με τα χαμηλά που είχαμε δει στο πρόσφατο παρελθόν. Συνήθως όταν ο φόβος φύγει τότε χρειάζεται η απαραίτητη προσοχή μιας και μπορεί να έχουμε σημαντικές απότομες εισροές από κεφάλαια που περιμένουν πτώση ή σημαντική διόρθωση στην αγορά. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί στην πορεία είναι μία μεγάλη πτώση των ξένων αγορών που το πιο πιθανό να επηρεάσει και εμάς μιας και είμαστε σημαντικά “εύθραυστη” οικονομία ακόμα. Γενικά ο μήνας Απρίλης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ιδιαίτερα στις ξένες αγορές που δείχνουν ήδη να έχουν μπει σε μία φάση συσσώρευσης χωρίς να μας έχουν ξεκαθαρίσει αν θέλουν να συνεχίσουν την μεγάλη τάση τους ή να δώσουν μία σημαντική διόρθωση.

Καλή εβδομάδα σε όλους.


H εταιρία καθημερινά παρέχει τεχνική ενημέρωση στους πελάτες της τόσο για ξένες όσο και για την Ελληνική αγορά ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αποστέλλονται Mail με ενδιαφέροντα intraday διαγράμματα

zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr