neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 14042014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 12, 2014 4:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση short. Το stop βρίσκεται στο 437.

H τεχνική ανάλυση για άλλη μία φορά είχε δίκιο έναντι των καλών νέων που η αγορά είχε λίγο ή πολύ προεξοφλήσει, ενώ σημαντικά βοήθησε και η άσχημη εικόνα των ξένων αγορών την εβδομάδα που πέρασε. Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές μετά από 4 χρόνια αποχής με το κουπόνι στο 4,75% παρόμοιο με εκείνο της Πορτογαλίας στην πρώτη της έξοδο. Η διάσπαση του 421 μας έδωσε έξοδο με τον F25 να δέχεται σημαντική πίεση που πλέον τον έχει φέρει πολύ κοντά στην πολύ σημαντική ζώνη του 390-400 μονάδων επίπεδο που έχει μεσοπρόθεσμες στηρίξεις. Το 420 γίνεται στην παρούσα σημαντική αντίσταση ενώ στην παρούσα η είσοδος μας είναι στο 437 με πολλές πιθανότητες να το επίπεδο να κατέβει αισθητά τις επόμενες συνεδριάσεις. Το Ελληνικό ομόλογο στο ντεμπούτο το παρά την μεγάλη υπερκάλυψη βρέθηκε και κάτω από το 100 χωρίς να ξεχνάμε και την προμήθεια που είχαν οι εκδότες που ουσιαστικά βοήθησαν στην έκδοση. Η Μεγάλη εβδομάδα που έρχεται φαίνεται να έχει σημαντικό volatility ενώ μην ξεχνάμε πως περιμένουμε τόσο το rebalancing της τράπεζας Πειραιώς όσο και την ανακοίνωση για νέο ομολογιακό της τράπεζας ΑΛΦΑ αλλά και μεγάλες πιθανότητες για την ΕΘΝΙΚΗ που ουσιαστικά δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πως θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες. Στην περίπτωση της η συνεδρίαση της Παρασκευής απομακρύνει το ενδεχόμενο μίας επιτυχημένης κάλυψης πάνω από το strike της ΑΜΚ στο 4,29 με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικό dilution στους παλαιούς μετόχους σε μία τέτοια περίπτωση. Από την άλλη περιμένουμε και την ανακοίνωση της ΑΜΚ της EUROBANK μετά από την έγκριση της Γ.Σ. και πλέον μένει να δούμε σε ποιο επίπεδο θα γίνει η ΑΜΚ μιας και θα κρίνει την βραχυπρόθεσμη εικόνα της μετοχής. Θυμίζουμε πως κατώτερο σημείο είναι αυτό του 030 ενώ όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο τόσο πιο θετικό θα είναι για τους υφιστάμενους μετόχους. Θυμίζουμε πως FAIRAX και APOLLON είναι οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη. Το ενδιαφέρον στην παρούσα είναι στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο μετά από πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς αυτός να έχει καταφέρει ακόμα τεχνικά να αλλάξει ρότα μεσοπρόθεσμα κάτι που θα συμβεί με την κατοχύρωση των 210-215 μονάδων.
Πλέον από τις επιλογές μας μόνο 3 τίτλοι παραμένουν Long αυτοί του ΕΛΛΑΚΤΩΡ, του ΟΛΘ και του ΦΡΛΚ με τα stop να είναι ιδιαίτερα κοντά. Από την άλλη βλέπουμε πως οι επιλογές μας κερδίζουν το χαμένο έδαφος σε σχέση με τον ΓΔ ενώ τα outsiders μας που για πρώτη χρονιά φέτος παρακολουθούμε συνεχίζουν και έχουν αισθητή διαφορά σε απόδοση πέριξ του 7% σε σχέση με τον ΓΔ. Αρκετοί τίτλοι έχουν βρεθεί πολύ κοντά σε σημαντικές στηρίξεις με τις λεπτομέρειες να υπάρχουν στην μεγάλη μας ανάλυση στο site της εταιρίας. Θυμίζουμε πως ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ ακολουθούν με ομολογιακές εκδόσεις με σημαντικά κουπόνια και πλέον φαίνεται πως η αγορά ομολόγων έχει αντικαταστήσει τον αδύναμο ακόμα τραπεζικό κλάδο. Το χαμηλό επιτόκιο που πετύχαμε με την πρώτη έξοδο στις αγορές δεν έχει να κάνει μόνο με τις ανάγκες μας αλλά και το τι συμβαίνει τόσο στον δανεισμό μας από βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια με την απόδοση να έχει βρεθεί πέριξ του 3% αλλά και από την συνεχή μείωση επιτοκίων σε εκδόσεις εταιρικών ομολόγων που θυμίζουμε πως πέρσι ξεκίνησαν με απόδοση κοντά στο 9% και πλέον είναι κοντά στο 6%. Αυτό συνάμα βοηθάει και τις ίδιες τις τράπεζες και το κόστος στα επιτόκια που προσφέρουν μιας και κάθε μονάδα βάσης που χάνεται είναι σημαντική ανάσα για αυτές. Ουσιαστικά η έξοδος μας στις αγορές είναι η απαρχή μιας καλυτέρευσης της οικονομίας κάτι που ακόμα δεν έχει φανεί παρόλα αυτά έτσι συνηθίζεται να είναι η σειρά των γεγονότων μετά από μία τέτοια κατάσταση που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.
Ο ΓΔ μετά την διάσπαση των 1308 μονάδων μας έδωσε ημερήσια έξοδο που πρώτο στόχο είχε την περιοχή του 1220-1250 όπως είδαμε στο προηγούμενο σχόλιο μας ενώ στο μηναίο γράφημα μπορούμε να δούμε τα πολύ σημαντικά επίπεδα του επιπέδου του 1200 στο μεσοπρόθεσμο γράφημα μας. Ουσιαστικά σε ένα Bull γράφημα όπως αυτό της αγοράς μας υπάρχουν μικρές χρονικοί περίοδοι με βιαστικές και γρήγορες διορθώσεις για να μπορέσουν ουσιαστικά να βρεθούν τίτλοι προς πώληση. Ενδιαφέρον συμπεριφορά την εβδομάδα που πέρασε είχε η συμπεριφορά του ΜΥΤΙΛ ειδικά στην συνεδρίαση της Παρασκευή μιας και καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης μάζευε διακριτικά την προσφορά στο επίπεδο του 680. Ενδιαφέρον έχει και το διάγραμμα του ΜΕΤΚ στην περιοχή του 1190-1210 μιας και έχει πολύ σημαντική διαγραμματική στήριξη. Από τα λεγόμενα δεύτερα η ΜΙΓ με το ΙΝΤΚΑ συνεχίζουν να κρατάνε την μεγάλη τάση τους προφανώς κρατώντας στα χέρια τους νέα ενώ το επόμενο διάστημα μπορεί να δούμε σημαντικές αλλαγές σε εταιρίες με σημαντικούς τζίρους και προβληματικούς δανεισμούς. Το 2014 μπορεί να είναι περισσότερο μία χρονιά μετοχών. Στην περίπτωση του ΑΡΑΙΓ η εταιρία κατάφερε να κάνει σημαντικό placement σε ξένους θεσμικούς στο επίπεδο του 736 γεγονός πολύ θετικό μεσοπρόθεσμα για την εταιρία ενώ συνήθως το ταμπλό δεν αντικατοπτρίζει άμεσα ένα τέτοιο placement. Καλό θα ήταν να περιμένουμε τις εξελίξεις τεχνικά και να τοποθετηθούμε με ένα έγκυρο αγοραστικό σήμα σε ημερήσια βάση τουλάχιστον αυτοί που κινούνται πιο βραχυπρόθεσμα στην αγορά. Από την άλλη μέσα από την καθημερινή μας ανάλυση θα παρακολουθούμε από κοντά τις τεχνικές εξελίξεις και τις πιθανές κινήσεις τόσο σε τίτλους όσο και τους δείκτες.
Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα με την αγορά ασχέτου της βραχυπρόθεσμης εικόνας σε ημερήσιο της αγοράς. Θυμίζουμε πως η ζώνη του 1200 είναι σημαντική μεσοπρόθεσμη στήριξη ενώ είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ανατραπεί μία μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση. Οι εισροές στον τραπεζικό κλάδο είναι πολύ θετικό για την συνέχεια μιας και ο κλάδος θωρακίζεται σημαντικά ενώ πλέον αποκτά και μετόχους που ήρθαν για να μείνουν.. Θυμίζουμε πως στις 23 Απρίλη είναι η ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος ενώ αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα ανοίξει και η συζήτηση για τον τρόπο που το χρέος θα γίνει βιώσιμο. Θυμίζουμε πως ο στόχος των 1450 μονάδων συνεχίζει και υφίσταται ενώ μόνο μία σοβαρή πτωτική εξέλιξη στις ξένες αγορές μπορεί να αλλάξει τα μεσοπρόθεσμα δεδομένα.


Καλή Μεγάλη εβδομάδα σε όλους και καλή Ανάσταση

Για περισσότερα διαγράμματα δεικτών στο site της www.fastfinance.gr πρωί Δευτέρας. Η Fast Finance AΕΠΠΕΥ προσφέρει στους πελάτες της καθημερινή Intraday ανάλυση σε Ελληνικούς αλλά και ξένους δείκτες και μετοχές ενώ η ανάλυση της εβδομάδας έχει σημαντικά ημερήσια διαγράμματα και σχόλια. Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι πελάτες μέσω του mail τους μπορούν να δουν πιθανά βραχυπρόθεσμα setups τόσο σε Ελληνικά όσο και σε ξένα χρηματιστήρια. Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μας στο facebook που καθημερινά αναρτώνται νέα ή σημαντικά τεχνικά στοιχεία. https://www.facebook.com/FastFinanceAepey


zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr