neoforum.grΌλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 26052014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 24, 2014 8:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 4:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
H αγορά την εβδομάδα που πέρασε έβγαλε σημαντική αντίδραση από τα επίπεδα των μεσοπρόθεσμων στηρίξεων της κερδίζοντας πίσω σχεδόν όλη την κίνηση της πρόσφατης διάσπασης του 1185 και 373 αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν την σημασία τους μιας και έχει δημιουργηθεί σημαντική πόλωση και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση ενώ από την άλλη το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν θέλει σύντομα βουλευτικές εκλογές. Τα αποτελέσματα μπορούν να κάνουν την διαφορά σε προαναγγελίες πολιτικής μιας και αν ο Σύριζα δεν καταφέρει να κάνει την διαφορά τότε το πιο πιθανό είναι να χαλαρώσει την κριτική του και τους τρόπους αναχαίτισης της κρίσης μιας και θα δει πως ο κόσμος προτιμά πιο αμυντικές πολιτικές απέναντι στην ΕΕ μιας και μετά από όλο αυτή την λιτότητα τα τελευταία δύο χρόνια δεν θα έχει καταφέρει με τα λεγόμενα του να κάνει την διαφορά. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση θα καταλάβει πως πρέπει αν αλλάξει πολιτική μιας και οι άστοχοι φόροι σε μεγάλη μερίδα χαμηλών στρωμάτων ειδικά δεν οδηγούν πουθενά και θα πρέπει να αλλάξει τρόπους σκέψης στο πως θα καταφέρει να φέρει ανάπτυξη και συνάμα να γεμίσει τα ταμεία της. Οι ξένοι από την άλλη δεν δείχνουν μέχρι στιγμής να πτοούνται ιδιαίτερα στην παρούσα τουλάχιστον για ένα πολιτικό ρίσκο μιας και αποδείξεις είναι τόσο η τοποθέτηση τους στις ΑΜΚ των τραπεζών προεκλογικά όσο και στα εταιρικά και κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν πρόσφατα αλλά και η αναβάθμιση της FITCH την Παρασκευή 2 μέρες πριν τις εκλογές. Τεχνικά θα θέλαμε τον μήνα να μας βρει πάνω από τα επίπεδα των 1185-1220 μονάδων και πάνω από το 382-388 του f25 μιας και το πιο πιθανό είναι σε μία τέτοια περίπτωση τα χαμηλά επίπεδα που δοκιμάσαμε να είναι πολύ σημαντικά μεσοπρόθεσμα χαμηλά. Είναι φανερό πως ότι και να συμβεί δεν μπορεί να βγει ένα κόμμα με κυβέρνηση πλειοψηφίας οπότε το πιο πιθανό είναι να δούμε και πάλι ένα κυβερνητικό σχήμα μεικτό κάτι το οποίο είναι και το πιο λογικό ελπίζοντας πάντα να έχουμε εκλογές αν μη τι άλλο το 2015.
Ο τραπεζικός κλάδος στο σύνολο του μετά την πτωτική υπερβολή κατάφερε και έπιασε και πάλι τα strike των πρόσφατων ΑΜΚ χωρίς ακόμα να έχει δώσει αγοραστικά σήματα με εξαίρεση τον τίτλο της EUROBANK μιας και στις 2 Ιουνίου ενδέχεται να έχουμε σημαντικές εισροές στον τίτλο. Από τις επιλογές μας έχουμε αγοραστικά σήματα σε 6 τίτλους (excel) ενώ από τους outsiders σε 7 τίτλους. Οι περισσότεροι τίτλοι είναι πολύ κοντά σε αγοραστικά σήματα οπότε οι συνεδριάσεις που ακολουθούν είναι σημαντικές για την συνέχεια. Οι 3 μεγάλοι του F25 ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ κατάφεραν να σώσουν τα επίπεδα στήριξης που είχαμε τονίσει την προηγούμενη εβδομάδα ενώ αρκετοί ακόμα τίτλοι αντέδρασαν από πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης. Η αγορά μας ουσιαστικά δοκίμασε τα επίπεδα όπου και έσπασε στην άνοδο (επίπεδο του 1100) και πλέον μένει να δούμε την συνέχεια. Μπροστά μας έχουμε πιθανές αναβαθμίσεις από οίκους αλλά μην ξεχνάμε πως το μεγάλο μας θέμα είναι η συζήτηση της βιωσιμότητας του χρέους που μπορεί να κάνει την διαφορά στην αγορά. Στην μεγάλη μας ανάλυση ακολουθούν διαγράμματα με τους περισσότερους τίτλους που έχουν ενδιαφέρον ενώ μέσα από την καθημερινή μας ενημέρωση θα συνεχίσουμε να δίνουμε setups σε πολλούς τίτλους και δείκτες. Θυμίζουμε πως το intraday γράφημα μας στον f25 μας έχει δώσει αγοραστικό σήμα από τις 362 μονάδες με stop το 364 και το αναφέρουμε στο σχόλιο μιας και το volatility είναι πολύ μεγάλο με τα intraday γραφήματα να δίνουν σημαντικές αποδόσεις σε κίνηση. Θυμίζουμε πως είμαστε short από τις 421 μονάδες ενώ το stop loss στην παρούσα είναι στο 401.
Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα με την αγορά με την διαφορά ότι αν δεν θέλουμε να μπούμε σε μία ταλαιπωρία σε τιμές θα πρέπει μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε ανακτήσει τα επίπεδα που σπάσαμε την εβδομάδα που πέρασε. Πλέον μένει να δούμε αν η πρόσφατη πτώση αποτέλεσε απλά ένα διάλλειμα της μεγάλης ανοδικής κίνησης που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό και σε καμία περίπτωση τα επίπεδα που δοκιμάσαμε δεν πρέπει να χαθούν μιας και θα διακυβευτεί η τάση μας. Αγοραστικό σήμα σε δείκτες ακόμα δεν έχουμε πάρει παρόλα αυτά ήδη έχουμε αγοραστικά σήματα σε επιλεγμένους τίτλους. Ο μεγάλος στόχος του 1450 παραμένει ενώ η αλλαγές στην βαρύτητα του τραπεζικού κλάδου μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές στους δείκτες το επόμενο διάστημα. Οι όγκοι παραμένουν σε σημαντικά υψηλά επίπεδα παρόλα αυτά. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε τεχνικά χωρίς να επηρεαζόμαστε από το συναίσθημα μιας και είναι ο μόνος τρόπος κάποιος να κερδίσει την αγορά ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε αν τελικά το 2014 γυρίσουμε σε ανάπτυξη και σε τι μέγεθος. Ο τουριστικός κλάδος είναι ο μόνος που έχει κάνει ήδη την διαφορά και έχει σημασία να προσπαθήσουμε να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην “βαριά” μας αυτή βιομηχανία μιας και μπορεί να μας προσδώσει πολύ πιο εύκολα σημαντικούς πόντους στο ΑΕΠ.

Καλή εβδομάδα

Για περισσότερα διαγράμματα δεικτών στο site της http://www.fastfinance.gr πρωί Δευτέρας. Η Fast Finance AΕΠΕΥ προσφέρει στους πελάτες της καθημερινή Intraday ανάλυση σε Ελληνικούς αλλά και ξένους δείκτες και μετοχές ενώ η ανάλυση της εβδομάδας έχει σημαντικά ημερήσια διαγράμματα και σχόλια. Στην διάρκεια της συνεδρίασης οι πελάτες μέσω του mail τους μπορούν να δουν πιθανά βραχυπρόθεσμα setups τόσο σε Ελληνικά όσο και σε ξένα χρηματιστήρια. Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μας στο facebook που καθημερινά αναρτώνται νέα ή σημαντικά τεχνικά στοιχεία. https://www.facebook.com/FastFinanceAepey


zaelias@fastfinance.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: FTSE DAILY & COMMENTS 26052014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μάιος 26, 2014 1:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 10:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
Φιλε Ηλια Ζαχαρακη ,ενδιαφεροντα πραγματα γραφεις

Μιας που εκλογες τελειωσαν ,ωρα να εχουμε ξανα μια κουβεντα μαζι

Αυτην την Τεταρτη ,,,αποκλειστικα στο νεοφορουμ

αποτιμηση εκλογικη και συσχετισμος χρηματιστηριακα

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr