neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 165 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ανάλυση ΣΑΓΔ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 21, 2009 7:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

ENAΠ
ευχαριστω,για τον χρονο σου
και επισης για τη στηριξη που μας δινεις με τις αναλυσεις σου ειδικα σε πονηρες μερες οπως η σημερινη.
εαν θα μπορουσες να μου προτεινεις καποιο βιβλιο σχετικο με ελλιοτ θα σου ειμουν ευγνωμων.
υγ.στα δυο βιβλια που εχω διαβασει δεν αναφερουν πουθενα οτι το κυμα c μιας επιπεδης διορθωσης θα μπορουσε να παρει τιμες 1.23 η 1.38 του α ,παρα μονο 1.618(εχω την αρχη του κυματος, και ενα του Κ.ΑΡΔΑΒΑΝΗ)
καλο βραδυ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 21, 2009 11:44 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

socrates έγραψε:
ENAΠ
ευχαριστω,για τον χρονο σου
και επισης για τη στηριξη που μας δινεις με τις αναλυσεις σου ειδικα σε πονηρες μερες οπως η σημερινη.
εαν θα μπορουσες να μου προτεινεις καποιο βιβλιο σχετικο με ελλιοτ θα σου ειμουν ευγνωμων.
υγ.στα δυο βιβλια που εχω διαβασει δεν αναφερουν πουθενα οτι το κυμα c μιας επιπεδης διορθωσης θα μπορουσε να παρει τιμες 1.23 η 1.38 του α ,παρα μονο 1.618(εχω την αρχη του κυματος, και ενα του Κ.ΑΡΔΑΒΑΝΗ)
καλο βραδυ

In page 46 of the book "Elliott Wave Principle" by Frost & Prechter is written:
<< In expanded flats, wave B of the 3-3-5 pattern terminates beyond the starting level of wave A and wave C ends more substantially beyond the ending level of wave A>>
And in page 127 is written:
<< Occasionally, a correction retraces A Fibonacci PERCENTAGE of the preceding wave.............................................Sideways corrections tend MORE OFTEN to retrace 38.2% of the previous impulse wave, particularly when they occur as wave 4 >>
Further more, in page 129 is written:
<< In an expanded flat correction, wave C is OFTEN 1.618 times the length of wave A.
Sometimes wave C will terminate beyond the end of wave A B by 0.618 times the length of wave A. In rare cases, wave C is 2.618 times the length of wave A.>>

Στο παρελθόν στο EWI έχει συζητηθεί η περίπτωση και έχουν καταλήξει πως κανένας βασικός Fibbo αριθμός δεν αποκλείεται, αρκεί να ακολουθήται ο βασικός κανόνας που θέλει το κύμα c των διευρυμένων επίπεδων διορθώσεων να καταλήγει χαμηλότερα του τέλους του κύματος a.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 22, 2009 10:59 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

ΕΝΑΠ έγραψε:
verdadeiro έγραψε:
Αν καταλαβαινω καλα..ο στοχος αυτης της κυμματοσειρας καταληγει στις 2930 του ΣΑΓΔ ετσι??

Δηλ στις 3500 μοναδες περιπου του σημερινου Γ.Δ.??

Θα ηθελα με βαση την κυματοειδη χρονικοτητα,να δωσεις και τιμη στοχου[χρονικα] κατα προσεγγιση του στοχου αυτου

Ο στόχος του πράσινου c στον ΣΑΓΔ που ισούται με 1.236 του πράσινου a είναι οι 2.930,32 μονάδες περίπου γύρω από τις 06/05/2009, ενώ ο στόχος του πράσινου c στον ΓΔ που ισούται με 1.382 του πράσινου a ( καθ' όσον αποκλείεται θεωρητικά ο υπολογισμός με 1.236a, αφού καταλήγει το πράσινο c ΚΑΤΩ ΑΠΟ το τέλος του πράσινου a ), είναι οι 2.393,47 μονάδες περίπου γύρω από τις 13/05/2009.
Αυτή η κατάληξη θα είναι ακόμη μία ευκαιρία για να αποδειχθεί ποιος στόχος θα επικρατήσει και συγχρόνως ποιος τελικά από τους δύο γενικούς δείκτες είναι ο ΠΙΟ σωστός.

Αγαπητη ΕΝΑΠ καλησπερα. Διαβαζα τις τοποθετησεις και τις αναλυσεις σου σε αλλο φορουμ στο οποιο εγραφες, και η αποχωρηση σου απο εκει εγινε η αιτια να γνωρισω το neoforum. Θα ηθελα να επισημανω οτι μου ειχε κανει εντυπωση εκτος απο τη σοβαροτητα και τη τεκμηριωση των αποψεων σου και η ψυχραιμια με την οποια αντιμετωπιζες τις προσωπικες επιθεσεις και τις ειρωνιες που δεχοσουν απο διαφορους τυπους. Η παρενθεση κλεινει και η απορια μου ειναι η εξης: Πως ειναι δυνατον να δινεις ημερομηνιες πραγματοποιησης τιμων-στοχων,και τοσο συγκεκριμενα, οταν κατα τα δικα σου λεγομενα σε αλλο ποστ (το οποιο πρεπει να θυμασαι) η τιμη-στοχος ειναι ανελαστικη κατα 95% ενω ο χρονος πραγματοποιησης του στοχου ειναι ελαστικος και ειναι δυνατον να πραγματοποιηθει σε εβδομαδες, μηνες η και χρονια. Ισως κατι δε καταλαβα εγω καλα?
Φιλικα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 23, 2009 12:34 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

frenchie έγραψε:
Αγαπητη ΕΝΑΠ καλησπερα. Διαβαζα τις τοποθετησεις και τις αναλυσεις σου σε αλλο φορουμ στο οποιο εγραφες, και η αποχωρηση σου απο εκει εγινε η αιτια να γνωρισω το neoforum. Θα ηθελα να επισημανω οτι μου ειχε κανει εντυπωση εκτος απο τη σοβαροτητα και τη τεκμηριωση των αποψεων σου και η ψυχραιμια με την οποια αντιμετωπιζες τις προσωπικες επιθεσεις και τις ειρωνιες που δεχοσουν απο διαφορους τυπους. Η παρενθεση κλεινει και η απορια μου ειναι η εξης: Πως ειναι δυνατον να δινεις ημερομηνιες πραγματοποιησης τιμων-στοχων,και τοσο συγκεκριμενα, οταν κατα τα δικα σου λεγομενα σε αλλο ποστ (το οποιο πρεπει να θυμασαι) η τιμη-στοχος ειναι ανελαστικη κατα 95% ενω ο χρονος πραγματοποιησης του στοχου ειναι ελαστικος και ειναι δυνατον να πραγματοποιηθει σε εβδομαδες, μηνες η και χρονια. Ισως κατι δε καταλαβα εγω καλα?
Φιλικα

Σε καλωσορίζω Frenchie και συγχρόνως σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ο χρόνος είναι ΠΑΝΤΑ ελαστικός, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΝΑΛΟΓΟΣ του βαθμού του κύματος και πολλαπλάσια ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ του βάθους εισχώρησης της κίνησης εντός του κύματος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο βαθμός του κύματος που αναλύεται είναι SUBMINUTE και μικρότερος και η κίνηση έχει ήδη εισχωρήσει σε βάθος ανώτερον από το τό μέσο αναμενόμενο διάστημά του. Επομένως δίνεται η δυνατότητα σχηματισμού του καναλιού του, το οποίο με την σειρά του περιορίζει τον ΧΡΟΝΟ επίτευξης της κορυφής στο ελάχιστο. Ωστόσο και πάλι το "περίπου" στον σχολιασμό ΔΕΝ μπορεί να αποφευχθεί..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 23, 2009 6:54 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

ΕΝΑΠ έγραψε:

Σε καλωσορίζω Frenchie και συγχρόνως σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ο χρόνος είναι ΠΑΝΤΑ ελαστικός, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΝΑΛΟΓΟΣ του βαθμού του κύματος και πολλαπλάσια ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ του βάθους εισχώρησης της κίνησης εντός του κύματος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο βαθμός του κύματος που αναλύεται είναι SUBMINUTE και μικρότερος και η κίνηση έχει ήδη εισχωρήσει σε βάθος ανώτερον από το τό μέσο αναμενόμενο διάστημά του. Επομένως δίνεται η δυνατότητα σχηματισμού του καναλιού του, το οποίο με την σειρά του περιορίζει τον ΧΡΟΝΟ επίτευξης της κορυφής στο ελάχιστο. Ωστόσο και πάλι το "περίπου" στον σχολιασμό ΔΕΝ μπορεί να αποφευχθεί..

Ευχαριστω για την απαντηση σου και ευχομαι να επαληθευτεις τοσο σε τιμες στοχους οσο και στο χρονο επιτευξης, τον οποιο δε διστασες να δωσεις εστω και στο περιπου παιρνοντας το αναλογο ρισκο, κατι που επαγγελματιες αναλυτες αποφευγουν να κανουν

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 25, 2009 2:09 pm 
Χωρίς σύνδεση

ENΑΠ
αυτα τα χρονικα ορια , θα ηθελα να μπορω να καταλαβαινω περι τινος προκειται,
υπαρχουν αναφορες στο βιβλιο του elliot? η πρεπει να ψαξω αλλου?
ευχαριστω που μου δινεις την δυνατοτητα να αποκτησω πιο ευρεια γνωση και να αποψη
και ταυτοχρονα να καταλαβω το ποσα λιγα γνωριζω και που θα πρεπε να ξερω πριν ασχοληθω με το χαα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 26, 2009 8:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

socrates έγραψε:
ENΑΠ
ευχαριστω που μου δινεις την δυνατοτητα να αποκτησω πιο ευρεια γνωση και να αποψη
και ταυτοχρονα να καταλαβω το ποσα λιγα γνωριζω και που θα πρεπε να ξερω πριν ασχοληθω με το χαα

αγαπητή ΕΝΑΠ χρησιμοποιω τα παραπανω γραφομενα socrates
για να ρωτησω το επόμενο.
εαν ερθει το χρονικό σημείο που αναφερεις μεσα στο Μαη και δεν βγει η προβλεψη - εκτιμηση τοτε μπορούμε να υποθεσουμε οτι ενδεχομενος και να μην ειμαστε κυματικά σε αυτό το σημείο αλλα αλλού;
ή τι αλλο κανουμε; ρωταω με βαση το οτι ο χρονος τρεχει και μια σωστή ή λαθος εκτιμηση του που ειμαστε μεσοπροθεσμα μπορει να ειναι καθοριστικη.
μιλαω καθαρά για μεσοπροθεσμα και οχι για trading,διοτι εμενα απο ολη αυτη την ιστορια με ενδιαφερει να τοποθετησω ενα σοβαρο ποσοστο των χρηματων μου με <<σχετική ασφαλεια>> σε μια μεσοπροθεσμα ανοδική ταση.
ή εστω και σε μια διαφαινόμενη στο προσεχές μελλον ανοδική ταση. ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 26, 2009 9:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

alexaral έγραψε:
socrates έγραψε:
ENΑΠ

αγαπητή ΕΝΑΠ χρησιμοποιω τα παραπανω γραφομενα socrates
για να ρωτησω το επόμενο.
εαν ερθει το χρονικό σημείο που αναφερεις μεσα στο Μαη και δεν βγει η προβλεψη - εκτιμηση τοτε μπορούμε να υποθεσουμε οτι ενδεχομενος και να μην ειμαστε κυματικά σε αυτό το σημείο αλλα αλλού;
ή τι αλλο κανουμε; ρωταω με βαση το οτι ο χρονος τρεχει και μια σωστή ή λαθος εκτιμηση του που ειμαστε μεσοπροθεσμα μπορει να ειναι καθοριστικη.
μιλαω καθαρά για μεσοπροθεσμα και οχι για trading,διοτι εμενα απο ολη αυτη την ιστορια με ενδιαφερει να τοποθετησω ενα σοβαρο ποσοστο των χρηματων μου με <<σχετική ασφαλεια>> σε μια μεσοπροθεσμα ανοδική ταση.
ή εστω και σε μια διαφαινόμενη στο προσεχές μελλον ανοδική ταση. ...

Αλέκο,
Η τιμή - στόχος της μεσομακροπρόθεσμης ανάλυσης ΔΕΝ αλλάζει.
Αν υπάρχει μία μικρή περίπτωση να αλλάξει, αυτή θα ενεργοποιηθεί αρκετά αργότερα, όταν η τιμή του τίτλου υπερβεί ανοδικά σε ποσοστό ανώτερο του 5% τον αναμενόμενο στόχο.

Socrates,
Nαι υπάρχουν αναφορές στο βιβλίο και μόλις τις διαβάσεις θα διαπιστώσεις των λόγων μου το αληθές περί της ελαστικότητας του χρόνου, ασχέτως αν και αυτοί διέπονται από ορισμένους κανόνες.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Απρ 27, 2009 6:53 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

καλο βραδυ εναπ.
παρατηρησα οτι στο διαγραμμα σαγδ,το δικο σου,η καμπυλη τιμων αγγιξε την μπλε γραμμη της καθοδικης τασης του μπλε 3.θα μπορουσε να τελειωσει εδω η ανοδικη κινηση γιατι ειναι μια ισχυρη γραμμη η θα πρεπει οπωσδηποτε να ασκησει το δικαιωμα της υπερβασης της?
επισης παρατηρω οτι εδω εχουμε και την μακροχρονια γραμμη τασης στην οποια βρισκομαστε αμεσως απο κατω και την ακουμπαμε.και αυτη ειναι ακομα πιο ισχυρη αντισταση.
το επομενο ερωτημα μου ειναι εαν ειναι ικανη η αγορα να βρεθει πανω αποτην μακροχρονια γραμμη τασης(γιατι αυτο σημαινει ισχυρη οικονομια,... κλπ,..) η εαν βρεθει να προκειται για μια ψευδοδιασπαση ολιγων ημερων η εβδομαδων ?
θα ηθελα την πολυτιμη γνωμη σου,και τις σκεψεις σου.
ευχαριστω θερμα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 28, 2009 10:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εφη , θα ηθελα να σε ρωτησω αν γεγονοτα οπως η γριπη των χοιρων επηρεαζει την τεχνικη αναλυση . και αν με ποιο τροπο.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 165 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: