alonedriver έγραψε:
μανος έγραψε:
Αν σας ελεγαν τον αυγουστο του 2008 οτι η ΕΤΕ θα παει 9 ευρω δεν θα το βρισκατε παρανοικο με βαση τον ισολογισμο της ; Εγω παντως το ειχα βρει και αγορασα στα 30 ευρω .Το σεναριο της Εφης ενας συναδελφος μου στο σχολειο που δουλευω μου το ειχε πει απο τον περασμενο Σεπτεμρβη οτι το χρηματηστηριο θα καταρεθσεικαι με παρακαλουσε να πουλησω. Τωρα μου ειπε οτι ειναι μοναδικη ευκαιρια να φυγω και να ασχοληθω ξανα μετα απο αρκετο καιρο.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ 1450 ΜΟΝΑΔΕΣ;
Το χειροτερο ειναι πως ο συναδελφος μου ειχε δωσει απο τοτε δυο νουμερα για το bear market που ζουμε.Το 2350-2400 και το2600-2650 με καλο σεναριο το πρωτο ,γιατι στο δευτερο μου ειπε οτι μετα θα παμε αρτετα κατω απο τις 800 μοναδες.
Ετσι αποφασισα να βγω και να περιμενω ,ελπιζωντας οι ανθρωποι που εμπιστευομαι να (Εφη, συναδελφος) να ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ και ας αγορασω ψηλοτερα αφου θα ειναι σιγουρο οτι ειμαστε σε bull market και ας βγαλω λιγοτερα.
Τελος θελω να πω οτι το 1930 το προβλημα ηταν σαφως ποιο απλο απο το τωρινο ,ασχετα απο το τι θελουν να μας παρουσιαζουν.Αληθεια τα 4 τρις τοξικων ομολογων τα θυμαται κανεις η μεσα στο γενικοτερο κλιμα εφοριας των τελευταιων μηνων εξαυλωθηκαν;
1. Επειδή ήταν παρανοϊκό (9 ευρώ) γι'αυτό εκεί έμεινε κάτι λεπτά και σε μερικές ημέρες πήρε την ανηφόρα. Extreme τιμές πάντα θα υπάρχουν και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Αυτός που πούλησε στα 9 τον σκέφτομαι και πόσο τον λυπάμαι...
2. Οι 1450 δεν δικαιολογούνται από κανένα θεμελιώδες παρά μόνο από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως και από παγκόσμια ύφεση που θα διαρκέσει χρόνια. Όμως αν γίνει αυτό θα γίνουν πρώτα τέτοιες κοινωνικές επαναστάσεις που η πτώση του χρηματιστηρίου θα είναι το λιγότερο. Δεν πρόκειται να το αφήσουν να γίνει αυτό διότι τα μεγάλα πορτοφόλια δεν θέλουν κατάρρευση του συστήματος.
3. Οι 800 μονάδες είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας φίλε μου, γιατί πρώτα θα έχει γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος... Όσο πιθανό είναι ο μισθός σου να είναι 100 ευρώ στα επόμενα χρόνια άλλο τόσο πιθανό είναι να πάει ο ΓΔ 800 μονάδες.
4. Δικαίωμά σου να εμπιστεύεσαι όποιον θέλεις αλλά το θέμα δεν είναι ποιον εμπιστεύεσαι αλλά γιατί (τα επιχειρήματά του).
5. Το 1930 δεν ήταν καθόλου πιο απλό πρόβλημα από το σημερινό. Διαφορετικό σίγουρα αλλά πιο απλό όχι.
6. Τα τοξικά ομόλογα ήδη αγοράζονται στην Αμερική... Μήπως αυτό σου λέει κάτι? Μήπως βγαίνοντας από την ύφεση με ψηλό πληθωρισμό θα εξαϋλωθούν από τον πληθωρισμό και όχι ως δια μαγείας? Να στο θέσω αλλιώς. Την δεκαετία του 1980 η Ελλάδα είχε πληθωρισμό 15-20%. Αν έπαιρνες ένα στεγαστικό δάνειο με μηνιαία δόση 20.000 δρχ το 1985, αυτή η δόση το 1995 ήταν αστεία, διότι με τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των μισθών και των τιμών μειώνεται η πραγματική αξία του χρέους. Εκεί βασίζεται όλο το καπιταλιστικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πως πιστεύεις ότι θα ξεπληρώσει η Αμερική το δημόσιο χρέος της? Με ανάπτυξη δλδ πληθωρισμό... Είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο δυσδιάκριτες έννοιες...
7. Και κάτι τελευταίο: αυτά που λέει η ΕΝΑΠ θα μπορούσαν να συμβούν ΜΟΝΟ στην περίπτωση που οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούσαν να δημιουργούν χρήμα από το πουθενά... Δυστυχώς ή ευτυχώς το παιχνίδι είναι στημένο και οι τράπουλες σημαδεμένες. Έχεις αναρωτηθεί πως δημιουργείται το χρήμα? Όταν απαντήσεις σ' αυτό το ερώτημα θα καταλάβεις πάρα πολλά για την ουσία του συστήματος.
Θα περιμένω όμως την απάντηση της ΕΝΑΠ...
Καλημέρα alonedriver.
Θα σου απαντήσω τελικά κάτω από αυτό το θέμα και αργότερα θα ζητήσω από τον Admin να μεταφέρει όλα τα σχετικά σχόλια στο Επίκαιροι σχολιασμοί.
Το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος που σωρεύτηκε την τελευταία δεκαετία στις Η.Π.Α, γίνεται προσπάθεια για ακόμη μία φορά να το ΣΥΜΠΙΕΣΟΥΝ δια μέσου της κοπής πληθωριστικού χρήματος, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ την ίδια πολιτική του παρελθόντος.
Όμως το κράτος των Η.Π.Α. δεν είναι πια το ίδιο.
Μετά την πρόωρη παγκοσμιοποίηση, έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ του βάσης, το οποίο μεταφέρθηκε σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους, με συνέπειες την απώλεια πολύ μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας αλλά και τις συνεχείς απολύσεις προσωπικού των επιχειρήσεων, λόγω μείωσης των πωλήσεων που προήλθαν από τις στρατιές των παραπάνω απολυμένων νεόπτωχων, των οποίων η αγοραστική δύναμη κατήλθε περίπου στο μηδέν…
Έχει διατηρήσει μόνο το marketing, το know how και το παιχνίδι με τα χρηματοοικονομικά εργαλεία...
Τα τελευταία απέφεραν με την σειρά τους τεράστια τοξικά σκουπίδια που μαζεύτηκαν κάτω από το χαλί της οικονομίας, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ τις ανάγκες κοπής πληθωριστικού χρήματος, με σκοπό την χρηματοδότηση των απομειώσεων του πιστωτικού κλάδου που ΑΚΟΜΗ συνεχίζονται και την ενίσχυση των κεφαλαίων του κλάδου δια μέσου ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, τα οποία υπέστησαν και εξακολουθούν να υφίστανται καθίζηση.
Επίσης, ενίσχυσε πρόσθετα τους ισολογισμούς των παραπάνω ιδρυμάτων ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΝΤΑΣ τους, αντικαθιστώντας τον τρόπο αποτίμησης του ενεργητικού τους από mark to market σε mark to your choice market ( το τελευταίο είναι δική μου ονομασία ), παραπλανώντας με αυτό τον τρόπο τους επενδυτές.
Κατά συνέπεια ο στόχος της ανάπτυξης δια μέσου της ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ αύξησης του πληθωρισμού, σύμφωνα με τα ΝΕΑ δεδομένα, ενέχει τον τεράστιο κίνδυνο ( εγώ τον θεωρώ σίγουρο ) για την οικονομία των Η.Π.Α να μετεξελιχθεί σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ.
Γιατί η Fed, όταν ο « ελεγχόμενος» πληθωρισμός θα αρχίσει να αυξάνεται, ΔΕΝ θα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκιά της, λόγω του τεράστιου κυβερνητικού χρέους και των μειωμένων εισοδημάτων των πολιτών της.
Επομένως, μία νέα φούσκα κατά την γνώμη μου ήδη δημιουργήθηκε στη θέση της παλιάς, εξ’ ου και η ΜΥΣΤΗΡΙΑ για τους περισσότερους τεράστια αύξηση της τιμής του ΧΡΥΣΟΥ τα τελευταία χρόνια.