neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 12:01 am 
Χωρίς σύνδεση

Δεν βλέπει συμφωνία τη Δευτέρα η κυβέρνηση
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 18:36

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους εταίρους - δανειστές με το Βερολίνο - μετά τη χθεσινή αρχική αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης ακόμη και στο Eurogroup της Δευτέρας - να επανέρχεται σήμερα σε «σκληρές» θέσεις, υπενθυμίζοντας εκ νέου τα γερμανικά «nein».
Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σημειώνουν ότι «η ‘‘win win’’, λύση που πρέπει να βρεθεί - με δεδομένο ότι οι δύο πλευρές πρέπει να ικανοποιήσουν και το κοινό περί δικαίου κοινό αίσθημα στο εσωτερικό τους - δεν θα είναι εύκολη υπόθεση».
Το πρωί Γερούν Ντάισελμπλουμ και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίστηκαν απαισιόδοξοι για την εξεύρεση λύσης μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης δήλωσε ότι υπάρχει χρόνος για συμφωνία και μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Κυβερνητικό στέλεχος στην Αθήνα θεωρεί πολύ δύσκολο οι τεχνικές επιτροπές στις Βρυξέλλες να έχουν προχωρήσει έως τη Δευτέρα σε μια πρώτη κοστολόγηση της ελληνικής πρότασης ώστε να γεφυρωθεί με το τρέχον πρόγραμμα.
«Το πιο πιθανό», σημειώνει «είναι να κατατεθούν δύο κείμενα και να διαπιστωθεί μια πρώτη απόκλιση στους αριθμούς… Το σημαντικό», λέει «είναι να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών».
Στο εσωτερικό μέτωπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, εντός του Σαββατοκύριακου να «ανοίξει» τα χαρτιά του στο θέμα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες τόσο τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια (πιθανότατα τη Δευτέρα).
Σε περίπτωση υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου - είναι η πιο πιθανή εκδοχή μέχρι αυτήν την ώρα - αντικαταστάτης του, (όχι στο χαρτοφυλάκιο εσωτερικών και μετανάστευσης, αλλά πιθανότατα σε αυτό που κατείχε η Μ. Δαμανάκη), θα είναι ο νυν ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, με τον Στ. Κούλογλου να καταλαμβάνει τη θέση του στην ευρωβουλή.
Τέλος, η κυβέρνηση σημειώνει ότι εκ του αποτελέσματος οι επαφές του Α. Τσίπρα με ομολόγους του στο εξωτερικό «έφεραν αποτέλεσμα» αφού οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου και του Βελγίου κράτησαν θετική στάση.

Παράλληλα θέτει εκ νέου τις «κόκκινες γραμμές» της, όπως τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει κοινή αντίληψη, για παράδειγμα, στη «μεταρρύθμιση», στην υγεία, στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

http://www.naftemporiki.gr/story/916047 ... -kubernisi

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 2:43 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

http://www.euro2day.gr/news/highlights/ ... y-elk.html

Εγω με την σειρα μου να επιμεινω στην αχαρακτηριστη σταση του κ Σαμαρα ,,
εναντιον της Ελλαδας ...ΝΤΡΟΠΗ σας Κυριε

Ενα μεγαλο μπραβο στην κ Μπακογιαννη
.τον κ Μιχελακη .,την κ Κεφαλογιαννη,τον κ Σιουφα
και αλλους της ΝΔ που τον ξεμπροστασιαν ...

Το εβλεπα πως σαν πολιτικος ησουν πολυ μικρος ..
τωρα φανερωσες και μικροπρεπεια απιστευτη

Να βγαλεις δηλωση τουτες τις κρισιμες ωρες ΕΝΑΝΤΙΟν του συμφεροντος της Πατριδας μας

Δεν εχεις καν θεση στην καρδια της φιλευθερης παραταξης ..οχι να της ηγεισαι κιολας!!

http://ionath.blogspot.gr/2015/02/blog-post_14.html

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 9:57 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καππιοι φιλοι οπως ο Σταματης που μου εγραψε ..παραξενευονται

Πως εισαι τοσο αισιοδοξος πλεον ,εναντια στα λαικιστικα κρατιστικα που ειναι εναντιον της Αγορας ?.απλο..στην Ελλαδα ζω
.ξερω οτι τα πιο πολλα θα πανε στις καλενδες του Χρονου και δεν θα γινουν ποτε
,οπως δεν εφυγαν ΠΟΤΕ οι βασεις του ..θανατου

Οι πιο μικροι ισως να μην καταλαβαινουν ,αλλα οι μεγαλυτεροι ειμαι βεβαιος

Οπως εμαθα ομως στο οικονομικο πανεπιστημιο που σπουδασα ..
η Αγορα ειναι κατα 50% ψυχολογια ..
αυτη ειναι ανεβασμενη και θα ανεβει και αλλο ,
με επιτευξη Συμφωνιας την Δευτερα η σε λιγες μερες γιατι συμφωνια ΘΑΡΘΕΙ

Και οσο ναναι ολο και κατι καλυτερο απο πριν θα πετυχουμε!!

Και λοιπον ?.θα πει καποιος??
Τσικνοπεμπτη και φουλ τα μαγαζια περισοτερο απο περυσι
..εμπορικα ΙΚΕΑ χτες που εκανα μια βολτα ..πατεις σε πατως με!!
Τουρισμος??40% πιο πανω πτησεις ΗΔΗ
Κρατησεις???15% πανω ΗΔΗ απο ρεκορ ολων των εποχων τουρισμου
που ειχαμε περυσι ,παρα το προβλημα των Ρωσων ,
που αντικαθιστανται οπως μαθαινω απο Αμερικανους ,λογω πτωσης του ευρο

Χρηματιστηριο??
ηδη καποια λεφτακια και απο εγχωριους
που τολμησαν στα γρηγορα στα σαποχαρτα ψιλοβγηκαν!!
καλο αυτο για διαχυση γενικοτερα αργοτερα υπερ ποιοτικοτερων επιλογων που ηδη ανεβηκαν ,και θα απογειωθουν αργοτερα

Εκτος ομως απο συμφωνια ..
χρειαζομαστε και κατι αλλο για να παμε γρηγορα μπροστα .να τους διαψευσουμε ολους

Εθνικη Ομοψυχια ...
ελπιζω οτι για αυτο καθυστερουν στο ονομα του Προεδρου της Δημοκρατιας

Ο Καραμανλης παντως τελευταια ΔΕΝ φοραει γραβατα!!μονο εγω το προσεξα??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 10:39 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα και σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά για τις απαντήσεις . Στα πολιτικά καταλαβαίνω πως πιστεύεις και εσύ στο σενάριο της κωλοτούμπας και πως ότι ειπε προεκλογικά δεν θα τα κάνει εγώ δεν έχω καταλήξει κάπου πιστεύω ότι έχει πολλές αντιδράσεις στο κόμμα του σε πολλά θέματα και πως δεν είναι σταθερή κυβέρνηση και πως θα έχει τεράστιο πρόβλημα με τα εσωτερικά οικονομικά αποκλείω να του καλύψουν ελλείματα οι ξένοι με δανεισμό και εάν δεν προχωρήσει σε προσλήψεις και σβήσιμο δανείων όπως έχει υποσχεθεί και η μεγάλη βάση αυτών που τον ψήφισαν εκεί κοιτάει θα εχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο . Θα δούμε με τι συμφωνια θα γυρίσει εάν γυρίσει και πως θα την διαχειριστεί . Στα εσωτερικά της ΝΔ δεν έχω να πω κάτι περισσότερο από το ότι εάν ο Σαμαράς είναι εκεί που είναι και εάν ο Σαμαράς παίζει την μπάλα που παίζει ευθήνη έχουν και αυτοί που τον ψήφισαν μην ξεχνάμε ότι είναι αρχηγός μετά από ανοιχτές εκλογές που ψήφισαν 1.000.000 άνθρωποι κοντά . Για την ανακοίνωση του ΕΛΚ οκ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή αλλά μπροστά στην συμπεριφορά που έχει δέίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τα τελευταία τρια χρόνια σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια μόνο σαν πταίσμα μου φαίνεται . Να τα βλέπουμε όλα μαζί .
Τωρα για τα περί κρατήσεων στον τουρισμό όχι και ότι σε 15 μέρες έγιναν οι κρατήσεις και για πτήσεις και για ξενοδοχεία μην ξεχνάμε δε την άψογη δουλεια που έκανε η Ολγα και το σπρώξιμο που έχουμε από Ευρώπη . Τέλος περί ομοψυχίας θα φανεί και ελπίζω και εγώ η άλλη παράταξη η ΝΔ και όλα τα μικρά κόμματα να μην συμπεριφερθούν όπως συμπεριφέροταν 3 χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ . Η αρμόδια υπουργός Βαλαβάνη καλεί τον κόσμο που εξέθρεψε η ίδια με το κίνημα δεν πληρώνω να πληρώσει τα πάντα , απο την μια έγραφε στα φυλαδιά της γιατί ο κόσμος δεν πρέπει αν πληρώνει φόρους και δάνεια και να μπει στις 100 δώσεις και από την άλλη ζητάει σε 10 μέρες ολοι να πάνε να πληρώσουν εισφορές και φόρους . Γιατί στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα . Πάντως θα σου ξαναπώ και πάλι Κυριακή κοντή γιορτή . Υπάρχει το ασφαλιστικό που δεν το έχουν ακουμπήσει καν και ξέρουμε ολοι ότι είναι στον αέρα εκει κανενα δάνειο καμια Ευρώπη δεν σε σώζει . . Θα δούμε εγώ όπως είδες είμαι πάντα από την φύση μου αισιόδοξος και όπως είπες υπεραισιόδοξος στις τοποθετήσεις μου στο ταμπλό όπως λέτε και οι ειδικοί και μπορεί να είναι λάθος η στρατιγική μου μπαίνω από χαμηλά και φεύγω όταν πλακώνει πολύ λαός . Εκτος ΣΩΛΚ και εκτός ΒΙΟΧΑΛΚΟ και στην Γερμανια το ιδιο Deutshe Post DT και Deutshe Bank Commertz bank εκει περιμένω να δω πως θα τα πάνε τον Μαρτη και μετά .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 11:02 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Φιλε μου για ποια κολοτουμπα μιλας??

Για αυτη που ΗΔΗ εκανε??

Διαβασε δηλωσεις σημερινες κ Μαρδα

Οτι οι εξαγγελιες θεσαλονικης ειναι σε βαθοοοος τετραετιας

Αληθεια αυξηθηκαν μηπως οι μισθοι στα 751??
Απο του χρονου και Αν μας επιτρεψουν ..οι Εταιροι ..αυτο ειπαν στις προγραματικες

Τα υπολοιπα..στο...μελλλον

Μονο η ψυχολογια να αλλαξει προς το πιο σισιοδοξο ,αρκει...
αυτο προσπαθω να σας κανω να εννοησετε ...

Χτες εβγαλε σχετικη ανακοινωση η morgan STANLEY που συμφωνει απολυτως μαζι μου
για ανοδο διαρκειας στην ελληνικη Αγορα τους επομενους 16 μηνες

Δεν την ειδα δυστυχως στα εξαρτωμενα οικονομικα sites

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 12:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγώ την έχω δει ελπίζω να το έχουν καταλάβει και αυτοί που περιμένουν από αυτούς πολλά . Τωρα για το ΧΑΑ μακάρι από το στόμα σου και στου θεού το αυτί . Σου ειπα εγώ εκεί έχω ποντάρει όσο και αν δείχνει περίεργο . Αγόρασα ότι αγόρασα όταν το ΧΑΑ ηταν στα κάτω του μέτά τις εκλογές ένα καλο΄ποσό ελπίζω να πάω πολύ πάνω για εμένα το 50% είναι ταμαμ . Θα σε παρακαλέσω κάτι τελευταίο δεν ξέρω εάν το κάνεις τι γνώμη σου για ΣΩΛΚ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕGEAN OΠΑΠ . Σε αυτές τις εταιριες αγορασα και ελπίζω για τις τρεις γρηγορα να πάρουν πάνω και για την AEGEAN σε κανα 6 μηνο . Καλό Σαββατοκύριακο και χαρηκα που τα ειπαμε .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 4:52 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πορτογαλία: Οι αρχές της Πορτογαλίας ερευνούν τη λίστα με τα ονόματα των 611 Πορτογάλων φορολογουμένων που φέρονται ότι διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στη θυγατρική της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.

ΕΚΤ: O Peter Praet, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμά ότι τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινδυνεύουν να αποτύχουν εάν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν προσαρμόσουν τις οικονομίες τους.

Ευρωζώνη: Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης παρέμεινε σταθερή και αυξήθηκε ελαφρά κατά 0,6% τον Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, έπειτα από τρεις μήνες ανόδου.

Γερμανία: Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel τόνισε ότι το ισχύον πρόγραμμα της Ελλάδας θα πρέπει είτε να επεκταθεί είτε να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Junker δήλωσε ότι τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να αποσύρει ως αντικοινωνικά πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα ισοδύναμα.

ΕΚΤ: Ο Evald Nowotny, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα σταματήσει παρά τη μη συμφωνία προς το παρόν μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης για το πρόγραμμα στήριξης.

Ελλάδα: Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 25,8% το Νοέμβριο σε σχέση με το 27,7% τον ίδιο μήνα το 2013.

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει 19 επιπλέον ονόματα Ρώσων και Ουκρανών στον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων επιβάλλει κυρώσεις παρά την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφθηκε την Πέμπτη στο Μινσκ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker τόνισε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ολοκλήρωση της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης.

ΗΠΑ: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την υποστήριξη που προσφέρει στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας εφόσον η τελευταία τηρήσει τις δύο συμφωνίες που επιτεύχθηκαν προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου του 2015
Grexit και όλα αυτά που

Νόμιζα ότι θα ήθελα να πω λίγα λόγια σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την ελληνική επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία διάσωσης της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόσο πιθανό είναι η έξοδος από την Ελλάδα («Grexit») από το νόμισμα του ευρώ; Ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας Grexit για τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων της οικονομίας και της ΕΕ; Για την ελληνική οικονομία και τιμές των περιουσιακών στοιχείων; Το κάτω διάγραμμα δείχνει ο δείκτης των ευρωπαϊκών αποθεμάτων Stoxx 600. Μπορείτε να δείτε ότι ο δείκτης αυτός έκανε πρόσφατα νέα υψηλά για την αγορά ταύρων, που ξεκίνησε το 2009. Και έχει μετακινηθεί αισθητά υψηλότερο από την ελληνική εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου. Αυτό μου λέει ότι οι επενδυτές ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά δεν φοβούνται το Grexit, είτε επειδή νομίζουν ότι είναι απίθανο ή επειδή πιστεύουν ότι οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες για την ΕΕ θα είναι πολύ μικρή. Αυτή η απάντηση στις ελληνικές εκλογές δεν είναι τόσο απίθανο, όσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Grexit φρενίτιδα του φόβου και της κατάθλιψης μπορεί να σας οδηγήσει να πιστεύουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να σκεφτούμε τις οικονομικές συνέπειες του Grexit για την ΕΕ είναι κατ 'αναλογία με τη μετάβαση του συστήματος του υπολογιστή του Y2K 1η Ιανουαρίου 2000. Το πρόβλημα Y2K ήταν ευρέως αναγνωρισμένη και κατανοητό. Υπολογιστών καταστροφή είχε προβλεφθεί για πρώτης Ιανουαρίου του 2000, όταν η τρίτη χιλιετία του χριστιανικού ημερολογίου ήταν να ξεκινήσει, επειδή το ετήσιο ημερολόγιο που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα συστήματα υπολογιστών αναγνωρίζονται μόνο τα δύο τελευταία ψηφία του έτους για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης. Αντιμέτωποι με μια ειδικά προγραμματισμένη διαχειριστές του συστήματος καταστροφή υπολογιστή σκεφτεί τίποτε άλλο για αρκετά χρόνια πριν από την ημερομηνία μετάβασης. Αλλά 1 του Γενάρη 2000 ήρθε και έφυγε χωρίς να συμβεί κάτι δυσάρεστο. Τα συστήματα πληροφορικής δεν συντριβή, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δεν κλείσει, τα αεροσκάφη δεν πέφτουν από τον ουρανό, δεν υπήρχε τραπεζικό πανικό - ακόμη όλα αυτά τα γεγονότα είχαν προβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό από το Y2K μοίρα και gloomers μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου 1999. Γιατί αυτό το γιγάντιο πρόβλεψης διάλειψη; Η απάντηση είναι προφανής. Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας καταστροφής με σοβαρές οικονομικές συνέπειες προγραμματιστές υπολογιστών και διαχειριστές βάλει τα κεφάλια τους μαζί για να διορθώσετε το πρόβλημα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2000. Και ήταν επιτυχής. 1η του Ιανουαρίου 2000 ήταν αδιατάρακτη. Στην οικονομική αρένα ένα παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει. Εάν μια οικονομική ή τραπεζικού πανικού αναμένεται ευρέως να συμβεί για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα. Πανικοί είναι πάντα εκπλήξεις. Ο λόγος είναι παρόμοια με εκείνη που εξηγεί τη μη καταστροφή του Y2K. Οι κεντρικοί τραπεζίτες, τράπεζα φάτνες, επενδυτές και όλα τα άλλα που λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να δείτε ότι τα χαρτοφυλάκια και τις επιχειρήσεις τους να αποφεύγουν τις βλάβες από ένα ευρέως αναμενόταν, επικίνδυνο οικονομικό γεγονός. (Σημειώστε το ενδιαφέρον συνέπεια αυτού του τρόπου σκέψης - είχε οικονομολόγοι ήταν σε θέση να προβλέψει την οικονομική κρίση του 2008-09 που δεν θα είχε συμβεί κρίση !!!) Στην περίπτωση του Grexit το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι η έκθεση του τραπεζικού συστήματος της σε μια ελληνική προεπιλογή το δημόσιο χρέος, μια προεπιλογή, η οποία θα μπορούσε να πτώχευση μεγάλων τραπεζών, εφόσον διαθέτουν πάρα πολλά ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες της ΕΕ πριν από τρία χρόνια, όταν η πιθανότητα μιας Grexit για πρώτη φορά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Αλλά από τότε το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ έχει μειώσει συστηματικά την έκθεσή του στο ελληνικό χρέος σε επίπεδα που καθιστούν μια ελληνική χρεοκοπία δυσάρεστο για τις τράπεζες της ΕΕ, αλλά όχι απειλητική για τη ζωή. Επιπλέον, νομίζω ότι κάθε Grexit θα ενισχύσει μόνο και ίσως επιμηκύνει τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μια Grexit θα αφαιρέσει την ενιαία μεγαλύτερη γερμανική αντίρρηση στον QE. Νομίζω ότι αυτές οι δύο εκτιμήσεις εξηγούν την ανοδική Stoxx 600 ανταπόκριση στις ελληνικές εκλογές. Αυτή η απάντηση πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με την φρενίτιδα του φόβου οι εκλογές προκάλεσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι ο νικήσας διάδικος έτρεξε σε ένα αντι-ΕΕ, πλατφόρμα κατά της λιτότητας. Αλλά θα υπάρξει μια Grexit; Δεν νομίζω ότι έτσι και νομίζω ότι η αγορά για το ελληνικό χρέος συμφωνεί μαζί μου. Το μεσαίο διάγραμμα δείχνει την απόδοση του ελληνικού ομολόγου 10 χρόνια κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών. Μπορείτε να δείτε ότι οι φόβοι Grexit το 2012 έστειλε την απόδοση πάνω από 40%. Τώρα, όμως, η απόδοση είναι μόλις βόρεια του 10%. Είναι σαφές ότι η αγορά ομολόγων σκέφτεται ένα Grexit είναι πολύ λιγότερο πιθανό τώρα από ό, τι ήταν πριν από τρία χρόνια, παρά τις πρόσφατες πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα. Μια Grexit θα ρίξει επίσης την Ελλάδα σε μια πολύ χειρότερη ύφεση από ό, τι εκείνο που από την οποία αναδύεται. Η αξία των εγχώριων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων θα βυθίσει όπως τα ευρώ που ανταλλάσσονται για μια νέα ελληνική δραχμή και η δραχμή πέφτει ίσως το 50% έναντι του ευρώ. Η ανεργία και ο πληθωρισμός θα ξεχυθεί. Νομίζω ότι αυτά τα οικονομικά προβλήματα θα ήταν σχετικά βραχύβια, αλλά θα είναι πολύ επώδυνη και πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια άλλη αλλαγή στην πολιτική ηγεσία. Έτσι, πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται και έτσι να αποφευχθεί ένα Grexit. Αν έχω την ανάγνωση του τσαγιού φύλλα σωστά νομίζω ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα που έχουμε δει τον πάτο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά (άνω διάγραμμα) κοντά στο 708 επίπεδο. Αν κάνω λάθος τότε νομίζω ότι μια πτώση 600 θα είναι στα χαρτιά. Αλλά σημειώστε ότι ακόμη και το επίπεδο 600 είναι πάνω από το 500 χαμηλό φτάσει στο ύψος της τελευταίας κρίσης Grexit το 2012.
http://carlfutia.blogspot.gr/2015/02/gr ... -that.html

Friday, February 13, 2015
Grexit and all that

I thought I would say a few words about the likely outcome of the ongoing Greek efforts to renegotiate its bailout agreement with the European Union. How likely is an exit by Greece ("Grexit") from the Euro currency? What would be the implications of a Grexit for the EU economy and asset prices? For the Greek economy and asset prices?

The bottom chart shows the Stoxx 600 index of European stocks. You can see that this index recently made new highs for the bull market which began in 2009. And it has moved sharply higher since the Greek election in late January. This tells me that European stock market investors do not fear the Grexit, either because they think it is unlikely or because they think any negative consequences for the EU will be very modest.

This response to the Greek elections is not as implausible as the Grexit media frenzy of fear and gloom might lead you to believe. The best way to think about the economic consequences of the Grexit for the EU is by analogy with the Y2K computer system transition on January 1, 2000.

The Y2K problem was widely recognized and understood. Computer disaster was predicted for January 1, 2000 when the third millennium of the Christian calendar was to begin because the yearly calendar used by most computer systems recognized only the last two digits of the year to save storage space. Faced with a specifically scheduled disaster computer system managers thought about little else for the several years prior to the transition date.

But January 1, 2000 came and went without anything untoward happening. Computer systems did not crash, utilities did not shut down, aircraft did not fall from the sky, there was no banking panic - yet all of these events were widely predicted by Y2K doom and gloomers right up through December 31, 1999. Why this gigantic predictive misfire?

The answer is obvious. Faced with the possibility of a disaster with serious financial consequences computer programmers and managers put their heads together to fix the problem before January 1, 2000. And they were successful. January 1, 2000 was uneventful.

In the economic arena a similar phenomenon occurs. If an economic or banking panic is widely anticipated to occur for some specific reason, it probably won't. Panics are always surprises. The reason is similar to that which explains the the Y2K non-disaster. Central bankers, bank mangers, investors and all other economic decision makers will take all necessary steps to see that their portfolios and businesses avoid harm from a widely predicted, dangerous economic event. (Note the interesting corollary of this way of thinking - had economists been able to predict the 2008-09 financial crisis that crisis would not have occurred!!!)

In the case of the Grexit the biggest potential problem faced by the EU is the exposure of its banking system to a Greek government debt default, a default which could bankrupt big banks if they hold too many Greek assets. This was a very big problem for EU banks three years ago when the possibility of a Grexit was first taken seriously. But since then the EU banking system has systematically cut its exposure to Greek debt to levels which render a Greek default unpleasant for EU banks but not life-threatening.

Moreover, I think any Grexit would only strengthen and probably lengthen the European Central Bank's commitment to its quantitative easing program. A Grexit would remove the single biggest German objection to QE.

I think these two considerations explain the bullish Stoxx 600 response to the Greek elections. This response should be contrasted with the frenzy of fear these elections triggered in the popular media because the winning party ran on an anti-EU, anti-austerity platform.

But will there be a Grexit? I don't think so and I think the market for Greek debt agrees with me. The middle chart shows the yield on the Greek 10 year bond during the past four years. You can see that Grexit fears in 2012 sent the yield well over 40%. But now the yield is only just north of 10%. Clearly the bond market thinks a Grexit is much less likely now than it was three years ago despite the recent political changes in Greece.

A Grexit would also throw Greece into a much worse recession than the one it from which it is currently emerging. The value of domestic Greek assets would plunge as euros are exchanged for a new Greek drachma and the drachma falls perhaps 50% against the Euro. Unemployment and inflation would surge. I think these economic problems would be relatively short lived but they would be very painful and would probably lead to another change in political leadership. Thus Greece's recently elected leaders have every reason to fear and thus to avoid a Grexit.

If I am reading the tea leaves correctly I think there is a good chance that we have seen the bottom in the Greek stock market (top chart) near the 708 level. If I am wrong then I think a drop to 600 would be in the cards. But note that even the 600 level is above the 500 low reached at the height of the last Grexit crisis in 2012.

Posted by Carl Futia at 9:02 AM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 14, 2015 9:42 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΣΤΑΜΑΤΗΣ έγραψε:
Εγώ την έχω δει ελπίζω να το έχουν καταλάβει και αυτοί που περιμένουν από αυτούς πολλά . Τωρα για το ΧΑΑ μακάρι από το στόμα σου και στου θεού το αυτί . Σου ειπα εγώ εκεί έχω ποντάρει όσο και αν δείχνει περίεργο . Αγόρασα ότι αγόρασα όταν το ΧΑΑ ηταν στα κάτω του μέτά τις εκλογές ένα καλο΄ποσό ελπίζω να πάω πολύ πάνω για εμένα το 50% είναι ταμαμ . Θα σε παρακαλέσω κάτι τελευταίο δεν ξέρω εάν το κάνεις τι γνώμη σου για ΣΩΛΚ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕGEAN OΠΑΠ . Σε αυτές τις εταιριες αγορασα και ελπίζω για τις τρεις γρηγορα να πάρουν πάνω και για την AEGEAN σε κανα 6 μηνο . Καλό Σαββατοκύριακο και χαρηκα που τα ειπαμε .

Παντα προτιμω αυτες που δινουν μερισμα ..

Αρα ΟΠΑΠ συμφωνω ..θα παει καλα αναλογικα με δεικτη βεβαια
και ΑΕΓΕΑΝ πολυ καλη ..
αν και δεν ειναι πια στα 4 ευρω που ειχε περυσι ,,ειναι 100% πιο ψηλα ..
και εχει αποκοψει ενα ευρο επιστροφη κεφαλαιου ιουνιο 2014

Παντα ομως ποιοτικη επιλογη ,με ολα τα ρισκα που κρυβουν αεροπορικες παγκοσμια

Ομιλος Στασινοπουλου που θελει να φυγει σπο ελλαδα .και ΔΕΝ δινει μερισμα
.δεν προτιμω .,
αλλα οκ ειδικα ΣΩΛΚ αν οντως προχωρησει αγωγος ΤΑΠ
μπορει δυνητικα να παει πολυ καλα ,
μετα το ατελειωτο ξυλο που εφαγε μια ολοκληρη χρονια περυσι
και απο τα 2.50 ισοπεδωθηκε εκει που ξεκινησε 2012 τα 80 σεντ

Καλο Σαβκυριακο επισης οπως και σε ολους τους φιλους

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 15, 2015 9:40 am 
Χωρίς σύνδεση

Ποιοι αναλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Pαγδαίες είναι οι εξελίξεις στις τράπεζες με την κυβέρνηση να αναδεικνύεται καθοριστικός ρυθμιστής. Oι αρχικοί φόβοι για αναταράξεις διαλύονται και το κυριότερο χωρίς να προκληθεί σοκ, που πολλοί είχαν προεξοφλήσει. O χειρισμός της κατάστασης, που έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Mπόρεσε να ισορροπήσει ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣYPIZA, αλλά και στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.
Kαι επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, η κυβέρνηση επέλεξε στελέχη της αγοράς με εμπειρία στον τραπεζικό και γενικά στον οικονομικό στίβο προκειμένου να στελεχώσουν ή να ενισχύσουν τις διοικήσεις των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των αλλαγών στις διοικήσεις των τραπεζών με την τοποθέτηση της νέας ηγετικής ομάδος στην Eθνική Tράπεζα.

Nα σημειωθεί ότι η Eurobank σχεδόν από την πρώτη στιγμή άλλαξε διοίκηση.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στελεχών στις άλλες δύο συστημικές τράπεζες, Πειραιώς και Alpha Bank, χωρίς ωστόσο να μεταβληθεί το υπάρχον status quo των διοικήσεων. Eξάλλου, δεν ήταν τυχαία η θέση της κυβέρνησης, μετά τις εκλογές, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει διοικήσεις τραπεζών που κρίνονται επιτυχημένες.
Oι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα θα ολοκληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο με το Tαμείο Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα αφορούν τόσο τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη διοίκηση του Tαμείου, τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργεί. Ωστόσο, εκεί είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σχετική καθυστέρηση για δύο βασικούς λόγους. O ένας έχει να κάνει ότι οι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν θα πρέπει να έχουν την έγκριση της EKT και της Kομισιόν και ο άλλος είναι η διατήρηση ήρεμου κλίματος στις σχέσεις των μετόχων των τραπεζών, του κράτους δηλαδή και των ιδιωτών μετόχων.
Aπομένει να αποσαφηνιστεί πλήρως ακόμη είναι ο οδικός χάρτης για την επιστροφή των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου αφενός να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία των τραπεζών, χωρίς την παραμικρή κρατική παρέμβαση, και από την άλλη η επιστροφή των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί στις τράπεζες (ανακεφαλαιοποίηση). Nα υπενθυμίσουμε ότι μέσω του TXΣ έχουν δοθεί στις τράπεζες περίπου 39 δις ευρώ, ποσό που επιβαρύνει το δημόσιο χρέος. Στην περίπτωση που βρεθεί κοινά αποδεκτός οδικός χάρτης ιδιωτικοποίησης σε βάθος χρόνος, τότε μπορεί η κίνηση αυτή να μειώσει τις απώλειες του TXΣ και την επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Θετικό στοιχείο είναι σαφώς η διαφαινόμενη συμφωνία με τις Bρυξέλλες, η οποία όταν υπογραφεί θα φέρει την ηρεμία στην τραπεζική αγορά που ταλαιπωρήθηκε σφόδρα από τις σημαντικές εκροές καταθέσεων. Παράλληλα, θα έχει ως συνέπεια την ενίσχυση των τιμών των τραπεζικών μετοχών στο Xρηματιστήριο, αυξάνοντας την περιουσία του TXΣ, που σήμερα έχει βυθιστεί.
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι η πιθανότητα συμφωνίας αλλάζει και τα δεδομένα για τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Σήμερα είναι αποκλειστικά «συνδεδεμένες» με το ακριβό χρήμα του ELA.

Όλοι στη Φρανκφούρτη έχουν δηλώσει ότι, εφόσον η Eλλάδα βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» προγράμματος και μετά την 1η Mαρτίου, η χορήγηση ρευστότητας μέσω EKT θα επιστρέψει.

«Kόκκινα» δάνεια
Tα δύσκολα για τις τράπεζες, ωστόσο, δεν τελειώνουν. Ένα ακανθώδες ζήτημα είναι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. H κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα δημιουργηθεί ένας ειδικός φορές διαχείρισης (bad bank), που σε συνεργασία με τις τράπεζες θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά. Kυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση του φορέα θα προέλθει από το απόθεμα που υπάρχει στο TXΣ, περίπου 11,5 δισ. Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από την DG Comp και την EKT.
Παράλληλα, προς την ίδια κατεύθυνση κινείται η νομοθετική ρύθμιση που επίκειται για την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Oι τράπεζες δεν φέρνουν αντίρρηση, το αντίθετο μάλιστα.

Στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών στις τράπεζες, αναμένεται να ενταχθεί η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, με μοχλό την Attica Bank, όπως έχει δεσμευθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ώστε να στηριχθεί η ελληνική οικονομία στην προσπάθειά της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Tα νέα πρόσωπα στις τράπεζες
Mεθαύριο Δευτέρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Eθνικής Tράπεζας, που θα κάνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αποδεκτές τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Aλ. Tουρκολιά και του προέδρου Γ. Zανιά, και στη θέση τους θα τοποθετηθούν από την κυβέρνηση ο Γιώργος Mιχελής και η Λούκα Kατσέλη, αντίστοιχα.
Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και προσθήκες στελεχών τόσο στην Tράπεζα Πειραιώς όσο και στην Alpha Bank. Για την Πειραιώς είναι δεδομένο ότι ο N. Xριστοδουλάκης και ο Aπ. Tαμβακάκης θα αναλάβουν θέσεις αντιπροέδρων, χωρίς να αλλάξει η γενικότερη δομή της διοίκησης της τράπεζας.

Για την Alpha Bank δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά θεωρείται πιθανό να υπάρξει και εκεί κάποια προσθήκη στο στελεχιακό δυναμικό.

Στην Tράπεζα Aττικής θα τοποθετηθεί ως επικεφαλής ο σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Aλέξανδρος Aντωνόπουλος.

Tο παζλ των αλλαγών θα κλείσει με την τοποθέτηση του Παναγιώτη Pουμελιώτη στη θέση του προέδρου του TXΣ, με την Aναστασία Σακελλαρίου θα διατηρεί μέχρι νεωτέρας τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου.

Tα νέα πρόσωπα
Λούκα Kατσέλη (πρόεδρος στην Eθνική Tράπεζα)
Eίναι ίσως το μόνο πολιτικό πρόσωπο που αναλαμβάνει θέση στις τράπεζες. Oικονομολόγος και πρόεδρος του κόμματος Kοινωνική Συμφωνία, βουλευτής και πρώην υπουργός Oικονομίας, Aνταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας (2009-2010), Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης (2010-2011). Σπούδασε Oικονομικά (Smith College, BA, 1972) και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Oικονομική (Princeton, Ph.D., 1978), καθώς και δύο Mεταπτυχιακών Διπλωμάτων Eιδίκευσης στην Oικονομική Πολιτική (Princeton, MPA, 1974) και στη Διεθνή Oικονομική (Princeton, MA, 1976).
Ως υπουργός ήταν υπεύθυνη για ιδιαίτερα κρίσιμα νομοσχέδια και πρωτοβουλίες, όπως ο θεσμός των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και η προστασία των εργασιακών σχέσεων, αλλά και για τον περίφημο νόμο Kατσέλη που αφορούσε την προστασία των δανειοληπτών.

Γιώργος Mιχελής (διευθύνων σύμβουλος στην Eθνική Tράπεζα)
Eίναι από τους πλέον έμπειρους τραπεζίτες που αναλαμβάνουν θέση. Kατάγεται από τη Σκόπελο, όπου διετέλεσε και δήμαρχος. Aποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Eυαγγελικής Σχολής Nέας Σμύρνης. Aν και πέτυχε στο Πανεπιστήμιο στην Eλλάδα, επέλεξε να πάει στη Bοστόνη (Aμερική).
Σπούδασε Oικονομικές Eπιστήμες και διαθέτει Bachelor of Arts από το University of Massachusetts, Master's Degree από το Boston College, Ph. D από το Northeastern University. Tο θέμα της διατριβής του είναι «H εσωτερική μετανάστευση στην Eλλάδα», ενώ δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis. Στη Bοστόνη υπήρξε πολύ δραστήριος με την ελληνική κοινότητα. Eπειδή του αρέσει πολύ η μουσική και το τραγούδι, μαζί με φίλους Έλληνες κατάφερε να διαδώσει την καλή ελληνική μουσική εκεί, δημιουργώντας το «Contemporary Greek Ensemble». Eπιστρέφει στην Eλλάδα και εργάζεται στην Eμπορική Tράπεζα, όπου αργότερα γίνεται γενικός διευθυντής.
Aκολούθησε η Eγνατία Tράπεζα, όπου ανέλαβε αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Eπίσης, διετέλεσε γενικός διευθυντής στο Ωνάσειο. Tο 1996 επιστρέφει στην Eμπορική Tράπεζα και μέχρι το 2004 είναι γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Tο 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος της Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Pουμανία.

Nίκος Kαραμούζης (πρόεδρος της Eurobank)
Eπέστρεψε στα πάτρια ο Nίκος Kαραμούζης και όπως φαίνεται ένας κύκλος έκλεισε γι' αυτόν με επιτυχία. Yπήρξε ο επί σειρά ετών αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και για 14 χρόνια υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking της τράπεζας. Eίναι κάτοχος πτυχίου στα Oικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Oικονομικά από το American University των HΠA και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Nομισματικής Πολιτικής & Διεθνών Oικονομικών από το Pennsylvania State University των HΠA. Hταν διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Tράπεζας και σύμβουλος Διοίκησης και μέλος της Eπιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Oμίλου της Tράπεζας Πειραιώς. Eχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, αφού υπήρξε υποδιοικητής στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδος, πρόεδρος της ETEBA, διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Tράπεζα της Eλλάδος, υποδιοικητής στην ETBA και σύμβουλος στην Oμοσπονδιακή Tράπεζα του Cleveland των Hνωμένων Πολιτειών. Eίναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013 κατείχε τη θέση του καθηγητή στο Tμήμα Tραπεζικής και Xρηματοοικονομικής Διοικητικής.

Φωκίων Kαραβίας (διευθύνων σύμβουλος της Eurobank)
Παραμονή στα «πάτρια εδάφη» για τον Φωκίωνα Kαραβία, τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank. Ήταν ανώτατος γενικός διευθυντής Group Corporate and Investment Banking, Capital Markets & Wealth Management -ο άνθρωπος που κατά βάση έτρεχε λειτουργικά την τράπεζα. Έχει διατελέσει γενικός διευθυντής και μέλος της Eκτελεστικής Eπιτροπής κατά τη χρονική περίοδο 2005-2013 και αναπληρωτής γενικός διευθυντής και Treasurer από το 2002 έως το 2005 στη Eurobank. Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 1991, στην JPMorgan, Nέας Yόρκης, στο market risk management division. Tο 1994 εργάστηκε στη Citibank, Aθήνας, ως υπεύθυνος παραγώγων προϊόντων και προϊόντων σταθερού εισοδήματος στην Eλλάδα. Tο 1997 εντάχθηκε στη Eurobank ως επικεφαλής διαπραγμάτευσης προϊόντων σταθερού εισοδήματος και παραγώγων προϊόντων. Tο 2000 διετέλεσε Treasurer στην Tέλεσις Tράπεζα Eπενδύσεων. Kατέχει δίπλωμα της Σχολής Xημικών Mηχανικών του Eθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου της Aθήνας, Master και διδακτορικό στον τομέα Chemical Engineering από το University of Pennsylvania, Philadelphia. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε θέματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή του έρευνα. Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1964.

Παναγιώτης Pουμελιώτης (πιθανόν ο νέος πρόεδρος του TXΣ)
Yπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Aνδρέα Παπανδρέου, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Aπό το 2011 και μέχρι πρόσφατα ήταν αντιπρόεδρος της Tράπεζας Πειραιώς, από την οποία και παραιτήθηκε.
Eίναι πτυχιούχος Oικονομικών Eπιστημών του 6oυ Tμήματος της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales - Σορβόννης, διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) Oικονομικών Eπιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού I - Σορβόννης και διδάκτωρ (doctorat d' Etat) Oικονομικών Eπιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού II. Διετέλεσε ερευνητής στο Kέντρο Προγραμματισμού και Oικονομικών Eρευνών (KEΠE, ιδρυθέν από τον Aνδρέα Παπανδρέου το 1961), ερευνητής και στη συνέχεια καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Aπό τον Mάρτιο του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Eλλάδας στο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο.

Aπόστολος Tαμβακάκης (ανεξάρτητος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tράπεζας Πειραιώς)
Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Eθνικής Tράπεζας, την οποία είχε υπηρετήσει και πολύ νωρίτερα από τη θέση του υποδιοικητή. Eχει εργαστεί στη Mobil Oil Hellas, στην Tράπεζα Eπενδύσεων, στην ABN-AMRO ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής και ως υποδιοικητής στην Eθνική Kτηματική Tράπεζα και στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδος. Tα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development. Συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών «A.E. TΣIMENTΩN TITAN», «VIVARTIA ABEE», «IOBE», «Eλληνοαμερικάνικου Eμπορικού Eπιμελητηρίου» και «ΠAE ΠANAΘHNAΪKOΣ». Eπίσης, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της EXAE, ενώ εξελέγη πρόσφατα ανεξάρτητος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Tράπεζας Πειραιώς .

Nίκος Xριστοδουλάκης (ειδικός σύμβουλος της Tράπεζας Πειραιώς)
Γεννήθηκε στα Xανιά το 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Eθνικό Mετσόβιο Πολυτεχνείο (1975) και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό (1984) στα Oικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Kέιμπριτζ. Hταν «παρών» στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974. Eργάστηκε σε τεχνικές εταιρείες και δίδαξε σε TEI, στο Πανεπιστήμιο του Kέιμπριτζ, στο Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στο London Business School και στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Kαρόλου της Πράγας, στο Iνστιτούτο Tinbergen του Άμστερνταμ και στο Πανεπιστήμιο της Kύπρου. Διετέλεσε γενικός γραμματέας Έρευνας και Tεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού (1996). Aπό το 1996 ως τον Mάρτιο του 2000 ήταν υφυπουργός Oικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Xρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Eυρωζώνη). Στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός Aνάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και υπουργός Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών στο διάστημα 2001-2004. Eίναι ειδικός σύμβουλος στην Tράπεζα Πειραιώς και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει θέση αντιπροέδρου της τράπεζας.

http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113457150

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 15, 2015 12:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

http://www.gazzetta.gr/plus/article/702 ... tin-ellada

Τι να ξερεις και εσυ κ Κρουγκμαν ..??
ενας απλος οικονομολογος νομπελιστας εισαι

Αυτα να τα πεις σε αυτους που υπεγραψαν πλεονασματα 3% για φετος!
!απο 1.5% περυσι και μετα 4.5% απο 2016-2020 !!!

Την αγελαδα την ημιθανη ,πρωτα την καρδαμωνεις
και μετα της ζητα να σου δωσει γαλα !!

Και εγω με ιδιωτικοποιησεις ειμαι υπερ ..στις ΣΩΣΤΕΣ ομως τιμες
,οχι ΟΛΠ στα 10 ευρω πχ ελεος !!
και εναντιον του μεγαλου Κρατους
που ασχετα τι νομιζουν μερικοι ,ΔΕΝ θα ξαναγυρισουμε ΠΟΤΕ

Αλλα μερικα απλα πραγματα που υπογραμιζει ο κ Κρουγκμαν τα γνωριζω

Πολλοι στην αμπαλοσυνη τους να αποριψουν συληβδην
οτιδηποτε λεει η σημερινη Κυβερνηση
,δεν αντιλαμβανονται τα πιο απλα και κατανοητα πραγματα που εχουν απολυτως δικιο!!

Και αν συμβουν ..δηλ ισοσκελισμενοι ΠΑΝΤΑ προυπολογισμοι
με ανεκτο πλεονασμα ,ιδιο περιξ του σημερινου και διαρθωτικες αλλαγες ..
τα assets μας θα υπερτιμηθουν ωστε αργοτερα να αξιοποιηθουν ακομα καλυτερα !!

Και το Χρηματηστηριο χωρις το λεγομενο πολιτικο ρισκο πλεον,θα απογειωθει

Τωρα πια δεν εχουμε απο αυτο ,..αντιπολιτευση γιοκ

εχουμε μονο το risk country

Αν και αυτο παψει να υπαρχει...χμμμ μα γιατι καποιοι ΔΕΝ καταλαβαινουν ??

Π.ς.
Τον πληρως αποτυχημενο κ Σαμαρα και αυτα που υπεγραφε ,θα τον κρινει η ιστορια

Η μεγαλη φιλελευθερη Παραταξη ..συντομα θα τον αποβαλει δια παντος πλεον

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: