neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 757 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 76  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 1:13 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ......................................................................

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 1:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΦΙΛΕ VERDA ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 1:43 pm 
Χωρίς σύνδεση

φιλε Μαικ συμφωνω απόλυτα με τον βερντ

εγώ λειτουργώ πάντω ως εξής?
τι περιμένω απόδοση από τις μετοχές?

παραπάνω από μια κατάθεση σίγουρα κ λόγω ρίσκου

πόσο εγώ σταθμίζω το ρίσκο αυτο?
προσωπικά το δικό μου "κόστος ευκαιρίας" το έχω καθορίσει γύρω στο 10% νετα με τις προμήθειες πληρωμένες

αν πετύχω το 10% κοιτάζω να βγω...Δεν βγαίνω...κοιτάζω να βγω...πλην ιδιαίτερων συνθηκών...

Ποιες ειναι οι ιδιαίτερες συνθήκες για μένα?
1. Αν το χαρτί έχει πιεστεί παρα πολυ
2. Σε αποκοπή μερίσματος
3. Σε αναμονή μεγάλου project, υπεραξίας, contract για την εταιρία.

αλλά τώρα να ρωτάς σε τι τιμή να βγεις...αυτό ειναι κάπως.... πχ για το δικο μου το βαλάντιο ενα κέρδος της τάξης των 300-500 ευρώ ανα ημέρα είναι ΣΟΥΠΕΡ κ το στοπ λοσ μου το έχω στο 1/3 αυτου

Και αυτους τους κανόνες τους ακολουθώ ΑΠΑΡΈΓΚΛΙΤΑ και όποτε δεν τους ακολουθησα χαμένος βγηκα

Αλλα αυτοι ειναι οι ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ και κανενος αλλου

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 1:52 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΟΚ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 2:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

Μεταφέρω την άποψη του κου Καραγκούνη με την οποία μπορεί πολλοι να μην συμφωνούμε είτε πλήρως, είτε μερικώς, οφείλουμε ομως για πολλους λόγους να τον ακούσουμε ή καλύτερα να τον διαβάσουμε

Παράθεση:
Δ. Καραγκούνης: Ολέθριο λάθος το short selling

Του Δημήτρη Καραγκούνη*

Επωλήθησαν για 30 αργύρια στους διεθνείς κερδοσκόπους οι συνθήκες διαμόρφωσης κλίματος αξιοπιστίας στο ελληνικό Χρηματιστήριο, υπονομεύοντας παράλληλα τις προοπτικές παγίωσης της ανοδικής του πορείας, όπως αυτές καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες. Η απόφαση επαναφοράς του short selling (ανοιχτές κερδοσκοπικές πωλήσεις) από την ερχόμενη Δευτέρα καταδεικνύει ότι οι ηγήτορες της αγοράς δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Με το πρόσχημα της εξασφάλισης κάποιων εσόδων για την ΕΧΑΕ, ανοίγουν την κερκόπορτα στους καρχαρίες των αγορών για να αλώσουν και πάλι, όπως πολλές φορές έπραξαν στο παρελθόν, το Χρηματιστήριο. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που είχαμε κάνει το περασμένο φθινόπωρο, ότι αντί για γίγαντες, οι ηγήτορες της αγοράς αποδεικνύονται νάνοι.

Είχαμε προειδοποιήσει προ δεκαπενθημέρου για τους κινδύνους που δύναται να ελλοχεύει αυτή η απόφαση. Και κρούομε σήμερα, με αυτή τη δεύτερη παρέμβαση, τον κώδωνα του κινδύνου, ελπίζοντας ότι, έστω και με καθυστέρηση, έστω και την τελευταία στιγμή, θα γίνει αντιληπτό το λάθος που διαπράττουν οι αρμόδιοι φορείς. Θέτουμε προ των ευθυνών του και τον υπουργό Οικονομίας, τον κ. Παπαθανασίου, και τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου. Δεν είναι δυνατό να επιτραπεί η ασύδοτη δράση των κερδοσκόπων, η οποία απειλεί να βάλει ταφόπλακα στις προοπτικές ανάκαμψης της αγοράς.

Οι διεθνείς κερδοσκόποι και οι εγχώριοι μιμητές τους βρίσκονται με το όπλο… επί σκοπόν για να σορτάρουν, ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές, και να επιτύχουν τη διόρθωση που τόσο επιθυμούν, μια και δεν αντελήφθησαν εγκαίρως την αλλαγή του κλίματος προς το θετικότερο και έμειναν εκτός αγοράς. Και θα επιδιώξουν με ένα σμπάρο να πετύχουν δύο τρυγόνια. Και να γυρίσουν την αγορά σε τιμές τέτοιες που να ικανοποιούν τις επιδιώξεις τους, ώστε να αγοράσουν φθηνά, αλλά και να κερδοσκοπήσουν από την υποχώρηση αυτή.

Επαναλαμβάνουμε, και πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό, ότι η ελληνική αγορά έχει ορισμένες σημαντικές ιδιομορφίες σε σύγκριση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές. Και κυρίως πρόκειται για μία αγορά που στερείται βάθους, είναι ρηχή και ως εκ τούτου εύκολα χειραγωγούμενη. Είναι ολέθριο λάθος η σύνταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις μεγάλες ξένες αγορές στο θέμα της επαναφοράς του short selling (ανοιχτές πωλήσεις).

Αλήθεια, τι έχει να πει για την επαναφορά του μέτρου ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε ομολογήσει ότι η μετοχή της ΕΤΕ είχε καταστεί εργαλείο κερδοσκοπικών πωλήσεων; Τι έχουν να πουν οι διοικήσεις των κορυφαίων τραπεζών που κατήγγειλαν στο παρελθόν ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις μετοχές των ομίλων τους;

Και τονίζουμε, για μία ακόμη φορά, ότι ιδιαίτερα σήμερα, που παρατηρείται μία σημαντική βελτίωση των χρηματιστηριακών μεγεθών και της ψυχολογίας των επενδυτών, η οποία επιτεύχθηκε με σκληρό αγώνα και προ του κινδύνου της ολοκληρωτικής καταστροφής οικονομιών και αγορών, είναι αδιανόητο να δοθούν στους κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν μείνει εκτός παιχνιδιού, τα όπλα για να καταληστέψουν την αγορά.

* Ο κ. Δ. Καραγκούνης είναι πρόεδρος της Ενωσης Μετόχων του Χ.Α

Τελευταία επεξεργασία από Lestat και Δευτ Ιουν 01, 2009 2:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 2:19 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Με τον....ΣΜΕΧΑ ο κ.Καραγκουνης τι σχεση εχει?

Οσο για την ...Ενωση μετοχων ποια ειναι???ετσι για να μαθουμε και εμεις

Το προωθει ο κουμπαρος του απο την Αξια ,αλλα στην συνειδηση των επενδυτων εχει καταδικαστει για παντα και αυτος και οι αποψεις του..

Ποιες αποψεις του δηλ??

Η Αγορα του δινει σημερα μια πρωτη απαντηση,θα ακολουθησουν και αλλες

Ειναι ο ιδιος που περιφεροταν στα καναλια το 2000 με προτροπες μη πουλατε την ,,περιουσια σας και ο ιδιος [αποκαλυφθηκε αργοτερα] εχωνε τα παντα :mrgreen:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 2:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

εγω απ τον σμεχα τον ειχαν μαθει αν θυμαμαι καλα

Διόρθωση οχι ΣΜΕΧΑ...προεδρος μικροεπενδυτών, αν βρω κ το site τους, το χρησιμοποιουσα αρκετά λόγω των νομθεσιών που ειχε

δεν ειπα οτι συμφωνω απλα μεταφερω εδω το τι εγραψε

ειχε πλακα παντως να τον εβλεπες στην τελευταία γσ αλεκ, εκεί να δεις χαριτωμενιές

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 2:34 pm 
Χωρίς σύνδεση

vedri

εννοείς την κοτσομπόλα την Αξία ?

.... φυλλάδα της μιάμιση δραχμής...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 2:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

ΣΜΕΧΑ ειναι η ενωση των Χρηματιστων με Μωραιτακη

Ο Καραγκουνης δεν εχει καμμια σχεση..ο κ.Πικουλας ειναι κουμπαρος του και ο μονος που συνεχιζει να τον αναφερει και αυτον και την...Ενωση του,που δεν εχει καν μελη

Οσο για τον Αλεκο[φανταζομαι εννοεις συγχωνευση με Μυτιλ στην Μ.Βρεττανια,]οταν ο Ευαγγελος ειπε για αυξημενο μερισμα,εκανε και τουμπες μια που θα προλαβαινε να χωσει στο αυριανο λιμιτ ,μια μερα πριν την αποκοπη...θυμασαι??? :lol:

Ασε ,φιλε
...γνωστοι στην Καπερναουμ ,αυτος και ο ρολος του :geek:

Τελευταία επεξεργασία από verdadeiro και Δευτ Ιουν 01, 2009 3:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 01, 2009 2:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

ημουν μέσα βαγγέλη μου κ καθόμουν στην πρωτη θέση με όλο το επιτελείο κ μάλιστα χειρίστηκα και την επερώτηση για τα ηυξημένα έξοδα διάθεσης κ διοίκησης για την θυγατρικη της ΜΕΤΚΑ την ΕΛΕΜΚΑ

αν το θυμάμαι λέει...παλαμακια, ιστορίες, πολυ πολυ γελιο

οπως θυμάμαι κ τους διαφόρους ...κουμπαρους του κου ευαγγελου να χειροκροτουν αβαντάροντας...αστα... κ δεν ειναι το μονο που εχουν δει τα ματια μου απο ΓΣ

Και εκει απαντω στον φιλο τον μαρινη
όχι, να εγκαταλείψω το daytime job δεν υπάρχει περίπτωση. Η θητεία μου σε διάφορες εισηγμένες μου και τις θυγατρικές τους, μου έδειξε πως παίζεται από κοντά το παιχνίδι
και αυτό εκμεταλλεύομαι για να βγαζω χαρτζηλίκι γνωρίζοντας εκ των έσω τι γινεται σε κάποιες εταιρίες

οταν την αγορα την αφήνεις θα σε αφήσει κ αυτη

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 757 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 76  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: