verdadeiro έγραψε:
«Αν και η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, ίσως δεχθούν κάποια διόρθωση ως και 20% κυρίως λόγω των πωλήσεων κάποιων hedge funds που στοιχηματίζουν στην πτώση», είπε ο Mobius.
Βεβαια ο φιλτατος Mobious [ειχα την χαρα να τον γνωρισω απο κοντα]
ξεχασε να πει πως ΑΝ δεν βγει το...στοιχημα στα hedgefund
το αποτελεσμα θαναι ακριβως το ΑΝΤΙΘΕΤΟ

και μαλιστα πολυ γρηγορα!!!
Περισσότερο το παρέθεσα για την κυκλοφορία Μ2 παρά για τα υπόλοιπα. Για να μην ξεχνάμε τα βασικά και το προς τα που πάει γενικά το θέμα. Τώρα αν θέλει κάποιος να πιάσει την "εντελώς" βραχυπρόθεσμη τάση (που είχε πει και ένας άλλος φίλος) με βάση την τεχνική ή μη ανάλυση και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του με περισσότερο όμως ρίσκο, βρίσκει έναν verd και τον συμβουλεύεται ιδιωτικά...
Είναι και απάντηση και στον φίλο που αναρωτιέται για τους τεχνικούς δείκτες σε άλλο thread. Μπορεί να διορθώσει, εγώ δεν έχω πειστεί ότι θα πάει κι άλλο πάνω χωρίς διόρθωση, αλλά τελικά τι θα κάνει? ΠΑΝΩ θα πάει...
Βέβαια εγώ δεν είμαι οικονομικός αναλυτής, ούτε τεχνικός αναλυτής. Δεν έχω καμιά σχέση με το χώρο. Τελείως άλλο επάγγελμα... Οπότε και η γνώμη μου έχει την ανάλογη βαρύτητα (ή ελαφρότητα).
Να εκφέρω εδώ τον θαυμασμό μου για την απίστευτη υπομονή του verd που ενώ επαγγελματίας αντιμετωπίζει άσχετους όπως εγώ, και απαντάει με humor και πάντα με πολύ καλή διάθεση. ΜΠΡΑΒΟ. Εγώ στο δικό μου επιστημονικό πεδίο δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ίσως είναι η φύση της επιστήμης.