γεια σου Verdadeiro
(παράκληση μην ξεχνάς το γράμμα στο ονομά μου μεταξύ c & e ),
λοιπόν να πιάσουμε τον μίτο από την ακρή και να δούμε που θα μας βγάλει.
-
IBM, είναι ο καθαρός ορισμός του blue chip, το παρατσούκλι της είναι "Βig blue",
είναι στον DJ από τον Ιούνιο του 1979 με αυτό το όνομα, και απο το 1916 με το δεύτερο της όνομα "Computing Tabulating Recording Corp".
Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολεί την σήμερον ημέρα είναι μόνο 1/2 εκατομύριο παρά εκατό δύο χιλιάδες!!!
οπότε αυτοί που έχουν ΙΒΜ μετοχές δεν είναι και οι πιο βιαστικοί επενδυτές που υπάρχουν, χώρια τα stocks που δίνει στο προσωπικό.
Επίσης ήταν η πρώτη τον περασμένο Φεβρουάριο που έδωσε το σήμα ανάκαμψης απο την κρίση.
Απλά αναφέρω οτι ο ετήσιος (2008) τζίρος της ήταν 103,63 δις $ και κμφ 12,3 δις $.
- Σχετικά με τους όγκους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον αξιόλογο όγκο τον κάνουν τα ETF, ένα μέγεθος ενός καλού όγκου είναι π.χ. iShares MSCI Emerging Markets Indx με τιμή γύρω στα 40 $ με μ.ο. όγκου γύρω στα 72,3 εκατ τμχ. μόνο αυτήν να είχε το ΧΑΑ ο τζίρος θα ήταν γύρω στα 2,3 δις $ την ημέρα. Η αγαπητή μου
Google έχει μ.ο. όγκο σχεδόν 2 εκατ. μτχ ενώ η ΙΒΜ 5 εκατ. μτχ. βέβαια η πρώτη έχει τίμη στα 596 $ και η δεύτερη 127$.
- Όσο για το πετρέλαιο ισχύουν τα προηγούμενα μου σχόλια όπως ορθά έχεις αναφέρει, με μια μικρή επισήμανση οτί τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου-2010 είναι λίγο παιχνιδιάρικα και κινούνται με 1,2:1 σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
- Το νέο "κλού" που παρουσιάζει ύψιστο ενδιαφέρον είναι σε άλλο προΐόν - μάντεψε ποιό?
το
φυσικό αέριο, η πορεία του και ειδικά για την παράδοση στο Henry Hub της Λουιζιάνας είναι πρωτόγνωρη αυτήν την στιγμή είναι +5,47% να δούμε μετά το κλείσιμο της Παρασκευής στον NYMEX που θα πάει την Δευτέρα. Αυτό δείχνει front running για το πετρέλαιο από την Δευτέρα
Όταν ανεβαίνει της Λουιζιάνας και πεφτει του Τέξας δείχνει άσχημο καιρό (βρωμόκρυο) και άνοδο στις μεταφορές
Βέβαια τα futures, options & swaps φυσικού αερίου είναι επικύνδινα, εκεί παίζουν μόνο μεγάλα παιδιά και όσοι πέρασαν με επιτυχία αγώνες και τουρνουά στην ρώσικη ρουλέτα.