neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 12:04 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

olympios έγραψε:
Έχω αρκετό καιρό να γράψω. Τους θερμούς χαιρετισμούς μου στον φίλο Lestat.

Σχετικά τώρα με το ΔΝΤ.

Εκτίμησή μου είναι ότι τώρα παίζεται το πόκερ της χρονιάς, ίσως και κάτι παραπάνω. Σ' αυτό το πόκερ παίζουν πολλοί και καλοί παίκτες. Η Ελληνική κυβέρνηση, η Ε.Ε, το ΔΝΤ, ξένα funds, Τραπεζικοί οργανισμοί, Morgan Stanley, Citi, Deutsche bank, Goldmans Sachs και άλλοι πολλοί πάσης φύσεως κερδοσκόποι.

Αυτός που θα μαντέψει σωστά, θα είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ κερδισμένος. Μα έτσι γίνεται πάντοτε θα μου πείτε. Ναι, με τη διαφορά ότι τώρα το παιχνίδι έχει χοντρύνει πολύ. Κάποιοι παίζουν "ρέστα" και κάποιοι θα μείνουν "ταπί" και καθόλου ψύχραιμοι. Κάποιοι μπλοφάρουν και κάποιοι έχουν καλό φύλλο. Όλοι περιμένουν να γυρίσει κάτω το τελευταίο χαρτί. Εκεί θα κριθούν όλα! Δεν θα κριθεί το παιχνίδι απαραίτητα στο ποιος έχει το καλύτερο φύλλο. Δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Τις περισσότερες φορές ναι, αλλά όχι πάντα! Αυτός που θα κάνει την καλύτερη μπλόφα ίσως κερδίσει αυτόν που φαίνεται να έχει το καλύτερο φύλλο.

Τώρα αν δεν βλέπετε ομοιότητες με την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες με το παραπάνω σενάριο πόκερ, σταματήστε να διαβάζετε την συνέχεια του άρθρου.

Εγώ όμως βλέπω ομοιότητες πολλές. Μπορεί να κάνω και λάθος. Είμαι όμως έτοιμος να ποντάρω στον παίκτη που νομίζω ότι θα κερδίσει. Και ή θα πάρω τα κέρδη που μου αναλογούν ή θα χάσω την αντίστοιχη χασούρα.

Και για να μην μακρυγορώ, βλέπω σαν τελικό νικητή τον παίκτη που λέγεται Ελλάδα. Βλέπω ένα καλό άσσο στο μανίκι που θα βγεί την τελευταία στιγμή (26/3 ή 29/3 ή 30/3 ή 31/3). Είναι κλειδί αυτές οι 4 ημερομηνίες!!! Από τις 2/4 και μετά θα είναι αργά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΌΜΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΦΑ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ (οι παραπάνω ημερομηνίες) Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Και ο νοών νοείτω!

Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν παίζει στο παιχνίδι???Γιατί νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ο πιτσιρικάς που αδειάζει τα τασάκια και κάθε λίγο κοντοστέκεται κοιτώντας τα φύλλα κάποιου παίχτη και σχολιάζει??? Γιατί μου φαίνεται ότι νικητής θα είναι ο συνήθης (το χρήμα, το κεφάλαιο,οι τράπεζες, οι κερδοσκόποι πέστο όπως θέλεις)??? Αν τους συμφέρει να σωθούμε θα σωθούμε, αν όχι θα πνιγούμε.
Πραγματικά όχι μόνο άσσο στο μανίκι δεν βλέπω αλλά και η μπλόφα κάηκε από το ηλίθιο χαμόγελο.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ,

ΙΟΛΑΣ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 11:11 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου σε ολους!!!

Ολοι ξερουν ποσο σχετικη απεχθεια εχω για τα τεχνικα...

Αν και οι θεσεις μου εξω S@P κλπ πανε παραπανω απο καλα,αυτο το επενδυτικο ημερολογιο γραφετε κυριως για το δικο μας παραλογο μεσα στην..λογικη του χειραγωγουμενο Χρηματιστηριο..

Σε αυτην την φαση λοιπον ΚΥΡΙΑΡΧΟ δυστυχως μεσα στην αναποφασιστικοτητα που διακρινω εγω στους μεγαλους Παικτες ειναι ακριβως τα τεχνικα!!!!

Θυμαστε ποσες προσπαθειες και ποσο χρονο καναμε για να διασπασουμε την πανισχυρη οπως αποδειχτηκε ζωνη 1960-1980 .

Αυτη λοιπον η ζωνη που χαλασε τα τεχνικα κουτακια στην πτωση..
εχει καταστει τωρα πανισχυρη ΣΤΗΡΙΞΗ

Για να εχουμε δικαιωμα στο ονειρο και λεγοντας ονειρο,εννοω αυτο που με παθος υποστηριζω εδω και μηνες,πρεπει απαραιτητα αυτη η ζωνη να κρατησει!!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 11:34 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

19 |3 |2010 07:45
Μικτή λύση

Του Σωτήρη Πίκουλα

Το μικτό σχήμα οικονομικής βοήθειας είναι εν τέλει το επικρατέστερο σενάριο για την τελική λύση στο θέμα της δανειοδότησης του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του axiaplus.gr το οικονομικό επιτελείο θα προβεί στην λύση του ΔΝΤ αλλά με ευρωπαϊκά χρήματα. Πως ερμηνεύεται αυτό; Το ΔΝΤ θα μπει εγγυητής ομολογιακού δανείου από ευρωπαϊκές χώρες πλην της Γερμανίας που έχει ακόμα ανυπέρβλητες αντιρρήσεις για χρηματοδότηση…

Πριν, όμως, από αυτή την ύστατη λύση όπως την χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση, η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει όλες τις εναπομένουσες προοπτικές που έχει μέχρι την επόμενη δημοπράτηση. Ποιες είναι αυτές; Καταρχήν, αν και υπάρχει γενική απαισιοδοξία, το οικονομικό επιτελείο θα περιμένει αν οι αγορές ανταποκριθούν ομαλά και πέσουν τα spreads δανεισμού σε φυσιολογικά επίπεδα. Η κυβέρνηση τα σταθμίζει στις 150-200 μονάδες βάσης. Αυτό, όμως, όπως χαρακτηρίζεται είναι σχεδόν απίθανο καθώς παρόλα τα πακέτα μέτρα λιτότητας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Παπανδρέου, ακόμα τα επιτόκια παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η δεύτερη προοπτική είναι η ευρωπαϊκή λύση, ωστόσο, και σε αυτή φαίνεται για την ώρα να υπάρχουν πολλά αγκάθια. Η διαφωνία του της γαλλικής με την γερμανική κυβέρνηση ως προς την χρηματοδότηση και την φύση της βοήθειας στην Ελλάδα είναι δεδομένη. Από την άλλη, είναι και η αναποφασιστικότητα όλων των οργάνων αλλά και η αδυναμία της Κομισιόν να αντιμετωπίσει το κερδοσκοπικό παιχνίδι εναντίον του ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να περιμένει μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου όπου όπως αναμένεται και τυπικά οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συμφωνήσουν ότι διαφωνούν ως προς την οικονομική βοήθεια που θα δώσουν στην Ελλάδα. Από κει και πέρα, όπως διαφαίνεται από την αδυναμία των δύο παραπάνω προοπτικών, το οικονομικό επιτελείο θα προσφύγει μεν στο ΔΝΤ το οποίο θα καταστεί εγγυητής -αφού θα ελέγχει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας- ευρωπαϊκών ομολόγων τα οποία θα αποροοφηθούν από χώρες όπως η Γαλλία και άλλες πλην της Γερμανίας, αν τελικά δεν καμφθούν οι αντιδράσεις της.

Όπως επισημαίνεται, αυτό θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ως προς τον δανεισμό της Ελλάδας και από την άλλη η κυβέρνηση χρυσώνει το χάπι της ένταξης σε καθεστώς ΔΝΤ. Πάντως σύμφωνα με τη σημερινή συγκυρία το σενάριο αυτό είναι εφικτό και μάλιστα, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, εξετάζεται διεξοδικά από το οικονομικό επιτελείο.

Καινουργια σεναρια!!!!!

Οπως απο τα χθες εγραφα...σηκωνω τα χερια ψηλα!!

Ειναι απιστευτο!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 11:39 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Συγνώμη για το μεγάλο του θέματός μου αλλά θα ήθελα να το διαβάσετε μέχρι τέλους.

Παράθεση:
Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα
πακέτο.Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε όταν διαπίστωσε
πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα! Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό
νέο!:
-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:
"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση
σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε:
"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είστε σίγουρος
δε, ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ."

Τότε το ποντίκι στράφηκε προς την αγελάδα και της φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Και η αγελάδα απάντησε: "Κοιτάξτε κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμα για τον κίνδυνο που διατρέχετε, αλλά εμένα η
ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει,έίναι μια διπλωματίτσα στην κοιλιά μου!
Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα
έπρεπε μόνος του να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα,ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει,
ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη. Αλλά μέσα στη νύχτα, δεν πρόσεξε πως την παγίδα
πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι .... Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλλίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με ένα
πολύ υψηλό πυρετό.Ο γιατρό τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες κι έτσι ο αγρότης* έσφαξε την κότα* για να
κάνει μια καλή κοτόσουπα αφού όλοι ξέρουμε πως στον πυρετό δίνουμε κοτόσουπες!
Αλλά η αρρώστεια της γυναίκας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη
φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας 24 ώρες το 24ωρο.
Για να τους ταίσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το γουρούνι !*

*Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε!
*Πέθανε!
Στην κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος γιατί ήταν πολύ καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.

Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει την * αγελαδα του...... *
Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν'έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη
θλίψη.........
Γιαυτό και σεις, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα-μεγάλο γι αυτόν- και
που ίσως εσας δε σας πολυαφορά, θυμηθείτε πως όταν καποιος από το περιβάλλον μας κινδυνεύει,
βρισκόμαστε και μεις σε μεγάλο κίνδυνο!
Είμαστε όλοι συνεπιβάτες σ'αυτό το πλοίο που το λένε ζωή! Ας έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τ'αυτιά
μας και ας κάνουμε μια προσπάθεια να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο. έλεος και με την ΜΕΡΚΕΛ :evil:

Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας, είμαστε απαραίτητες ίνες του ίδιου υφάσματος.
Και άν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, κινδυνεύει να σχιστεί όλο το ύφασμα.... Ευρώπη η σειρά σου :roll:

Βαγγέλη που το βλέπεις το πράγμα να πηγαίνει με την Γερμανία θα μας σώσουν ή θα δανειστούμε πάλι με 6,5%??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 11:49 am 
Χωρίς σύνδεση

καταπληκτικο...............Εγω θα το πω πιο απλα...ΟΤΑΝ κυνηγουσαν τους μικροπωλητες καποιοι λεγανε οτι δεν τους αφορα γιατι δεν ηταν μικροπωλητες ΟΤΑΝ δερνανε τις ...πουτανες αυτοι αυτοαυναζονταν λεγοντας ...οτι δεν ειναι πουτανες ΤΩΡΑ που ΤΡΙΖΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ε ...τι να κανουμε ΕΜΕΙΣ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΕΟΙ...Υ.Γ. ΔΕΝ εκανα λαθος στην ορθογραφια...... :(

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 11:55 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

To ζητημα ειναι καπως ετσι!!!

Αν δεν βοηθησουν την Ελλαδα να δανειστει φτηνα,θα πυροβολησουν τα ποδια τους!!!ε..δεν θα το κανουν..

Με τον ιδιο τροπο που βοηθησαν τελικα τις Τραπεζες περυσι!!

Γενικοτερα με την ληγη των παραγωγων ,μου φαινεται παιχτηκε το τελευταιο ΜΕΓΑΛΟ κερδοσκοπικο κολπο ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!!!!!

Τα κερδη οσων αγορασαν ελληνικα Ομολογα σημερα το πρωι,
μου φαινεται θαναι αστρονομικα ;) και κυριως ταχυτατα....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 12:05 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ωραια ιστορια αλλα το ΗΘΟΣ επιβεβαιωνεται οταν σου ΖΗΤΑΝΕ βοηθεια κ οχι οταν ικετευεις γ αυτη.... Εκτος κ αν εχουμε βοηθησει εμεις ποτε κανεναν κ δεν το θυμαμαι κ τωρα επικαλουμαστε την αλληλεγγυη κ αλλα φαιδρα... Φαιδρα βεβαια συμφωνα με την κρατουσα ΑΗΘΗ οικονομικη πρακτικη της απολυτης κερδολαγνειας...Αλλωστε ΕΜΕΙΣ δεν προ-δωσαμε μεχρι κ την κυπρο?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 12:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Επιμενοντας χρηματιστηριακα...

2 η ωρα κλεινουν τα παραγωγα..

Κλειδι για την συνεχεια η συμπεριφορα της ΕΤΕ

Τα ματια μας καρφωμενα εκει....ειδικα εκεινη την ωρα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 1:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Επειδη οι παπαγαλισμοι αυξανονται ..οτι και καλα θα διαλυθει το Χρηματιστηριο αν δοθουν χρηματα εγγυητικα απο ΔΝΤ
θα ανεβασω σε λιγα λεπτα ,,
οπως απο προχθες υποσχεθηκα διαγραμματα της Ρουμανιας,,,της Ουγγαριας
και της χρηματιστηριακης πορειας τους
αμεσως ΜΕΤΑ το ΔΝΤ
συγκρινομενα με DAX

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 19, 2010 1:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κόκκινη γραμμή Ουγγαρία ΔΝΤ 27/10/2008

Μπλε γραμμή Ρουμανία ΔΝΤ 25/03/2009

Πράσινη γραμμή Dax

Συνημμένα:
IMF.jpg
IMF.jpg [ 110.01 KiB | 3182 προβολές ]

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: