Κάτσε να δεις φιλε Verd μπορεί να προλάβουμε να αγοράσουμε και αλλα αύριο...
Από τον ΗΡΑΚΛΗ...
"Ας προβλέψουμε την αυριανή συμπεριφορά των...αντικειμενικών αξιολογητών.
Αν έχω καταλάβει καλά, μετά την απόφαση για τους όρους του δανείου, όπου περιλαμβάνεται και 3,8% σε κυμαινόμενο μέχρι 5% σε σταθερό, όπως διάβασα, συμβαίνουν δύο τινά.
1.- Οι Ευρωπαικές τράπεζες που είναι τίγκα στο Ελληνικό ομόλογο κερδίζουν.
2.- Οσοι μας δανείσουν, θα δανειστούν εκείνοι με 1%-3%, και θα μας "εξυπηρετήσουν" με το αζημίωτο.
3.- Οσοι έχουν σορτάρει στα ομόλογα θα χάσουν, εκτός εάν η Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίσει να δανειστεί από τις αγορές με 6%+...
Στο προηγούμενο άρθρο υπέθετα ότι ι Φιτς ξεβρακώθηκε, κάνοντας βεβιασμένη υποβάθμιση, προκειμένου να συγκρατήσει τη πτώση των spreads.
Αύριο τι θα γίνει;;
Θα πουν οι κερδοσκόποι, κρίμα χάσαμε, και θα τελειώσει η υπόθεση, με ζημιά δις ευρώ για τα Αμερικανικά κεφάλαια;
Δεν θέλω να είμαι τόσο αφελής.
Ετσι επιχειρώ να προβλέψω τις αυριανές κινήσεις των "αντικειμενικών αξιολογητών".
Αύριο λοιπόν περιμένω:
1.- Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard and Poor, σαν βοήθεια στη Φιτς,
με επιχείρημα ότι τα 40 δις είναι λίγα, και το επιτόκιο υψηλό.
2.- Εκθέσεις προβληματισμών για τις Ελληνικές Τράπεζες, και υποβάθμιση τους.
3.- Δημοσίευση σκανδάλου οικονομικής διαφθοράς με συμμετοχή κυβερνητικών νυν ή πρώην, κατά προτίμηση στις προμήθειες όπλων, με έγγραφα από την Αμέρικα.
4.- Να ανακαλυφθεί ότι το έλλειμα του 2009, έχει κρυφά μέρη, και θα φτάσει το 16%.
5.- Να αποκαλυφθεί ότι η Ελλάδα είναι χρηματοδότης της .... Αλ κάιντα!!!
Πάντως δύσκολα θα καταφέρουν να κρατήσουν τα spread πάνω από τις 300 μονάδες, ότι και να κάνουν.
Για να δούμε.
Για το άνοιγμα του ΧΑΑ, μη προτρέχετε. Είναι πολύς ο χρόνος μέχρι τις 10.30 π.μ.
Μηδένα προ της... έναρξης μακάριζε.