Η αναθεώρηση του ΑΕΠ σε ποσοστό πάνω από 10% είναι το όπλο του 2011 για τη μείωση των ποσοστών του ελλείμματος και του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Μέρος της παραοικονομίας περνάει στην επίσημη οικονομία, με τη σύμφωνη προφανώς γνώμη της Eurostat, η οποία επεξεργάζεται την κίνηση αυτή μαζί με τις ελληνικές αρμόδιες αρχές.
Υπενθυμίζεται με βάσει το ισχύον καθεστώς οι χώρες - μέλη έχουν δικαίωμα να αιτούνται αναθεώρησης του ΑΕΠ κάθε πέντε χρόνια. Η προηγουμένη αναθεώρηση έγινε το έτος 2006 και ήταν σε ποσοστό λίγο πάνω από το 9%.
Η νέα πενταετία συμπληρώνεται το 2011 και είναι λογικό οι διαπραγματεύσεις ως προς το ύψος της αναθεώρησης να ξεκινούν από τώρα, κάτι που επιβεβαίωσε και στις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Υπέρ του ελληνικού αιτήματος για αναθεώρηση λειτουργεί το γεγονός της παρουσίας των κοινοτικών ελεγκτών στην Ελλάδα, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι πράγματι υπάρχει αυξημένη παραοικονομία και το σημερινό επίσημο ΑΕΠ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Με την τεχνητή αυτήν κίνηση εκτιμάται ότι το ποσοστό του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ από το 13% θα πέσει πιθανόν γύρω στο 7%. Σημαντική επίσης θα είναι και η μείωση του ποσοστού του χρέους ως προς το ΑΕΠ, γεγονός που εάν συμβεί θα μειώσει το ρίσκο της ελληνικής οικονομίας άρα και τις πιέσεις σε αυτήν.
Η παραοικονομια που ολοι κατηγορουν,μπορει να δωσει την λυση τελικα??
π.ς.
Αγνωστε φιλε μου CSA καθολου απογοητευμενος δεν ειμαι...
Απλα πραγματιστης στις δεδομενες συνθηκες που θεωρω
οτι ειναι ΑΡΙΣΤΕΣ για trading και τοχω γραψει καθαρα εδω και καιρο
Οταν καποια στιγμη το δω πιο μακρο το πραγμα ο πρωτος
θαμαι που θα το σημειωσω..
Ειμαι ενεργος παικτης και θελω να παραμεινω ετσι..
η τακτικη του..μπαουλου δεν μου ταιριαζει,
παρα μονο σε καθαρα ανοδικη ταση ,που δεν διακρινω ακομα!!
Προς το παρον η διαφυλαξη του κεφαλαιου το πρωτο ζητουμενο
π.ς.2
η ανοδικη εκτιναξη που αναμεναμε..σε πληρη εξελιξη