Απλά για την ιστορία και μόνο θα γράψω και ούτε για να υπερασπισθώ κανέναν διότι όλοι μας είμαστε ενήλικες και υπόλογοι των πράξεων μας. Αν η λήθη συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτές- so be it.
Δεν θα μπω στη θέση τώρα να συγκρίνω μπικικίνια μεταξύ τους, ποιος είχε και κέρδισε τα περισσότερα, λες και παιζω monopoly με το ανηψάκι μου. Έλεος.
Εγώ δεν συμφωνώ με τον verda σε αρκετά θέματα, συμφωνώ δε σε πολλά άλλα. Όπως και εκείνος με μένα. Και την άποψή μου την έχω πει δημόσια. Αλλά τουλάχιστον ο verda δημοσιεύει την άποψή του. Είναι εκεί και παραμένει εκεί, με συγκεκριμένη άποψη- και κρίνεται βέβαια όπως όλοι μας για αυτό, όπως και εγώ και όλοι μας.
Απ την άλλη δεν περίμενα να γίνει τόσο μεγάλο θέμα η συγκεκριμένη παρέμβαση του raftis. Και κακώς verda εδωσες, κατ εμέ και συ τόση μεγάλη σημασία.
Πάμε στα καθ ημάς τώρα.
Όλοι περίμεναν χτες τον Τρισε να πει- θα κόψω χρήμα.
Δυστυχώς δεν μας έκανε την χάρη (να κάναμε και ένα μικρό ραλάκι)...πλην όμως...ο Γάλλος είναι πονηρός. Αφενός χτίζει βάση για κάτι μεγαλύτερο αφετέρου δεν θέλει να πληθωρίσει ακόμη την οικονομία, όπως κάνουν οι αμερικάνοι. Το περίεργο είναι γιατί? Γιατί δεν το κάνει να ξεκινήσει σιγά σιγά η απομείωση των χρεών και να πάρουν οι αγορές πάνω.
Ο Χρίστος666 το μετέφερε στο θέμα του. Τώρα κοιτάτε τι γίνεται. Αν σε αυτή τη φάση το απόθεμα του χρήματος αυξανόταν κατά πολύ και με την ύφεση που έχουμε, ένας λογικός άνθρωπος θα έλεγε, περισσότερες εξαγωγές, απομειώσεις χρεών όλα μια χαρά. Αμ δε… Η πρόσκαιρη ανακούφιση τώρα θα οδηγούσε στην αύξηση του δανεισμού για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά όμως ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Εκεί κάνει το λάθος ο χρίστος666 που αναφέρει ότι οι κινήσεις του τρισε επιτείνουν την κατάσταση.
Χρήμα μπορείς να αυξήσεις στην κυκλοφορία και με άλλο τροπο. Πχ να μειώσεις τις απαιτήσεις αποθεματικών σε τράπεζες και καταθέσεις. Αλλαγή των επιπέδων φερεγγυότητας προς τα κάτω τονώνοντας την οικονομία.
Αλλά δεν κάνει ούτε αυτό. Οπότε κάθεσαι και συ σα μακακας και σκέφτεσαι. Που το πάει ο φούστης?
Εδώ το πάει.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=81867148Ένα νόμισμα, ένας προυπολογισμός, μια δημοσιονομική πολιτική.
Το πρόβλημα είναι αποφασισμένοι να το λύσουν εσωτερικά και αργότερα κοιτάνε και την πλευρά της ρωσίας. Αλλά την ρωσία θα την κοιτάξουν κατάματα ΠΩΣ ΡΕ? ΜΕ 12 διαφορετικές πολιτικές, τους ελληνάρες να το παίζουν άρχοντες με δανεικά και τους ιταλο-αυστριακούς να μακακίζονται? Με την καμία.
Τα πράγματα αλλάζουν και αλλάζουν άρδην.
Όντως διεξάγεται πόλεμος πια, μόνο που η ευρώπη αλλάζει στρατόπεδο, φεύγει απ΄τα ελλειμματικά κράτη (προσέξτε την αναφέρω σαν ΚΡΑΤΟΣ) και θελει να μπει στο κλαμπ των πλεονασματικών.
Μην μασάτε μάγκες και δείτε την big picture.