«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε δραστικές ιδιωτικοποιήσεις και σε πρόγραμμα αξιοποίησης γης (privatizationand real estate development program) και ο στόχος είναι να εισπράξει 50 δισ. από τώρα μέχρι το 2015», αναφέρει η τρόικα στην αναλυτική έκθεση προόδου που δημοσιεύτηκε χθες.
Με αυτό το ύψος των ιδιωτικοποιήσεων υπολογίζεται ότι το χρέος θα μειωθεί πάνω από 20 δισ. ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που θα αυξήσει την οικονομική επάρκεια, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, προσθέτει.
«Η δέσμευση της κυβέρνησης γι' αυτή τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης να αντιμετωπιστούν προνόμια και συμφέροντα, είναι κρίσιμη», αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης.
Το συγκεκριμένο κείμενο αναμένεται να κατατεθεί προς αξιολόγηση και ψήφιση στο Εurogroup και στο Εcofin του Μαρτίου, όπου αναμένεται να επικαιροποιηθεί εκ νέου το μνημόνιο ώστε να εκταμιευτεί η δόση του δανείου, ύψους 15 δισ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο νέο κείμενο του μνημονίου θα αναγράφεται σαφώς η ελληνική προσπάθεια για τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ έως το 2015.
euro-today
Παρα τους κυβερνητικους λεονταρισμους,ειναι φανερο οτι τα πραγματα εχουν ΗΔΗ δρομολογηθει
Χρηματιστηριακα...πριν μια Παρασκευη ,παρα τους προωρους ενθουσιασμους,
εγραψα καθαρα
με το τελος του live trade πουλα και μετανοιωνε!!
Ηταν μοναχικη η φωνη μου.αλλα πεντακαθαρη ελπιζω
Πειρ 1.87 ΜΑΡΦΒ 1.20 θυμιζω
Χαιρομαι που πολλοι φιλοι καταλαβαν το νοημα της αντιθετικης[εκεινη την ωρα φωνης μου]
και ακομα περισσοτερο που πολλοι το ακολουθησαν ,οπως μαθαινω..
Υπομονη και ..ψαρεματακι στα χαμηλα τωρα
ειδικα σε αυτα του 20αρη που εγραφα χτες
π.ς.
Αγαπητε Σταυρο προσπαθω να κρατω αυτην την ενοτητα σε καποιο επιπεδο..
Δεν μου αρεσει να σβηνω μυνηματα..
αν θελεις κατι να ρωτησεις η να εκφρασεις αποψη
,καντο κοσμια..
ευχαριστω πολυ