Κύριε Δάντη συμφωνώ σε όλα σχεδόν όσα σχολιάσατε σχετικά με τις εκλογές.
Πάντως μου έκανε εντύπωση η αποχή. Γενικά περίμενα πολύ μικρότερη. Τις τελευταίες ημέρες όπου και αν περπατούσα, όπου και αν έβγαινα για καφέ, παντού
όλοι συζητούσαν για τις εκλογές, τους υποψηφίους και τα προγράμματα των κομμάτων. Ακόμα και άτομα που ήξερα που παραδοσιακά αδιαφορούσαν για κάθε εκλογική διαδικασία σκεφτόντουσαν να βρουν κάτι να ψηφίσουν. Τελικά έκανα λάθος....
Πιστεύω επίσης ότι σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος ψάχτηκε πολύ περισσότερο.
Έκατσε είδε συνεντεύξεις, διάβασε τα προγράμματα των κομμάτων ακόμα και βιογραφικά των υποψηφίων και ύστερα αποφάσισε. Θα μου πείτε ναι και από την πολύ την σκέψη εξέλεξε και την Χ.Α. με 7% αλλά ελπίζω ότι αυτό δεν αποτελεί παρά μια ακραία ψήφο διαμαρτυρίας και ότι όπως φούσκωσε θα ξεφουσκώσει και θα γυρίσει εκεί που της αρμόζει, δηλαδή στο 0,3%.
Δεν θεωρώ την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικό γεγονός καθώς έπρεπε να περάσει το πολιτικό μήνυμα για να κοπεί όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, ακόμα και μέσα στην κρίση των δύο (πρώην?) μεγάλων κομμάτων.. Με αυτόν τον τρόπο πολλοί αναγκάζονται να σοβαρευτούν και να αναλάβουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες. Ακόμα και οι "αριστεριστές" οι οποίοι πλέον αναγκάζονται να προτείνουν εφαρμόσιμες και βιώσιμες λύσεις, και όχι ξερή άρνηση. Πιστεύω θα υπάρξει πολιτική κρίση το προσεχές διάστημα αλλά θα ξεπεραστεί.
Βέβαια υπήρχε ένα περίεργο μήνυμα σε αυτές τις εκλογές. Το 80% των Ελλήνων θέλουν μεν ευρώ, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν το μνημόνιο. Αυτό πως θα γίνει; Βέβαια όλοι το γύρισαν κάπως και σήμερα έλεγαν "ε χωρίς μνημόνιο δεν γίνεται αλλά πρέπει οπωσδήποτε να γίνει επαναπροσδιορισμός των όρων γιατί είναι δυσβάσταχτοι και καταστρέφουν την οικονομία και την μικρομεσαία τάξη".
Τέλος ας ακούσουμε και αυτή την άποψη...
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112859924