neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: «Αν μας βρουν να μας φορολογήσουν»
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 12, 2012 4:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

«Αν μας βρουν να μας φορολογήσουν»

12/06/2012 - 13:18

Έως και 60.000 θέσεις εργασίας του ναυτιλιακού κλάδου θα θέσει σε κίνδυνο μια νέα ελληνική κυβέρνηση που θα αρνηθεί το μνημόνιο, καθώς οι Έλληνες εφοπλιστές, δηλώνουν ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, γράφει το Bloomberg.

Οι Έλληνες εφοπλιστές έφεραν στη χώρα περισσότερα από 175 δισ. δολάρια σε αφορολόγητα κέρδη τα τελευταία 10 χρόνια, σημειώνει το πρακτορείο.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταργήσει το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι 762 πλοιοκτήτες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και όσες συνδέονται με τον κλάδο απασχολούν 200.000 άτομα, με το ένα τρίτο των θέσεων αυτών να απειλείται αν οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους αλλού.

Όπως σχολιάζει ο Ted Petropoulos, ιδρυτής της Petrofin Research, η ναυτιλία είναι offshore βιομηχανία, και κάθε κίνηση που στρέφεται εναντίον της, ισοδυναμεί με πυροβολισμό στα πόδια της.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν ότι οι Έλληνες εφοπλιστές έφεραν στην Ελλάδα το ποσό των 15,4 δις. ευρώ, ενώ τη δεκαετία 200-2010 το ποσό ανέρχεται στα 140 δις. ευρώ.

«Δεν μπορείς να πιέζεις κάποιον που δραστηριοποιείται στο διεθνές ναυτιλιακό εμπόριο να του λες «θα σε φορολογήσω». Η απάντηση είναι «βέβαια, φορολόγησέ με. Αν με βρεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βίκτωρας Ρέστης στο Bloomberg.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Βοδούρογλου, πρόεδρος της Paragon Shipping δήλωσε ότι «η έλλειψη κυβερνητικής παρέμβασης βοήθησε την ελληνική ναυτιλία να παραμείνει ανταγωνιστική».

Ότι δεν ανησυχεί για την πιθανή κατάργηση του ευνοϊκού φορολογικού πλαισίου, δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος της DryShips.

«Δεν θα ανησυχούσα καθόλου. Η επιχείρηση μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο, άρα αυτοί θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ».
http://www.axiaplus.gr/article/9590/an- ... ologhsoyn/


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr