neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 06, 2012 4:14 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπερα και καλη εβδομαδα!

Δρ.Πανο Δαντη, πως βλεπεις τον S&P500?

θα μας κανει την εκπληξη..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 07, 2012 11:19 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

γεια σε ολους.
μακροπροθεσμα το ποια τραπεζα ειναι καλυτερη εξαρταται αποκλειστικά απο την ικανοτητα της διοικησης. Αυτος ειναι ενας μεγαλος αγνωστος.

Δεν ξερω τι μεγαλο ετοιμαζει η Ευρωζωνη, αλλα το μπαζουκα εχει γινει νεροπιστολο εδω και καιρο. Αν δεν γινει κατι αμεσα με την χρηματοδοτηση των ομολογων ή με την σταση της Γερμανίας , η οποία εχει χάσει τον έλεγχο ολοφανερα, η ευρωζωνη θα διασπαστει. Προσωπικά εξακολουθω να πιστευω πως το θετικο σεναριο εχει περισσοτερες πιθανοτητες ενω το ευρω ειναι σουπερ υπερπουλημένο.

Ο Ομπαμα δεν εχει αντιπαλο ουσιαστικά , θα συμφωνησω, αλλα αγνωστο τι θελει η αγορά. Το αργοτερο μέχρι τελους του ετους θα εχουμε κορυφη. μακαρι να εχουμε 3,4 μηνες ανοδο ακομα.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 07, 2012 11:34 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλημερα!

Αρα επι της ουσιας δεν διαφωνουμε τα ιδια λεμε..με διαφορετικη ορολογια,,,

Κυριε Δαντη,πολλες φορες σας εχω κουραση,αλλα εχω αρκετα μεγαλη θεση για τα κιλα μου,,,
στον S&P500

Eλπιζω ολα καλα μεχρι εκλογες,περνουμε τα κερδη και περιμενουμε,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 07, 2012 8:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΆΤΩ;;;...ΌΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ....RESPECT!!!!!!!!!
Μας θυμιζει όλους εμας και εμενα...γεννηθεις το 74' τα χρονια αυτά που περιγράφονται και έναν άλλο τρόπο ζωής!

Παράθεση:
"Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες ..θα καταλάβετε: «H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε...Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να... μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.

Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάζαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου.

Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη! Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...».

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 08, 2012 11:23 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

XarisPall έγραψε:
Καλημερα!

Κυριε Δαντη,πολλες φορες σας εχω κουραση,αλλα εχω αρκετα μεγαλη θεση για τα κιλα μου,,,
στον S&P500

Αγαπητέ Χαρίλαε υπάρχει ένα σοφό ρητό το οποίο γενικά ακολουθούν πολλοί επενδυτές στην αμερική και ειδικά στον 500άρι που είσαι εκτεθημένος....το οποίο λέει το εξής απλό...."when you doubt...get out". Αν έχεις μεγάλη θέση και δεν είσαι σίγουρος, ΓΙΝΕ σίγουρος πουλώντας.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 08, 2012 12:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

janus έγραψε:
XarisPall έγραψε:
Καλημερα!

στον S&P500

Αγαπητέ Χαρίλαε υπάρχει ένα σοφό ρητό το οποίο γενικά ακολουθούν πολλοί επενδυτές στην αμερική και ειδικά στον 500άρι που είσαι εκτεθημένος....το οποίο λέει το εξής απλό...."when you doubt...get out". Αν έχεις μεγάλη θέση και δεν είσαι σίγουρος, ΓΙΝΕ σίγουρος πουλώντας.

Αγαπητε μου φιλε,Τα χρηματιστηρια δεν μοιραζουν $$$ οποιος περναει απ,εξω περνει και κατι (δεν ειναι εκκλησια)

Αυτο το γνωριζω παρα πολυ καλα,αυτο που με ενδιαφερει πρωτα,να διασφαλισω (οσο μπορω) το κεφαλαιο μου και μετα τα
οποια κερδη,,,

Και μεχρι τωρα τα παω παρα πολυ καλα,,,αφου εφυγα με κερδη την περιοδο 1999 μεχρι και το μαρτιο 2012 απο το ΧΑΑ,,,
εεε δεν νομιζω να φυγω χαμενος απο το Αμερικα (αλλα και απο S$P500) τωρα ειμαι σε δευτερη φαση,,,

Παντοτε λαμβανω υποψιν μου αναφορες ειδικων οπως αξιοτιμο Κ.ΔΑΝΤΗ,,,

Εχω δικο μου κωδικα αναλυση,,,

"ακομη και το απολυτο ειναι στο γιγνεσθαι"

ΧΕΓΚΕΛ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 08, 2012 9:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

"φιλοσοφικη σκεψη"

Να γιατι δεν θα γυρισει ο s&p500 πισω,,,

Ολοι οι διεθνεις αναλυτες κανουν ενα βασικο ΛΑΘΟΣ,,,κανουν συγκριση το χθες με το σημερα..κανουν λογο για πισωγυρισματα,,,

Αυτο που λησμονουν (περα απο τεχνικες αναλυσεις) οτι το χθες μα το σημερα ουδεμια σχεση εχει,,,

Πολλα κεφαλαια κατι τρις $$$ μεταναστευουν απο χωρες ΕΕ για ΗΠΑ,γιατι εκει αισθανονται σιγουρια και ασφαλεια,,,(τα κεφαλαια δεν εχουν πιστευω,πατριδα,συνορα κλπ)

Επενδυση σε κρατικα χρεογραφα ΗΠΑ, μετοχες,$$$ κλπ,,,

Αλλα και μεμονωμενοι μικροεπενδυτες απο χωρες ΕΕ αναζητουν καταφυγιο ΗΠΑ,,,(κατι που δεν γινοταν πριν)

Εταιριες παρουσιαζουν κερδη παρα οποιες δυσκολιες,,,

Να γιατι ο s&p500 θα παει απο 1450/1500 μεχρι εκλογες ΗΠΑ,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 08, 2012 9:48 pm 
Χωρίς σύνδεση

Kαλησπερα , εντος οριων κινουμαστε ακομα , οροσημο η μερα προσφορων για ΕΜΠ και αφου δεν ειχε αλλο να περιμενει , η αγορα επεσε με ορμη για να βγαλει και τον αερα ...
Η υποβαθμιση της S&P ειναι γελοια και αναξια σχολιου , φυσικα εχουμε υπαρκτο ρισκο στηριξης της κυβερνησης και των υπο διαμορφωση μετρων που θα τα εκβιασουν οι αγορες και θα τα παρουν.
Αν κρατηθουν οι 600 θα παμε φουλ για 700 και γρηγορα , σ αυτο το πλαισιο εχει καλυτερη εικονα η ΔΕΗ που μαζευεται ακομα ενω η ΑΛΦΑ αν κρατησει το 1,25 θα δει το 1,45.
Η Αμερικη με μια λυση στη Συρια θα παει ανοδικα ως τις εκλογες ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 10, 2012 11:46 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημερα , δεν υπαρχει τζιρος πουθενα εκτος ΟΤΕ χτες.Πιθανοτερο να ξεκινησει δειλη ανοδος με κορυφωση καποια νεα στα μακρο/πορεια εσοδων και ευνοικη εκθεση τροικας...ο σαμ ειναι καλων προθεσεων αλλα χαμηλου επιπεδου και αδιαφανων κατευθυνσεων στα εθνικα ...υπαρχει υπογειο παζαρι στα ενεργειακα εδω και στην Κυπρο.Αυτο θα κρινει το μελλον και οχι ο τομσεν κ σια...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 10, 2012 3:19 pm 
Χωρίς σύνδεση

Προασοχη στον ΟΤΕ , εξαερωθηκε και κατι δειχνει να κινειται...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: