Δάντης έγραψε:
Xaris, αυτη ειναι μια μεθοδος αναλυσης που χρησιμοποιούν οταν μια εταιρία ειναι προ χρεοκοπίας τα λεγομενα κεφαλαια - γυπας , και δεν εφαρμοζεται εδω, αφου υπάρχουν πολλαπλά συμφεροντα στην διοίκηση καθεμιάς εισηγμένης που φυσικά και δεν λειτουργούν με βάση το ποιά είναι η αξία μιας επιχειρησης αν την χωρισω στα 2 ή στα 4. Οι επιχιερησεις εχουν τεράστια αξία πρωτα απο το ονομά τους και την φήμη τους η οποία θα διαλυθει αν μπουν σε σεναρια αυτού του τύπου.
Αλλωστε η συμπεριφορά των επενδυτών παντα ηταν και θα είναι συμπεριφοράς αγελης , οποτε και στα πτωτικά κυματα ολες θα πουληθούν , αλλες λιγοτερο αλλες περισσότερο. Οταν καποιον το πιάνει ο φόβος, δεν λειτουργει λογικά , αλλωστε το εχουμε δει αυτο πολλές φορές.
Μιρα τα γκάλοπ ειναι 50-50%, και δεν εχει σχεση με το ποιος θα βγει αν θα αρχισει μια πτωση. Αν ειναι μια αγορά υπεραγορασμένη, νομοτελειακα πρέπει να διορθωση για να επανέλθει η τάξη που λένε. Τωρα για το ποιος ειναι το αφεντικο, μπορω να σου πω πως οσο φωναζαν οι Αμερικανοί δεν γινοταν τιποτα με τους Γερμανούς, ειχαν αποφασισει να φτιάξουν μια μικρη νεα Γερμανικη Ευρώπη..ΑΛΛΑ , αν θυμάσαι, πριν κανα 2μηνο προσκληθηκε η Μερκελ στο Πεκίνο μαζι με παρα πολλούς Γερμανούς επιχειρηματίες..εκει εγινε η δουλεια..εγινε με απολυτη ηρεμία και μυστικοτητα μακρια απο ΜΜΕ και τσαμπουκάδες..ΜΕΤΑ ακριβώς αρχισαν σιγα σιγα να μην σχολιάζουν αρνητικά, στην συνέχεια να λενε ποσο υπεφερουμε και μετα αρχισαν τα θετικά σχόλια..
Φυσικά το Πεκίνο εχει μακροπροθεσμο σχεδιασμο και λεφτα..για την ακρίβεια μονο αυτο εχει πολλα λεφτα. Και τωρα αρχιζει και ξεδιπλωνεται ο σχεδιασμός..στις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν το εχουν καταλάβει ακομα γιατι δεν ξερουν το εξεις..Οι ΜΟΝΟΙ που εχουν βαλει λεφτα μέχρι τωρα γιατι θελουν να βαλουν ποδι που λενε στην Ευρωπη ειναι οι Κινέζοι..τα διαφορα FUNDS κλπ μπαινουν απλα σε εισηγμενες σιγα σιγα..
Ενω οι Κινεζοι μπηκαν σε υποδομες και μπαινουν και σε ενεργειακά..
Κυριε Δαντη καλησπερα!
Κατι σαν τη δικη μας την ΑΤΕ?
Μου ειναι δυσκολο να φανταστω χρεοκοπια μιας πολυεθικης τυπου AA.. θα μου πεις βεβαια για τη Lehman Brothers,,,
Αν και εκει ηταν με τα στεγαστικα,,,
Παντως καλα μου βγηκε εδω και 9 μηνες "wall street" περιμενω εκλογες και ισως την κανω οριστικα απο Αμερικη,,,
Καλο Σ/Κ!