Τι συμβαίνει στις τράπεζες;
Σε καθοδικό κανάλι ο τραπεζικός δείκτης κι η eZMarket σχετίζει τη διόρθωση με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης. Η ομάδα ανάλυσης σημειώνει πως στο επίμαχο διάστημα 12 συνεδριάσεων (από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την ΕΕΤ, μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης των όρων) ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά περίπου 36%, με τους ομίλους να χάνουν περισσότερο από το ένα τρίτο της κεφαλαιοποίησής τους.
Δύο βασικά σενάρια μπορούμε να υποθέσουμε:
α) Οι βίαιες ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως στόχο τη δημιουργία πανικού στους παίκτες για την απόκτηση των μετοχών σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
β) Την έγκαιρη πληροφόρηση, γνώση, για δυσβάστακτο βάρος που θα προκύψει από τη σχετική διαδικασία και ανάλογη στάση των μεγαλομετόχων.
Καθοριστική ήταν, κατά την εκτίμησή μας, η κρίσιμη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους τραπεζίτες στα τέλη Οκτωβρίου.
http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/art ... ticle.aspxΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ (18:17 - 17/11/12)...κατά γενική εκτίμηση το θέμα των τραπεζών είναι σύνθετο, μεγάλο και δεν μπορεί να προσεγγισθεί μονομερώς. Εάν υπάρχει διάθεση- κυρίως από την πλευρά σας- να κάνουμε μία προσπάθεια να ανοίξουμε το ζήτημα. Τεχνικά, επενδυτικά, μετοχικά, πολιτικά, διοικητικά, ότι θέλετε.
Αυτό, που μέχρι τώρα μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η στάση των περισσότερων τραπεζιτών & μεγαλομετόχων. Υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια αλλά...
Τηρουμένων των αναλογιών κάτι ανάλογο θίγει και το Der Spiegel για τους έλληνες κροίσους.
φίλε ΠΣ η ανακοίνωση των όρων/ΠΥΣ έφερε το...γκρέμισμα της προηγούμενης εβδομάδας. Συνολικά μέσα σε 12 συνεδριάσεις εξαυλώθηκε το 34% της αποτίμησης των τραπεζών και δεν ΄΄άνοιξε μύτη΄΄, δεν ειπώθηκε κιχ από τους αρμοδίους, ούτε λέξη από την ΕΕΤ. Εάν μάλιστα στα σχετικά διαγράμματα δούμε και αυτό με τις συναλλαγές θα φανεί πως σε αυτό το διάστημα έγιναν οι υψηλότερες συναλλαγές από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Η μεγαλύτερη αναδιανομή χαρτιών-θέσεων.
κλπ
κλπ
καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι/ες
