neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 40 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιατί η άνοδος θα ξαναπεράσει απ τις τράπεζες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 16, 2012 3:16 pm 
Χωρίς σύνδεση

δύσκολη περίοδος η τρέχουσα και οι γνώσεις σου πολύτιμες φίλε Νίκο.
σ'ευχαριστώ και καλό Σαβ-κυρ σε όλους.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 17, 2012 12:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

http://valueinvesting.capitalblogs.gr/s ... mmentstart

Εγώ στο φίλο Lestat θα απαντήσω με το post του Αναστάση που με βρίσκει πλήρως σύμφωνο... Όλα αυτά τα επιχειρήματα για το ότι η άνοδος θα ξαναπεράσει από τις τράπεζες καταρρίπτονται από την ίδια την Ιστορία, όπως δείχνουν και τα γραφήματα του Αναστάση.

Αν τώρα αυτό γίνει μετά από 5 χρόνια 99,999 πτώση(που σημαίνει κάψιμο και ξανακάψιμο και ξανακάψιμο μετόχων), δεν θα είναι οι ηγέτες της ανόδου. Η άνοδος θα έχει ξεκινήσει από άλες υγιείς δυνάμεις.....
Το πρόβλημα είναι ότι η αμετανόητη μαρίδα θα συνεχίσει να ρίχνει, να καίει και να ξαναρίχνει για να ξανακάψει τα χρήματά της στις τράπεζες ελπίζοντας σε αυτή την "κατανοητή μόνο από αυτούς φθήνια των ακαταμάχητων τραπεζών". Αυτό θα αποτελεί βαρίδι για το ΧΑΑ αφού θα έχει κάψει τους κατακαμμένους και κατακαημένους έλληνες τραπεζολιγούρηδες παίχτες...Οπότε μόνο από ξένους θα περιμένουμε, που δύσκολα θα αγγίξουν τα πολύ μικρά χαρτιά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 18, 2012 1:01 am 
Χωρίς σύνδεση

θα σας γράψω ότι και στον κάπιταλ
πάνω σε αυτό που λέει ο ΚΑΡΜΠΥ είναι κάτι που το φωνάζω και εγω και κανα δυο τρεις "γραφικοί" ακομα απ το 2009- σκοπός τους είναι το τραπεζικο σύστημα και η ετε. Προσπαθούν με κάθε μέσο να βάλουν χέρι στην ροή του χρήματος- γιατί να το κάνουν για "σαπάκια" αυτό όπως λέτε?
Γιατί τόση σπουδή?

Για εμένα το τραπεζικό σύστημα και κυρίως η ετε. παρα τα λάθη της, άντεξε απίστευτους κλυδωνισμους

και όχι αυτο που ρώτησε ο ροτεν θα απαντησω καθαρά. Θα γίνει πρόσκαιρα, είτε για καλοπισμό των τιμών είτε για να δυσκολέψουν τα μικρά πορτοφολια

προσωπικά αν δω οτι με συμφέρουν θα μπω- πριν ομως θα φροντίσω να έχω πουλήσει αν τις "σουλουπώσουν τις νύφες"

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σε ένα τελευταίο πτωτικό, κ'απου εκεί στο 2-14 θα ξεκινήσει και σιγά σιγά η άνοδος- ίσως με άλλους πρωταγωνιστές... 'Ομως η αρχή θα έχει γίνει πάλι απ τις τράπεζες

έχουμε ακομα λοιπον μπροστα μας έναν ομορφότατο καλωπισμό στις τράπεζες τις ελληνικές

Γιατί άραγε τόση σπουδή απο ολους της επαγγελματίες της αγοράς να μας οδηγήσουν μακρυά από αυτές?

Απλά ο χρόνος μένει να δείξει, μπορεί να έχω άδικο και να έχετε δικιο εσείς.... this remains to be seen folks

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 19, 2012 12:16 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Φιλε Χάρη βλέπουμε την ίδια ακριβώς εικόνα...

Risk is on!

Καλή μας τύχη (θα την χρειαστούμε!!!)

P.S. Νομίζω το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει με την επαναγορά ομολογων. Σε αυτήν την περίπτωση, όσα περισσότερα ομόλογα έχεις, τόσο το καλύτερο...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 19, 2012 9:18 am 
Χωρίς σύνδεση

Τι συμβαίνει στις τράπεζες;
Σε καθοδικό κανάλι ο τραπεζικός δείκτης κι η eZMarket σχετίζει τη διόρθωση με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης. Η ομάδα ανάλυσης σημειώνει πως στο επίμαχο διάστημα 12 συνεδριάσεων (από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την ΕΕΤ, μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης των όρων) ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά περίπου 36%, με τους ομίλους να χάνουν περισσότερο από το ένα τρίτο της κεφαλαιοποίησής τους.

Δύο βασικά σενάρια μπορούμε να υποθέσουμε:

α) Οι βίαιες ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως στόχο τη δημιουργία πανικού στους παίκτες για την απόκτηση των μετοχών σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
β) Την έγκαιρη πληροφόρηση, γνώση, για δυσβάστακτο βάρος που θα προκύψει από τη σχετική διαδικασία και ανάλογη στάση των μεγαλομετόχων.

Καθοριστική ήταν, κατά την εκτίμησή μας, η κρίσιμη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους τραπεζίτες στα τέλη Οκτωβρίου.
http://www.euro2day.gr/ekivolos/233/art ... ticle.aspx

ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ (18:17 - 17/11/12)...κατά γενική εκτίμηση το θέμα των τραπεζών είναι σύνθετο, μεγάλο και δεν μπορεί να προσεγγισθεί μονομερώς. Εάν υπάρχει διάθεση- κυρίως από την πλευρά σας- να κάνουμε μία προσπάθεια να ανοίξουμε το ζήτημα. Τεχνικά, επενδυτικά, μετοχικά, πολιτικά, διοικητικά, ότι θέλετε.

Αυτό, που μέχρι τώρα μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η στάση των περισσότερων τραπεζιτών & μεγαλομετόχων. Υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια αλλά...

Τηρουμένων των αναλογιών κάτι ανάλογο θίγει και το Der Spiegel για τους έλληνες κροίσους.

φίλε ΠΣ η ανακοίνωση των όρων/ΠΥΣ έφερε το...γκρέμισμα της προηγούμενης εβδομάδας. Συνολικά μέσα σε 12 συνεδριάσεις εξαυλώθηκε το 34% της αποτίμησης των τραπεζών και δεν ΄΄άνοιξε μύτη΄΄, δεν ειπώθηκε κιχ από τους αρμοδίους, ούτε λέξη από την ΕΕΤ. Εάν μάλιστα στα σχετικά διαγράμματα δούμε και αυτό με τις συναλλαγές θα φανεί πως σε αυτό το διάστημα έγιναν οι υψηλότερες συναλλαγές από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Η μεγαλύτερη αναδιανομή χαρτιών-θέσεων.
κλπ
κλπ
καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι/ες
:)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 20, 2012 10:58 am 
Χωρίς σύνδεση

με την έναρξη της κρίσης- αν μπορεί ο Μιχάλης να βρει το πόστ μου- ειχα αναφέρει, ότι όλα θα κριθούν (και θα τελειώσουν) με το ποιος θα καταφέρει να ελέγξει τις τράπεζες- την ροή του χρήματος δηλαδή.

και επειδή άλφα και ευρωβ (ο λατσης την μυρίστηκε και έκανε ένα βημα -στρατηγικό- πίσω) φύγαν απ το σκηνικό γρήγορα γρήγορα τα μάτια όλα στραμένα σε ετε και πειρ αυτή τη στιγμή...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 21, 2012 12:34 pm 
Χωρίς σύνδεση

Σήμερα ήμουν προετοιμασμένος για μεγάλη πτώση είναι η αλήθεια, με το που βλέπω το άνοιγμα -3 και με τζίρο τώρα 18 μυρια, πήρα το χεράκι απ το κουμπάκι...

Εάν τα γεγονότα είναι όπως φαίνονται- ένα -4 με 5% σήμερα θα ήταν το πιο λογικό σενάριο, σωστά?

Γιατί όμως δεν συμβαίνει?

Βεβαια σε ωριαίο διάγραμμα απ οτι μου πε και ενας φιλος, έχει ήδη τριπλή κορυφή, οπότε κατά το μεσημεράκι το βλέπει για πολυ κάτω

οψομεθα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 21, 2012 2:56 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

τι λέει τώρα ο φίλος Χάρη?
ειλικρινά ρωτάω,χωρίς ειρωνεία

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 21, 2012 3:09 pm 
Χωρίς σύνδεση

βρε δεν χρειαζόταν η διευκρίνηση

ελιοτικός αυτός, σε ωριαίο διάγραμμα εκεί γύρω στις 11 έβλεπε 3 κορυφές και μετά... βούτα

καλό ο έλιοτ- του απάντησα βέβαια- αλλά έλα που με τόσο μικρό όγκο (για εκείνη την ώρα) δεν προμήνυε τίποτα

εγώ απ την άλλη που το έβαλα σε ημερήσια είδα τις γραμμές απόκλισης (μπολιγκερ) να "κλείνουν" κάτι που με προειδεάζε για πλαγιοκαθοδική κίνηση (αν όχι καθοδική) κυρίως πλάγια και περιορισμό των τρελων σκαμπανεσβατων

να με ειλικρινής για ελιοτ δεν φτάνει τοσο μακρυα το μυαλό μου- αλλά θέλει τεράστιες γνώσεις και μικρές αποκλίσεις στην κυμματική σε βγάζουν σε τελείως λανθασμένα συμεπράσματα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 21, 2012 3:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

τυχερός είσαι που δεν φτάνει το μυαλό σου για έλιοτ και τέτοια,κι εμένα το ίδιο ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 40 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 68 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: