neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2012 7:18 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Μου εχει κανει εντυπωση και γιαυτο το αναφερω σε διαφορα πανελ και μπλογκς η αντιμετωπιση οταν καποιοι - ελάχιστοι - αναφερουν πως το κλίμα παει να αλλαξει με αφορμη την ελευση της HP και τους 110 κωδικους δλδ προιοντα , της γιουνιλεβερ που θα ειναι made in Greece..Φυσικά και δεν μπορει ο καθενας να καταλάβει πως η πολλοι κανουν πάντα λάθος ή μαζα είναι παντα λάθος γιατι δεν εχουν χρηματιστηριακή ή επενδυτική παιδεία ..
Για χρονια ακομα αν τελικα ολα πανε καλα, καποιοι θα βγαζουν μυρια, αλλοι θα επενδυουν σε τιμες ευκαιρίες και οι πολλοι θα κανουν κοινωνιολογικές αναλυσεις για τα ανεξοφλητα δάνεια, τις αυτοκτονιες κλπ τραγικά μεν γεγονοτα που όμως ειναι οι παραπλευρες απώλειες του συστηματος που λεγεται καπιταλισμός όταν βρισκεται σε κριση.
Ειναι κατι σαν τις απωλειες ενός πολέμου, με την διαφορά ότι ο πόλεμος τωρα ειναι οικονομικός..Ειναι βεβαια ψυχρός ο τρόπος που αναφερομαι, όμως το ιδιο ήταν και η συμπεριφορά και η ζωη πολλών 30 και, χρόνια τωρα που ζουσαν αραχτοι με τα κονε τους και τους διορισμούς τους και τις αμπελοφιλοσοφίες τους..Ειναι κριμα μονο οταν η κριση κτυπάει τους φτωχούς και τους ανημπορους..εκει πρεπει ολοι να βοηθησουν οπως μπορουν..
οι αλλοι, που φωναζουν, κανουν καταληψεις, ξεβολευτηκαν κλπ ( και εχω πολλους φιλους τετοιους) , ξερουν ποιοι, απλα εχασαν..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2012 8:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Aγαπτε φιλε Δρ.Π.Δαντη καλησπερα!

Πριν λιγες ημερες ειχα αναδημοσιευση μια προβλεψη καθηγητη πανεπιστημιου πενσυλβανιας,για Dow to 2013 17.000,,,

Εχεις αποψη γι'αυτο?

Γι' αυτα που αναφερεις πιο πανω ειναι μια θλιβερη πραγματικοτητα,,, οι ενοχοι πρεπει να πληρωσουν..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2012 10:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Γεια σου Χαρη..ναι την εχω δει ..ο συγκεκριμένος ειναι το αντιθετο ας πουμε του Ρουμπινι..μεγαλης αξίας καθηγητής , μονιμα long ομως - ο αλλος ειναι μονιμα short.
Θα παει 17 και παραπανω ο Dow αλλα όχι τωρα..δεν εχει ας πουμε καυσιμα για τωρα. Το κυμα 1 του 5 Ελλιοτικα τελειωσε και τωρα εχουμε το 2 του 5 ( του μεγακυκλου - super cycle το λενε ) .
Πόσο θα διαρκεσει? Συνηθως τα 2 αρια ειναι απλα, δλδ σε μορφη ζικ ζακ = ABC και διαρκουν λιγο..νομιζω το μισο χρονο του 1 , αντε λιγο παραπάνω.
Τι θα δωσει το εναυσμα για το πάνω δεν ξερω..πιθανον καποιο καλο νεο που θα ερθει..ομως ειναι νωρις γιαυτο. τωρα εχουμε μπροστα πτωση που αν ισχυσει η ιστορικοτητα θα κοψει τον S&P500 στην μεση δλδ , θα τον δουμε στις 750 , 800 μονάδες..φυσικα τα νεα που βγαινουν τωρα δεν δικαιολογουν με τπτ αυτο..κατι αλλο θα βρεθει, κατι αλλο θα βγει. Τα δε 2αρια ειναι εκνευριστικά γιατι τα δεδομένα εχουν ελάχιστα βελτιωθει σε σχεση με το προηγούμενο κυκλο και ολοι νομιζουν οτι θα δουμε νεα χαμηλά, που δεν θα δουμε..
Δες και τα παιδια της Goldman Sachs..ο κορυφαιος της , ο O Νιλ , λεει πως θα δουμε ενα καλυτερο 2013 και 2014.... Καλυτερο απο τι δεν ξερω..Νομιζω τα καλα θα τα δουμε μετα το β τριμηνο του 14 , και πιο πιθανον το 2015..ξερεις εκει θαεχει παρεθι αποφαση για την αντιμετωπιση των χρεων παγκοσμιως..
Οποτε κανε λιγο υπομονη, παρε κανενα Ultra short QQQ και περιμενε.

Οπως ξερεις το σπορ θελει υπομονη..μια καλη λυση αν γινει αλλο ενα πτωτικο κυμα στο ΧΑΑ , ειναι το Ελληνικο. Αν ολα πανε καλα, θα δωσει μεγαλες αποδοσεις σε συγκεκριμένα χαρτιά.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2012 10:45 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Κυριε Δαντη,με καθε ειλικρινια,αυτα που εχω γραψει στην ενοτητα σου ειναι και τα πιστευω μου,,,ειναι αυτα που με εκφραζουν,,,ειναι αυτα που εχω απο την
μικρη εμπειρια στο χαα,,,ισοτιμιες,,,και Αμερικανικο,,,

Μεχρι τωρα ισως απο τυχη με πηγαν ολο μια χαρα,,,δεν πιστευω στο ημερολογιο των "ΜΑΓΙΑ" αρα η αναπτυξη απο τις 2 μεγαλυτερες οικονομιες του κοσμου
ειναι μονοδρομος,,,

Το προβλημα ειναι στην ΕΕ,,,ειμαι αισιοδοξος για την οικονομια/αναπτυξη/dow..

Ευχομαι απο ψυχη, να πανε ολα καλα για την χωρα μας και οι φιλοι να βγαλουν τα σπασμενα απο ΧΑΑ,,,

Tvra phre o gios apo N.Y,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2012 10:59 pm 
Χωρίς σύνδεση

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με την οπτική σας Κ.Πάνο...Το μόνο που φοβάμαι όμως είναι αν τα νέα υψηλά που θα γράψουν οι αποτιμήσεις θα είναι πραγματικά ή πληθωριστικά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 23, 2012 11:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ισως επειδη εχω επενδυση σε αποθεματα που εχουν ισχυρη σχεση με την ανπτυξη, γι'αυτο τα βλεπω και ετσι ποιος ξερει,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 26, 2012 6:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπερα σε ολους.
Χαρη, αλλο τι πιστευουμε και αλλο τι συμβαινει..Την αναπτυξη την κραταει ακομα σε επιπεδο ΟΟΣΑ η Κινα..

παιδια , με το ΧΑΑ προσοχη στα μικρα..βλεπω και ακουω για κρυφες ευκαιριες και σουπερ χαρτια που ο μεγαλομετοχος θελει να βγαλει αλλα δεν μπορει κλπ..Σαν γεινκός κανονας απο ολα τα στορυ που λενε, το 1/3 περίπου εχει καποια βαση, τα αλλα ειναι μαιμου.
Τωρα για τις χαρταρες..Ειναι χαρταρα το ΙΑΣΩ??? ποσες χρονιες γραφει ζημιες? ξερετε οτι τα ιδιωτικα νοσοκομεια ειχαν ενα τεραστιο θεμα?? τα "εκλεβαν" οι γιατροι που δουλευαν μεσα ..οποιος εχει παει ξερει τι λεω..
Για να πει καποιος οτι ενα χαρτι ειναι ευκαιρια θεμελιωδως κοιταει...πορεια κερδοφοριας , τζιρου, απαιτησεις, καθε ποσες μερες γυρναει τα αποθέματα, Αν εχει πουλησει καποιος απο τους μεγαλομετοχους , τον κλαδο που δραστηριοποιειται και τις προοπτικες που εχει, αν ειναι εξαγωγικη και που - και αν εχει συναλλαγματικο κινδυνο, αν εξαρταται απο το πετρελαιο, αν η διοικηση παραμένει ή ιδια .
Παραθετω παρακατω τα λεγομενα σημαντικοτερα Financial ratios που κοιταει καποιος που θελει να αναλυσει μια εταιρεια.

Κερδοφορία : Gross Profit Margin, Operating Profit Margin, ROCE
Αποτελεσματικοτητα : Sales/Capital Employed , Sales / Fixed Assets , Stock turnover
Ρευστοτητα : Current ratio , quick ratio
Eπενδυτικα : EPS, P/E, Dividend yield

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 26, 2012 6:15 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπερα!

Κυριε Δαντη, εδω δεν εχω λογους για να διαφωνησω,,,

Αλλα και παλι το τονιζω, η ισχυρη αναπτυξη θα ερθει απο ΗΠΑ&ΚΙΝΑ,,,η ΕΕ εχει πολυ δρομο ακομα,,,

Για το dow γνωριζεις ποια ειναι η αποψη μου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 27, 2012 9:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Αν , λεω αν τεχνικα , περασει τα 1425 ο SP ισως παει και 1495 ..Δεν το πιστευω αλλα το αναφερω γιατι θαναι θετικο για ολες τις αγορές.

Στο ΧΑΑ σημερα ειχαμε νεα διαφοροποιηση των τραπεζών οι οποιες ειναι φανερο ότι δεν μπορουνε περα απο το οτι ο καθε trader που σεβεται τον..εαυτο του τραπεζες θα παιξει...εχουν ρευστοτητα μεταβλητοτητα ξενους και μεγαλομετοχους αλλα και ΑΧΕΠΕΥ δυνατες...
Ομως καθε κυκλος εχει αλλους πρωταγωνιστες ..εδω ισως μεινει η αλφα αν φερθει πονηρα ο καπ και φερει ξενο να παρει το 50% του μαγαζιου...Αλλιως θα μεινουν χαμηλα μεχρι να αρχισουν οι προσληψεις στις εταιρειες..και να τρεχει η λιανικη τραπεζικη δλδ μετα το 2016...αν ολα πανε καλα...
Αλλιως, το σημειωνω ξανα, τα 9 δις και , κεφαλ/σης , ποσο να ανεβουν..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 27, 2012 9:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εχω μετοχες του μεγαλυτερου ποσοστου του χαρτοφυλακιου μου σε τραπεζες. Ουσιαστικα θα μου προτινες να τις πουλησω για να παρω κατι αλλο στο ΧΑΑ ? και αν ναι ποιες?? Μηπως αξιζουν ακομα για λιγο για τις περιφημες 50 μερες πριν τις ανακεφαλαιοποιησεις για να αποδοσουν και να πουληθουν μετα??
Παρακαλω αν μπορεις κανε μια αναλυση γιατι δεν ειμαι και γνωστης των πραγματων ... Ευχαριστω..

1) Forget Everything And Run
or
2) Face Everything And Rise

The choice is yours.

Εικόνα

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: