neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 29, 2012 9:08 pm 
Χωρίς σύνδεση

mirabilis έγραψε:
εγώ απορώ πού θα βρουν τα λεφτά να πληρώσουν τα ομόλογα που θα δώσουν στο ΤΧΣ.. από ό,τι φαίνεται το ΤΧΣ στο τέλος της πενταετίας θα πάρει μετοχές με τα cocos αν δεν πληρωθεί.. τότε πολύ λογικό να πάρει τον έλεγχο της εθνικής και της πειραιώς...

Δρ Πάνο, χρησιοποίησα λάθος όρο.. Δεν εννοούσα τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αλλά τα ομολογιακά δάνεια CoCos που θα δώσει το ΤΧΣ στις τράπεζες με επιλογή στη λήξη να πάρει μετοχές... με τιμή την μισή αξία της τιμής ΑΜΚ..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 29, 2012 11:33 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

α οκ..εχεισ δικιο σε αυτο..

για διαβαστε και αυτο..Νομιζω οτι ο ALEXIS είναι πιο δυνατός.." ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακηρύχτηκε «πιο σέξι άνδρας για το 2012».

«Με το αποστομωτικά όμορφο, στρογγυλό του πρόσωπο, την παιδική γοητεία του και το ρωμαλέο του σώμα, ο αγαπημένος της Πιονγκγιάνγκ κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε γυναίκας», έγραφε χαρακτηριστικά το σατιρικό άρθρο.

Όμως, η εφημερίδα «The People's Daily» πήρε τοις μετρητοίς τα παραπάνω λόγια και στην αγγλική της έκδοση αναπαρήγαγε στα σοβαρά το άρθρο, συνοδευόμενο από φωτογραφικό αφιέρωμα, με πόζες του Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω σε άλογο κ.α.

«Έχει αυτή τη σπάνια ικανότητα να είναι γλυκός και σκληρός την ίδια ώρα», τόνισε ο Κινέζος αρθρογράφος, παραθέτοντας κομμάτια του σατιρικού κειμένου.."

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 30, 2012 1:16 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση και γιαυτο απο κατ και το προηγουμενο σχολιο που γραφτηκε. Να ειστε καλα ηταν και τα 2 κατατοπιστικοτατα.

Δάντης έγραψε:
H απαντηση στο 2 ερωτημα του προηγουμενου θεματος

" ... η συμμετοχή των τραπεζών (τουλάχιστον των 4 μεγάλων) στην επαναγορά ομολόγων δεν δημιουργεί καμμία άμεση ζημιά στα αποτελέσματά τους δεδομένου ότι τα έχουν αποτιμήσει ήδη από τον Μάρτιο στις τότε «τρέχουσες» τιμές (που είναι παρόμοιες με τις σημερινές). Αυτό που οι τράπεζες χάνουν μεσο-μακροπρόθεσμα είναι ότι η συμμετοχή τους στην επαναγορά ομολόγων τους στερεί τη δυνατότητα να γράψουν στο μέλλον κέρδη από πιθανή άνοδο των τιμών των ομολόγων.
Συνεπώς δημοσιεύματα όπως αυτό της Ημερησίας σήμερα, που αναφέρει εφάπαξ ζημιές 67% λόγω συμμετοχής στην επαναγορά ομολόγων, καθώς και άλλα που μιλούν για καταστροφικές επιπτώσεις για τον ίδιο λόγο, είναι τελείως λανθασμένα και παραπλανητικά "

1) Forget Everything And Run
or
2) Face Everything And Rise

The choice is yours.

Εικόνα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 30, 2012 2:49 pm 
Χωρίς σύνδεση

εγώ βλέπω ότι με το ζόρι θέλουν οι ευρωπαίοι να βγάλουν πρωθυπουργό τον Τσίπρα..

ο λαός δεν είχε σκοπό να ψηφίσει σύριζα, αλλά στο τέλος, με τόση προσπάθεια από τρόικα και ευρωπαίους, θα πάρει κι αυτοδυναμία..

αν είναι έτσι, καλύτερα να έρθει ο τσίπρας και ό,τι είναι να γίνει, να γίνει μια ώρα αρχύτερα...

αυτήν την στιγμή ο τσιπρο-καμμένος ξεπερνά τα 3 κόμματα της συμπολίτευσης... σε κανά δύο μήνες που θα έχουν γίνει αισθητές οι νέες περικοπές, το πασόκ και η δημαρ θα είναι κάτω από 3% και η νδ θα προσπαθεί να ξεπεράσει σε ψήφους την χ.α.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 30, 2012 8:29 pm 
Χωρίς σύνδεση

Όταν λέμε "ως συνήθως οι πολλοί κάνουν λάθος" εννοούμε ότι "οι λίγοι ξέρουν που η οικονομική ελίτ επέλεξε να πάει τα πράγματα και απλώς μας τα ανακοινώνουν αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα αποδεχθούμε"; Θέλω να πω, μήπως το "ή Καραμανλής η Τανκς" έχει αλλάξει τώρα απλώς στα λόγια αλλά συνεχίζει να ισχύει κανονικά;

Δεν θα πω ότι δεν είναι δημοκρατικό γιατί δε μου αρέσει να είμαι μπανάλ. Θα πω όμως ότι το βρίσκω αρκετά στενόμυαλο. Όταν κάποιος δίνει 2 επιλογές σε μια θάλασσα δυνατοτήτων τότε σημαίνει ότι δεν μπορεί να σκεφτεί, να δει, να πειραματιστεί. Ή δεν θέλει. Δεν ξέρω τί από τα δύο είναι χειρότερο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 30, 2012 10:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:
Όταν λέμε "ως συνήθως οι πολλοί κάνουν λάθος" εννοούμε ότι "οι λίγοι ξέρουν που η οικονομική ελίτ επέλεξε να πάει τα πράγματα και απλώς μας τα ανακοινώνουν αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα αποδεχθούμε"; Θέλω να πω, μήπως το "ή Καραμανλής η Τανκς" έχει αλλάξει τώρα απλώς στα λόγια αλλά συνεχίζει να ισχύει κανονικά;

Δεν θα πω ότι δεν είναι δημοκρατικό γιατί δε μου αρέσει να είμαι μπανάλ. Θα πω όμως ότι το βρίσκω αρκετά στενόμυαλο. Όταν κάποιος δίνει 2 επιλογές σε μια θάλασσα δυνατοτήτων τότε σημαίνει ότι δεν μπορεί να σκεφτεί, να δει, να πειραματιστεί. Ή δεν θέλει. Δεν ξέρω τί από τα δύο είναι χειρότερο.

Πολυ σωστή προσέγγιση και ιδιαίτερα πρωτοποριακή. Θα ήθελα αν μπορούσες, να μοιραστείς μερικές από τις επιλογές μαζί μας, πέρα από το εξαθλίωση με ευρώ ή ουτοπική επανάσταση με δραχμή.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 30, 2012 11:47 pm 
Χωρίς σύνδεση

επισης ανυπομονω να δω τις εναλλακτικες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 01, 2012 12:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

Επειδή για να σας απαντήσω πρέπει να κάνω παραθέσεις περίπου 100 σελίδες και η συγκεκριμένη συζήτηση έχει 307 θα σας προσκαλούσα να ξεκινήσετε περίπου από την 10η (αν θυμάμαι καλά και να φτάσετε μέχρι την 150-180 περίπου. Εκεί θα πάρετε πολλές απαντήσεις με πολλές εναλλακτικές. Προ του θαύματος Καραμανλή και μετά του θαύματος Παπανδρέου και ακόμη και μετά το θαύμα του Σαμαρά. Τώρα αν πέφτω έξω μερικές σελίδες αριθμητικά, χρόνο να έχετε και να διαβάζετε...

Τον photonic τον δικαιολογώ στην ένστασή του γιατί δεν τον θυμάμαι να ήταν παρόν εκείνη την εποχή όταν κουβεντιάζαμε, αλλά εσύ φίλε XANODOS ήσουν ενεργότατος από ότι θυμάμαι και με πολύ καλές απόψεις. Πήγαινε λίγο πίσω να θυμηθείς τί λέγαμε.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν ακριβώς λόγο πρέπει, από όλο αυτό που συνέβει, συμβαίνει και θα συμβαίνει για τα επόμενο περίπου 30 χρόνια πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ή Ευρώ ή Δραχμή. Δηλαδή όοοοοοολο αυτό που ζήσαμε και που θα ζούμε έτσι συνοψίζεται; Εγώ προσωπικά δεν είχα καταλάβει αυτό. Δε νομίζω πως αυτό είναι το διακύβευμα. Και αν ακόμη, νοήμονες άνθρωποι, με (από ότι θυμάμαι) σοβαρές απόψεις, όπως ο XANODOS έχει μείνει σε αυτό, νομίζω ότι πρέπει να ξεκουραστεί λίγο από τις σκέψεις. Ο ΓΑΠ, ότι και να έκανε, όσα λάθη, όσες απάτες (και είναι πολλά όλα), το είχε πει και του το αναγνωρίζω :"Χρειάζεται μια συνολική λύση" και εννοούσε ο άνθρωπος την Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία. Και μετέπειτα το είπαν κι άλλοι, βέβαια. Άρα το διακύβευμα δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή. Είναι ίσως ΕΕ ή όχι ΕΕ αλλά για όλους. Είναι ίσως παγκόσμια οικονομία ή παγκόσμια καταστροφή. Δε νομίζω ότι καμιά χώρα θα ήθελε να το ρισκάρει αυτό. Και τελοσπάντων πολλά από τα μέτρα που παίρνουν τώρα θα μπορούσαν να τα πάρουν χωρίς αυτό το μαχαίρι στο λαιμό. Άλλα και πολλά δεν έπρεπε να τα πάρουν ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Τέλος, για να κλείσω αυτή την τεκμηρίωση, θα έλεγα ότι βρίσκω στενόμυαλο το Ευρώ ή Δραχμή τόσο, όσο βρίσκω στενόμυαλο το ότι η παγκόσμια διακυβέρνηση τα έχει βάλει με τους Έλληνες γιατί είναι οι καλύτεροι όλων. Θέλω να πω με αυτό, τι ακριβώς σας κάνει να πιστεύετε ότι τους έχει πιάσει με την Ελλάδα και ντε και καλά προσπαθούν να την συνεφέρουν και ξεσκίζονται με αυτό τον τρόπο; Η καλοσύνη; Ή το παραδάκι στο οποίο μελλοντικά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση; Γιατί αν θέλουμε να λέμε ότι η Μέρκελ και το ΔΝΤ δεν είναι κακοί, απλώς τη δουλειά τους κάνουν, με την ίδια νοοτροπία πρέπει να αποδεχτούμε ότι η Μέρκελ και το ΔΝΤ δεν είναι κακοί, απλώς το συμφέρον τους κοιτούν. Και αν τους συνέφερε, η Ελλάδα μέχρι τώρα θα ήταν έξω από όλα. Αυτά λοιπόν είναι η εναλλακτική. Να δω τον εκάστοτε πρωθυπουργό να κάνει και καμιά σοβαρή κίνηση. Και θα σας προέτρεπα να σκέφτεστε λίγο εναλλακτικά(;) ίσως γιατί αυτό με τη στήριξη στο Σαμαρά μου θυμίζει τον μεγαλειότατο Καραμανλή που από τσόντα της χούντας έγινε Εθνάρχης και τώρα οι μόνοι που φταίνε είναι από το 81 και μετά.

Υποσημείωση : Ο μεγάλος μας εθνάρχης-τσόντα της χούντας είχε πει ότι μας έριξε στα βαθιά για να αναγκαστούμε να κολυμπήσουμε. Ε κι εμείς όπως βλέπετε κολυμπάμε. Βέβαια δεν ξέρω για πόσο ακόμη αλλά μάλλον από τον ΓΑΠ κρατάω το δεύτερο σκέλος "ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ".

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 01, 2012 4:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα τα έβγαζε πέρα και με δρχ και με ευρώ..
Οι κυβερνήσεις που έχουμε δεν μπορούν, ούτε με ευρώ ούτε με δρχ...

Ή μάλλον μπορούν.. αλλά όχι αυτό που θέλουμε, αλλά αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι γερμανοί.. μόνο αυτό μπορούν.

Το θέμα είναι να σωθούν οι άνθρωποι, όχι η οικονομία...

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα αναλώνεται εντός του συστήματος, οπότε δεν μπορεί να βρει τη λύση που θέλουμε. Χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για να το θέσει εκτός λειτουργίας.
Χρειάζεται μεταβατική κυβέρνηση, που θα αλλάξει το σύνταγμα, θα θέσει τους παλαιούς πολιτικούς στο περιθώριο και θα κάνει εκλογές, χωρίς να συμμετέχουν οι παλιοί πολιτικοί και τα παλιά κόμματα.
Στη δημόσια διοίκηση να απολυθούν όλοι οι διευθυντές και οι υπόλοιποι με βάση τα έσοδα που είχαν τα τελευταία 15 χρόνια από το δημόσιο και από άλλες πηγές και σίγουρα όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους.
Πάμε δρχ, βγαίνουμε από εε και νατο, απαγορεύονται οι εξαγωγές γάλακτος, σιτηρών και κρέατος.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 01, 2012 6:15 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ποιες εξαγωγές; Ποιών Σιτηρών; Ποιου γάλακτος; Και πάνω από όλα ποιου ακριβώς κρέατος;

Αν σταματήσουμε για 15 μέρες να εισάγουμε μοσχαράκι au Francais θα ψοφήσουμε της πείνας από κρέας. Νίεντε φιλέτο. Και αν σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, έφυγε που έφυγε η ΦΑΓΕ βλέπω να φεύγουν και Νεογαλ, Μεβγαλ και τελοσπάντων όλες. Όσον αφορά τα σιτηρά θα σου πω μόνο ότι από 12-16 λεπτά φέτος το σιτάρι λόγω και της ξηρασίας πήγε στα 24-26. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μάλλον δεν έχουμε ούτε σιταράκι.
Έξω από τη Δραχμή θα ψοφήσουμε. Το θέμα είναι ότι μέσα στο Ευρώ δεν κάνουμε τίποτα. Τίποτα απολύτως. Ο Σαμαράς πάει και προσκυνάει για να τον διατάξουν στο τέλος να πτωχεύσει τεχνητά τις τράπεζες και μετά κάνει κι ένα βιντεάκι καθαρά προεκλογικό και στα καπάκια κάνουν ότι μαλώνουν μεταξύ τους για το νόμο περί πολύτεκνων. Έτσι ρε παιδάκι μου, για να ξεχαστούμε.

Ερώτηση 1. Τι έγινε ρε παιδιά με εκείνη τη λίστα της Λαγκάρντ;
Ερώτηση 2. Τι έγινε ρε παιδιά με τον Τσοχατζόπουλο; Ακόμη μέσα είναι; Και πάνω από όλα, μόνος του τα έφαγε; Όλα πια;Βρε τον Άκη.
Ερώτηση 3. Τι γίνεται με τις επιδοτήσεις νέων επιχειρήσεων και νέων αγροτών; (Το ΕΣΠΑ δεν καλύφθηκε για φέτος από ότι ξέρω. Και είναι ακόμη στο 18% επί του συνόλου για την εξαετία. Βέβαια η Μέρκελ και το ΔΝΤ κάνουν τη δουλειά τους. Λογικό δε λέω, όπου να πας σε όλο τον κόσμο αν θέλεις ανάπτυξη το πρώτο που σκέφτεσαι είναι μια συρίκνωση του ΑΕΠ της τάξης του 20%+. Βασικός κανόνας της οικονομίας. Στο πρώτο έτος της ΑΣΟΕΕ το μαθαίνεις αυτό.)
Ερώτηση 4. FOKAS, SATO και "δεν περιγράφω άλλο" βαράνε αβέρτα 99. Τί έγινε ρε παιδιά; Δεν έχει λεφτουδάκια ο Έλληνας να ψωνίσει; Και πώς μπαίνουν αυτοί στο 99; Μέχρι και ένας κλειδαράς σε κάποιο μικρό νομό μπήκε στο 99. Δηλαδή θα τρελλαθούμε. Σε λίγο θα μπει και η γιαγιά μου στο 99 που δεν μπορεί να πληρώσει πλέον το οξυγόνο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας άρα φαλίρησε. Πόσα λαμόγια ακόμη θα σώσουν αυτοί οι μπάσταρδοι;
Μόνο σε δύο μέλη της οικογένειάς μου το κράτος, μετρητά, (αφήνω κατά μέρους τα επαγγελματικά και τις επιδοτήσεις και τα λεφτά που έχω ρίξει και έχω λάβειν και μάλιστα χωρίς την ελληνική πονηριά της υπερτιμολόγισης) χρωστάει 60.000 ευρώ. Και δεν προβλέπεται να τα πάρουν τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Η γυναίκα μου μόνο έχει να πληρωθεί 9 μήνες και πάμε σταθερά για τους 10. ΕΤΣΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΕΡ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΛΙΓΟΥΣ (Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΟΥ) ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: