neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 04, 2012 5:06 pm 
Χωρίς σύνδεση

Μην πιστεύετε τα ψέμματα που λένε..
Οι δ.υ. είναι, σύμφωνα με το site της απογραφής 701.000... http://apografi.yap.gov.gr/apografi/default.asp

(σύνολο μισθοδοτούμενων, με σώματα ασφαλείας, δεκο, ωρομίσθιους κλπ)

πριν ένα χρόνο που είχαν αποφασίσει ότι πρέπει να μειωθεί κατά 150.000, τότε ήταν 770.000

έχουν μειωθεί ήδη κατά 70.000 σε ένα έτος γιατί όσοι απειλήθηκαν με εφεδρεία, προτίμησαν να βγουν άρον άρον στη σύνταξη.. επίσης, φύγανε πολλοί για να πάρουν το εφάπαξ, το οποίο φοβούνται ότι αργότερα θα χάσουν...

μέχρι το 2015 που ήθελαν, θα έχουν φύγει σίγουρα 150.000.. αλλά αυτοί θέλουν να κάνουν παιχνίδι ότι έκαναν κάθαρση, διωχνοντας τους κακομοίρηδες 40ρηδες που παίρνουν 8-9.000 το χρόνο... και να αφήσουν τα τρωκτικά και τους διευθυντές να αλωνίζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.. οι σημερινοί διευθυντές είναι αυτοί που μπήκαν επί Α. Παπανδρέου.. ό,τι χειρότερο υπάρχει..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 04, 2012 5:14 pm 
Χωρίς σύνδεση

ορισμένα πράγματα και καταστάσεις διογκόθηκαν, ξεφυγαν του μετρου και γυρισμός αδυνατος.
ορισμένοι έπαιξαν ρολο καταλυτικό σε αυτο το ξέφραγμα του αμπελιού, ετσι και η αναφορά (αλλοι λιγοτερο άλλοι πολυ περισσότερο)
μονο με τρικλοποδιά στην κατηφόρα... ηταν λογικό οτι θα συνερχόμασταν, απλά παρέσυραν και πολλούς που ανέβαιναν την ανηφόρα.

δυστυχώς ΔΕΝ ειναι ευκολες οι αλλαγές, και ΔΕΝ αποχωρίζονται ευκολα οι συνηθειες.

εαν πρεπει να κανεις offshore για να σωθείς απο τα λαμογια τρέξε μην περιμενεις ουτε "λεπτο.

Οσοι δημιουργούμαι ΔΕΝ έχουμε την πολυτέλεια ουτε του χρόνου ουτε και των μεσων να σκεπτόμαστε πως θα καλο-περασουν αραχτα στου πεζο-καφεδρομους οι αφισοκολλητες και παλαμάκηδες.
Ουτε πρεπει να συνεχίσουν να βαζουν το χερι τους στην τσέπη μας με τον τσαμπουκα. π.χ. παρακρατηση ή προπληρωμη = κλοπη ΦΠΑ για εξαγωγές. Ακομη και σημερα σκεπτονται να πληρωσουν εφαπαξ και ΟΧΙ να πληρωσουν τον ΦΠΑ που με παρακρατουν απο το 2007 συνεχώς. Αλλά φταιμε και εμεις που τα ανεχόμαστε.
ΟΙ ΔΥ για να λαβουν το εφαπαξ, πόσες φορές κατεβηκαν στο Συνταγμα γκαρίζοντας? Εμεις τίποτα, αρα φταίμε και εμεις που τα ανεχτηκαμε και ΔΕΝ αντιδράσαμε ανάλογα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 04, 2012 10:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

Και καλά έκαναν και γκάριζαν. Και θα το πάρουν και περικομμένο κατά 52% κάποιοι. Και λέω ότι έκαναν καλά γιατί ίσως δεν πρέπει να μπερδεύουμε Δ/Υ με Δ/Υ. Υπάρχουν κι αυτοί που το ΕΦΑΠΑΞ το έχουν πλήρως αποπληρωμένο και το δικαιούνται. Δεν μπόρεσα ακόμη να καταλάβω για ποιόν ακριβώς λόγο κάποιοι Δ/Υ όπως πχ κάτι λαμόγια της βουλής, της ΔΕΗ και κάτι συνδικαλισταράδες του κερατά πρέπει να παίρνουν ΕΦΑΠΑΞ 150.000 και να έχουν πληρώσει 50.000. Και ακόμη χειρότερα δεν μπορώ να καταλάβω την οριζόντια περικοπή σε αυτό. Γιατί με 52% περικοπή η μάνα μου που δούλεψε ίσα με 7 γαϊδούρια θα πάρει 25.000 μετά από 35 χρόνια εργασίας γεμάτα ενώ ο αρχισινδικαλιστής θα πάρει 70.000 και δε θα έχει δουλέψει ούτε λεπτό στη ζωή του.

Βέβαια να σου πω δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το θεσμό του ΕΦΑΠΑΞ. Θέλω να πω, μέχρι τη στιγμή που εξυπηρετούσε μια εισοδηματική πολιτική για την κυβέρνηση για να έχει άμεσο χρήμα και να καλύπτει τρύπες πρόσκαιρα μέχρι να έρθει η στιγμή που πρέπει να αποπληρώσει το χρέος, μπορώ να φτάσω. Αλλά τέτοιες πολιτικές κάνει και ο τραχανάς μου από το τάπερ μέσα στο ντουλάπι. Καλύτερα θα ήταν να μην υπήρχε καμία παρακράτηση για ασφάλιση, ΕΦΑΠΑΞ και διάφορα τέτοια στους μισθούς και απλώς να δινόταν η ευκαιρία στον κάθε πολίτη-εργαζόμενο, Δ/Υ και μη να ασφαλίζεται όπου αυτός πιστεύει καλύτερα και να δημιουργεί ένα fund σύνταξης έξτρα ή ένα fund ΕΦΑΠΑΞ ή κάτι αντίστοιχο σε κάποια ασφαλιστική. Διότι εγώ μπορεί να θέλω να πληρώνω 1000 ευρώ το μήνα για να έχω μια αστρονομική σύνταξη σε 20 χρόνια και ο άλλος να πληρώνει 100 ευρώ για να έχει μια φυσιολογική σύνταξη σε 40 χρόνια. Και πάνω από όλα, θα ελάφρυνε το κράτος πάρα πολύ. Αυτό θα μείωνε και τις κρατικές συντάξεις των 5.000. Γιατί ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγάλος και φυσικά οι πολίτες θα λειτουργούσαν πιο λογικά. Θα σκεφτόντουσαν ότι ίσως είναι καλύτερα να δουλεύεις και να παίρνεις 5.000 το μήνα στο χέρι και να διαχειρίζεσαι τη ζωή σου και τη σύνταξή σου παρά να περιμένεις 3,60 από το κράτος.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 05, 2012 1:14 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ουε και αλοίμονό μας εαν πιστευεις οτι ΔΥ πληρωσαν μισθό, επιδόματα ή εφαπαξ...

Το κάθε κράτος εχει 2 τροπους συλλογής χρηματος για την πληρωμή των Δ/Υ. Φοροι και δανεικά. Με φόρους εχει καλώς... αλλά με δανεικά και να δινουμε και επιδόματα και εφάπαξ, να με συγχορνας αλλά... οίκτο μηδέν.
Ειδες κανενα Δ/Υ να τρεχει στα γκισε της εφορίας να τα ακουμπήσει...

Εαν νομίζεις οτι εγω ή εσυ αποδέχτηκα (-ες) (-ακαν) οτι οι ΔΥ θα απολαυσουν και εφαπαξ, χωρις νε με μας ρωτήσουν να με συγχορνας πολύ... ουτε στον αιώνα τον άπαντα.

Ας κάνουν δημοψήφισμα να δουμε τι θα πει ο φορολογούμενος πολίτης.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 05, 2012 7:01 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κοίτα. Για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο, επειδή είμαι από οικογένεια 2 Δ/Υ, ξέρω πολύ καλά αν το πληρώνουν ή όχι το ΕΦΑΠΑΞ. Και πίστεψέ με το πληρώνουν. Δεν ξέρω αν ισχύει για όλο τον δημόσιο τομέα αλλά στον τομέα των εκπαιδευτικών ισχύει. Μου έχει τύχει πολλές φορές να διαβάσω το μισθολόγιο και πίστεψέ με, ακόμη όταν ήταν δραχμές θυμάμαι πολύ καλά ότι στα χαρτιά ήταν 250.000 και στο χέρι ήταν 170-180.000 τα οποία ήταν έξτρα φορολογητέα. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει ότι και κατά τη δική μου άποψη ήδη τότε τα ποσά αυτά ήταν υπέρογκα και δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω γιατί με αυτά τα λεφτά μεγάλωσα κι εγώ οπότε μάλλον είμαι από αυτούς που τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο αλλά σίγουρα οι κρατήσεις υπήρχαν. Θέλω να πω ότι το γεγονός πως τα ποσά με τα οποία πληρωνόντουσαν, τουλάχιστον στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και των ΔΕΚΟ, οι υπάλληλοι ήταν μεν υπέρογκα και κατά την ταπεινή μου γνώμη αδικαιολόγητα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν παρακρατήσεις. Δεν φταίει ο υπάλληλος αν το κράτος του λέει ο μισθός σου είναι 5.000 ευρώ αλλά στο χέρι θα παίρνεις 3.000. ΓΙατί στο κάτω κάτω, ποιός τυφλός δε θέλει το φως του. Γι αυτό λοιπόν, μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Δ/Υ γενικότερα για το ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών φυσικά γιατί με τα στουρνάρια που βγάλανε από τα σχολεία φτάσαμε εδώ, αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τους κατηγορήσουμε ως κακοπληρωτές. Οι μόνοι οι οποίοι από τη νόμιμη εργασία τους πλήρωσαν πάντοτε όλους τους φόρους είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τώρα αν υπήρχαν καθηγητές που έκαναν ιδιαίτερα, αν υπήρχαν ΔΕΗτζίδες που δούλευαν εξτραδάκια έξω, αν υπήρχαν υπάλληλοι που χρηματίζονταν είναι άλλο καπέλο. Πάντως από τα λεφτά τα οποία τους προόριζε το κράτος για την, έστω υποτιθέμενη, δουλειά τους, τους φόρους τους πλήρωσαν. Αυτό μόνο και μόνο για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, πάνω από όλα.
Το ΕΦΑΠΑΞ, εφόσον είναι θεσμός και το έχουν πληρώσει, το δικαιούνται και σε αυτό είμαι κατηγορηματικός και μεροληπτικός. Αυτό ως θεσμός. Γιατί ως παραγωγικότητα κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να πάρουν from the three, the longer.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 06, 2012 11:44 am 
Χωρίς σύνδεση

τον κόσμο ΔΕΝ τον παραληροφορούμαι.

Ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ενέκρινε επιδοματα μαιμού, εφαπαξ κλπ λαμογιες υπερ Δ/Υ.
Συγκαταβατεί να δουλευει με ενα μισθό, ο οποίος ΔΕΝ θα τον χρεώνει. Ο καθενας μπορει να γινει Δ/Υ και να ονειρευεται οτι θέλει. ΔΕΝ μπορει ομως να απαιτεί οτι του κατεβει απο μια κοινωνια που ΔΕΝ έχει.

Οικτο και ανοχη σε λαμογιες π.χ. εφαπαξ ουδεμια. Τα δικαιώματα δεν κτωνται μεσω γκαρίσματος εις το Συνταγμα.

ε! και λιγο πολυ καθε οικογενεια εχει και απο 1-2-3 Δ/Υ ή 1-2 κακομαθημενα παιδια. Αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι η άλλη οικογένεια θα υποφέρει απο τα κακομαθημενα παιδια.

Οικτο και ανοχη σε Δ/Υ ουδεμια. Υπάρχουν και άλλες δουλιές οπως για μας. Σπουδασε λεει ο άλλος και θελω καλό μισθό.

Πως το ειπε και ο Ολι Ρεν... kalooo kourayiooo

Τελευταία επεξεργασία από XANODOS και Πέμ Δεκ 06, 2012 12:26 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 06, 2012 12:15 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Έπρεπε να παραιτηθούν μόνοι τούς από το εφάπαξ υπέρ τού δημοσίου.....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 06, 2012 12:30 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κώστα

και τον γαιδαρο... πρεπει να τον διώξεις απο τον σανό. Δεν φευγει μόνος του.

Ενα μηλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Μια κρίση καθε 40 χρόνια τα λαμόγια κάνει πέρα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 06, 2012 2:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Άκου προτεραιότητα το εφάπαξ απίστευτο....
Και γδάρσιμο στους ελεύθερους επαγγελματίες.....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 06, 2012 2:56 pm 
Χωρίς σύνδεση

Το ενδεχόμενο του να μην πάρουν λεπτά οι ΔΥ και συνεπώς να μην ξοδέψουν για καταναλωτικά αγαθά από τα του ελεύθερου επαγγελματία, μπορούμε να το σκεφτούμε ή όχι ???
Ή θα παρακαλάμε να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού μας επειδή ψόφησε η δικιά μας.
Αλλά αυτοί ήμαστε και γι αυτό περνάμε αυτά που περνάμε πάντα.
Διαίρει και βασίλευε λέγεται…………………..

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: