neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 20, 2013 4:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Foufou εννοειται ότι ο καθε καταναλωτής ή αγοραστής οποιουδηποτε προιοντος ή υπηρεσίας πρωτα πρέπει να κανει ερευνα , να ενημρωθει και μετα να αποφασισει. Ομως υπάρχουν μερικες υπηρεσίες που ενω ειναι καθοριστικές και σπουδαίες δεν τυγχανουν της καταλληλης προσοχής ..διαφορετικά επειδη υπάρχουν απατεωνες μηχανικοι θαταν καλυτερα να φτιάξει το διαμερισμα μονος σου..για φτιαξτο να δεις..σε μια 10ετία θα το πληρωσεις 2πλο..αν εχεις θεματα με την εφορία ή θες να κανεις καποια συμφωνία πηγαινε χωρις δικηγόρο..αμα δεν χάσεις ή δεν πας φυλακή θαναι θαύμα. Η αν εχεις προβλημα υγείας μην πας σε γιατρο που αλλωστε οι περισσότεροι είναι φακελακηδες..και θα πας αδιαβαστος.
Ετσι και στις αγορές..κανεις την μαγκιά και μετα απο 5 - 10 χρόνια διαπιστωνεις ότι ταχασες..ή οτι δεν εβγαλες οσα αλλοι ή οτι εφαγες μια πτωση δυνατη και τελικά εισαι στα ίδια.. Η αναγκη ειδικών αυξανει όσο αυξανει η μορφωση και το βιοτικό επιπεδο. Στην Αιγυπτο πχ τι αναγκη ναχουν απο συμβουλους..μονο γιατρους και αυτους για τα βασικα..στην Αιθιοπία ουτε καν γιατρους..
Αλλο ενημερωνομαι και αλλο γνωριζω..διαφορετικά θα μας εκανε ενας γιατρος μια..ενημερωση και θαμασταν ολοι γιατροι, θα μας εκανε αλλη μια ενημερωση ο μηχανικος και θα χτιζαμε ολοι σπιτια κοκ

καταλαβαινεις νομιζω τωρα πως αλλο ενημερωνομαι για μετοχές και επενδυσεις και αλλο γνωριζω και ξερω - χωρις αυτο να αναιρει το λαθος , οπως αλλωστε σε ολα τα επαγγελματα, ποσο μαλλον εδω .

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 20, 2013 8:28 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
διαφορετικά επειδη υπάρχουν απατεωνες μηχανικοι θαταν καλυτερα να φτιάξει το διαμερισμα μονος σου..
αν εχεις θεματα με την εφορία ή θες να κανεις καποια συμφωνία πηγαινε χωρις δικηγόρο..
αν εχεις προβλημα υγείας μην πας σε γιατρο που αλλωστε οι περισσότεροι είναι φακελακηδες..

Ξέρεις άλλο το απατεώνες και άλλο αυτό που λέω εγώ. Απατεώνες υπάρχουν παντού. Η απατεωνιά, το φακελλάκι κλπ δεν είναι Ελληνικό προνόμιο. Το θέμα είναι ότι οι επιστήμονες της Ελλάδας που κατέουν μια θέση και ένα όνομα γιατί κάποια στιγμή έκαναν κάτι καλό να μην θεοποιούνται και να κατεβάσουν λίγο τη μύτη. Γιατί εγώ θα πάω σε μηχανικό αλλά όχι και να μου λέει, άστο επάνω μου, ξέρω εγώ. Και γιατί δε μου εξηγείς τί θα κάνεις με τα λεφτά μου; Ή να μη μου λέει ο γιατρός θα σου εγχειρήσω το γόνατο και όταν του ρωτάς τί ακριβώς θα κάνει να σου λέει, κι αυτός "ξέρω εγώ".Ε αφού ξέρεις ενημέρωσέ με. Δικό μου είναι το γόνατο. Με ξένο κώλο κάνω κι εγώ τον πούστη. Το ίδιο ισχύει και για τους δικηγόρους και για όλους. Αν είναι να ξέρεις αυτός κι εγώ να είμαι στην άγνοια του τί θα γίνει με την περίπτωσή μου, τότε δυστυχώς απέχω γιατί πάει μία η άλλη συνήιως στο Ελλάντα. Και να σου πω την αλήθεια, λίγο θα με πείραζε το φακελλάκι αν τουλάχιστον ο γιατρός δεν είχε την έπαρση που έχει κατά κανόνα στην Ελλάδα. Μεγάλε γιατρός είσαι (κι εγώ κτηνίατρος) δεν είσαι ο θεός. Ή δικηγόρος είσαι, δεν είσαι ο Αριστοτέλης. Ή ακόμη χειτότερα, Μηχανικός είσαι, δεν είσαι ο σχδιαστής του σύμπαντος. Αυτό είναι το θέμα μου.

Υ.Γ. Όχι που πήγα να αλλάξω πλακάκια και μου βγήκε ένας μηχανικός και μου λέει χρειάζεσαι άδεια μικρής κλίμακας και μάλιστα για να τη βγάλεις πρέπει να μου φέρεις τα σχέδια από την πολεοδομία, να σου κάνω εγώ μια κάτοψη και τομές, να κάνω τον τετραγωνισμό, να βγάλω τα μέτρα και να πας μετά να ζητήσεις την άδεια. Τί λές ρε Καραμήτρο;; Για να αλλάξω τα πλακάκια; Μήπως πρέπει να βγάλω και άδεια από το δασαρχείο για να χρησιμοποιήσω χαρτί για να σκουπιστώ στην τουαλέττα;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 22, 2013 2:04 pm 
Χωρίς σύνδεση

Το «πράσινο φως» έδωσε η Eurostat για την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη είχε αποσυρθεί από το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς δεν είχε βρεθεί η φόρμουλα ώστε να μην επιβαρύνει το έλλειμμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Eurostat, ενώ ήταν αυτή που είχε “μπλοκάρει”, αρχικά, την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, φέρεται τώρα να δίνει το “ΟΚ”, σε μία εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης.

Στην περίπτωση που προχωρήσει το θέμα, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα διάταξη που θα προβλέπει την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου, σε κάποιο ποσοστό, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα κεφάλαια των τραπεζών

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 28, 2013 8:34 am 
Χωρίς σύνδεση

καλησπέρα Πάνο.

τεχνικα για την αγορα.Aν ενας ημιμαθής οπως εγω ,τραβαει γραμμες στο μεταστοκ βέπει πολλά Φιμπο στο 1000-1100 ,αλλα και στο 1200-1300
ερωτηση,που πραγματικα ειναι τεχνικα η αγορα,ασχετα αν επιβεβαιωθει,με βαση την θεωρία εσυ που βλεπεις τις αντιστασεις?

και ρωταω εγω ο κακοπροαιρετος γιατι τις τελευατιες μερες διαβαζω αναλυσεις πιο καλες που ανεβαζουν τους στοχους απο τα πρωτα στα δευτερα σημεια
μηπως εχει ζορισει το πανω και θελουν να τελειωνουν με την διανομη και βγαζουν ειδησεις οτι φευγει το μαγαζι,ωστε να ξεφορτωσουν?

ΙΑΤΡΙΚΟ,εχει κανει κινηση απο 0,17 στο 1- ,τεχνικα μια αποψη

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 28, 2013 8:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

KΑλησπέρα σε ολους. Δεν ξερω Φουφου για τα πλακακια , αλλα αν χρειαζεται αδεια, τοτε πρέπει να βγαλεις αδεια. Αυτο δεν ειναι κατι που οριζει ο μηχανικος αλλα η πολεοδομία.Σωστο να σε ενημερώσει καποιος ειδικος, αλλα πες Τι θα καταλάβεις..δλδ αν σου πει ο οικονομοτεχνικος πως ο πολλαπλασιαστής ειναι 1,5 στον φόρο εισοδηματος και γιαυτο θα μειωθει ο φορος , τι θα καταλάβει ο μη ειδικός?? Ασε που η ημιμάθεια είναι ότι χειροτερο..και ημιμαθεια είναι , ενημερωθηκα, έκανα και μερικά λάθη και αρα ξερω..αμα ηταν ετσι θαμασταν ολοι γιατροι σε κανα 6μηνο, μηχανικοι σε 5μηνο κοκ

Θελω να πω πως ο επαγγελματιας οφείλει μια ενημερωση αλλα μεχρι εκει..δεν θα σου κανει μαθημα , ουτε πρέπει να σου κανει μαθημα. Δλδ αν σου πει ο Δικηγόρος πρέπει να κινηθουμε ετσι γιατι θα πας μεσα, και εσυ εχεις αλλη άποψη, τινος η γνωμη λες να εχει μεγαλυτερη βαρυτητα ή ναναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα?? ή νομιζεις ότι μπορει να τσεκάρεις αν ο αλλος εχει δικιο..???
Θυμαμαι ενας παλιος επαγγελματίας συμβουλος επενδυσεων στο εξωτερικο , έλεγε.." ο συμβουλος λέει αυτό που θέλει να ακούσει ο επενδυτής , αλλιώς θα τον χάσει..στο τέλος συνήθως έχουν χάσει και οι δυο.." μάντεψε τι έχει χάσει ο επενδυτής και γιατι ο σύμβουλος λεει αυτα που θέλει να ακουσει ο επενδυτής...

Το ιατρικό ειναι σε καλο κλάδο, αλλα θελει μελέτη ο ισολογισμός του. Τεχνικά θαχα πουλησει στο 200% ήδη.
Τωρα για τις γραμμές στο μεταστοκ και τα φιμπο, νομιζω ότι δεν σημαινουν κατι σε μια αγορα σαν το ΧΑΑ που δεν εχει βαθος..να ξαναθυμισω πως κατασκευαστές προγραμμάτων ιδιαίτερα εξελιγμένων μου εχουν πει στο παρελθόν πως αν δεν υπάρχει μέσος ημερησιος όγκος τουλάχιστον 300.000 τεμάχια η ΤΑ δεν δουλευει..και ειδικά σε αγορές που δεν εχουν βαθος. δλδ πολλές μετοχές, δείκτες και όγκο συναλλαγών.
Τωρα για τις αντιστάσεις και στηρίξεις υπάρχουν πολλές , αλλα δεν είναι του θέματος. Αν ηξερα που θα γυρισει η αγορα, που θα κορυφωσει και πιο χαρτι θα δωσει πχ 200%, δεν θα δουλευα , αλλα θαμουν σε ενα νησακι σε μονιμες διακοπές...Αυτο είναι το ενα θεμα.
Το άλλο, είναι πως οταν υπάρχει μια πληροφορία για ενα χαρτι δεν ξερουμε αν ειναι αληθινη..αν ειναι , είναι ΜΟΝΟ για να ανεβει πιο πολυ, ή να ξεφορτωσει καποιοs - οι...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 11:06 am 
Χωρίς σύνδεση

Όσον αφορά τα πλακάκια...Νόμιζα ότι έχεις άποψη περί του θέματος γι αυτό δεν πρόσθεσα πληροφορίες που θα ήταν άχρηστες για τη συζήτηση. Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. Με αυτό το παράδειγμα, ήθελα να τονίσω ότι ο μηχανικός, λόγω ευκαιρίας για κέρδη, σε συμβουλέυει να πας μέσω μια οδού η οποία είναι η κύρια οδός με βάση το νόμο. Τα άρθρα, τα κόματα και τα αστεράκια με υποσημείωση δεν τα κοιτάει. Κι αυτό, γιατί η υποσημείωση του κόβει την ευκαιρία για εύκολο κέρδος. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι έτσι. Δεν μπορείς να το αρνηθείς αυτό. Γι αυτό ακριβώς έχουμε φτάσει στο τελευταίο αναπτυξιακό πρόγραμμα leader και είμαστε 7/35 που κάναμε τις μελέτες μόνοι μας. Γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Καμία. Εγώ προσωπικά έχω και παράδειγμα. Και δεν είναι καχυποψία. Πάντα με στοιχεία και αποδείξεις.
Και στο κάτω κάτω, δικά μου είναι τα λεφτά, με το δικό μου ιδρώτα τα έβγαλα και αν θέλω να μου εξηγήσεις θα μου εξηγήσεις, αλλιώς πες μου ότι θέλεις να κάνεις ότι σου κατέβει με βάση το τί πιστεύεις να αλλάξω σύμβουλο. Τώρα βάλε σε αυτό το κομμάτι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και πολλά επαγγέλματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα επιστημονικά που δεν είναι λόμπυ και κλίκες με πολύ πολύ καρτέλ και καταλαβαίνεις για ποιόν ακριβώς λόγο δεν λειτουργεί το σύστημα. Και οι νόμοι δεν αναφέρονται στο δικηγόρο. Αναφέρονται στον πολίτη. Ο δικηγόρος κάνει τις διάφορες πιρουέτες για να σε σώσει αν έκανες το φάουλ. Αλλά το νόμο πρέπει να τον γνωρίζεις. Είτε τον κατανοείς είτε όχι. Νομίζω στις, προσφιλέστατες σε εσένα, Η.Π.Α. ισχύει το ότι "Το δεν γνωρίζω το νόμο, δεν αποτελεί δικαιολογία". Άρα ο σύμβουλος πρέπει να μου εξηγήσει. Αν δεν μπορεί, δεν είναι καλός σύμβουλος και αν θέλει να κάνει του κεφαλιού του με τα δικά μου χρήματα τότε είναι διαχειριστής και δεν είναι σύμβουλος. Μην ξεχνάς ότι τα τελευταία χρόνια, δύο πρωθυπουργοί (ανίκανοι βεβαίως βεβαίως) καταστράφηκαν επειδή άκουγαν τους εγχώριους συμβούλους τους. Με αυτό τον τρόπο ο ένας αναλάμβανε μονίμως την ευθύνη και ο άλλος λεφτά υπάρχουν. όταν βγαίνει ο Καραμανλής και απαντάει στον δημοσιογράφο ότι είναι σίγουρος ότι το ΦΜΑΠ είναι καλύτερο από το ΕΤΑΚ και ο δημοσιογράφος του αποδεικνύει ότι δεν είναι έτσι κι εκείνος απαντάει "ε δεν μπορώ να σου κάνω τον υπολογισμό τώρα αλλά αυτό που λες δε βγαίνει", τότε δε φταίει μόνο ο Καραμανλής που είναι στόκος. Φταίει κυρίως ο σύμβουλος και όλοι οι παρατρεχάμενοι που δεν ήξεραν να χωρίσουν μια μπάλα άχυρο σε δυο γαϊδούρια.

Υ.Γ. Όταν οι σύμβουλοι που κυκλοφορούν στην πιάτσα, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, πήραν πτυχίο από τη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ, την ΚΝΕ και άλλους τέτοιους διάφορους να με συγχωρείς αλλά πρώτα θα πρέπει να μου αποδείξουν ότι ξέρουν τι λένε. Και θα πρέπει και να μου πουν αριθμό νόμο, άρθρο, παράγραφο, υποπαράγραφο, κόμα, ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ, ημερομηνία εισήγησης καθώς και αριθμό ερμηνευτικής πράξης. Διαφορετικά ίσως θα πρέπει ή να το κάνω μόνος μου ή να απευθυνθώ κάπου αλλού ή να το λύσω διαφορετικά...Και μη μου πεις ότι με τα κτίσματα που έχουμε στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε όλοι μηχανικοί σε 6 μήνες. Τα κτίσματα αυτά δικαιολογούν σπουδές 15 ημερών. Όχι 4 ή 5 ή 6 ετών. Στο εξωτερικό ταξιδεύεις συχνά από ότι κατάλαβα. Νομίζω καταλαβαίνεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 11:16 am 
Χωρίς σύνδεση

Και τώρα που έλεγα για κτίσματα και για οικονομικούς συμβούλους μου βγήκε μια διαχρονική απορία. Από ποιά ακριβώς χρονιά, στην Ελλάδα, οι φοιτητές αυτών των σχολών έχουν τόσο καλή και έμπρακτη εξιδίκευση σε όλα όσα πηγαίνουν να συμβουλέψουν τους μη ειδικούς;
Γιατί εγώ η μόνη πραγματική, τουλάχιστον στα χαρτιά αλλά η προσωπική μου εμπείρια μου λέει και στην πραγματικότητα, εξειδίκευση στην Ελλάδα είναι αυτή των γιατρών. Ούτε οι κτηνίατροι δεν έχουν δυνατότητα εξειδίκευσης. Είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Τελείωναν από το ΕΜΠ και ήταν Πολιτικοί Μηχανικοί. Δηλαδή αυτός επέλεγε μετά αν του άρεσε να κάνει γέφυρες, αν του άρεσε να κάνει πολυκατοικίες και πάει λέγοντας...Αυτός τώρα στην Ελλάδα είναι ο ειδικός...Βασικά νομίζω ότι οι οικονομολόγοι της ΑΣΟΕΕ μπατάρισαν ένα κάρο κόσμο. Κάτι τέτοιοι έβγαιναν στα κανάλια το 99 και έλεγαν ότι το χρηματηστήριο θα φτάσει τις 15.000 μονάδες γιατί υπάρχει ανάπτυξη. Και εγώ από την Ιταλία τότε, ως φοιτητής κτηνιατρικής, μη ειδικός στα οικονομικά, αυτή την ανάπτυξη δεν την έβλεπα πουθενά. Θέλεις να επιμείνεις ότι έπρεπε να συμβουλευτώ αυτούς; Γιατί σήεμρα μου βρίσκονται κάτι χρήματα στην τσέπη και έχω την εντύπωση ότι πρέπει να μου έχουν μείνει από τότε γιατί δεν τους άκουσα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 4:40 pm 
Χωρίς σύνδεση

χαχα το κακό με τους οικονομολόγους είναι ότι μπατάρισαν και ένα σωρό εταιρείες... :o

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 5:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Τωρα ενταξει, η κουβεντα ξεφυγε..εδω κνουν λαθη οικονομολογοι με νομπελ , δεν θακανει ο καθενας?
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΦΟΥΦΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ..μιλαω για επαγγελματιες με εμπειρια 10 και 20ετων..ο αποφοιτος δεν ειναι επαγγελματιας..επαγγελματιας = πτυχιο, συνηθως μετ/κο, πιστοποιηση και εμπειρια 10 ετη και ανω.. Αν καποιος παει σε 25 χρονους δεν φταιει ο 25 χρονος αλλα αυτος που τον πιστεψε.

τωρα για να μου λες οτι μπορει να ξερεις καλυτερα απο καποιον που εχει αφιερωσει τοσο χρονο κα διαβασμα και ζει απο αυτο, σημαινει πως να καταρριψουμε το συστημα ολο. ΔΕν παω παρακατω.
Θεωρω πως την επομενη φορα που θα χρειαστεις γιατρο θα τα καταφερεις μονος, και την επομενη φορα που θα εχεις νομικα θεματα θα τα λυσεις μονος. Στο θεμα του σπιτιου θελει και λιγο τυχη , μην γινει σεισμος..
Στα χρηματο/κα δεν χρειαζεται κανεις..παιρνεις και ενα προγραμμα και θα γινει πλουσιος..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 9:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Eιχα πει οτι δεν θα ξαναγραψω εδω..αλλα μπαινω ξανα στον πειρασμο για να κανω μια ερωτηση στον αξιοτιμο κ.Δαντη,,,
Τωρα που ειναι πλεον ολοφανερο οτι ο s&p 500 παει ολοταχως για νεα ιστορικα (1600 και πανω) αν εχει να πει κατι???

Το φωναζα εδω και μηνες οταν ηταν 1350-70 μον,,,και φυσικα οχι τυχαια..τοτε ετυχα μιας βαναυσης συμπεριφορας με
κοσμικα επιθετα απο ορισμενους,,,τωρα εχουν να πουν κατι???

Καλη συνεχεια με αγαπη!

Η γενναιοδωρια ειναι αρετη!

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: