neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 9:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δεν ξέρω γιατί,αλλά καιρό έχουμε να δούμε κανα live αγαπητέ μας Πάνο.
Παρακαλώ,αν είναι δυνατό να ανέβαζες που και που κανένα,ήταν πολυ κατατοπιστικά.
Παντα περιμένουμε την σεβαστή σου άποψη για την αγορά.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 9:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

Ως κτηνίατρος θα τα καταφέρω. Ή τουλάχιστον θα ξέρω για τί πράγμα μου μιλάει ο γιατρός. Βέβαια και χρειάζεται τύχη...Συμφωνώ...Γι αυτό στα Ιωάννινα βυθίστηκε η Εγνατία...καθώς και στην Ασπροβάλτα. Κατακλυσμός είχε γίνει. Που να το προβλέψουν οι έμπειροι με 20ετή πείρα...Ούτε ο Νώε δεν μπορούσε να φανταστεί τόσες πλημμύρες...
Και οι 25χρονοι πώς θα κάνουν εμπειρία; Δίπλα σε έναν κωλοπετσωμένο 60χρονο; Ή μήπως θα ήταν πιο σώφρον να κάνουν εμπειρία στο πανεπιστήμιο; Δεν ξέρω...μια ιδέα ενός μη ειδικού είναι...

Υ.Γ. Και μην μπερδεύεσε. Δεν σου είπα ότι δεν θα πάω. Αλλά ένας επιστήμονας, επαγγελματίας, πρέπει να είναι χαρούμενος όταν τον ελέγχουν και όταν του ζητούν περαιτέρω εξηγήσεις...Εκεί μπορεί να δέιξει την εμπειρία, τη γνώση και όλα του τα καλούδια...Γιατί έτσι όπως το λες εσύ, ας αφήσουμε τους νέους γιατρούς να σκοτώσουν καμιά δεκαριά γιατί και οι νομπελίστες κάνουν λάθη, οπότε σε 10 ή 20 χρόνια θα είναι σε θέση να μας θεραπεύσουν...Ε κι έτσι δε γίνεται...ΝΟΜΙΖΩ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 29, 2013 9:59 pm 
Χωρίς σύνδεση

Και επειδή η κουβέντα πάει αλλού και το θέμα είναι Market Talk, θα προσπαθήσω να αυτοσαρκαστώ και να σαρκάσω την όλη συζήτηση λέγοντας το κλασσικό :

"ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ. ΟΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ".

Βέβαια τους ερασιτέχνες κάποιος του βοήθησε με σημαντικές πληροφορίες...και μάλλον δεν υπήρχαν και παγόβουνα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 30, 2013 11:10 am 
Χωρίς σύνδεση

fufu

είσαι θυμωμένος (ελπιζω οχι μαζι μας), θέλεις να πετάξεις αλλά ΔΕΝ ξέρεις ακομη προς τα πού? κα΄τι σε βασανιζει ή εχεις μπερδευτεί άγρια...

α) ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ... αλλά άλλοι τον ρίξανε στα βράχια! ο ενας κοιμόταν και ο άλλος πηδουσε!!!
β) στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ χωρουσαν 1000 τόσα άτομα και στην ΚΥΒΩΤΟ μερικά περιστέρια και μερικές χελώνες

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 30, 2013 9:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

XANODOS έγραψε:
fufu

είσαι θυμωμένος (ελπιζω οχι μαζι μας), θέλεις να πετάξεις αλλά ΔΕΝ ξέρεις ακομη προς τα πού? κα΄τι σε βασανιζει ή εχεις μπερδευτεί άγρια...

α) ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ... αλλά άλλοι τον ρίξανε στα βράχια! ο ενας κοιμόταν και ο άλλος πηδουσε!!!
β) στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ χωρουσαν 1000 τόσα άτομα και στην ΚΥΒΩΤΟ μερικά περιστέρια και μερικές χελώνες

Ο Τιτανικός έπεσε σε παγόβουνο και μάλιστα πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι το υλικό με το οποίο ήταν φτιαγμένη όλη η καρένα ήταν κακίστης ποιότητας για την εποχή εκείνη....Ευτυχώς που υπάρχει και ο κομουνισμός και μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη θρησκευτική μας άγνοια...

Και ναι. Είμαι θυμωμένος με όλους όσους βγαίνουν στο ρεκλαμ για το πώς διαχειρίζονται τα κοπούκια αυτή την κρίση και το θεωρούν σωστό. Γιατί σημαίνει ότι δεν βλέπουν την τύφλα τους. Δε μίλησα τυχαία για χρηματηστήριο και βρώμικο 99. Τότε κοροϊδία και τώρα κοροϊδία. Και το χειρότερο η κοροϊδία έρχεται από την ίδια την κυβέρνηση. Κατηγορούν ο ένας τον άλλο και όλοι συγκλίνουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα τα οποία στο τέλος δεν τα παίρνουν και την πληρώνει ο κοσμάκης. Και μέσα στον κοσμάκη βάζω και τον εαυτό μου. Βλέπεις φίλε μου, δυστυχώς εγώ έμαθα να ζω πολιτισμένα αλλά από ότι καταλαβαίνω μάλλον σε αυτή την κωλοχώρα, η οποία δεν σώζεται με τίποτα, αν δεν γίνεις καννίβαλος, εγωιστής, ευγενής τρομοκράτης σαν τον Δένδια και το λοιπό υπουργικό συμβούλιο και αν δεν πατήσεις επί πτωμάτων, δεν θα ζήσεις ποτέ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά κέρδισαν οι μετριότητες, οι ανίκανοι και οι καννίβαλοι. Και ο κόσμος συνεχίζει να θέλει καταλληλότερο τον Σαμαρά και να βγάζει πρώτη τη ΝΔ και δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με τρίτη τη Χ.Α. Εσύ δεν είσαι θυμωμένος που σε έχουν βάλει σε ένα μαντρί να συζείς με τόσα χαΪβάνια; Ή μήπως θα με πεί κανείς και κομουνιστή τώρα γιατί διεκδικώ το δικαίωμα να ζήσω με ανθρώπους;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 30, 2013 10:07 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

"Tα χαϊβάνια ποια ειναι ομως"

Ο Ανθρωπος γεννηθηκε ελευθερος και βρισκεται παντου αλυσοδεμενος.
Ακομη και εκεινος που πιστευει οτι ειναι αφεντης των αλλων δεν ειναι
λιγοτερο σκλαβος απο εκεινους.

Ρουσο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 30, 2013 11:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

Φουφου

Διαφωνω κάθετα. ΟΤΙ και να έγινε με τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ... οτι και να βρούνε ή οτι και να υποθέσουνε.
α) άλλοι τον έφτιαξαν και άλλοι τον εριξαν στα βράχια. β) Απλη σκέψη. Ογκος Α' Χ Α' ταχυτητα... χμ!!! απ οτι και να ητανε φτιαγμένο το σκαρί... ΔΕΝ θα άντεχε.

κανεις ΔΕΝ μας έβαλε πουθενα. Ειμαστε μεσα.
και αλλοιμονο εαν περιμενεις περαν του 7-10% να φαίρεται λογικά. Το πλήθος άγεται και φερεραι... ή το πλήθος θέλει άρτο και θεάματα.

κομμουνισμός...
ενα συνοθυλευμα φτιαγμένο στο κρυο, απο 2-3 γερμανο-εβραίους που το πολύ κρυο... λάλησαν.
Αποτυχημενοι (ουτε στην Γερμανία, ουτε στο Εβραικό κρατος θέλουν να τους ξέρουν) το εριξαν στην ισότητα και και και... Οποιος θελει να τρώει οτι θέλει, Οποιος θελει να πινει οτι θέλει, Οποιος θελει να πηδάει οτι θέλει οποτε θέλει και οπου θέλει.

Γιατι μας ταλαιπωρείς με αποτυχημενους...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 31, 2013 10:07 am 
Χωρίς σύνδεση

Δεν είναι η πρώτη μου φορά....που ακούω κάποιον να τον ταλαιπωρεί η αλήθεια....
Εν τούτοις να υπενθυμίσω ότι δε νομίζω ότι ο καπιταλισμός του σήμερα διαφέρει πολύ από τον κομουνισμό του χθες....Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει το "δώσε μου την αγελάδα και θα σου πουλήσω το γάλα...και αν δεν έχεις λεφτά τότε όφα χωρίς γάλα...". Απλές κομουνιστικές σκέψεις.

Όταν ένα οποιοδήποτε αντικείμενο, ακόμη και το χρήμα, έχει κόστος πώλησης ισοδύναμο με τον εαυτό του ή τις πρώτες ύλες από τις οποίες δημιουργείται, τότε έχει εξεφτελιστεί η δουλειά αυτού που το παράγει. Ωσάν να λέμε κομουνισμός, καπιταλισμός, σοσιαλισμός και πάει λέγοντας. Εκτός αν ζούμε σε διαφορετικές χώρες.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 31, 2013 10:10 am 
Χωρίς σύνδεση

Κι μια είδηση για τους οικονομολόγους...Αυτά τα σπουδασμένα με εμεπιρία παιδιά που πηγαίνουν μπροστά την Ελλαδάρα μας...

http://www.nooz.gr/economy/me-ti-skepsi ... zimpampoue

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 31, 2013 10:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα σε όλους.
Το ΧΑΑ κορυφωσε εκει που ηταν και τα πολυ δυσκολα και θα δούμε τωρα αν θα ξαναδοκιμάσει να περάσει τα επίπεδα που αλλαζει και η μακροπροθεσμη τάση.
Ακομα δεν ξερουμε , να τονισω , ότι ειμαστε στο πρωτο ανοδικο κύμα του νέου κύκλου ή σε 4αρι και ένα ακόμα κάτω πριν ολοκληρωθει η κινηση απο το 1954.
Σε καθε περιπτωση το ΧΑΑ γυρισε ή θα γυρισει σελιδα και μάλιστα σε ενα μεγακυκλο απο τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Αλλωστε κατι τετοιο είναι φανερο και στην δομη , νοοτροπία και οργάνωση οικονομιας και κοινωνίας.
Βραχυπροθεσμα προσοχη στους εγκλωβισμους , και οχι χρηση margin στην σποτ, ενω η χρηση παραγωγων(συμβόλαια και δικαιώματα) για όσους γνωριζουν όμως μόνο, υπερτερει σαφώς της spot.

Χαρις επανηλθες μαζι με τις 1500 ? Τι εχω ναπω..? οτι έλεγα..δεν περιμενα να κανει τοσο μεγαλη κινηση βεβαια , και μπορει να βρεθει στο 1565 , αλλα το bear market δεν μπορεις να το αποφυγεις..ειναι τοσο βεβαιο όσο και οτι μετατην μερα έρχεται η νυχτα..Αν γινει διόρθωση και μονον, τοτε θαναι 15 -20% , και αυτο θαναι το ευτυχές σεναριο..
Το δε ΑΕΠ που ανακοινωθηκε αρνητικο δειχνει πως και κποιοι αλλοι μαγειρευουν τα στοιχεια..προσεξτε. Λιανικες πωλησεις στο θεο, πωλησεις αυτοκινητων καλες, βιομηχανικη παραγωγη καλη, αγορα κατοικιας ανακαμπτει, παραγγελιες διαρκών καταναλωτικών οι καλυτερες, η ανεργία μειωθηκε...ΑΛΛΑ το ΑΕΠ ήταν αρνητικο..κποιος μας κανει πλακα..ακριβως μετατις εκλογές...
Γιατι αρνητικο..κορυφαιο! φταιει ο ..καιρος..η κακοκαιρια δλδ στις Ανατολικες πολιτειες..μιλαμε για χοντρο δούλεμα.
Τα δε μετρα δημοσονομικης πολιτικης, που ειναι αστεια, δεν ειχαν καν ξεκινησει..για να ξεκινησουν να δουμε...και ειδικα αν σοβαρευτουν.
βεβαια οι καλες ειδησεις τελειωσαν, και δεν μπορω να δω πως θα γινει η κινηση, αν γινει στο 1565..Οι δε επενδυτές κλπ ειναι στον κοσμο της παπαρουνας..αρνητικο ΑΕΠ απο + 3,1% και δεν τρεχει μια..σαφή ενδειξη ανοδικής νιρβάνας φραπεδιακου τυπου..

Για την συζητηση δεν εχω να σχολιασω, οι καιροι ειναι δυσκολοι , ολοι εχουν τα προβληματα τους .

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: