Δάντης έγραψε:
τωρα παμε στο θεμα που εθιξες και ειναι βασικο..οι πρωτες υλες..εταιρείες πρωτων υλών..χμμμ, εδω εχουμε θέμα. ναι μεν ειναι χρησιμες καθοριστικά για την οικονομία , όμως δεν είναι η βαση της οικονομίας. Οι οικονομιες εχουν εξελιχθει. Φαντασου να σταματησει η Microsoft να παραγει windows..θα καταρευσει ολα το συστημα..Ποια δουλεια θα μπορει να γίνει?
Η φαντασου να μην υπάρχουν υπολογιστες..
ναι μεν δεν θα πεθανουμε , αλλα ο κόσμος θα επιστρεψει στο παρελθον..Οι πρωτες υλες ειναι χρησιμες , αλλα δεν κανουν την διαφορά. αν την έκαναν κρατη που εχουν πληθωρα πρωτων υλών , αλλα όχι υψηλη τεχνολογια και παιδεια, πχ Νιγηρία , θαταν παγκόσμιες δυνάμεις.
Χωρίς να διαφωνούμε επί της αρχής...δεν νομίζεις ότι καλύτερα από το να πει κανείς "οι πρώτες ύλες δεν είναι βάση της οικονομίας" και "δεν κάνουν τη διαφορά γιατί η οικονομία έχει αλλάξει" ίσως θα ήταν πιο λογικό να πει κανείς ότι έχει διευρυνθεί η βάση της οικονομίας και απαιτεί μια καθετότητα στην παραγωγική διαδικασία; Με την έννοια ότι έχει πρώτες ύλες και έχει και την παιδεία και την τεχνολογία να τις εκμεταλλεύεται...Θέλω να πω, μια Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όπως είναι η ολοκλήρωση των Η.Π.Α. θα ήταν πιο προσοδοφόρα. Διότι αν έχω τις πρώτες ύλες και έχω και την παιδεία αλλά και την τεχνολογία-τεχνογνωσία να τις επεξεργαστώ και να μου παράγουν ίσως η οικονομία μου θα είναι πιο ισχυρή. Και σίγουρα με αυτόν τον τρόπο θα έχω πολύ μεγαλύτερο οικονομικό όφελος....βέβαια αυτό απαιτεί και μια εξάλειψη της εσωτερικής αντιπαλότητας η οποία στην ΕΕ μεταξύ κρατών έχει εξελιχθεί στο "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" και δεν ισχύει αυτό μόνο για την Ελλάδα...Ίσως το πρόβλημα της ΕΕ είναι καθαρά πρόβλημα οργανωτικό....είναι λογικό αν ο καθένας σε μία οικογένεια κάνει ότι τον βολέψει, στο τέλος κάποιος από όλους θα προοδεύσει αλλά η οικογένεια θα πάει περίπατο...
Και αντιλαμβάνομαι ότι η εξωστρέφεια είναι θεμελιώδης στην ανάπτυξη αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, όσο πιο μακριά είναι η εξωστρέφεια από τη βάση τόσο πιο προσοδοφόρα είναι....Με τους δικούς σου κανόνες, άλλο είναι η Ms να γράφει κώδικα λειτουργικου συστήματος και άλλο είναι να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα...
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, το ανοιχτό λογισμικό ποιότητας, υπάρχει. Δηλαδή και να εξαφανιστεί η MS λύσεις υπάρχουν...Και πολλές φορές πιο αξιόπιστες...και λιγότερο καθοδηγητικές όσον αφορά την εκτέλεσή τους...όχι τίποτα αλλά τελευταία έχουμε καταντήσει υπάλληλοι της MS. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με το να μάθουμε πώς λειτουργούν τα MS office αντί να μάθουμε πώς λειτουργούν γενικώς εφαρμογές που μας εξυπηρετούν και ας μην είναι MS. Αυτό το μονοπώλιο δεν είναι καλό. Μας πάει καρφί εκεί που ήμασταν πριν.