neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2013 2:23 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δηλαδή αν έχεις ένα προϊόν και του πουλάς είσαι φτωχός...αν πάλι δεν το έχεις και το αγοράζεις είσαι πλούσιος...Κουφό αλλά βολικό...Να το πούμε αυτό και στους αγρότες(τους καλούς αγρότες, όχι τα λαμόγια)...Να μην παράγουν για να είναι πλούσιοι...

Νομίζω ότι γίνεται ανάποδα. Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που κάνουν οι πλούσιες χώρες στην παρούσα φάση. Αγοράζουν κοψοχρονιά ότι μπορεί να προσφέρει πρώτες ύλες για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν στη μεταποίηση...Μάλλον θα έπρεπε όποιος έχει την πρώτη ύλη να φροντίζει να την εκμεταλλεύεται πριν έρθει ο ΓΑΠ...Και πετρέλαια δεν είχαμε και κορόιδευαν τους δημοσιογράφους. Τώρα ξαφνικά βρήκαμε από ότι κατάλαβα...Προφανώς η Βενεζουέλα είχε το Ελληνικό σύνδρομο...άπειρη πρώτη ύλη αλλά κωθώνια πολιτικούς...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2013 9:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Προφανώς και είναι το επίπεδο της παιδείας που κάνει την διαφορά, και μετα οι καινοτομίες η κουλτούρα κλπτο τι παραγεις είναι σημαντικό αλλα τελευταίο.Τα παραδείγματα άπειρα.
Οι αγρότες...βρε βρε βρε..που ειχαν μαθει στα χαριστικά δάνεια..καθε εκλογές και να μια ρύθμιση..νομιζω ότι είναι η αγαπημένη επαγγελματική τάξη στων Ελληνων πολιτικών.
παλιότερα οι αγρότες χωρις επιδοτησεις και επιβιωναν..τωρα ολο ρυθμισεις ζητουν.
Δεν χρειάζεται ναναι κανεις ειδικος για να καταλάβει πως αν υπάρχει ιση μεταχειρηση τότε και οι έμποροι θα λεγαν μια χρονια δεν πηγα καλα, χαρισε μου τα δάνεια ..οι επαγγελματιες το ιδιο..αλλωστε ολα τα επαγγέλματα λιγο - πολυ έχουν περιοδους καλες και κακές.
Αλλωστε απο την πολυ δουλεια , τα καφενεια στα χωρια είναι γεματα..αλλοδαποί κανουν τις πολλες δουλειες. Τελος οποιος δεν μπορει να επιβιωσει ή δεν του αρέσει πως αντιμετωπιζεται , τι πιο λογικό από το να αλλάξει επάγγελμα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η μία επαγγελματική τάξη εκβιάζει όλες τις άλλες για να πάρει μερίδιο από μία πίτα που έχει γίνει μικροτερη. Το παραξενο είναι που δεν ζητουν ολοι να υπάρξει ένα σχεδιο συμφωνίας με ξεκαθαρους στόχους και ρόλους. δλδ για να αυξηθει το ΑΕΠ και το εισοδημα όλων θα κανουμε αυτα τα 10 πράγματα .
Αυτο δεν συμβαινει γιατι το επίπεδο των ηγετων των εργζομένων αλλα και των πολιτικών είναι πολυ χαμηλό , η δε έκαστη κοινωνικη ομάδα παροτι δεν ξερει την τυφλα της για το τι συμβαινει στον πλανητη, έχει και απόψη που θέλει να επιβάλει σε όλους τους άλλους.
Κλασσικο παραδειγμα αυτα που λεγαμε πιο πριν..σιγα μην ξερει ο μηχανικος καλυτερα απο μένα που πρέπει να μπουν πχ οι σωλήνες ή γιατι να πάρω το φαρμακο 2 φορες την μέρα, θα το παρω μια, κοκ

Ημιμαθεια, βλαχια και επαρχιωτισμός στο έπακρο σε μια χωρα που έβγαλε καποτε τα μεγαλυτερα μυαλά και η οποία είναι σε καθαρη κοινωνικη παρακμή και η οποία αν δεν αρχίσει να αλλάζει, η οικονομία δεν μπορει να βρεθει σε βιώσιμη αναπτυξη ..

Οι αγορές βρηκαν πάνω στις 1515 μονάδες , οπου είναι φανερο πως 2,3 μεγαλοι παικτες πουλάνε την Αρτα με τα Γιαννενα, και θα δούμε πως θα εξελιχθει..νομιζω οτι μπορει να γίνει διάσπαση και κινηση προς τις 1565.
Περίεργη η αποστασιοποιηση DAX, CAC απο την πορεια των Αμερικανικών αγορών εδω και 4,5 συνεδριάσεις. Μεχρι τότε ο βαθμος συσχετισης ήταν εντυπωσιακός.
Ετος του φιδιού στην Κίνα.. και στο ΧΑΑ είχαμε διάσπαση με πολυ χαμηλο όγκο και τζίρο 2 ημέρες και γιαυτο και ειδαμε σημερα "γυρισμα". Μεχρι τώρα η αγορά ήταν σχετικά εύκολη, τωρα αρχιζουν τα δυσκολα και θελει αποφυγή του margin account στην spot και ξεκαθαρη στρατηγική απο τους ιδιώτες γιατι είναι εύκολο να χάσουν τα κέρδη τους και παραπάνω..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2013 9:39 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

K.Δαντη,εδω ειλικρινα θελω τα φωτα σου σαν ειδικος που εισαι!!! (εχω μπερδευτει)

Πως βλεπεις αυτο το αποθεμα με βασανιζει..Sandridge Εnergy Α.Ε.(NYSE: SD,το εχω αγορα στα 6,25$ για δευτερη φορα.
Εχουν διενεξη διοικητικο συμβουλιο (CEO)με μεγαλομετοχους για καταχρηση κλπ,,,

Ευχαριστω!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2013 10:01 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Xarι καλησπέρα.
Δεν την ξερω την εταιρεία, αλλα..τεχνικα στα 7 εδωσε σημα εξόδου. Πέφτει και δεν βλεπω μαζέματα εκτός της 2ης μέρας. Αν την κρατησεις βαλε στοπ to 5.45.
Aν πάς πισω θα δεις πως δεν εκανε νεα υψηλά περυσι την Ανοιξη που έκανε ο SPX. έκανε χαμηλότερη κορυφη και στην συνεχεια χωσιμο και πλάγια κινηση. Καποιο θέμα έχει η εταιρεία, στα κερδη, στις πωλήσεις , στα μερίδια αγοράς ή κατι αλλο. Αν ειναι η διένεξη που λες αν δεν τελειωσει με καλο τροπο μην μπαινεις. Γιατι αν πανε στα δικαστηρια, θα την χωσουν πολυ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2013 10:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπερα Κ.Δαντη.

Ναι ειναι παραγωγος πετρελαιου&αεριου στη Οκλαχομα (Mississippian)αλλα κατι δεν πηγε καλα με CEO και μεγαλομετοχους γι'αυτο η μετοχη παει κατω.

Σημαντικοι κατοχοι ειναι, FAIRFAX OIKONOMIKVN HOLDINGS LTD/CAN 10%, GOLMAN SACHS 4,92%,CAPITAL 4,52%,AXON TPG 6,70%,,,εγω τι να πω>>>
Oι παραπανω κατοχοι εχουν θεση αγορας σε πολυ υψηλα επιπεδα,,,

Ναι την εχω στα 6,25$ δεν την πουλησα την προηγουμενη εβδομαδα που εκανε πανω απο 7$, τελος παντων ελπιζω κατι θα γινει..αφου μεσα ειναι
και η G,S

Eυχαριστω και παλι για την ευγενεια σου& και την αμεση ανταποκριση!

"Η Ευγενεια ειναι μια απο τις 7 Αρετες του Ανθρωπου"

Καλο Σ/Κ!

Τελευταία επεξεργασία από XarisPall και Παρ Φεβ 08, 2013 10:48 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 08, 2013 10:38 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάνο...ο μηχανικός για να ξέρει, πρέπει να έχει σπουδάσει...Και όταν λέω σπουδάσει, εννοώ να έχει σπουδάσει...Τώρα φαντάζομαι εσύ ξέρεις από σπουδές...έχεις λιώσει παντελόνια σε καρέκλες φαντάζομαι, έχεις φάει τη ζωή σου μέσα σε ινστιτούτα και τρέχοντας πίσω από καθηγητές για να μάθεις, έχεις εργαστεί έμπρακτα στο αντικείμενο κ.ο.κ....
Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιστημονικές απόψεις της πλειονότητας των Ελλήνων επιστημόνων έφεραν την Ελλάδα εδώ...Δεν είναι ένα απλό λάθος το 99 και δεν είναι απλό λάθος ούτε το 2007 και δεν είναι απλό λάθος ούτε τώρα...Χρηματισμός και ανικανότητα των οικονομολόγων είναι...Και ο χωριάτης μπορεί να έχει βλαχιά και να θέλει να έχει άποψη αλλά δε βρέθηκε και κανένας να του δώσει πάτημα για να τον εμπιστεύεται...Βέβαια ίσως η βλαχιά δεν είναι και η άμεση υπέυθυνη...Ίσως είναι το γεγονός ότι ο κάθε βλαχοκαμπόυς κατέβηκε πρωτεύουσα και έγινε πρωτευουσιάνος με λεφτά και απλώς "αυτός το θέλει, έτσι". Ε τα λεφτά αυτά δεν τα έδωσα εγώ...Κάποιος άλλος τα έδωσε...

Παρεμπιπτόντως...Στην πόλη μου βρέθηκε και τρίτος, αυτή τη φορά αγροτοσυνδικαλιστής, πρόεδρος συνεταιρισμού κλπ κλπ κλπ με (πώς το έπαθε το ΣΔΟΕ) μπλοκαρισμένα από το ΣΔΟΕ 22 εκατομμυριάκια σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό...Οι αγρότες του συνεταιρισμού, που προφανώς από την πολλή βλαχιά δεν ήταν κλέφτες, πήγαν στο συνεταιρισμό και φώναζαν φέρτε τον κλέφτη και δώστε μας τα λεφτά μας, αλλά όπως καταλαβαίνεις "εισακούστηκαν"...Με αυτά τα 22 είμαστε πλέον σε σύνολο 90+12+22=124. Σε πόλη 40.000 κατοίκων...Δε φταίει η βλαχιά...Καθόλου...Φταίνε αυτοί που δεν φρόντισαν να πείσουν τη βλαχιά ότι πρέπει να εξευγενιστεί...Αν δεν τα καταφέρνετε εσείς οι επιστήμονες, δε φταίνε οι άλλοι...Καλά το είπες...Δε σου αρέσει, άλλξε επάγγελμα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 09, 2013 7:10 pm 
Χωρίς σύνδεση

τελικά το σδοε ώρες ώρες δουλεύει πολύ καλά..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 10, 2013 4:55 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Ναι , καποιες φορές το ΣΔΟΕ τα παει καλα, αλλα θελει και αλλαγη στα στελεχη..οι περισσοτεροι στις εφορίες είναι εκει γιατι ηταν καλυτερες οι απολαβές, δλδ είχαν ισχυρότερο μέσο.Δεν δουλευει ετσι το πράγμα, θελει αλλαγές. Θελει νεους ανθρωπους με καλα τυπικα προσόντα και επαγγελματίες του ΙΤ που να ξερουν καλα την δουλεια.

Φουφου φυσικά και μιλάω για επαγγελματιες που εχουν σπουδάσει και δουλεψει..Το 99 τωρα που συνεχως αναφέρεις ηταν η κορυφωση μιας αγοράς , παρομοια με ότι έγινε σε ολο τον κοσμο.Στις ΗΠΑ που εχουν πολυ αυστηρο νομοθετικο πλαίσιο, είχαμε Ενρον, αρθρουρ αντερσεν κλπ σκάνδαλα. Αυτα δεν μπορει κανεις να τα αποτρέψει. Είναι στην φυση των αγορών, δλδ της ανθρωπινης ματαιοδοξίας και πλεονεξίας.
Λες συνέχεια για χρηματισμο και ανικανοτητα των Α ή Β..μα εγιναν παντου..Βγαζεις φταιχτες ολους σε ολο τον κόσμο , εκτος απο τους λεβεντες αγροτες και τα λεφτα που καποιος αλλος ταδωσε κλπ..
Δλδ το κρατος φταιει που δεν φροντισε να εξευγενιστει..το κρατος σε ρολο πατερουλη που πρέπει να τα κανει ολα. Πες μου ΕΝΑ κρατος που το κανει αυτο..ΔΕΝ υπαρχει κανενα.
και βεβαια οταν λεω βλαχους δεν εννοω στην καταγωγη, αλλα στην συμπεριφορα. ΔΕν σημαινει οτι οποιος μενει ή εργαζεται στην πολη ή την πρωτευουσα ειναι πολιτισμένος και οποιος στην επαρχία βλαχος.
Για την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ μιλαω..πχ οι αγροτες που αναφερεις ΤΩΡΑ ?? καταλαβαν ότι οι αρχισυνδικαλιστές τους τους εκλεβαν?? οχι βεβαια, αλλα οσο τα πράγματα πηγαιναν καλα , δεν ετρεχε τιποτα..Τωρα που απειλειται η επιβιωση τους κανουν επανασταση..τωρα συντροφοι είναι αργα..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 10, 2013 5:12 pm 
Χωρίς σύνδεση

η καινούρια ταινία του γαβρά le capital είναι και η καλύτερή του πιστεύω...

δείτε την οπωσδήποτε....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 10, 2013 8:25 pm 
Χωρίς σύνδεση

Πάνο αν πιστεύεις ότι οι μη διαπλεκόμενοι τα ήξεραν, πέφτεις πολύ έξω. Μα κατά πάρα πολύ έξω. Εδώ ρε Πάνο, εμείς που τα ακούμε δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας. Όταν μου είπαν 22 επί δυο μέρες τους έλεγα, ξανακοιτάξτε το ποσό, είναι λάθος, θα είναι 2,2. Δεν είναι σε όλη την Ελλάδα και όλοι γνώστες το πώς η λαμογιά αποδίδει. Υπάρχουν δυστυχώς και άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ λαμόγια για να ξέρουν τα πραγματικά ποσά. Οπότε, ΝΑΙ, οι αγρότες αυτοί, τώρα κατάλαβαν και έμαθαν το τί κάνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές. Και να σου πω, όταν ο τίμιος αγρότης έπαιρνε τα λεφτά που έπρεπε μειωμένα προς 0,1%(κατά τη γνώμη του) έλεγε αι σιχτιρ και έφτυνε και στα μούτρα τον συνδικαλιστή. Δεν ήξερε ότι έχανε το 90% του πραγματικού ποσού. Αυτό για να καταλάβεις γιατί σου έλεγα ότι πρέπει ο επιστήμονας, να εξηγεί στον πελάτη του τι ακριβώς κάνει και γιατί το κάνει. Όσο μπορεί να το καταλάβει ο πελάτης του. Γιατί αλλιώς ο πελάτης δε θα ξέρει και φυσικά δεν θα τον εμπιστεύεται. Και ειδικά όταν ο αγροτοσυνδικαλιστής, του έφαγε τόσα λεφτά, τώρα είναι που δεν παίζει να τον εμπιστευθεί. Εκεί έγκειται και το εξευγενίσου. Αλλιώς ανάπτυξη δεν θα δούμε. Και τέλοσπάντων δεν είναι τόσο κακό να είσαι ανταγωνιστικός έστω και με αυτό το μέσο. Την εμπιστοσύνη τους ζητάς για να διαχειριστείς τον ιδρώτα τους.

Τώρα όσο για το 99 που ήταν κύκλος αγοράς, δεν μπορώ τότε να καταλάβω γιατί ήταν "βρώμικο 99". Και τελοσπάντων από ότι μπορώ να θυμάμαι, γιατί έχω και κάποια ηλικία και άρχισα να συγγενεύω με το αλτσχάιμερ, στην Ελληνική τηλεόραση, το 98-99 άρχισαν να βγαίνουν ολόκληρα κανάλια, να δημιουργούνται σούπερ εκπομπές, με σούπερ αναλυτές οικονομολογάρες, κάποιας ηλικίας με διαπιστευτήρια από οικονομικές σχολές και κάτι μαστερ και κάτι διδακτορικα και κάτι αλάθητοι σαν τον Πάπα και προωθούσαν τον κόσμο να αγοράσει και είχαν γίνει όλοι οι ζαλισμένοι επενδυτές. Δεν τα έλεγε η κυρά κατίνα. Και το γεγονός ότι στην Αμερική ονόματα τέτοιου βεληνεκούς έπεσαν έξω δε σημαίνει ότι είναι άμοιροι ευθυνών. Στο κάτω κάτω ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι ως θαμώνας του εξωτερικού πολιτισμού ότι "χρειάζεσαι δεκαετίες για να κάνεις ένα όνομα αλλά φτάνει μια μαλακία της στιγμής για να γίνεις τελευταίος".

Το κράτος σε ρόλο πατερούλη...Βέβαια και υπάρχει...Παντού...Απλώς κάνει τον φειδωλό και φτωχό πατερούλη...Σου λέει, δεν τα κατάφερες;Πάρε 300, τόσα μπορώ...Αλλά το κράτος πρέπει να δίνει ευκαιρίες...Στην ΕΕ δεν το πολυβλέπω...Μόλις έμαθα ότι θα περιμένω τα λεφτά μου από το διαγωνισμό για επιδότηση, τον οποίο χωρίς βύσμα κέρδισα, μέχρι μετά το Πάσχα...Βλέπεις το κράτος, μάλλον πατερούλης είναι αλλά είναι καλός με μερικά από τα παιδιά του...Και το ίδιο ισχύει για την ΕΕ..Αλλιώς δεν θα κάλυπτε τη Siemens...Έτσι καταλαβαίνω εγώ και πες με και βλάχο...Αν είχαν κάκαλα στην ΕΕ θα έσπρωχναν την Siemens στο γκρεμό και θα έστηναν μια καινούρια Siemens απορροφώντας τους εργαζόμενους...Αυτά που κάνει η ΕΕ είναι συγκάλυψη...Εϊναι λίγο χειρότερη από την κυβέρνηση Καραμανλή και γι αυτό χάνει μονίμως έδαφος...Βλέπεις δεν μπορείς να κάνεις τον πατερούλη επιλεκτικά. Άν θέλεις να είσαι πατερούλης, πρέπει να είσαι ΚΑΙ στα νομοθετικά, ρυθμιστικά, φορομπηχτηκά κοκ ΑΛΛΑ και στα επιδόματα,φοροαπαλλαγές, κοινωνική πολιτική κοκ. Γιατί το κράτος, στη Δημοκρατία (την άγνωστη αυτή έννοια) είναι οι πολίτες. Κατα συνέπεια λοιπόν, πρέπει να γίνεται το συμφέρον των πολιτών. Ε δε νομίζω το συμφέρον των πολιτών να υστερεί σε σχέση με το συμφέρον της ανάπτυξης της οικονομίας του κάθε διαπλεκόμενου επιχειρηματία. Τελοσπάντων, δουλειά θέλει ο κόσμος, όχι φόρους. Και ο τελευταίος βλάχος, πόντιος, σαρακατσάνος κοκ αυτής της γης το καταλαβαίνει. Αν δίνεις 100 και ζητάς σε φόρους 500, δεν παίζει να τα πάρεις. Αν αυτό εσύ το λες πατερούλης, εγώ το λέω έκτρωμα.

Παρεμπιπτόντως, ανέβηκε το ΠΟΣΌ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο. Έχουμε λοιπόν :

90+12+22+ένας πρώην δήμαρχος, νυν νομαρχιακός σύμβουλος στην Λίστα Λαγκάρντ(τώρα την πραγματική, την ψεύτικη, την πειραγμένη, δεν ξέρω, πάντως Λίστα Λαγκάρντ). Δηλαδή είμαστε 124+κανα πενηνταράκι, μιας και είναι βοηθός, ενδιάμεσος, προωθητής, και σπρώχτης επιχειρηματικής επένδυσης που αφορά αυτόν με 22. Καταλαβαίνεις τώρα εσύ, έτσι;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: