Πάνο αν πιστεύεις ότι οι μη διαπλεκόμενοι τα ήξεραν, πέφτεις πολύ έξω. Μα κατά πάρα πολύ έξω. Εδώ ρε Πάνο, εμείς που τα ακούμε δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας. Όταν μου είπαν 22 επί δυο μέρες τους έλεγα, ξανακοιτάξτε το ποσό, είναι λάθος, θα είναι 2,2. Δεν είναι σε όλη την Ελλάδα και όλοι γνώστες το πώς η λαμογιά αποδίδει. Υπάρχουν δυστυχώς και άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ λαμόγια για να ξέρουν τα πραγματικά ποσά. Οπότε, ΝΑΙ, οι αγρότες αυτοί, τώρα κατάλαβαν και έμαθαν το τί κάνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές. Και να σου πω, όταν ο τίμιος αγρότης έπαιρνε τα λεφτά που έπρεπε μειωμένα προς 0,1%(κατά τη γνώμη του) έλεγε αι σιχτιρ και έφτυνε και στα μούτρα τον συνδικαλιστή. Δεν ήξερε ότι έχανε το 90% του πραγματικού ποσού. Αυτό για να καταλάβεις γιατί σου έλεγα ότι πρέπει ο επιστήμονας, να εξηγεί στον πελάτη του τι ακριβώς κάνει και γιατί το κάνει. Όσο μπορεί να το καταλάβει ο πελάτης του. Γιατί αλλιώς ο πελάτης δε θα ξέρει και φυσικά δεν θα τον εμπιστεύεται. Και ειδικά όταν ο αγροτοσυνδικαλιστής, του έφαγε τόσα λεφτά, τώρα είναι που δεν παίζει να τον εμπιστευθεί. Εκεί έγκειται και το εξευγενίσου. Αλλιώς ανάπτυξη δεν θα δούμε. Και τέλοσπάντων δεν είναι τόσο κακό να είσαι ανταγωνιστικός έστω και με αυτό το μέσο. Την εμπιστοσύνη τους ζητάς για να διαχειριστείς τον ιδρώτα τους.
Τώρα όσο για το 99 που ήταν κύκλος αγοράς, δεν μπορώ τότε να καταλάβω γιατί ήταν "βρώμικο 99". Και τελοσπάντων από ότι μπορώ να θυμάμαι, γιατί έχω και κάποια ηλικία και άρχισα να συγγενεύω με το αλτσχάιμερ, στην Ελληνική τηλεόραση, το 98-99 άρχισαν να βγαίνουν ολόκληρα κανάλια, να δημιουργούνται σούπερ εκπομπές, με σούπερ αναλυτές οικονομολογάρες, κάποιας ηλικίας με διαπιστευτήρια από οικονομικές σχολές και κάτι μαστερ και κάτι διδακτορικα και κάτι αλάθητοι σαν τον Πάπα και προωθούσαν τον κόσμο να αγοράσει και είχαν γίνει όλοι οι ζαλισμένοι επενδυτές. Δεν τα έλεγε η κυρά κατίνα. Και το γεγονός ότι στην Αμερική ονόματα τέτοιου βεληνεκούς έπεσαν έξω δε σημαίνει ότι είναι άμοιροι ευθυνών. Στο κάτω κάτω ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι ως θαμώνας του εξωτερικού πολιτισμού ότι "χρειάζεσαι δεκαετίες για να κάνεις ένα όνομα αλλά φτάνει μια μαλακία της στιγμής για να γίνεις τελευταίος".
Το κράτος σε ρόλο πατερούλη...Βέβαια και υπάρχει...Παντού...Απλώς κάνει τον φειδωλό και φτωχό πατερούλη...Σου λέει, δεν τα κατάφερες;Πάρε 300, τόσα μπορώ...Αλλά το κράτος πρέπει να δίνει ευκαιρίες...Στην ΕΕ δεν το πολυβλέπω...Μόλις έμαθα ότι θα περιμένω τα λεφτά μου από το διαγωνισμό για επιδότηση, τον οποίο χωρίς βύσμα κέρδισα, μέχρι μετά το Πάσχα...Βλέπεις το κράτος, μάλλον πατερούλης είναι αλλά είναι καλός με μερικά από τα παιδιά του...Και το ίδιο ισχύει για την ΕΕ..Αλλιώς δεν θα κάλυπτε τη Siemens...Έτσι καταλαβαίνω εγώ και πες με και βλάχο...Αν είχαν κάκαλα στην ΕΕ θα έσπρωχναν την Siemens στο γκρεμό και θα έστηναν μια καινούρια Siemens απορροφώντας τους εργαζόμενους...Αυτά που κάνει η ΕΕ είναι συγκάλυψη...Εϊναι λίγο χειρότερη από την κυβέρνηση Καραμανλή και γι αυτό χάνει μονίμως έδαφος...Βλέπεις δεν μπορείς να κάνεις τον πατερούλη επιλεκτικά. Άν θέλεις να είσαι πατερούλης, πρέπει να είσαι ΚΑΙ στα νομοθετικά, ρυθμιστικά, φορομπηχτηκά κοκ ΑΛΛΑ και στα επιδόματα,φοροαπαλλαγές, κοινωνική πολιτική κοκ. Γιατί το κράτος, στη Δημοκρατία (την άγνωστη αυτή έννοια) είναι οι πολίτες. Κατα συνέπεια λοιπόν, πρέπει να γίνεται το συμφέρον των πολιτών. Ε δε νομίζω το συμφέρον των πολιτών να υστερεί σε σχέση με το συμφέρον της ανάπτυξης της οικονομίας του κάθε διαπλεκόμενου επιχειρηματία. Τελοσπάντων, δουλειά θέλει ο κόσμος, όχι φόρους. Και ο τελευταίος βλάχος, πόντιος, σαρακατσάνος κοκ αυτής της γης το καταλαβαίνει. Αν δίνεις 100 και ζητάς σε φόρους 500, δεν παίζει να τα πάρεις. Αν αυτό εσύ το λες πατερούλης, εγώ το λέω έκτρωμα.
Παρεμπιπτόντως, ανέβηκε το ΠΟΣΌ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο. Έχουμε λοιπόν :
90+12+22+ένας πρώην δήμαρχος, νυν νομαρχιακός σύμβουλος στην Λίστα Λαγκάρντ(τώρα την πραγματική, την ψεύτικη, την πειραγμένη, δεν ξέρω, πάντως Λίστα Λαγκάρντ). Δηλαδή είμαστε 124+κανα πενηνταράκι, μιας και είναι βοηθός, ενδιάμεσος, προωθητής, και σπρώχτης επιχειρηματικής επένδυσης που αφορά αυτόν με 22. Καταλαβαίνεις τώρα εσύ, έτσι;
_________________ Το να είναι κάποιος γίδι δε με απασχολεί. Αλλά το να προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι κι εγώ γίδι για να μην αισθάνεται μόνος του, με εξοργίζει.
|