neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 12:31 am 
Χωρίς σύνδεση

@ κε Δαντη
@ Xanodos
@ Xaris Pall

Δε διαφωνούμε στις διαπιστωσεις.

Εχω μόνο μια ενσταση: Ό,τι και να περάσουν ακόμα, ειναι προφανες οτι πεθαινει, αυτοκτονεί και εξευτιλίζεται στις βασικές του βιοτικές ανάγκες ΟΛΟΣ ο κόσμος οριζόντια ανεξαρτητου ηλικίας, ιδιοτητας και παρελθοντος.

Η πυραμίδα πχ κατα Maslow λεει πολλά.

Τετοια ανιση εφαρμογή τετοιων μετρων που χτυπαει αμεσα το γαλα και το ψωμι ειναι το ασφαλέστερο διαβατήριο για να μην τελεσφορησει καμία αλλαγή...

Ο τροπος θα ακυρωσει το σκοπό. Και ο τροπος επιβληθηκε και η Ελλαδα ελεγε ναι αυτιστικά, μόνο κ μόνο για να επιβιώσουν αυτοί που μας εφεραν ως εδώ....κ εως τωρα επιβιώνουν...

χαρακτηριστικό το πολιτικά αστειο σημερινό τσιτάτο "αν επιβιώσουμε μεχρι τον Ιούνιο, το Σεπτεμβριο θ απογειωθούμε..."

εγω το βλεπω ως https://www.youtube.com/watch?v=8N_tupPBtWQ

αλλοι ομως πεινάνε κυριολεκτικά ήδη.

γι αυτό επιμένω : Ο τροπος θα ακυρωσει το σκοπό...κ τοτε δε θα φταινε οι πολίτες πια...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 1:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

metal1979 έγραψε:
βασικές του βιοτικές ανάγκες

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος, στις μεγαλουπόλεις,(στην επαρχία ακόμη υπάρχει πισινή και λόγω των δυνατοτήτων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής) έχει πέσει αρκετά κάτω από αυτό το όριο. Πλέον έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις να οξύνονται και μάλιστα πολύ επικίνδυνα. Και με το
metal1979 έγραψε:
"αν επιβιώσουμε μεχρι τον Ιούνιο, το Σεπτεμβριο θ απογειωθούμε..."
είναι προφανές ότι μονόδρομος είναι το
metal1979 έγραψε:
γι αυτό επιμένω : Ο τροπος θα ακυρωσει το σκοπό...κ τοτε δε θα φταινε οι πολίτες πια...
. Γιατί είναι προφανές; Γιατί είναι λογικό. Ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος είναι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα. Και αν αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα πεινάει, είναι λογικό να γίνει "καννίβαλος". Στο κάτω κάτω, η κουλτούρα, των τουλάχιστον τελευταίων 40 ετών, εκπαίδευσε τους ανθρώπους με τη λογική "πάτησε επί πτωμάτων, κλέψε, πάρτα από όπου μπορείς, κάνε περιουσία και ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν" και είναι λογικό, όταν πεινάσεις το ένστικτό σου να επιτάσσεται από την ίδια σου τη γνώση και την κουλτούρα η οποία χάνεται και αφήνει περιθώρια μόνο στον καννιβαλισμό. Αυτό και θα γίνει.

Και απορώ ακόμη, πως είναι δυνατόν να κοιτάμε το δέντρο (η αριστερά φταίει, ο ΓΑΠ φταίει, οι αγρότες φταίνε, για ότι έγινε) και να μην κοιτάμε το δάσος.

Υ.Γ. Για όποια κουφάλα συνεχίσει να νομίζει ότι είμαι κομουνοαριστερός και θα τρέξει να με κράξει, να του διευκρινήσω ότι έχω αδικηθεί τρομερά από εκείνη την αριστερά που συνείσφερε στα χάλια της χώρας μας. Για να μη μιλήσω για της ίδιας πάστας τη δεξιά που είναι και νεοφιλελεύθερη...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 2:35 pm 
Χωρίς σύνδεση

metal1979

η άλλη κοινωνία (η μη βολεμένη) και ο ιδιος προσωπικα μην περιμένεις να ξεσηκωθώ
για να συνεχιστεί το βόλεμα των ημετέρων...

Ουτε στον αιώνα τον άπαντα. Αυτά που έμαθα τα τελευταία 30 ετη... να τα ξεχάσουν εδω και τώρα.

Αυτοκινητα, ξενυχτια, ουκρανεζες για τους αγροτες, μολδαβιανες για τους κουρασμένους στρατιωτικούς, γρηγορόσημα, επιδόματα, εφαπαξ, κλπ παπανδρείστικα δουλεματα.

ΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ... τέρμα. Για να γινουμε και πάλι ισονομη πολιτεία. Δεν θα τρέχουν οι μακακες για τους βολεμένους.

Και εγω οταν γενηθηκα η μανα μου ΔΕΝ ειχε γάλα να μας δώσει. Εμεις τι ειμαστε... οι μαλάκες της υπόθεσης και οι σημερινοί νεοΕλληνες ΔΕΝ μπορούν να τα αντέξουν?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 3:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

XANODOS έγραψε:
metal1979

η άλλη κοινωνία (η μη βολεμένη) και ο ιδιος προσωπικα μην περιμένεις να ξεσηκωθώ
για να συνεχιστεί το βόλεμα των ημετέρων...

Ουτε στον αιώνα τον άπαντα. Αυτά που έμαθα τα τελευταία 30 ετη... να τα ξεχάσουν εδω και τώρα.

Αυτοκινητα, ξενυχτια, ουκρανεζες για τους αγροτες, μολδαβιανες για τους κουρασμένους στρατιωτικούς, γρηγορόσημα, επιδόματα, εφαπαξ, κλπ παπανδρείστικα δουλεματα.

ΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ... τέρμα. Για να γινουμε και πάλι ισονομη πολιτεία. Δεν θα τρέχουν οι μακακες για τους βολεμένους.

Και εγω οταν γενηθηκα η μανα μου ΔΕΝ ειχε γάλα να μας δώσει. Εμεις τι ειμαστε... οι μαλάκες της υπόθεσης και οι σημερινοί νεοΕλληνες ΔΕΝ μπορούν να τα αντέξουν?

Φίλε μου σοκαρομαι.

Αν εχεις περασει πεινα, με συγχωρεις, τοτε ειναι που δε θαπρεπε να ευχεσαι ή εστω να ανεχεσαι να περασει η κοινωνια του 2013 το ιδιο...!

Νομιζεις οτι με πεινα θα εχουμε οργανωση κ ισονομία?! :?

1.500.000 ανεργοι πώς θ αντεξουν? Κ αυτοί οι απολυμένοι εκαναν τις ακολασιες? :?:

«450.000 οικογένειες (2.000.000 ανθρωποι) δεν έχουν ούτε ένα άτομο που να εργάζεται», είπε, στον Real fm, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ"

Αν το βλεπεις τοσο οριζοντια και τιμωρητικά, διαφωνω.

ο κοινωνικός εκσυγχρονισμός-μεταρρυθμιση ΔΕΝ γινεται με πεινα. Η πεινα οδηγει στο χαος όπου

1. Και τα δικά σου παιδιά-εγγονια θα φτασουν να μην εχουν γαλα.

ή

2. Θα εισαι στο 5% και το 95% θα πεινάει. Που κ πάλι αυτό ΔΕΝ ειναι αναμόρφωση ειναι σοβιέτ.

@fufutos, εν πολλοις συμφωνω.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 4:16 pm 
Χωρίς σύνδεση

fufutos έγραψε:

Αυτό είναι το δέντρο που έλεγα πιο πάνω. Είναι ο μπας κλας πόλεμος των εξοργισμένων πολιτών. Και με το συμπάθειο. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχουν 1000 Έλληνες που σκέφτονται σαν εσένα και οι υπόλοιποι 10.000.000 σκέφτονται ανάποδα. Ποιός σου λέει ότι δεν είναι το αντίστροφο; Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, εγώ που σκέφτομαι όπως εσύ όσον αφορά το από που ήρθε η καταστροφή και που περιμένω να τελειώσει, πληρώνω μαμησιάτικα από το πρωί μέχρι το βράδυ για βολεμένους. Και στο τέλος, εγώ θα γίνω φτωχός. Και ξέρεις που θα φτάσω αν δεν έχω να χάσω τίποτα και το παιδί μου πεινάει; Ναι. Ακριβώς εκεί...

Θέλω να πω με αυτό, ότι καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και να τασσόμαστε υπέρ της λύσης, αλλά να κοιτάμε και λίγο το μέλλον μας. Το προσωπικό, αν μη τι άλλο. Δεν ξέρω αν ζεις στην Ελλάδα αλλά πιστεύω πως μάλλον θα καταλαβαίνεις ότι όταν πληρώνουμε όλοι τις αμαρτίες των λίγων μάλλον η μπάλλα έχει πάρει κι εσένα. Όπου και να είσαι, ότι και να επαγγέλεσαι. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνεις, όπως φαντάζομαι και από την, ξεφούσκωτη σε σχέση με παλιότερα, τσέπη σου ότι υπάρχει η πιθανότητα η μπάλλα να σε πάρει κι εσένα. Τότε δε θα σε ενοχλεί; Εντάξει, μπορείς να ζήσεις με λιγοστά γιατί έτσι σε μεγάλωσε, δυστυχώς, η μητέρα σου. Αλλά δεν σε εξοργίζει το γεγονός ότι εξαιτίας κάποιων κι ενώ εσύ έχεις δουλέψει να πρέπει να ξαναζήσεις κι εσύ και πιθανότατα τα παιδιά σου τις ίδιες κακουχίες; Εμένα προσωπικά με εξοργίζει. Και όταν μου κόβουν τις δυνατότητες και με στέλνουν με το ζόρι στο εξωτερικό, τότε τρελλαίνομαι. Όχι γιατί θα πρέπει πάλι να ξηλώνομαι από τον τόπο μου. Αλλά γιατί πρέπει να ξηλώνομαι εξαιτίας κάποιον άλλων. Πληρώνω δηλαδή άλλων λάθη. Νταβατζιλίκι δηλαδή.

Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να ξυπνήσω ΜΙΑ μαμημένη μέρα σε αυτή τη χώρα και να έχω μια αντίθετη άποψη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι απευθείας βολεμένος, κομουνιστής, φασίστας, ο ίδιος ο Στάλιν ή ο Χίτλερ και πάει λέγοντας. Αλλά όπως κλασσικά, σε αυτή τη χώρα όλοι κοιτάνε το δέντρο. ΔΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 4:23 pm 
Χωρίς σύνδεση

η κοινωνία μας άντεξε χωρις Σουπερμαρκετ "γιοματα" χροοοοόνια ολόκληρα.
ε! θα αντεξουν και οι ευαίσθητοι κανακάρηδες της νεότερης Ελλάδας,
θα αντέξει και ο επαναστάτης Νικολάκης ... ας ειναι καλά ο παππούς Νασιουτζικ που θα του αφησει ολακερο κτημα να παιζει με τους κουρασμένους συντρόφους...
θα αντέξουν και θα πουν και ενα τραγουδι και τα βολεμένα κοπρόσκυλα που ζουν εις βάρος των άλλων...

Αυτό εχει μεγιστη προτεραιότητα. Τα υπόλοιπα θα τα βάλουμε στην σειρά.
Ακομη και αυτός ο χαβαλές κυριος ΟΑΕΔ πρωτα πρωτα βολεψε την γυναίκα του και την κουνιάδα του. Κρέμασμα επιτόπου. ΔΕΝ βαζουν μυαλό διαφορετικά ορισμένοι σαν και αυτόν.

φουφου
ανοιξε ενα θέμα καπου να συζητάμε τα κοινωνικο-πολιτικά μας... θα τον τρελλάνουμε τον Δαντη.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 4:38 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Σ'αυτην την ενοτητα μην κατεβαζετε τη συζητηση χαμηλα,,,(πεζοδρομιου)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 5:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

@ xanodos,

μιλαμε για γενικευμενη πεινα τωρα που θα ενταθει και που δε θα οδηγησει σε ασφαλες λιμανι αν συνεχιστεί.

Απο κει και περα - μπορει να λαθευω- η οριζοντια εκδικητικότητα πάει σε αλλα πραγματα...... συμφωνεις?

Αυτα δεν "λαικιστικα τσιτατα", ειναι η πραγματικότητα...

Ειμαι υπερ του ευρω κ θεωρω οτι οι ναζιστες και μαχαιροβγαλτες πρεπει να εχουν την ιδια τυχη με ψευτοαριστερους τραμπουκισμούς και νταβάδες.

Χρειαζομαστε Καποδιστρια, ουτε Σταλιν, ουτε Τροτσκι, ουτε Χιτλερ κ ουτε Παπαδοπουλο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 6:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Ψυχραιμια παιδια. Το προγραμμα δεν βγαινει γιαυτο και μετα τις Γερμανικες εκλογές θαχουμε κουρεματα . Αν δεν εχουμε θα βρεθει κατι αλλο. Η θα σκασει το ευρω. Επειδη ομως τα συμφεροντα παγκοσμιως είναι μεγαλα πάνω στο ευρω, δεν νομιζω να ταφησουν να σκασει.

Αν κανουμε μια ανατομια των οσων εχουν πληγει, γιατι αυτο μετραει πολυ, θα δουμε ππως ..οι ΔΥ εχουν υποστει μεγαλες μειωσεις , εχουν για πρωτη φορα φοβο απολυσης και αναγκαστηκαν λιγο λιγο να δουλεψουν..οι αφροκρεμα της μεσσαιας ταξης δλδ οι νεοπλουτοι, εχασαν τα αυγα και τα καλαθια - ενώ η μεσσαια τάξη εχει συρρικνωθει αγρια..ποιοι ειναι ομως στην ΜΤ? Αυτοι που κατα κανονα φοροδιαφευγαν..δλδ ελευθεροι επαγγελματιες και επιστημονικες ομαδες...που ζουσαν σε βαρος ολων!
ταξικα ποιοι εμειναν? οι πλουσιοι και οι εργατες / υπαλληλοι. Οι πρωτοι, εχουν παθει απο Λημαν και μετα μεγαλες απομειωσεις της προσωπικής τους περιουσίας διεθνώς...βεβαια εξω αρχισαν να συνερχονται λογωανοδου των δεικτων στις ΗΠΑ, ενω εδω ειχαν ΕΤΕ, ομολογα και ακινητα..Τους εμεινε μονο η περιουσια εξω. Οι δευτεροι ειναι οι πραγματικα αδικημένοι , οχι όλοι , αλλα οι περισσότεροι.
και αυτοι πρεπει να προστατευτουν με καθε τροπο.
και φυσικα θα αλλαξει η αρχουσα ταξη σε ολη την ευρωπη , οπως συμβαινει σε καθε κριση ή μεγαλη αλλαγή.. τα ιδια εγιναν με τη ελευση Ανδρεα το 81. Νομιζω ο xanodos σαν πιο παλια καραβανα τα θυμαται..

Το οτι η ανεργια εχει παει 1,5 και νομιζω θα υπερβει τα 2 εκ ειναι τραγικο, αλλα τραγικο ηταν και το πως αναπτυσοταν και λειτουργουσε η οικονομια..δυστυχως εδω δεν υπάρχουν μαγικες λυσεις. Βιωνουμε μια καταρρευση καθεστωτος εντος ευρω..για το τι θα γινοταν εκτος, μια ματια σε κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ είναι διαφωτιστική.
Για την ανεργια να πω και το εξεις..οταν βλεπετε την πιο πλουσια αγορά με τις πιο ελαστικες εργασιακες σχεσεις να αποκτα 9,2% ανεργια και να πέφτει 4 χρόνια μετα απο 3,5 τρις τυπωμα στο 7,8%, καταλαβαινετε ποια θαναι τα νούμερα σε μια κλειστή σχετικά οικονομια , μη ανταγωνιστικη, που βιωνει , αναλογικά , μεγαλυτερη κριση.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 7:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

Κύριε Δάντη μία σύντομη ερώτηση από εμένα.
Ο Στουρνάρας έχει δηλώσει κατ επανάληψη ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές θα έρθει νέο κούρεμα. Βέβαια, ακόμα δεν τον ενημέρωσαν οι Γερμανοί για το πόσο βαθύ θα είναι αυτό. Πιστεύεις ότι η αγορά το έχει προεξοφλήσει αυτό?

Για το γενικότερο πλαίσιο της πορεία της χώρας, εγώ γνωρίζω ότι η εντροπία είναι νόμος του Θεού και θα εφαρμόζεται παντού και πάντα. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει πτώση της ισχύος της, πρέπει μια άλλη δύναμη να αναπληρώσει την ισχύ αυτή.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: