XANODOS έγραψε:
φουφου
ανοιξε ενα θέμα καπου να συζητάμε τα κοινωνικο-πολιτικά μας... θα τον τρελλάνουμε τον Δαντη.
Και άδικο δεν έχεις. Να εξηγήσω όμως εδώ ο λόγος που δεν ψάχτηκα για να ανοίξω άλλη συζήτηση ήταν γιατί μου αρέσει να έχω αυτή την αντιπαράθεση με τον Πάνο. Βγαίνουν καλά πράγματα νομίζω. Για παράδειγμα αυτό
Δάντης έγραψε:
Αν κανουμε μια ανατομια των οσων εχουν πληγει, γιατι αυτο μετραει πολυ, θα δουμε ππως ..οι ΔΥ εχουν υποστει μεγαλες μειωσεις , εχουν για πρωτη φορα φοβο απολυσης και αναγκαστηκαν λιγο λιγο να δουλεψουν..οι αφροκρεμα της μεσσαιας ταξης δλδ οι νεοπλουτοι, εχασαν τα αυγα και τα καλαθια - ενώ η μεσσαια τάξη εχει συρρικνωθει αγρια..ποιοι ειναι ομως στην ΜΤ? Αυτοι που κατα κανονα φοροδιαφευγαν..δλδ ελευθεροι επαγγελματιες και επιστημονικες ομαδες...που ζουσαν σε βαρος ολων!
ταξικα ποιοι εμειναν? οι πλουσιοι και οι εργατες / υπαλληλοι. Οι πρωτοι, εχουν παθει απο Λημαν και μετα μεγαλες απομειωσεις της προσωπικής τους περιουσίας διεθνώς...βεβαια εξω αρχισαν να συνερχονται λογωανοδου των δεικτων στις ΗΠΑ, ενω εδω ειχαν ΕΤΕ, ομολογα και ακινητα..Τους εμεινε μονο η περιουσια εξω. Οι δευτεροι ειναι οι πραγματικα αδικημένοι , οχι όλοι , αλλα οι περισσότεροι.
και αυτοι πρεπει να προστατευτουν με καθε τροπο.
και φυσικα θα αλλαξει η αρχουσα ταξη σε ολη την ευρωπη , οπως συμβαινει σε καθε κριση ή μεγαλη αλλαγή.. τα ιδια εγιναν με τη ελευση Ανδρεα το 81. Νομιζω ο xanodos σαν πιο παλια καραβανα τα θυμαται..
Το οτι η ανεργια εχει παει 1,5 και νομιζω θα υπερβει τα 2 εκ ειναι τραγικο, αλλα τραγικο ηταν και το πως αναπτυσοταν και λειτουργουσε η οικονομια..δυστυχως εδω δεν υπάρχουν μαγικες λυσεις. Βιωνουμε μια καταρρευση καθεστωτος εντος ευρω..για το τι θα γινοταν εκτος, μια ματια σε κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ είναι διαφωτιστική.
Για την ανεργια να πω και το εξεις..οταν βλεπετε την πιο πλουσια αγορά με τις πιο ελαστικες εργασιακες σχεσεις να αποκτα 9,2% ανεργια και να πέφτει 4 χρόνια μετα απο 3,5 τρις τυπωμα στο 7,8%, καταλαβαινετε ποια θαναι τα νούμερα σε μια κλειστή σχετικά οικονομια , μη ανταγωνιστικη, που βιωνει , αναλογικά , μεγαλυτερη κριση.
Νομίζω ότι είναι το ρεζουμέ όλης της κουβέντας που έχουμε εδώ και 2 εβδομάδες. Και νομίζω ότι το να το εκφράζω εγώ, μπορεί να είναι μια γενικολογία και να σκοτωθούμε, αλλά αν το εκφράζει ο Πάνος είναι επίσημα λόγια από στόμα ανθρώπου που καταλαβαίνει τα οικονομολογικά από επιστημονικής απόψεως.
Πάντως αν υπάρχει θέμα με το ότι εδώ ο τίτλος είναι market talk θα το πάω στην άλλη ενότητα για να μην υπάρχει θέμα.