neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 9:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

K.Δαντη,καλησπερα!

Μια ερωτηση που με βασανιζει απο την πρωτη ημερα της κρισης,,,

Μηπως ολα αυτα που συμβαινουν διεθνως,,,δεν μιλαω για τη χωρα μας εδω συμβαινει το κατι αλλο,,,
Βρισκεται Πισω απο αυτην την υποθεση το $ με το euro,,,δλδ απειλη να χασει την προτοκαθεδρια το $ ως
επισημο αποθεματικο νομισμα αναντι του euro(αντικατασταθει),,,καταλαβαινετε τοτε ποια θα ειναι η θεση της Αμερικης...

Απλα κανω μια σκεψη..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 11:29 pm 
Χωρίς σύνδεση

XANODOS έγραψε:
φουφου
ανοιξε ενα θέμα καπου να συζητάμε τα κοινωνικο-πολιτικά μας... θα τον τρελλάνουμε τον Δαντη.

Και άδικο δεν έχεις. Να εξηγήσω όμως εδώ ο λόγος που δεν ψάχτηκα για να ανοίξω άλλη συζήτηση ήταν γιατί μου αρέσει να έχω αυτή την αντιπαράθεση με τον Πάνο. Βγαίνουν καλά πράγματα νομίζω. Για παράδειγμα αυτό

Δάντης έγραψε:
Αν κανουμε μια ανατομια των οσων εχουν πληγει, γιατι αυτο μετραει πολυ, θα δουμε ππως ..οι ΔΥ εχουν υποστει μεγαλες μειωσεις , εχουν για πρωτη φορα φοβο απολυσης και αναγκαστηκαν λιγο λιγο να δουλεψουν..οι αφροκρεμα της μεσσαιας ταξης δλδ οι νεοπλουτοι, εχασαν τα αυγα και τα καλαθια - ενώ η μεσσαια τάξη εχει συρρικνωθει αγρια..ποιοι ειναι ομως στην ΜΤ? Αυτοι που κατα κανονα φοροδιαφευγαν..δλδ ελευθεροι επαγγελματιες και επιστημονικες ομαδες...που ζουσαν σε βαρος ολων!
ταξικα ποιοι εμειναν? οι πλουσιοι και οι εργατες / υπαλληλοι. Οι πρωτοι, εχουν παθει απο Λημαν και μετα μεγαλες απομειωσεις της προσωπικής τους περιουσίας διεθνώς...βεβαια εξω αρχισαν να συνερχονται λογωανοδου των δεικτων στις ΗΠΑ, ενω εδω ειχαν ΕΤΕ, ομολογα και ακινητα..Τους εμεινε μονο η περιουσια εξω. Οι δευτεροι ειναι οι πραγματικα αδικημένοι , οχι όλοι , αλλα οι περισσότεροι.
και αυτοι πρεπει να προστατευτουν με καθε τροπο.
και φυσικα θα αλλαξει η αρχουσα ταξη σε ολη την ευρωπη , οπως συμβαινει σε καθε κριση ή μεγαλη αλλαγή.. τα ιδια εγιναν με τη ελευση Ανδρεα το 81. Νομιζω ο xanodos σαν πιο παλια καραβανα τα θυμαται..

Το οτι η ανεργια εχει παει 1,5 και νομιζω θα υπερβει τα 2 εκ ειναι τραγικο, αλλα τραγικο ηταν και το πως αναπτυσοταν και λειτουργουσε η οικονομια..δυστυχως εδω δεν υπάρχουν μαγικες λυσεις. Βιωνουμε μια καταρρευση καθεστωτος εντος ευρω..για το τι θα γινοταν εκτος, μια ματια σε κρατη του πρωην ανατολικου μπλοκ είναι διαφωτιστική.
Για την ανεργια να πω και το εξεις..οταν βλεπετε την πιο πλουσια αγορά με τις πιο ελαστικες εργασιακες σχεσεις να αποκτα 9,2% ανεργια και να πέφτει 4 χρόνια μετα απο 3,5 τρις τυπωμα στο 7,8%, καταλαβαινετε ποια θαναι τα νούμερα σε μια κλειστή σχετικά οικονομια , μη ανταγωνιστικη, που βιωνει , αναλογικά , μεγαλυτερη κριση.

Νομίζω ότι είναι το ρεζουμέ όλης της κουβέντας που έχουμε εδώ και 2 εβδομάδες. Και νομίζω ότι το να το εκφράζω εγώ, μπορεί να είναι μια γενικολογία και να σκοτωθούμε, αλλά αν το εκφράζει ο Πάνος είναι επίσημα λόγια από στόμα ανθρώπου που καταλαβαίνει τα οικονομολογικά από επιστημονικής απόψεως.

Πάντως αν υπάρχει θέμα με το ότι εδώ ο τίτλος είναι market talk θα το πάω στην άλλη ενότητα για να μην υπάρχει θέμα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 23, 2013 6:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

φουφου
οπως καθε τι εχει τα θετικά του εχει και τα αρνητικά του... και οσο μας ανεχεται και ο Δαντης οκ, τον Σωκρατικό θα τον φέρουμε βόλτα χωρίς... κόνιο.

metal
μην απαγοητευεσε και προπαντων αναζητησε κατι μονος σου.
Μακρια απο πολιτικους και πολιτικά κόμματα. Αυτά "τρωνε" τους ανθρώπους.

Η αλληλεγγυη, που πολλες φορές ανέφερε ο Δαντης θα ειναι το κλειδί να κρατηθεί ο κοινωνικός ιστός αυτο το δυσκολο διάστημα... και πρεπει να κρατηθεί.
Προπαντων τωρα που εχουμε ακομη παραγωγή και Σ/Μ γεματα. ΠΡΕΠΕΙ.

ΔΕΝ ειμαστε ξεβράκωτοι οπως το '40-50.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 23, 2013 8:51 pm 
Χωρίς σύνδεση

XANODOS έγραψε:
φουφου
οπως καθε τι εχει τα θετικά του εχει και τα αρνητικά του... και οσο μας ανεχεται και ο Δαντης οκ, τον Σωκρατικό θα τον φέρουμε βόλτα χωρίς... κόνιο.

metal
μην απαγοητευεσε και προπαντων αναζητησε κατι μονος σου.
Μακρια απο πολιτικους και πολιτικά κόμματα. Αυτά "τρωνε" τους ανθρώπους.

Η αλληλεγγυη, που πολλες φορές ανέφερε ο Δαντης θα ειναι το κλειδί να κρατηθεί ο κοινωνικός ιστός αυτο το δυσκολο διάστημα... και πρεπει να κρατηθεί.
Προπαντων τωρα που εχουμε ακομη παραγωγή και Σ/Μ γεματα. ΠΡΕΠΕΙ.

ΔΕΝ ειμαστε ξεβράκωτοι οπως το '40-50.

Φιλε Xanodos ,

Η ανεργια με πηρε ξωφαλτσα για 2 μηνες μονο κ πάλι καλά εδω που φτασαμε.

Στη συντομη...θητεια..στον ΟΑΕΔ κ ΙΚΑ βλεπεις πολίτες νεους, γερους, με παιδιά ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ και ΖΟΜΠΙ. Τα θυμαμαι κ ποναει το στομαχι μου. Πληρωνουν την κατασταση ανισα και ασσυμετρα και αστοχα. Αυτο ΔΕΝ ειναι αναμόρφωση.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν αρκεί να ξερεις τί θελεις να κανεις (κρατος-τρόικα) πρεπει να ξερεις και πώς να το κανεις ή/και να διορθώνεις.

Αλλιώς (όπως τώρα) θα κάνεις μια μη βιώσιμη καταστροφή χωρίς πολίτες και θα αποτυχεις με γενικευμενη πεινα,αναρχία, βία και κυρίως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ.

Από κόμματα συμφωνώ, με ολες τις διαπιστωσεις συμφωνω.

Επειδή ομως καπως πρεπει να διοικηθει ενα κρατος για μενα υπάρχει ο μονοδρομος του Καποδιστρια αλλιώς θα παιξουν οι ανεγκεφαλοι την κοινωνία απ τα άκρα κ τότε το metal θα ηχεί σαν νανούρισμα...Η κοινωνική εμπειρια αυτο εχει δειξει.

Αν ζεις στην Αθήνα και κυκλοφορείς κ παρατηρείς, μεχρι στιγμής υπάρχει μή βιώσιμη καταστροφή.

Να δεχθω την καταστροφή ως ιστορικό κύκλο.Το θεμα ειναι απ αυτη να γινει λίπασμα και προς το παρόν γίνεται στάχτη.

Τεσπα, ειμαι τυχερος (σοβαρολογώ) που μπορω να πιω 2 ποτά έξω απόψε..!

Χαιρετώ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 24, 2013 6:42 pm 
Χωρίς σύνδεση

metal

ο λαός μας εχει βγάλει πάμπολα...
π.χ.
Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε…

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 01, 2013 10:56 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

H wall st.δεν καταλαβαινει τιποτα,ουτε απο περικοπες ουτε δημοσιονομικο γκρεμο,,,προχωρα σε νεα ιστορικα για το 2013!!!
Εμεις οτι και να γραψουμε ειναι πολυ λιγο,,,

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 02, 2013 4:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

XarisPall!
Διαβασα την ερωτηση σου προς στον κυριο Δαντη σχετικα με US Dollar versus Euro.
Δες αν θελεις αυτο το βιντεακι απο το youtube http://www.youtube.com/watch?v=Js7FC_qGt3w
αν και κατι μου λεει οτι εισαι ψαγμενος σαν ανθρωπος και οτι πολυ πιθανων να το εχεις δει.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 02, 2013 9:14 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

agrotikon έγραψε:
XarisPall!
Διαβασα την ερωτηση σου προς στον κυριο Δαντη σχετικα με US Dollar versus Euro.
Δες αν θελεις αυτο το βιντεακι απο το youtube http://www.youtube.com/watch?v=Js7FC_qGt3w
αν και κατι μου λεει οτι εισαι ψαγμενος σαν ανθρωπος και οτι πολυ πιθανων να το εχεις δει.

Oχι δεν το ειχα δει το βιντεακι ,ευχαριστω που μου εδωσες την αφορμη για ενα σχολιο!

Μεσα απο την ενοτητα του κ.Δαντη εχω γραψει πολλα για τα χρηματιστηρια για το dollar Euro κλπ,,,
Οχι δεν ειμαι ειδικος ουτε και προφητης,αλλα ατομο με βαθια σκεψη και ανησυχια,δεν μενω στο χθες αλλα στο αυριο που ερχεται,,,
Και δυστυχως το αυριο δεν θα εχει καμια σχεση με το χθες(θα ειναι επωδυνο) μακαρι να κανω ΛΑΘΟΣ!

Δεν γραφω κατι παραπανω διοτι εδω με μεγαλη ευκολια (ασυλογιστα)σε αναθεματιζουν..

Καλο Σ/Κ!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 02, 2013 10:46 pm 
Χωρίς σύνδεση

XANODOS έγραψε:
φουφου
...τον Σωκρατικό θα τον φέρουμε βόλτα χωρίς... κόνιο.

Ευτυχώς που υπήρξε ο Σωκράτης και ήπιε το κόνιο για όλους μας. Αλλιώς δοθήσης της ευκαιρίας, δεδομένων των ιδεών, θα ακολουθούσαν κάποιοι τον εύκολο δρόμο. Ακόμη και το βιτριόλι.

@Δάντης
Έχω μια απορία. Έχω πληρώσει και συνεχίζω να πληρώνω, ως πολίτης αυτής της χώρας, ένα κάρο λεφτά για να σωθούν οι τράπεζες. Τράπεζες οι οποίες καταστράφηκαν σίγουρα από πολιτικές δεκαετιών, από λάθη μανατζερίστικα, μη αποπληρωμένα δάνεια κλπ κλπ κλπ, μην κάθομαι και γράφω ιστορία, δεν είμαι ούτε ο Ηρόδοτος. Μπορώ να θεωρηθώ πιστωτής της τράπεζας εφόσον η τράπεζα σώζεται με δικά μου χρήματα; Και αν μπορώ να θεωρηθώ πιστωτής της, τότε δεν θα έπρεπε να κάνω ότι έκαναν οι ομολογιούχοι στην Αργεντινή και στη Ρωσία που, τώρα που πηγάινουν τα πράγματα "καλά", ζήτησαν να αποπληρωθούν;

Υ.Γ. Είναι σοβαρότατη η ερώτηση. Και την υποβάλλω εν όψει των καταστάσεων που δημιουργούνται με τις ΑΜΚ. Και φυσικά δεν είναι επικεντρωμένη στον κάθε πολίτη. Από εκεί την ξεκινάω, αλλά όπως καταλαβαίνεις αν υπάρχει τέτοιο "κενό" τότε οι ΑΜΚ θα ήταν πολύ "προσοδοφοες" τη στιγμή που δηλώνεται ότι η πραγματική αποτίμηση της ΕΤΕ είναι 2,5 δις ή καλύτερα ότι στα 2,5 δις είναι και υπερτιμημένη. Αν δεν έγινε κατανοήτή η σκέψη μου, θα διευκρινήσω...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 03, 2013 1:18 pm 
Χωρίς σύνδεση

fufuto στην ουσία ζητάς κρατικοποίηση των τραπεζών..

υποτίθεται ότι με το σχέδιο ανακεφαλοποίησης, οι τράπεζες θα επιστρέψουν τα λεφτά στο ΤΧΣ δλδ στο κράτος.. αν δεν τα καταφέρουν, θα κρατικοποιηθούν και θα αποζημιωθείς.. αν τα καταφέρουν, πάλι θα έχεις αποζημιωθεί..

υγ.. έτσι κι αλλιώς, ο τσιπροκαμμένος, που οσονούπω έρχεται, μπορεί να τις κρατικοποήσει μια ώρα αρχύτερα..

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: