verdadeiro έγραψε:
Το θεωρούν θέμα ύψιστης σημασίας για την ιδιωτική τους συνέχεια και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Οι Έλληνες τραπεζίτες επιμένουν στην κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ομίλων μέσω δύο ΑΜΚ και προσπαθούν να πείσουν την Τρόικα με ισχυρά επιχειρήματα. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών από την πλευρά τους δείχνουν να κατανοούν... τα αυτονόητα, όμως δεν έχουν ανάψει ακόμη το πράσινο φως για αλλαγές στο αρχικό σχέδιο.
Υψηλόβαθμα στελέχη συστημικών τραπεζών έχουν αναλάβει ρόλο “διαπραγματευτή”, εξαντλώντας μέχρι και την τελευταία πιθανότητα διαφοροποίησης των όρων της ανακεφαλαιοποίησης – σε όποιο βαθμό και αν αυτή υφίσταται. Η ανταπόκριση της Τρόικας είναι θετική στα λόγια και αναζητείται η φόρμουλα που θα μπορεί να γίνει και στην πράξη.
“Δεν ζητάμε παράταση λόγω χρονικού περιορισμού. Ζητάμε να γίνουν δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, μία για το 90%, την οποία θα καλύψει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μία για το 10% που θα γίνει μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, με την τιμή να καθορίζεται από την αγορά”, εξηγεί αρμόδιο στέλεχος.
“Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους επενδυτές να βάλουν λεφτά την ώρα που έχουμε αρνητική καθαρή θέση”, προσθέτει ο ίδιος.
capital..
Μαλιστα....
Αν υπαρξει τετοιο θεμα οντως εχει δικιο ο φιλος sundance ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει ξεκινησει ακομα!!
Εννοω αν γινουν ΔΥΟ ξεχωριστες αυξησεις η πρωτη για το 90% αλλα χωρις ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ μετοχη να πεφτει στο ταμπλο και η αλλη αργοτερα ...τοτε οντως αλλαζουν ΟΛΑ οσα ξεραμε
Αν και αυτα που ξερουμε ειναι απολυτως θολα...
Οσο και να μην θελω να μιλω για Τραπεζες[ενεχουν πολυ μικρο μερος ποσοστιαια στο χαρτοφυλακιο μου]
αναγκαστικα αυτες καθοροζουν την γενικοτερη ψυχολογια ταση...ειδατε ακομα και χτες που διακινηθηκαν τα πολλα κομματια
Ειδαμε τον DOW σε διαδοχικα υψηλα ολων των εποχων!!![ειδατε τι κανει το κοψιμο χρηματος??]
και εμας στην μιζερια μας γενικοτερα[εννοω και τα καλα μερισματουχα που δεν τα καταφεραν ]
και διορθωσαν ατσαλα ,αποκλειστικα για τις ανησυχιες των τραπεζικων αυξησεων..
Για να δουμε τι θα δουμε τελικα....ειμαι πολυ περιεργος...
τετοια αναμονη διχρονη πια και να δουμε που θα παει , δεν εχω ξαναζησει χρηματιστηριακα
εαν πραγματι αυτό συμβεί, η λογική λεει... θα υπάρξει εκκροή εκ των ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ-ΜΥΤΙΛ κλπ (κατι που διαφαινετε) και θα οδευσει προς το τραπεζικό και θα υπάρξει και απ έξω φρέσκο χρημα...
θετικά σημάδια...