neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 12:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

@verda: Εχω μία απορία συγκεκριμένα με το ποστ σου, οι μετοχες που αγοραζεις οι καινουριες μεσω warrant εξαρτωνται και απο την τιμη του warrant?
Δηλαδη, εχουμε Τελικη_Τιμη_Μετοχης = Τιμη_Αρχικη+(τιμη_warrant/αριθμο_μετοχων)?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 12:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

thestat έγραψε:
@verda: Εχω μία απορία συγκεκριμένα με το ποστ σου, οι μετοχες που αγοραζεις οι καινουριες μεσω warrant εξαρτωνται και απο την τιμη του warrant?
Δηλαδη, εχουμε Τελικη_Τιμη_Μετοχης = Τιμη_Αρχικη+(τιμη_warrant/αριθμο_μετοχων)?

Ακριβως φιλε μου..
Αν θεωρητικα η εξασκηση ηταν αυριο ,οσοι αγορασαν γουαραντ ΕΤΕ στα 1.26 η καθε μια θα τους στοιχιζε 4.56

Δηλ για να το κανω λιανια ..καποιοι πληρωνουν 1.26 για να εχουν δικσιωμα να ψωνισουν8.3 νεες μετοχες ΕΤΕ στα 4.56 στις 26 Δεκεμβρη ,οταν εξι μηνες νωριτερα στα 4.29 δεν μπηκαν!!!!μαλιστα....ολο αυτο οχι για να αγορασουν ΕΤΕ βεβσια τον δεκεμβρη ,αλλα για να βρουν κοροιδα να τους τα δωσουν παραπανω,πριν την εξασκηση

Δεν ισχυει για τους παλιους μετοχους βεβαια που διαθετουν δωρεαν γουαραντς κσι θα τους στοιχιζε το 4.37 το κανονικο ..εννοω 4.29 συν τον ανατοκισμο,τον εξαμηνο

Το πλεονεκτημα των γουαραντς ομως ειναι οτι εμπεριεχουν μελλοντικη προσδοκια,για αυτο κσι το σχετικο premioum

Αν ας πουμε η τιμη γραψει απο 4.70 και πανω για καθε δεκα σεντ που ανεβσινει η τιμη ταμπλο ,αυτο θα ανεβαινει πολλσπλασια λογω αριθμου νεων ,πουχεις δικαιωμα

Για αυτο γινεται κσι δικαιως αντικειμενο κερδοσκοπιας τωρα..

Βεβαια σε οσους εχουν ΔΙΑΒΑΣΕΙ σπο πλευρας ΤΧΣ τι ισχυει για αυτα..
.ειμαι βεβαιος ελαχιστοι τοχουν κανει...κρυβουν μια μεγαλη παγιδα

Απο την σλλη αν μειωσουν τιμες εξασκησης τα γουαραντς μπορει να δωσουν
οντως αστρονομικες αποδοσεις...διαλεξτε και παρτε

Π.ς.
Ξερει καποιος ποια ειναι η παγιδα???

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 3:38 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα ,Κατ αρχήν τα warrants είναι κερδοσκοπικά συμφωνώ ,αλλά και εγώ είμαι επίσης κερδοσκόπος !επισης εκτός από την πραγματική αξία ,έχουν και ένα time value σαν τα παράγωγα .οντως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον (και αυτή είναι η μαγεία των αγορών),και όλοι πονταρουμε σε ένα σενάριο ,θετικό η αρνητικό .οντως τώρα δεν αξίζει το ΕΤΕΤΠ , αλλά ρωτάω αφού δεν ξέρω,πως πέτυχε η ΑΜΚ της ΕΤΕ (και χωρίς ανάδοχο )αφού η τιμή στην σποτ ήταν χαμηλότερη απο την τιμή της ΑΜΚ ;και μην μου πέις ότι ο ΣΑΜ έβαλε τους εφοπλιστές να μπουν Με το ζόρι ,διότι αυτοί δεν μπαίνουν με το ζόρι ούτε σε ασανσέρ ,πόσο μάλλον σε ΑΜΚ που πρέπει να βάλουν και φράγκα ! Και επειδή τα πράγματα στις αγορές δεν έχουν μπούσουλα αλλιώς θα ήταν όλοι πλούσιοι, ρωτάω επίσης , πως τα πηγές στις περασμένες ΑΜΚ των τραπεζών ;(που τόσο καιρό περιμένεις και που πάντα έκανες ένα καλό trade)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 3:55 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Το time value σημαντικο ναι...
Και αυτο ειναι που δινει γοητεια κερδοσκοπικη..στα warrands

Καποιες ενστασεις σε σχεση με το Κεφαλαιο του ΤΧΣ ...

που μιλα για αναγκαστικη ασκηση warrands ,
σε πρωτη προτεραιοτητα για τους κατοχους τους ,
σε περιπτωςη που χρειαςτει πριν το 30 μηνο
ηθελα να θεσω ..
.αλλα οκ φανταζομαι το ξερεις φιλε...

Αλλωστε ενας ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ που ξερει απλα αριθμητικη
θα ΗΞΕΡΕ οτι τον Αυγουστο αντι για γουαραντ Πειραιως στα 0.89 η ΕΤΕ στα 1.14
θα επρεπε να προτιμησει τις μετοχες στην σποτ ΤΟΤΕ στα 1.10 και 2.79 αντιστοιχα!! ;)

Καλη τυχη..καλα κερδη

Π,ς.

Και στα παρελθοντα trades και τωρα ,τα παω παραπανω απο καλα..

Απο τους ελαχιστους που ο Στρατηγος ..με εβγαλε σε καλα κερδη ,
αντιθετα απο τους πονηρους traders πριν την αυξηση του..´
που την ψωνιζαν στα 3 και 4 και 5 ευρω να πιασουν την ...διορθωση ...χα χα

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον :D παντως..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 4:07 pm 
Χωρίς σύνδεση

Verda την παγίδα μην έχουμε εμφράγματα :twisted:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 4:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Πως λειτουργεί η «άτακτη» άσκηση των warrants

Η πράξη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προβλέπει ότι το ΤΧΣ είναι υποχρεωμένο να διατηρήσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στα warrants για 3 χρόνια (36 μήνες) από την έκδοσή τους. Μετά την λήξη της παραπάνω περιόδου και έως την τελική ημερομηνία άσκησης των warrants (54 μήνες από την ημέρα έκδοσής τους) το Ταμείο μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να μεταβιβάζει τις μετοχές που αντιστοιχούν στα warrants που δεν έχουν εξασκηθεί.

Πρόκειται για την επονομαζόμενη «άτακτη» άσκηση δικαιωμάτων ή τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου», όπως τον αποκαλούσαν τραπεζίτες, όταν βρισκόταν σε διαπραγμάτευση το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης. Τώρα τα hedge funds αλλά και μέρος της αγοράς ζητά να δοθεί άμεσα η δυνατότητα «άτακτης» άσκησης των warrants και όχι μετά από 30 μήνες.
Με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση, η άτακτη άσκηση των warrants δουλεύει ως εξής:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχοντας προφανώς ενδείξεις αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, γνωστοποιεί στους κατόχους warrants , την πρόθεση του να πωλήσει τις συγκεκριμένο αριθμό τραπεζικών μετοχών. Και τους καλεί, ως έχοντες πρώτο δικαίωμα προτίμησης, να εξασκήσουν τα warrants.

Η ειδοποίηση πρέπει να γίνεται 30 ημερολογιακές ημέρες πριν την πώληση και οι κάτοχοι των warrants έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ανά μετοχή ίση με την κατώτερη μεταξύ α) της τιμής εξάσκησης και β) της μέσης χρηματιστηριακής τιμής των 50 συνεδριάσεων που προηγούνται της ημερομηνίας γνωστοποίησης.

Οι κάτοχοι των warrants έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα αγοράς για τις τυχόν λοιπές μετοχές που δικαιούνται κατά παρέκκλιση των χρονικών περιορισμών και έτσι να ολοκληρωθεί ταχύτερα η
ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

Διαβασε τα φιλε profit

Δεν λεω οτι θα συμβει...ειμαι κατοχος και τραπεζικων μετοχων και γουαραντς αυτην την ωρα...απλα ΞΕΡΩ αριθμητικη

Και μου αρεσει να επισημαινω ολα τα ενδεχομενα...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 4:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

verdadeiro έγραψε:
Πως λειτουργεί η «άτακτη» άσκηση των warrants

Η πράξη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προβλέπει ότι το ΤΧΣ είναι υποχρεωμένο να διατηρήσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στα warrants για 3 χρόνια (36 μήνες) από την έκδοσή τους. Μετά την λήξη της παραπάνω περιόδου και έως την τελική ημερομηνία άσκησης των warrants (54 μήνες από την ημέρα έκδοσής τους) το Ταμείο μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να μεταβιβάζει τις μετοχές που αντιστοιχούν στα warrants που δεν έχουν εξασκηθεί.

Πρόκειται για την επονομαζόμενη «άτακτη» άσκηση δικαιωμάτων ή τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου», όπως τον αποκαλούσαν τραπεζίτες, όταν βρισκόταν σε διαπραγμάτευση το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης. Τώρα τα hedge funds αλλά και μέρος της αγοράς ζητά να δοθεί άμεσα η δυνατότητα «άτακτης» άσκησης των warrants και όχι μετά από 30 μήνες.
Με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση, η άτακτη άσκηση των warrants δουλεύει ως εξής:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχοντας προφανώς ενδείξεις αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, γνωστοποιεί στους κατόχους warrants , την πρόθεση του να πωλήσει τις συγκεκριμένο αριθμό τραπεζικών μετοχών. Και τους καλεί, ως έχοντες πρώτο δικαίωμα προτίμησης, να εξασκήσουν τα warrants.

Η ειδοποίηση πρέπει να γίνεται 30 ημερολογιακές ημέρες πριν την πώληση και οι κάτοχοι των warrants έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ανά μετοχή ίση με την κατώτερη μεταξύ α) της τιμής εξάσκησης και β) της μέσης χρηματιστηριακής τιμής των 50 συνεδριάσεων που προηγούνται της ημερομηνίας γνωστοποίησης.

Οι κάτοχοι των warrants έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα αγοράς για τις τυχόν λοιπές μετοχές που δικαιούνται κατά παρέκκλιση των χρονικών περιορισμών και έτσι να ολοκληρωθεί ταχύτερα η
ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

Διαβασε τα φιλε profit

Δεν λεω οτι θα συμβει...ειμαι κατοχος και τραπεζικων μετοχων και γουαραντς αυτην την ωρα...απλα ΞΕΡΩ αριθμητικη

Και μου αρεσει να επισημαινω ολα τα ενδεχομενα...

ωχ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 6:50 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Να αλλάξουν οι όροι των warrants ενάντια στα συμφέροντα των μετόχων είναι αδύνατον, γιατί νομικές εμπλοκές θα το καθυστερήσουν πέραν της περιόδου της λήξεως τους.

Αυτό που συζητείται ευρέως είναι να χρυσώσουν περισσότερο τους όρους με το θέμα της αναλογικότητας σε περίπτωση που ευνοηθεί η ΕΥΡΩΒ.

Προσωπικά δεν θεώρησα ποτέ το δικαίωμα του Ταμείου να κλείσει τον κύκλο των warrants στα τρία χρόνια αρνητικό στοιχείο, γιατί πέραν του γεγονότος ότι ως trader θα έχω μπει και βγει αμέτρητες φορές, αλλά δίνοντας το δικαίωμα πρώτης άρνησης στους κατόχους, σημαίνει ότι το Ταμείο θα τρέχει να κάνει μια καλή συμφωνία που θα ωφεληθούν οι μέτοχοι, αλλά και το σπουδαιότερο, αυτό θα γίνει όταν η αποτιμήσεις των μετοχών θα είναι στον ουρανό και των warrants στη στρατόσφαιρα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 7:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

gem2004 έγραψε:
Να αλλάξουν οι όροι των warrants ενάντια στα συμφέροντα των μετόχων είναι αδύνατον, γιατί νομικές εμπλοκές θα το καθυστερήσουν πέραν της περιόδου της λήξεως τους.

Αυτό που συζητείται ευρέως είναι να χρυσώσουν περισσότερο τους όρους με το θέμα της αναλογικότητας σε περίπτωση που ευνοηθεί η ΕΥΡΩΒ.

Προσωπικά δεν θεώρησα ποτέ το δικαίωμα του Ταμείου να κλείσει τον κύκλο των warrants στα τρία χρόνια αρνητικό στοιχείο, γιατί πέραν του γεγονότος ότι ως trader θα έχω μπει και βγει αμέτρητες φορές, αλλά δίνοντας το δικαίωμα πρώτης άρνησης στους κατόχους, σημαίνει ότι το Ταμείο θα τρέχει να κάνει μια καλή συμφωνία που θα ωφεληθούν οι μέτοχοι, αλλά και το σπουδαιότερο, αυτό θα γίνει όταν η αποτιμήσεις των μετοχών θα είναι στον ουρανό και των warrants στη στρατόσφαιρα.

Δεν αλλαζει κανενας ορος φιλε μου..

Απολυτως κανενας..

Ειναι δικαιωμα του ΤΧΣ αν διαπιστωσει οτι η Τραπεζα χρειαζεται περισσοτερα χρηματα
Μετα απο εκθεςη Blackorock για παραδειγμα,
να ζητησει ατακτη ασκηση των γουαραντς ...
ετσι οπως τογραψε το eurotoday χτες
αλλως να πωλησει στην Αγορα μετοχες,δινοντας 30 μερες notice στους κατοχους warrand να τις αγορασουν αυτοι αν θελουν...

Ειναι στο αρχικο κειμενο για τα γουαραντς ..αν θελεις να ψαξω να το βρω..

Π.ς.
Αυτο που περιγραφεις βεβαια θαταν το ιδανικο!!

Το περιμενουν αλλωστε σχεδον ΟΛΟΙ

Αυτο το τελετευταιο εχει αρχισει να με ανησυχει..

Μακαρι βεβαια...ναχω αδικο..και οι ανησυχιες μου ναναι υπερβολικες

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 10:07 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλησπερα παιδες... τελος ιουνη ψωνισα ετε 2,25 σκεπτομενος οτι για να εχει καποια στοιχειωδη αξια το τιπι εγω θα διπλωσω χαλαρα.. συμφωνω με τον verda στο θεμα τιπι οπως και στο οτι δε ξερουμε τι μας ξημερωνει εδω περα κανουν οτι γουσταρουνε κ λογαριασμο δε δινουνε.. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση στο φιλο gem.. τα τιπι σαν παραγωγα αν μπορει να μηδενισουν κ τι συνεπειες θα εχει αυτο στη σποτ ? ευχαριστω κ καλη συνεχεια παιδες...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: