boom έγραψε:
Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς που και πότε και όποιο παράδειγμα να σου δώσω μάλλον θα είναι ατυχές.Για μένα έχει ξεκινήσει.Τα πράματα είναι απλά,όπως είπε και Roubini, Stocks Have Risen Too Much, Too Soon, Too Fast.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η ΕΤΕ δεν είναι όλο το χρηματιστήριο. Και το ΧΑΑ για να συνεχίσει να ανεβαίνει πρέπει και άλλα χαρτιά να πάρουν "φόρα".
Πάνω σε αυτό που λέει ο Roubini δεν έχει άδικο, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι και οι μετοχές έπεσαν απότομα, πολύ πιο απότομα από ότι ανεβαίνουν. Είναι δικαιολογημένη αυτή η πτώση; Πολλοί συγκρίνουν την σημερινή κρίση με την κρίση το 1929. Αν δούμε τα νούμερα της κάθε κρίσης και λάβουμε υπ' όψιν μας και την δομή της κοινωνίας εκείνης της εποχής, σήμερα μιλάμε για μία μίνι κρίση, εγώ θα το έλεγα "διόρθωση" της τρέχουσας οικονομικής ανάπτυξης. Εκείνη την εποχή η ανεργία ήταν πολλαπλάσια της σημερινής. Ξεπερασε το 25%.
Έχοντας όλα αυτά υπ' όψιν και διαβάζοντας αυτό το άρθρο
http://www.etfguide.com/research/222/8/Allow-Me-to-Introduce:-The-Biggest-Sucker-Rally-Since-The-Great-Depression/ μου μοιάζει περισσότερο σαν ρεαλιστικό σενάριο παρά σαν ουτοπία, κάποιοι να περιμένουν την διόρθωση να έρθει αργότερα, που αναπόφευκτα θα έρθει.