23/12/2013
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.
Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν.3556/2007
Η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. ανακοινώνει με βάση το Ν.3556/2007 και τον ν. 3606/2007 ότι o Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Καρανάσιος την ενημέρωσε ότι στις 23/12/2013 προέβη σε πώληση 4.000 κοινών ονομαστικών μετοχών ΕΧΑΕ, συνολικής αξίας 29.280 ευρώ
http://www.ase.gr/content/gr/announceme ... _id=17503123/12/2013
ΟΤΕ Α.Ε.
Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2013 – Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 [άρθρο 3, παρ. 1 (ιστ), (ββ), και άρθρο 21)], την Απόφαση 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005 και την Απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει ότι του γνωστοποιήθηκαν την 23.12.2013 οι κάτωθι πωλήσεις μετοχών του ως εξής:
O κ. Αρβανιτίδης Γεώργιος, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας, πώλησε, στις 20/12/2013, 9.000 μετοχές της ΟΤΕ Α.Ε. συνολικής αξίας €83.477,08 και ο κ. Φουσιάνης Νικόλαος, Προϊστάμενος Τμήματος της COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ πώλησε, στις 19/12/2013, 2.000 μετοχές της ΟΤΕ Α.Ε. συνολικής αξίας €19.000.
http://www.ase.gr/content/gr/announceme ... _id=17502723/12/2013
ΟΤΕ Α.Ε.
Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2013 – Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 [άρθρο 3, παρ. 1 (ιστ), (ββ), και άρθρο 21)], την Απόφαση 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005 και την Απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει ότι:
Σύμφωνα με τις από 23/12/2013 γνωστοποιήσεις συναλλαγών της, η κα Έλενα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, προέβη στις 19/12/2013 σε πώληση 4.500 μετοχών της ΟΤΕ Α.Ε. συνολικής αξίας €42.660 και στις 20/12/2013 σε αγορά 4.300 μετοχών της ΟΤΕ Α.Ε. συνολικής αξίας €40.210,65.
http://www.ase.gr/content/gr/announceme ... _id=175015Δημοσιεύθηκε: 10:06 - 23/12/13
Eurobank: Καμία συζήτηση για τιμή διάθεσης μετοχών ΑΜΚ
Ενόψει της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 9 με 20 Δεκεμβρίου 2013, παρουσίαση της Τράπεζας, σε αναλυτές, εκπροσώπους τραπεζών και σε θεσμικούς επενδυτές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σε απάντηση του από 20 Δεκεμβρίου 2013 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (Τράπεζα) ανακοίνωσε τα εξής:
«Κατόπιν της από 14/11/2013 ανακοίνωσής της, η Τράπεζα, από κοινού με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, προετοιμάζεται για την υλοποίηση της ανακοινωθείσας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Όπως σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση, το τελικό ποσό της αύξησης θα καθοριστεί από την Eurobank και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο οι οποίες αξιολογούνται, επί του παρόντος, από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο πλαίσιο αυτό ουδεμία συζήτηση έχει υπάρξει σχετικά με την διαμόρφωση της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών.
Ενόψει της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 9 με 20 Δεκεμβρίου 2013, παρουσίαση της Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των ενοποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου 2013 του Ομίλου, σε αναλυτές, εκπροσώπους τραπεζών και σε θεσμικούς επενδυτές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η οποία δημοσιοποιήθηκε με τα μέσα που προβλέπονται στη νομοθεσία.
Η Τράπεζα θα δημοσιοποιεί με τα ίδια μέσα κάθε περαιτέρω σημαντική μεταβολή ή εξέλιξη, που αφορά στην σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αμέσως μετά την επέλευση αυτής της μεταβολής ή εξέλιξης».
http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... tohon.htmlATE: Δυο προσφορές για τις μετοχές της ΕΒΖ
Οι προσφορές θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (υπό ειδική εκκαθάριση) σε συνεργασία με τους Συμβούλους Πώλησης.
Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (υπό ειδική εκκαθάριση) ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την πώληση του πακέτου μετοχών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. υπέβαλαν εμπρόθεσμα προσφορά δύο (2) υποψήφιοι.
Οι προσφορές θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (υπό ειδική εκκαθάριση) σε συνεργασία με τους Συμβούλους Πώλησης
http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... s-evz.htmlΕΥΡΩΖΩΝΗ
Guardian: Τα 4 βήματα για να ξαναγεννηθεί το ευρώ
Ριζικές μεταρρυθμίσεις ή πιο συγκεκριμένα μεταρρυθμίσεις που να ξεκινούν από... το μηδέν έχει ανάγκη η Ευρωζώνη, προκειμένου να βάλει μια και καλή τέλος στην κρίση που την ταλανίζει.
Αυτό υποστηρίζει η Guardian σε νέο δημοσίευμά της, τονίζοντας ότι, δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, το ευρώ δεν ωφέλησε την Ευρωζώνη. Αντίθετα, το ενιαίο νόμισμα βύθισε σε βαθιά ύφεση και σε σοβαρότατη κρίση το σύνολο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
"Δυστυχώς, η ευρωπαϊκή κρίση απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της", υποστηρίζει η Guardian και αναλύει: Μπορεί η συνεχιζόμενη δέσμευση της ΕΚΤ για ανάληψη δράσης να έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ηρεμίας στις αγορές, ωστόσο τα προβλήματα της Ευρωζώνης είναι πολύ βαθύτερα.... Μόνο στην Ελλάδα και την Ισπανία, ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Για αυτή την πανωλεθρία, η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει το ίδιο το ευρώ. Γιατί; Γιατί στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, τα κεφάλαια που διοχευτεύθηκαν στις χώρες του Νότου ήταν τόσο υπέρογκα που ήταν ανέφικτο να μην δημιουργηθεί πληθωριστική φούσκα... Όταν η φούσκα έσκασε, οι ευρωπαϊκές οικονομίες έχασαν την ανταγωνιστικότητά τους.
Όπως προειδοποιεί η εφημερίδα, αυτό που πρέπει να κάνει το ευρώ για να θωρακιστεί είναι να... ξεκινήσει πάλι από το μηδέν, να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται μια πραγματική και λειτουργική νομισματική και δημοσιονομική ένωση, μέσω της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
Για τον στόχο αυτό, σύμφωνα πάντα με τη Guardian, απαιτούνται 4 βήματα:
1) Η σύσταση ενός συμβουλίου χρέους, μέσω του οποίου οι πιστωτές των χωρών του Νότου θα δίνουν την άδειά τους για μερική διαγραφή του χρέους.
2) Οι χώρες που βιώνουν περισσότερο την κρίση και έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της λιτότητας πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα της προσωρινής εξόδου από το ευρώ, λαμβάνοντας ταυτόχρονα οικονομική στήριξη.
3) Η νομισματική ένωση πρέπει να θέτει αυστηρά μέτρα στις εθνικές κεντρικές τράπεζες.
4) Θα πρέπει να συσταθούν νέοι κανόνες κρατικής χρεοκοπίας, έτσι ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν εξαρχής τι ρίσκο ενδέχεται να αναλάβουν.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113189784Καλά Χριστούγεννα , χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και πάντα επιτυχίες.