neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ftse Ημερήσιο - Σχόλια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Δεκ 30, 2013 1:13 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 3:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments

Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 363.



H αγορά μας την “κουτσή” εβδομάδα που πέρασε μας έκανε την χάρη να κρατήσει εκ πρώτης το εβδομαδιαίο πολύ σημαντικό 371 ενώ αντίστοιχα να δώσει και ημερήσιο αγοραστικό σήμα μετά από καιρό στο ημερήσιο με το STOP μας στην παρούσα να μπαίνει στο 363. Το επίπεδο 395-400 είναι σημαντική αντίσταση ενώ το 378 είναι κοντινή στήριξη. Η αγορά προτίμησε να εκπλήξει με το μέγεθος της κίνησης στην συνεδρίαση της Παρασκευής με τους περισσότερους να είναι απροετοίμαστοι και έστω και την τελευταία στιγμή κάνει το καθιερωμένο dressing του έτους μιας και θυμίζουμε πως ο φόρος υπεραξίας ήταν το σημαντικό γεγονός που ουσιαστικά χάλασε την όποια ισορροπία είχε το προηγούμενο διάστημα. Ουσιαστικά μένει 1 ½ συνεδρίαση για το κλείσιμο του έτους με πολλά χαρτοφυλάκια να τρέχουν να παίξουν το περιβόητο JANUARY EFFECT που συνηθίζεται κάθε χρόνο. Από την άλλη έχουμε και αρκετά χαρτοφυλάκια που απλά πουλούσαν για να δουν την αγορά με την καινούργια χρονιά και πιθανότατα να “βοηθήσουν” την κίνηση αν συνεχιστεί και πάνω από τις 400 μονάδες την καινούργια χρονιά. Τα εβδομαδιαία γραφήματα κράτησαν χαρακτήρα στο μεγαλύτερο μέρος τους μιας και η Παρασκευή που ήταν και κλείσιμο εβδομάδας απομακρύνθηκε από τις “επικίνδυνες” εβδομαδιαίες τιμές. Το “βαρύ πυροβολικό” του δείκτη έκανε την διαφορά για άλλη μία φορά με τους ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ ουσιαστικά να μην καταλαβαίνουν πολλά πράγματα ούτε στην διόρθωση. Ο δείκτης δείχνει να τελειώνει την χρονιά πέριξ του 30% απόδοσης κάνοντας το 2013 μια χρονιά με σημαντικά κέρδη από πλευράς ΓΔ και f25. Ο αδύναμος κρίκος ήταν και το 2013 ο τραπεζικός κλάδος με μόνο ουσιαστικά κερδισμένη την ΑΛΦΑ τράπεζα που έκλεισε με σημαντικά κέρδη τόσο στη μετοχή αλλά και στο warrant μιας και όποιος συμμετείχε στην ΑΜΚ να έχει κέρδη πέριξ του 240% . Οι όγκοι συνεχίζουν να είναι σημαντικοί και πάνω από τα 100 εκατομμύρια γεγονός πολύ σημαντικό για την διατήρηση του ενδιαφέροντος για την χρηματαγορά ασχέτως αν το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει σε 20 περίπου τίτλους.

Ουσιαστικά ο f25 και ο ΓΔ έχουν μπροστά τους τα πολύ σημαντικά επίπεδα του 400 και 1200 επιπέδου αντίστοιχα που κατοχύρωση θα αναγκάσουν αρκετούς να πειστούν για την αγορά μιας και ακόμα την βλέπουν με το ποτήρι μισοάδειο και λόγω πολιτική αβεβαιότητας αλλά και λόγω τρόπου που έχει γίνει η κίνηση. Οι ξένοι πραγματικά είναι ο άγνωστος Χ στην εξίσωση της αγοράς μιας και έχουν και σοβαρές θέσεις που δύσκολα δεν θα υποστηρίξουν στα δύσκολα. Από την στιγμή που πήραν θέσεις στην Ελληνική αγορά δεν είναι και εύκολο να την εγκαταλείψουν από την μία ενώ από την άλλη τις θέσεις της πήραν πιο μεσοπρόθεσμα ξέροντας όλα τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν μπροστά τους σε μία οικονομία σαν την Ελληνική. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως δεν έχουν και ουσιαστικό αντίπαλο τουλάχιστον από την Ελληνική μεριά μιας και το Ελληνικό retail είναι σαφώς αποδυναμωμένο αλλά και με πολύ άσχημο sentiment μιας και βιώνει την οικονομική Ελληνική πραγματικότητα χωρίς να βλέπει ιδιαίτερα τα στοιχεία εκείνα που οι ίδιοι βλέπουν μπροστά. Βραχυπρόθεσμα λοιπόν δεν ανησυχούν ενώ ξέρουν πως δεν έχουν εύκολη έξοδο διαφυγής μιας και το παιχνίδι είναι μόνο μεταξύ τους.



Οι επιλογές μας συνεχίζουν και κερδίζουν έδαφος σε σχέση με τον ΓΔ που είναι και το σημείο αναφοράς μας έχοντας απόδοση 32,41% ενώ ο δείκτης 28,34 ενώ αν προσθέσει κάποιος και την αξία του warrant της ΑΛΦΑ η απόδοση πιάνει το 43% στο κλείσιμο της Παρασκευής και μάλιστα χωρίς καμία κίνηση από 1 του Γενάρη του 2013 και χωρίς να είναι υπολογισμένα τυχόν μερίσματα που έδωσαν κάποιοι τίτλοι στην διάρκεια του έτους. Όσον αφορά τις επιλογές μας για το 2014 δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές με το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιριών που έχουμε να παραμένει σταθερό. Έχουμε την είσοδο άλλης μίας τράπεζας αυτή της τραπέζης ΑΤΤΙΚΗΣ εκτός από την ΑΛΦΑ που είχαμε το 2013 ενώ έχουμε την έξοδο από τις επιλογές του ΝΗΡΕΑ αλλά και την είσοδο του FOLLIE FOLLIE. Παράλληλα επιλέγουμε και μία ομάδα 15 περίπου εταιριών μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που δεν θα είναι στις βασικές μας επιλογές και που παρόλα αυτά θεωρούμε ικανές να κάνουν την διαφορά το 2014 λόγω των πολύ χαμηλών τους αποτιμήσεων αλλά και των καλών οικονομικών στοιχείων που έχουν στην παρούσα φάση. Το 2013 ουσιαστικά χαρακτηρίζεται σαν μία χρονιά θετικότατη για την αγορά ενώ το 2014 μπορεί να είναι χρονιά των εκπλήξεων μιας και οι Έλληνες επενδυτές στο μεγαλύτερο κομμάτι τους έχουν μείνει εκτός αγοράς τουλάχιστον στο κομμάτι των μεγάλων εταιριών και πιθανότατα την χρονιά που έρχεται να ανακαλύψουν την μικρότερη κεφαλαιοποίηση όχι μόνο λόγω χαμηλών αποτιμήσεων αλλά και πιο θετικού sentiment σε σχέση με την άνοδο σε τιμές στα “βαριά” χαρτιά της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση το βασικό μας χαρτοφυλάκιο θα είναι οι επιλογές μας παρόλα αυτά θα θέλαμε να αναδείξουμε και τις ευκαιρίες που κρύβονται σε εταιρίες καλές ή κάθε μία για τους λόγους της μιας και στην παρούσα δεν έχουμε ξένους επενδυτές σε αυτές και η αγορά μας έχει ουσιαστικά μέχρι στιγμής γίνει δύο ταχυτήτων. Το excel μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στις κινήσεις μας με μία μόλις ματιά ενώ και τα ημερήσια γραφήματα μπορούν ακόμα και μέσω των ταλαντωτών μας να μας βοηθήσουν σημαντικά στην κίνηση των μετοχών πάντα σε συνάρτηση με τις τιμές. Φυσικά μέσω της καθημερινής intraday ανάλυσης μας έχουμε μία πολύ πιο «κοντινή» εικόνα της αγοράς για αυτούς που κινούνται ακόμα πιο βραχυπρόθεσμα.



Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα στην αγορά με τον f25 να μας έχει και βραχυπρόθεσμα πλέον σε Long φάση με τα επίπεδα του 395-400 και το 1190-1210 να είναι τα επίπεδα εκείνα που μπορούν να μας προβληματίσουν στην παρούσα. . Η ανασκόπηση που κάναμε για το 2013 από τον προηγούμενο μήνα αλλά και το τι περιμένουμε για το 2014 δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση με τον στόχο μας να παραμένει στην περιοχή του 1450-1500 του ΓΔ. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως πρωτεύει η επιλογή των εταιριών που επενδύουμε και από πίσω ως βοηθητικό κομμάτι έρχεται αυτό της τεχνικής ανάλυσης που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τα κέρδη μας. Σε μια αγορά σαν και την δικιά μας και μάλιστα σε αυτή την φάση αξίζει να κρατάμε ένα κορμό σε εταιρίες που έχουμε επιλέξει παρατηρώντας τα εβδομαδιαία διαγράμματα και απλά μέσω των ημερησίων γραφημάτων να αυξομειώνουμε τα μετρητά μας ανάλογα την φάση της αγοράς. Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στην λογική να εγκαταλείπουμε απλά θέσεις σε καλές εταιρίες επειδή θεωρούμε ότι είναι σε υψηλά επίπεδα μιας και αυτό είναι το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε όταν ασχολούμαστε με την αγορά. Άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν είναι τυχαία η αύξηση της αποτίμησης των εταιριών ενώ χωρίς αυτές ο δείκτης δεν μπορεί να πάει σε υψηλότερα επίπεδα αν η αγορά συνεχίσει την κίνηση… Τέλος μην ξεχνάμε πως χωρίς σχέδιο δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αγορά μιας και οι “βιαστικές” μεγάλες κινήσεις σε ένα χαρτοφυλάκιο είτε με βάση το συναίσθημα ή με βάση κάποιο νέο ποτέ δεν βοήθησαν στην μεσοπρόθεσμη καλή απόδοση σε ένα χαρτοφυλάκιο. Ακόμα και αν ο καθένας διαφωνεί με ένα σχέδιο όποιου αναλυτή οφείλει να ακολουθεί το δικό του (παράλληλα με τους κανόνες που έχει θέσει εξ’ αρχής) σταθερά και όχι να αλλάζει τακτική κάθε λίγο και λιγάκι μιας και κάτι τέτοιο είναι εναντίον του σε βάθος χρόνου.



Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλά κέρδη.



Για περισσότερα Ελληνικά διαγράμματα καθώς και για ξένες αγορές στο http://www.fastfinance.gr/images/storie ... weekly.pdf

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε και την ανασκόπηση του 2013 μαζί με το outlook του 2014 στο http://fastfinance.gr/images/stories/an ... w-2013.pdf


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ftse Ημερήσιο - Σχόλια
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 02, 2014 2:58 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Μαρ 07, 2012 12:51 pm
Δημοσιεύσεις: 1539
Eyxaristoume

_________________
F-E-A-R has two meanings :

1) Forget Everything And Run
or
2) Face Everything And Rise

The choice is yours.

Εικόνα


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr