neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 13012014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 12, 2014 2:58 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 3:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση long. Το stop βρίσκεται στο 382.

H αγορά μας την εβδομάδα που πέρασε όχι απλά συνέχισε αλλά και υπέρ απόδωσε έναντι όλων των υπόλοιπων ξένων αγορών κάνοντας ίσως και την μεγαλύτερη απόδοση από αρχές έτους στην ιστορία της. Ο πιο σοβαρός λόγος είναι το ότι η εισροή ξένων κεφαλαίων συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ενώ και οι Έλληνες αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι την αγορά. Το πολύ σημαντικό είναι ότι το σενάριο μας για κίνηση και μικρομεσαίων τίτλων παίρνει σάρκα και οστά μιας και την εβδομάδα που τελείωσε απέδωσαν σημαντικά περνώντας και τον ΓΔ κάτι που φαίνεται στο φύλο των outsiders που φέτος προσθέσαμε μαζί με τις επιλογές (excel). Αυτό έχει την σημασία του μιας και πολλά χαρτοφυλάκια που ουσιαστικά έμεναν εγκλωβισμένα στην μικρή κεφαλαιοποίηση αλλά και στον τραπεζικό κλάδο αύξησαν τις αποτιμήσεις τους σημαντικά και πλέον και αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου αλλά και στην ανατροφοδότηση της υπάρχουσας τάσης. Βραχυπρόθεσμα φυσικά έχουμε υπερβολές παρόλα αυτά μία τόσο μεγάλη τάση βοηθάει την αγορά μιας και στην πορεία ακόμα και σε αρνητικές συνεδριάσεις θα βλέπουμε ανοδικούς τίτλους κάτι που είναι και υγεία στην αγορά. Πλέον όλο και περισσότερες αναλύσεις βλέπουν εφικτό τον στόχο των 1450-1500 μονάδων γεγονός που συμβάλλει θετικά στην διατήρηση του ενδιαφέροντος. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως δεν χρειάζονται υπερβολές σε ανοίγματα κάτι που συνηθίζεται όταν είναι αργά βραχυπρόθεσμα και η αισιοδοξία είναι διάχυτη. Οι διορθώσεις είναι ευπρόσδεκτές στην κίνηση και βοηθάνε και στην τάση μιας και αφήνουν και καινούργιους επενδυτές να μπουν στην αγορά.
Ο ΓΔ ήδη όπως μπορούμε να δούμε και από το excel μας έχει απόδοση για το 2014 11,50% ενώ οι επιλογές μας έχουν “μείνει πίσω” με 10% απόδοση. Από την άλλη τα outsiders που πλέον έχουν και αυξημένους όγκους υπέρ αποδίδουν έχοντας 13,54% απόδοση με πρωταθλητή τον ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ μάρμαρα ενώ ακολουθεί η ΙΝΚΑΤ και το ΑΡΑΙΓ. Από τις επιλογές ο ΟΤΕ έχει κάνει την διαφορά από τους 3 σωματοφύλακες έχοντας δώσει έμφαση στο γράφημα από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο τραπεζικός κλάδος με οδηγό την ΑΛΦΑ και πάλι πλησιάζει το πολύ σημαντικό επίπεδο αντίστασης του 210-212 που ουσιαστικά μία κατοχύρωση του μπορεί να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ορμή μιας και είναι το προηγούμενο υψηλό του με επόμενο επίπεδο την περιοχή του 240. Το πολύ σημαντικό αν καταφέρουν νέα υψηλά είναι πως πλέον οι τίτλοι όλων των τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί θα περάσουν πάνω από τα strikes των ΑΜΚ γεγονός που θα έχει απεγκλωβίσει όλους αυτούς που συμμετείχαν στις ΑΜΚ και μέχρι στιγμής μόνο η ΑΛΦΑ είχε καταφέρει κάτι τέτοιο. Από την άλλη περιμένουμε να δούμε το σχέδιο δημόσιας πρότασης για τα warrants με τις φήμες να θέλουν να γίνει απόσυρση τους κάτι που δεν είναι τόσο απλό σε υποχρεωτική βάση. Το πιο πιθανό είναι να δώσουν κάποια Plus στους κατόχους που θα τους πείσουν να συμμετάσχουν στις εξασκήσεις. Στον κλάδο περιμένουμε τις ανακοινώσεις της BLACKROCK προς το τέλος του μήνα αλλά και το κατά πόσο θα πετύχει η ΑΜΚ της EUROBANK μιας και είναι πολύ σημαντικό γεγονός σε σχέση με την εμπιστοσύνη στον κλάδο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και το διάγραμμα της ΜΕΤΚΑ μιας και έχει ανοίξει δρόμο για το 14.50-15.00 Στο excel μας που πλέον το κάναμε πιο εύκολο οπτικά μπορούμε να δούμε τους τίτλους που μας έχουν Long ή short με τα αντίστοιχα stop τους που λόγω της V κίνησης φαίνονται ιδιαίτερα μακρινά στους περισσότερους κάτι που θα αλλάξει στις επόμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με το σύστημα μας η ΔΕΗ έχει και το μικρότερο βραχυπρόθεσμο stop αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει την τάση της. Στο excel εκτός από τις επιλογές αλλά και τα outsiders μπορούμε να δούμε στο φύλλο positions το σύνολο των τίτλων στην αγορά. Το πόσο καλή είναι η αγορά το δείχνουν τα διαγράμματα μιας και σχεδόν το σύνολο των διαγραμμάτων που παρακολουθούμε την εβδομάδα που πέρασε έπιασε τους στόχους μας.
Έχουμε αναφέρει μέσα από τις αναλύσεις μας πως το πότε πρέπει να μειώσουμε ή να αυξήσουμε θέσεις στην αγορά δεν πρέπει να έχει να κάνει με το συναίσθημα μιας και αυτό συνήθως συμβαίνει όταν είναι αργά έχοντας χάσει σημαντικό κομμάτι μίας κίνησης με το ρίσκο μας να είναι σαφώς μεγαλύτερο. Φυσικά και πρέπει να ενημερωνόμαστε για την πορεία της οικονομίας και τις εταιρίες παρόλα αυτά από την στιγμή που έχουμε αποφασίσει σε ποιες εταιρίες θα επενδύσουμε ή θα κάνουμε trading η τεχνική ανάλυση είναι αυτή που μας βοηθάει. Φυσικά και το να ανακαλύπτουμε μία μεγάλη εικόνα έγκαιρα είναι πολύ σημαντικό μιας και μπορεί να μας βοηθήσει στις αποδόσεις μας όπως για παράδειγμα την βαρύτητα στον τραπεζικό κλάδο τις προηγούμενες χρονιές ή το πότε αρχίζουμε να ρίχνουμε μία κάποια βαρύτητα σε δεύτερους τίτλους μιας και το τελευταίο μεγάλο διάστημα οι ξένοι αγοράζουν πολλοί συγκεκριμένους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Το σχέδιο λοιπόν ενός επενδυτή trader εκ των προτέρων είναι και το πιο σημαντικό όπλο του στην απόδοση του.
Ουσιαστικά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνιση του καινούργιο νέο που να δικαιολογεί το “πάρτι” που γίνεται με εξαίρεση το πράσινο φως για την προσμέτρηση στα εποπτικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών του αναβαλλόμενου φόρου που προκύπτει από το συμψηφισμό ζημιών τους από το PSI. Από την άλλη η πτώση των spread συνεχίζεται μιας και συνεχίζει να κινείται κάτω από τις 600 μονάδες κάτι που θεωρούμε και το πιο σημαντικό γεγονός για την πολύ θετική πορεία και της αγοράς. Ουσιαστικά το μόνο ρίσκο για το 2014 είναι πολιτικό μιας και οι Ευρωεκλογές παίζουν την σημασία τους μιας και η ψήφος των πολιτών εκεί είναι ιδιαίτερα χαλαρή σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές. Στην πολιτική σκακιέρα σίγουρα το παιχνίδι είναι στα χέρια της κυβέρνησης ενώ οι δηλώσεις των ξένων συνεχίζουν και είναι θετικές σε σχέση με το παρελθόν. Φυσικά οι δηλώσεις από μόνες τους δεν λένε τίποτα ενώ οι αποφάσεις μπορούν να κάνουν την διαφορά ειδικά όταν η αγορές δεν τις περιμένουν. Ουσιαστικά μπροστά μας έχουμε αποφάσεις σε σχέση με το χρέος και την βιωσιμότητα του κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια ενώ οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικές. Το ΔΝΤ ουσιαστικά είναι ο “σύμμαχος” μας μιας και ξεκάθαρα μιλάει για ένα κούρεμα χρέους κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τα κράτη παρόλα αυτά θα πρέπει να βρουν μία εναλλακτική σοβαρή λύση που μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε άλλες εποχές οι αποκαλύψεις σκανδάλων και οι προφυλακίσεις θα ήταν αρνητικές ειδήσεις για την αγορά παρόλα αυτά πλέον αποτελεί θετική είδηση μιας και ξένοι και Έλληνες επενδυτές το βλέπουν σαν κάθαρση του συστήματος και ένα καινούργιο ξεκίνημα σε νέες βάσεις για την Ελληνική οικονομία.
Τεχνικά η αγορά έχει ήδη καλύψει την μισή διαδρομή του μεγάλου στόχου μας πολύ σύντομα πλησιάζοντας στα επίπεδα εκείνα των 1335-1360 μονάδων σε ΓΔ και 432-438 σε f25 που βραχυπρόθεσμα χρειάζονται την προσοχή μας αν μη τι άλλο με την πρώτη σημαντική στήριξη να βρίσκεται στην περιοχή του 410-415 σε F25 και 1255 αντίστοιχα στον ΓΔ. Οι τεχνικές διασπάσεις που έχουν γίνει σε πλειάδα τίτλων και που καθημερινά γίνονται είναι πολύ σημαντικές για την συνέχεια μιας και έχουν ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα ενώ θα πρέπει να εστιάσουμε στους τίτλους που μας ενδιαφέρουν ξεχωριστά και όχι κοιτώντας τον δείκτη και την κίνηση του. Οι ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΠΑΠ έχουν κάνει την διαφορά μιας και είναι οι στυλοβάτες τουλάχιστον των δεικτών ενώ αρκετοί τίτλοι έχουν πάρει σημαντικές τάσεις μετά τα πρόσφατα νέα υψηλά που πλέον στην όποια διόρθωση είναι στηρίξεις. Στα ημερήσια διαγράμματα σε αρκετές επιλογές μας μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ενώ αν κάποιος θα ήθελε να δει κάποια επιπλέον διαγράμματα μην διστάσει να μας το ζητήσει. Μέσα από την καθημερινή μας Intraday ανάλυση μπορούμε να δούμε την αγορά «από πιο κοντά» μιας και λόγω του μεγάλου volatility παρουσιάζονται ευκαιρίες για trading με σημαντικές αποδόσεις. Το πιο πιθανό είναι ο ΓΔ να κατεβάσει ταχύτητες χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα έχουμε ενδιαφέρουσες αποδόσεις από τίτλους μιας και η ρευστότητα είναι σε υψηλά επίπεδα.
Διαγράμματα F25 και ΓΔ στην εβδομαδιαία ανάλυση στο site της εταιρίας.

Για περισσότερα Ελληνικά διαγράμματα και ξένες αγορές forex και εμπορεύματα στο site της www.fastfinance.gr και μόνο για τα πιστοποιημένα μέλη-πελάτες.

Καλή εβδομάδα σε όλους


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: FTSE DAILY & COMMENTS 13012014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 13, 2014 2:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 9:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
Ο φιλος Ηλιας ο Ζαχαρακης με εντυπωσιασε με την ευθυτητα και καθαροτητα των αποψεων του ,
που ελαχιστοι επαγγελματιες διαθετουν δυστυχως

Το ιδιο μου ειπαν πολλοι φιλοι

Ετσι αυριο μεςημερι
θα εχουμε νεο live μαζι του
,να μας πει τα πρωτα συμπερασματα του για την Ανατολη του 2014
και πως βλεπει την συνεχεια

Μολις τελειωσει θα κανω και εγω ενα μικρο σχολιασμο..

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: FTSE DAILY & COMMENTS 13012014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 14, 2014 11:44 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 3:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
http://s30.postimg.org/4alx6s9pt/f2560.png

Το Intraday σε συνέχεια της ανάλυσης της Κυριακής και την σημασία του 1255 και 413 επιπέδου και σε βραχυπρόθεσμη εικόνα.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr