neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: FTSE DAILY & COMMENTS 03022014
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 01, 2014 7:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Δεκ 27, 2013 3:25 pm
Δημοσιεύσεις: 25
Ftse daily and comments
Comment: Είμαστε σε θέση short. Το stop βρίσκεται στο 396.

H αγορά μας την εβδομάδα που πέρασε προσπάθησε να κρατήσει και τα κατάφερε μέχρι στιγμής τουλάχιστον τις μεσοπρόθεσμες στηρίξεις της κλείνοντας πάνω από τις 380 και τις 1170 μονάδες αντίστοιχα. Σε 4 από τις 5 συνεδριάσεις δοκίμασε το επίπεδο του 385 με το κλείσιμο να την βρίσκει πάνω σε αυτό. Φυσικά η σφοδρή κίνηση του τελευταίου 20ημέρου πήρε πίσω όλα τα κέρδη του 2014 με αρκετούς τίτλους να έχουν και σημαντικές απώλειες από αρχές έτους. Η αγορά σε πρώτη φάση χρειάζεται να σταθεροποιηθεί πάνω από τις στηρίξεις της ενώ αγοραστικό σήμα έχουμε με την κατοχύρωση των 396 μονάδων σε ημερήσιο. Το volatility συνεχίζει να είναι θεαματικό κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Ουσιαστικά η πτώση των ξένων αγορών αλλά πολύ περισσότερο των αναδυόμενων επηρέασαν αισθητά και την δικιά μας αγορά που κατά την άποψη μας δεν μπορούμε να την εντάξουμε ούτε στις αναπτυγμένες ούτε στις αναδυόμενες αγορές μιας και από μόνη της είναι μία ειδική περίπτωση. Ουσιαστικά τα χαμηλά της παρασκευής είναι πολύ σημαντικά στο να κρατήσουν μίας και μία διάσπαση θα μπορούσε να δώσει συνέχιση της κίνησης.
Ουσιαστικά το πολιτικό σκηνικό είναι και το πιο σημαντικό αγκάθι στην αγορά μιας και είναι ο πιο μεγάλος φόβος για τους Έλληνες αλλά και ξένους επενδυτές. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως μία προεκλογική περίοδος δεν είναι απαραίτητα κακή για το χρηματιστήριο μιας και συνήθως η αγορά έχει πολύ μεγαλύτερες “αντοχές” στις πιέσεις. Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Εθνικής είχε που είχε τα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία βρέθηκε και πάνω στην Τούρκικη κρίση που ουσιαστικά επηρεάζεται μιας και το μεγαλύτερο asset της είναι αυτό της FINANS BANK. Η παρέμβαση με την απόφαση της τεράστιας αύξησης επιτοκίων από την γείτονα χώρα κατάφερε στην παρούσα με τεράστιο κόστος βέβαια να ισορροπήσει την ισοτιμία της λίρας μιας και είχε πάρει σημαντική πτωτική πορεία το τελευταίο διάστημα. Οι πολιτικές αποφάσεις παρόλα αυτά εκ μέρους της Ευρώπης είναι σημαντικές για το επόμενο διάστημα ειδικά σε ότι αφορά την Ελλάδα και μένει να δούμε αν προεκλογικά θα έχουμε κάποια θετικές αποφάσεις ή ουσιαστικά οι αποφάσεις έρθουν αρχές καλοκαιριού σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΟΛΙ ΡΕΝ. Τώρα όλα δείχνουν πως μετά τον ασταμάτητη φόρο επιδρομή η κυβέρνηση θα αρχίσει να μαζεύει πίσω ειδικά ρυθμίσεις με υπέρογκους φόρους που ουσιαστικά όχι μόνο δεν έχουν φέρει αυξημένα έσοδα στα ταμεία αλλά ουσιαστικά έχουν μειωθεί. Έτσι λοιπόν φήμες θέλουν να έχουμε μειώσεις τεκμηρίων αλλά και φόρου πολυτελείας και τελών στον κλάδο του αυτοκινήτου που από χρονιά σε χρονιά τα έσοδα μειώνονται σταθερά. Από την άλλη φαίνεται πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει ακόμα ένα νέο διορθωτικό φορολογικό μιας και το τελευταίο έχει σημαντικές ατέλειες. Η ερώτηση είναι πότε επιτέλους η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει ένα σταθερό φορολογικό και δεν θα έχουμε συνεχόμενες αλλαγές που ουσιαστικά αποτρέπουν τις επενδύσεις.
Τώρα όσον αφορά την αγορά οι κινήσεις των ξένων είναι μεικτές μιας και στην αγορά έχουμε από την μία εισροή πιο μακροπρόθεσμων κεφαλαίων παρόλα αυτά υπάρχουν και επιθετικά funds που κινούνται στην αγορά ειδικά από την ένταξη της στις αναδυόμενες με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικό volatility. Η Ελληνική αγορά είναι ιδιαίτερα ρηχή και με πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών σε σχέση με τα πιο μεγάλα χρηματιστήρια με αποτέλεσμα να βλέπουμε σημαντικές μεγάλες κινήσεις στα διαγράμματα. Οι 3 σωματοφύλακες ΟΤΕ,ΔΕΗ και ΟΠΑΠ είναι αυτοί που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών καθημερινά με αποτέλεσμα να έχουν και τον έλεγχο στον ΓΔ μιας και έχουν και πολύ μεγάλη στάθμιση. Οι φήμες για ενδιαφέρον από πλευράς DEUTCHE TELECOM για εξαγορά του 10% που κατέχει το Ελληνικό δημόσιο στον τίτλο κράτησαν το ενδιαφέρον ζωντανό ενώ παράλληλα είναι και από τους λίγους τίτλους που παραμένουν Long σε ημερήσιο γράφημα ενώ από την συνεδρίαση της Πέμπτης έχουμε και στο Intraday Long σήμα. Πολλοί ακόμα τίτλοι μετά την πρόσφατη σημαντική διόρθωση έχουν έρθει σε μεσοπρόθεσμες στηρίξεις και προσπαθούν να κρατήσουν και η επόμενη εβδομάδα είναι σημαντική τεχνικά στην εξέλιξη της κίνησης. ΜΟΗ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι άλλοι δύο τίτλοι από τις επιλογές μας που παραμένουν Long σε ημερήσιο ενώ στο excel μπορούμε να δούμε ακόμα αρκετούς τίτλους που έχουν κοντινά ημερήσια σήματα. Tα όποια Intraday μπορούμε και τα παρατηρούμε από την καθημερινή μας ανάλυση. Στον τραπεζικό η Πειραιώς το τελευταίο διάστημα έχει συμπεριφορά κίνηση και όγκο που προκαλεί για παρακολούθηση ενώ μία κατοχύρωση του 173 μπορεί να μας δώσει και πάλι ημερήσιο αγοραστικό σήμα. Αντίστοιχα κοντινή είσοδο στο 0688 έχει και ο τίτλος της ΑΛΦΑ. Ενδιαφέρον και το γράφημα της ΜΕΤΚ μιας και δοκίμασε με την σειρά του την περιοχή του 11+ δίνοντας σημαντικό κερί στην συνεδρίαση της παρασκευής με το stop μας >11 ευρώ σε κλείσιμο και σημαντικό επίπεδο αντίστασης το 1250-1270. Ουσιαστικά το ενδιαφέρον στο ταμπλό κλέβει ο ενεργειακός και ο κατασκευαστικός κλάδος στην παρούσα φάση μιας και δείχνει πως θα είναι πρωταγωνιστής για την χρονιά που διανύουμε. Πιο κάτω ακολουθούν αρκετά διαγράμματα που μπορούμε να δούμε πιο λεπτομερέστερα που βρίσκεται ο κάθε τίτλος καθώς και τα επίπεδα που χρειάζονται προσοχή για τους επενδυτές. Το excel μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά και στις θέσεις μας αλλά και σε σκεπτικό trading.
Συνεχίζουμε να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στην αγορά μιας και τα μεσοπρόθεσμα διαγράμματα στην παρούσα συνεχίζουν και είναι ανοδικά ενώ η οικονομία έχει όλα τα στοιχεία να έχει μπροστά της περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά νέα. Φυσικά ο πολιτικός κίνδυνος είναι σημαντικός κάτι που βλέπουν και οι ξένοι παρόλα αυτά παίρνουν το ρίσκο να επενδύσουν στην Ελληνική αγορά μιας και βλέπουν σημαντικές θετικές αλλαγές το τελευταίο διάστημα και θεωρούν πως το λεγόμενο country risk έχει απομακρυνθεί σημαντικά. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δρόμος για την οικονομία ειδικά στο κομμάτι των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών με την κυβέρνηση να προσπαθεί με αργούς ρυθμούς να διορθώσει προβληματικές καταστάσεις αρκετών ετών. Το πιο σημαντικό για την μεγάλη αλλαγή στην οικονομία έχει να κάνει με τις πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με το μεγάλο Ελληνικό χρέος μιας και είναι αδύνατον να γίνει βιώσιμο στην παρούσα φάση. Από την άλλη μπορεί το 2013 να βρεθήκαμε με πρωτογενές πλεόνασμα παρόλα αυτά αν η οικονομία δεν καταφέρει να μπει σε ανάπτυξη είναι αδύνατον να μπορέσει να διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε πως οι Ευρωπαίοι αυτό το ξέρουν οπότε μας φαίνεται αδιανόητο να συνεχίσει την ίδια πολιτική σκληρής λιτότητας χωρίς να κάνει εκείνες τις παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να αναθερμάνουν την οικονομία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου Νότου. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την μελλοντική αποπληρωμή του διακρατικού χρέους αλλά και με τις υπόλοιπες “δυνατές” οικονομίες που αναπόφευκτα θα επηρεαστούν αργά ή γρήγορα κάτι που οι ίδιοι το ξέρουν. Για διαγράμματα δεικτών στο site της fast finance στην εβδομαδιαία ανάλυση


Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους.


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] • Αξιολόγηση θέματος: Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο.Αξιολόγηση: 0, 0.00 σε μέσο όρο. 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr